Отговори
# 645
# 646
Tamina, аз пък не съм виждала педиатър който да не прави домашни посещения. Даже мисля, че това е задължителна за всички лични лекари практика. До колкото разбирам ви е взел пари първият път защото не е бил избран още за личен лекар на детето. Сега обаче няма причина да го прави. Нека таткото или друг който има възможност да мине покрай кабинета му и да види какво е записано като график на вратата. Трябва да има часове за прием, детска консултация и домашни посещения. Ако има такива значи трябва да са безплатни. Ако пък ви вземе пари, да ви даде касов бон и по-добре го сменяйте. Значи не е коректен и после кой знае за какви още полагащи се неща ще ви иска пари ( за направление примерно...)

# 647
[ Бебешкото акне го преборихме, сега съм нападнала гадните крусти. Почти изчезнаха тези на веждите, сега ще ликвидирам и новопоявилите се в косичката.
Ralipo, би ли споделила с какво мажеш веждите.

# 648
Мами, здравейте!  bye

Влизам за бърз отчет, защото трети ден сме вкъщи, но аз не знам къде съм...  Laughing С две бебета (макар и едното на почти три години) в началото ще е така...

За протокола (имам предвид фермана на първа страница) - синът ми Давид се роди на 6 март в 12,40 часа. Естествено раждане (е, естествено, естествено - два дни ме наливаха с Окситоцин, барем се събуди от сън ленивата ми матка); накрая цялото разкритие го направих общо за има-няма час и половина. Може би и заради интензивността на процеса болката си беше... хммммм... сериозна. Но... пък самото раждане се случи приблизително на петия напън. Баш докторът, който трябваше да ме изражда влетя в 99-та секунда горе-долу колкото да регистрира визуално случващото се... Има, разбира се и много подробности, но вече за всички ви (пък и за мен самата) следродилният период е много по-актуален. Така де - повечето тук вече забравиха кога са раждали, а аз тъй както се канех на периода 10-20 февруари, така се оттекоха нещата до март (няма да ви обяснявам колко се бях спекла психически накрая)... И... ами да ни е честито на групата поредното мартенско февруарче...  Hug

Понастоящем с малчо се учим на заедност, този път съм доста по-спокойна, отколкото с първия ми син... По-скоро притесненията са тъкмо около баткото... Една от любимите му игри е да се мята с всичките си 18 кг върху всички, с които иска да си играе и сега пряко сили се опитвам да обяснявам, че с бебето така не се играе... Познайте колко чува и какви екшъни са вкъщи по опазване на новия член на семейството...  Whistling

Ами - това е от мен за сега... Рапорт даден, предполагам, че следващия път, когато се разпиша, темичката ни ще бъде вече в "Родени"... Инак и ФБ-групата редовно чета...

Поздрави на всички! Здрави и спокойни да са ви дечицата!!!   bouquet

# 649
  • Сфия
Аз да попитам, как разбирате кое е бебшко акне? На моя му излезнаха едни пъпчици главно по едната бузка. Едни такива ситнички и кожата му е грапава. С какво ги ликвидирате? Дали да не пробвам крем "здраве" се чудя?  newsm78
 А иначе разбира се при нас защо трябва да е просто, като може да е сложно... Вече тотално се обърках с това кърмене. Един път ми прави ревулюция на гърдата, друг път на шишето, отделно перманентно на АМ. Общо взето хапва по малко зверчето -40, 50 мл и отказва повече да яде. Всякакви опити са безуспешни да го накараш да хапне. Тече му от устата, вика "бляк", гърчи се, хили се... Само си залъгва глада и след 1,5 часа е пак гладен, подавам пак шишето - писък. Слагам го на гърда и засуква веднага, след което се успокоява и заспива. Е, кажете ми аз какво да правя. Той предпочита гърдата, добре... Обаче иска да цокне 5 мин и след това се изнервя, че трябва да полага усилия. Ако го оставя и му дам пак след 1,5 часа и завъртим така колелото да не ми изцоква цицата, то за 2 седмици ще приключим с кърменето. Ако ли пък се цедя, както правя сега, то ще се налага да му дам от шишето. Единствен вариант за оправия е да има толкова много кърма, че хем да изцеждам, хем да има той да си поцоква, а изцеденото да хвърлям или замразявам...  ooooh! Вече не знам...
ditta, честито! От много време се чудех къде изчезна. Да ти е жив и здрав новият член на семействотот!

