Отговори
# 135
  • София
Мили мами, молете се за нас!  Praynig От снощи сме в болница с малкия Константин. Още не са ни поставили диагноза, чакат да излязат резултатите от микробиологията утре. Най-вероятно е някакъв вирус. Чувството малкото ти безценно съкровище да е болно и на всичкото отгоре отделене от теб е кошмарно. Не го пожелавам и на най-големия си враг.
Много ми е притеснено и страшно се тревожа.  newsm45 Цял ден не съм спряла да плача. Виждам го на всеки 3 часа, когато трябва да го храня и това е.
Много ви моля - изпратете цялата си положителна енергия към малкото Косе-Босе и стиснете по едни палчета за нас!  newsm17
Благодаря Ви!!! Sad

# 136
  • София
 Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 01:30 от skrech

# 137
  • София
Здравейте Skrech,

Изключително благодаря за бързият отговор. Определено нещата започват да се нагаждат и София и аз да се адаптираме към всичко ново и интересно:)
Ето и моите отговори:
- около 7-10 хранения на денонощие, в началото бяха по на често, сега постепенно се регулират към 8.
- памперс сменяме преди всяко хранене и винаги е пълен- има жълто ако, което вече намирисва и е около чаена лъжичка.
- за урината не съм усетила миризма, както и свят- прозрачна е
- бебка е само и единствено на кърма
- залъгалка ползваме понякога и от скоро- но не винаги я иска

Това е засега от нас и ще очаквам обратна връзка:) До скоро

Изглежда режимът на София не й пречи да си хапва добре. Ако пълни памперсите(поне 5-6 напишкани, като поне 2 от тях наакани), жизнена и активна е, когато е будна, има добър тургур на кожата (след притискане веднага се опъва, не остава прищипана), влажни лигавици, това са все показатели, че бебето се храни добре. А и на консултцията ще следите как наддава на килограми и сантиметри.

Щастливо детство за София и приятно майчинство за теб!

Въпрос за кърменето : Опитах да приуча детето към гърда тъй като беше свикнало на шише , след като беше отделено от мен 3 дни след раждането му. Опита ми е сравнително успешен детето се научи да суче , само че суче около 5 6 пъти след , което заспива и е немислимо да го събудя , в резултат остава гладен и го дохранвам с АМ , изяжда доволни количества нямаме проблем с апетита, жълтеницата отмина и не мисля , че заспиването се дължи на нея. Просто мисля, че нямам достатъчно количество кърма, тъй като гърдите ми са постоянно меки и нямам това напрежение , когато са пълни, като изключим само втория и третия ден след раждането. С помпа не разполагам за да установя колко точно кърма имам  Sad. Ако се наложи да я спирам тъй като голяма полза няма реално сме основно на АМ , а дохранва с кърма когато засуче , как точно се процедира със спирането и какво да опитам преди това .

Здравей, ангелче... , честит син! Да расте здрав и щастлив!

Чудесно сте се справили с Борис, щом вече суче от гърда, макар не достатъчно. Споделяш, че заспива бързо, като суче. Понякога махането на пелената, ако е повит в пелена, може да подейства освежаващо и да разбуди бебето. А също навлажняване с мокра ръка лицето или масажиране на падинката между ключицата и вратлето.
 Техника, с която може да помогнеш на бебето да поеме повече мляко е компресията. Ето обяснение как се прави http://missby.wordpress.com/2007/12/04/compression/
 и видео http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-4dayold
 Накратко: когато бебето спре да суче активно(отваря уста-пауза-затваря уста), обхващаш гърдата с цяла длан (палец отгоре, другите пръсти отдолу) на няколко сантиметра зад ареолата(тъмната част около зърното). Притискаш гърдата между пръстите си така, че да не боли и държиш притиснато. Получава се налягане, което изтласква мляко към зърното. Обичайно бебето започва да суче няколко секунди след това пак така, че да гълта мляко. Когато спре да поема мляко, отпускаш. Може да повториш няколко пъти компресията. Това може да помогне на бебето да поеме повече мляко, като улеснява излизането на млякото от гърдата.

По-честото кърмене(например на 2-2.5 часа) също би помогнало бебето да получи повече мляко общо за денонощие. А също подава сигнал към твоето тяло, че бебето се нуждае от още мляко.