# 650
ditta ЧЕСТИТО-ЖИВ И ЗДРАВ ДАВИД И ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО HugСТАРЛЕТ,що такива мъже имаме бе-гевезета,и моя цока така на пресекулки,адаптето не го харчи хич..ама като му огладнее пушката и лапа,с две ръце Peace Веждичките и на нас ни се забелиха и клепачите,мазах със свинската мас-мина PeaceОбаче имаме кръвоизливи на клепачите,челото-те кога минаваха??

# 651
Хей хора..Алекса се загуби тези дни, някой има ли новини как е Валерия....  Rolling Eyes

# 652
  • София
Tamina, първото посещение  е безплатно. Повечето педиатри не правят домашни посещения, но щом не се е посвенила първия път да ти вземе парички, надали ще те пожали...

На мен педито ми каза, че първото посещение е платено и ми взе пари  newsm78
Ама може би защото детето нямаше акт за раждане и дефакто не е записано още. Ама пък по тая логика всички първи посещения трябва да са платени....не знам  newsm78

# 653
Ditta, честито бебче! Много да те слушка, за да имаш време за 'опасният' батко Simple Smile   bouquet

Стар, положението никак не е розово. Георги има дни /като вчерашният/ когато не знае какво иска или по точно иска да е само на гърдата ми и гушнат Simple Smile Но днес съм 'жестока' мама. Вчера ядеше през час, час и половина по малко и заспива...като го поставя в леглото се буди на секундата и пак се завърта всичко отначало - търси да яде Simple Smile Днес яде в 8 и 30, държах го около 20 мин. на гърдата - колкото ял толкова след това си говорехме и мрънкахме...като започна да се унася пак потърси цица, но аз му дадох вода   Mr. Green Естествено беше недоволен, но не му се дадох. Заспа си в 10 и 30 и ето го съкровището вече се пробужда за дозата мляко, а и тя вече го чака с нетърпение  Grinning  Вчера гърдите през цялото време ми бяха празни, нямаше почивка за тях.  Tired

EMA ES, и аз съм почитател на св. мас Wink Ще пробвам. Мажех с преварен зехтин, но му избиха ситни червени пъпчици от него.

# 654
да се запиша и аз преди да сме приключили темата - ние сме добре - папкаме, спинкаме и акаме. Вчера си взехме количката и днеска ще я севтосаме - ще ходим на отртопед, по късно ще се включа с отчет как е минало  Peace

# 655
  • Varna
Здравейте милички.Аз пак съм с въпрос  Embarassed До кога се дава подсладената вода и кога се започва само преварена?Педиатърката спомена нещо,като че ли само в началото.... но тя каза набързо толкова мн неща,че ....
Аз пък още не съм купила количката, чудя се с какви гуми да е(големи или малки) и дали да е триколка или не  newsm78
За сега ви изоставям ,мисля да си пусна серията на отчаяните съпруги.
А!И да се похваля.Безкрайно щастлива съм,успях да си вляза във всички дънки  newsm44

# 656
Вики, къде ще ходите на ортопед. На кой специалист се спря?

# 657
А!И да се похваля.Безкрайно щастлива съм,успях да си вляза във всички дънки  newsm44

Завиждам ти  Twisted Evil
 Това е чудесно Heart Eyes  Peace

# 658
Ditta, честита ти рожба! Много здраве и щастие!
И ние сме на ортопед другата седмица.С баткото педиатърката ни прати на три месеца, а доктора ни обясни, че трябва по-рано да се види детето.Сега реших с нея да не чакам да стане на три месеца.

# 659
Минавам набързо да се отчета след консултация.
Лошата новина е, че "уж" бебешкото акне най-вероятно е алергична реакция, но не се знае към какво. Педи ми препоръча да мина на диета- без зелени салатки, домати, краставици (заради нитратите), без шоколад, сладки неща, млека, колбаси и т.н. Освен това каза да не пера бебешките дрехи с омекотител, както и да изпера домашните ми дрехи с бебешкия прах. Каза да очакваме подобрение най-рано след 10 дни докато започне да се чисти, а ако няма ефект- да давам орално фенистил Confused Тъпа работа ooooh! Заради това й отложиха и ваксинацията, за да не стане бела.
Иначе добрата новина е, че за месец общо е наддала 1330 гр. и е с 6 см. по-дълга Shocked Машала за лаком дол Mr. Green Този път за разнообразие тръгна да се обръща от корем по гръб докато я преслушваха, шило голямо...
dittta, радвам се, че се разписа Hug
Пепито е много права за овесените ядки. Не мога да повярвам, че все още се дават подобни акъли за вода с овесени ядки или вода със захар и т.н. Но няма да се чудя и мая след два месеца някои като дадат сокчета или захранят...

Общи условия

Активация на акаунт