Цеденето не е задължително да става с помпа. Дори често майките предпочитат да цедят на ръка. Ако искаш и има нужда, мога да обясня как се прави. С цедене се помага на стимулацията гърдата да произвежда повече мляко, понеже бебето все още не може да се справи самО. Би могла да цедиш след всяко кърмене. За да улесниш потичането на млякото, може да редуваш цедене с масажи на гърдата или енергично, но не болезнено разтръскване. Топъл влажен компрес(например напоен с топла вода памперс) също помага да по-лесно цедене.
Изцеденото количество мляко НЕ е показател колко мляко има в гърдите. Едно добре сучещо бебе може да изсуче много повече. Понеже Борис все още се учи и се нуждае от помощ, но вероятно скоро ще е по-силен и буден, за да се справя сам.

За да се задържи по-дълго бебето на гърда, то може да се дохранва със система (прикрепена към гърдата тръбичка, през която си дърпа мляко, докато суче на гърда). Така хем гърдата ще получава стимулация да произвежда, хем бебето ще получава мляко. Ако прецениш, че е удачен за вас вариант, мога да обясня по-подробно как се прави. Такава система рядко се намира в България, но сондата, с която може да се направи система в домашни условия е съвсем евтина(стотинки) и може да се намери в някои санитарни магазини.

За да се насърчава бебето да суче гърдата, често помага кърменето кожа до кожа(гушнати голи с бебето, то по памперс и завити заедно). Допира до кожата ти възбужда инстинктите за сучене и оцеляване, като предизвиква бебето да бъде по-активно в храненето си, в същото време спокойно  и сигурно.

Храненето с шише крие известни рискове бебето да започне да суче гърдата така, както се суче биберон. Обаче това е неправилен начин и може да доведе до неефективно сучене(бебето не може да изсуче наличното в гърдата мляко). За това специалистите препоръчват, ако се налага дохранване през първите седмици, то да става по алтернативен начин - система за дохранване на гърда, пръст, лъжичка, чашка, спринцовка и др. Ако мислиш, че е подходящ някой от вариантите, мога да обясня по-подробно как се прави.

Залъгалката, ако Борис ползва, също би могла да повлияе на това бебето да не суче достатъчно добре гърдата и да заспива бързо на нея.

Полза има от кърмата дори да е в малки количества, защото във всяка капка се съдържат хиляди имунни тела. Освен това самият процес на кърменето има изключителни ползи. Най-вече емоционални, но и физически също.
 Разбира се само ти би могла да прецениш какво ти косвта да продължиш и дали си заслужава. При всички случаи оставаш най-прекрасната майка за Борис  Simple Smile Ако има нужда, ще поговорим и за отбиването.

Очаквам да пишеш, успех!

# 138
Честита принцеса на мама bibilyana  newsm68 newsm68 Да е жива и здрава малката ЕММА-НИКОЛ, да папка и спинка безпроблемно  Hug
Оплашихая в Събота Биби, че бебчо е 4300, но пак се е родила не толкова малка. Дано да не е имала големи проблеми с раждането, след като е било толкова дълго и скоро да са си вкъщи двечките  Praynig Определено тенденцията е момите до последно да си седят на топло и хич да не им се излиза  Mr. Green (като моята)

Кои останахме още не родили? Аз, RS, EMA ES... и в момента за др не се сещам. Броим се на едната ръка вече. Айде мами - наближава, само да видим кога?  Mr. Green

diana_78 стискам всички възможни палчета за твоето бебче  Praynig Кажи каква диагноза са поставили лекарите като разбереш. Дано не е нещо сериозно и бързо да се оправи  newsm17  Колкото до теб - бъди силна заради бебо. Не се отчайвай и вярвай, че докторите ще направят всичко възможно да мине най-леко  Confused

# 139
 newsm59 Честит Рожден Ден на ЕММА- НИКОЛ  newsm59 и бързо възстановяване на мама Биби  newsm44 newsm51

diana_78 всички мами ще сме теб мила. Не плачи, всичко ще е наред и бебо ще се оправи.  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 140
Дианче,стискам палци за Константин,вярвам,че всичко скоро ще се нареди,а ти се дръж! Hug

# 141
  • София
Благодаря, благодаря от сърце на всички, които се молят за нас и стискат палчета!  Hug
Когато имам някаква информация днес за диагнозата и колко време ще ни оставят в болницата ще кажа. Моля се само да не е нещо сериозно. Ако може всичко лошо при мен да дойде, а него да не го закача.
Не е честно толкова малки, крехки и беззащитни същества да са изправени пред такива тежки изпитания!!!

# 142
  • София
Мили мами, молете се за нас!  Praynig От снощи сме в болница с малкия Константин. Още не са ни поставили диагноза, чакат да излязат резултатите от микробиологията утре. Най-вероятно е някакъв вирус. Чувството малкото ти безценно съкровище да е болно и на всичкото отгоре отделене от теб е кошмарно. Не го пожелавам и на най-големия си враг.
Много ми е притеснено и страшно се тревожа.  newsm45 Цял ден не съм спряла да плача. Виждам го на всеки 3 часа, когато трябва да го храня и това е.
Много ви моля - изпратете цялата си положителна енергия към малкото Косе-Босе и стиснете по едни палчета за нас!  newsm17
Благодаря Ви!!! Sad

Ди, стискам и аз палци, ама как така ви приеха в болница, какви са симптомите при Косе? Пресо беше в родилното на АБ, защото беше качил левкоцити (беше дигнал 37.2и затова го бяха изследвали), даже ни задържаха 2 дена повече, за да си свърши курса. Микробиологията му беше чиста, както и моят лохиев секрет, пу-пу. Сега да чукна на дърво май му се размина и грипът, който изкарахме с каката, според педката заради кърменето, нищо че се дохранваме...

# 143
  • Cофия
Добро утро Hug
Добре дошла на Емма- Никол! Страхотно име  Heart Eyes
Аз тази нощ за пръв път спах добре - никакви киселини, никакви болки, никакво задушаване! Наспах се идеално, чак не ми се вярва  Grinning

Кои останахме още не родили? Аз, RS, EMA ES... и в момента за др не се сещам. Броим се на едната ръка вече. Айде мами - наближава, само да видим кога?  Mr. Green

Май наистина сме само това  Crazy Аз съм на тонове после, ще видим док дали няма да каже нещо....
Вчера пак леки контракции и болки, но нищо, не иска да излиза още и това си е  Mr. Green

# 144
Добро утро!Да разкажа и аз набързо за моето раждане,докато малкия спи.В 6.30 вечерта на 12.02 ми падна тапата,след това тръгнаха болезнените контракции на 5-7мин.Изчаках 3 ч. с тези контракции и в 22.30 тръгнахме за болница.В 23.00 при проверка за разкритие ми се спука мехура-но бях само с 2 см.,сложиха ми на тонове и се зачака.В 1 през нощта разкритието беше 4,а в 4ч. вече 10 см.и се оказах в родилната.Разкритието го направих много бързо,но контракциите бяха ужасно болезнени при положение ,че съм човек който търпи на болка.Поради тези болки изтощих се много и не можах ефективно да се справя с напъните,заради което се наложи епизитомия.Но в 5.01ч. на 13.02 благодаря на лекаря бебето изплака и тогава забравих за всичките болките-това беше най- незабравимия момент.Бебето засука още на 1-я ден,а на 3-я -ми тръгна кърмата.Сега сме изцяло на кърма.Кърмим се на поискване ,но вече започна сам да си изгражда някакъв режим и през нощта правим паузи от 4-5ч.Ами това е засега от мен че малкия се размърда,ще се включвам пак.

# 145
  • Варна
Диана, стискам палци на малкото Косе Praynig

# 146
Добре дошла на малката Емма-Никол. Много да радва и слуша мама и тате. На Биби бързо и леко възстановяване. Само дето я бяха наплашили.
Дианче представям си какъв кошмар преживяваш в момента, но вярвам че е в добри ръце и скоро ще си се гледате вкъщи и ще оставите всичко зад гърба си.
Днес кой е наред да ражда?
Ние се стягаме вече за разходката след малко, че както е пекнало не е за изпускане

# 147
Добър ден от мен!
Честито на новообебилите се мами и късмет на тези, на които предстои раждане Peace
diana, стискам палци Косето да е ок Praynig

Може да се каже, че вече влязох в ритъм, щом се оправям сама с двете девойки...Неволята учи много бързо Mr. Green Иначе няма кой знае какво интересно да разкажа покрай раждането. Държа да отбележа, че има огромна разлика в грижите, изследванията и манипулациите, на които те подлагат във ВИП-а в АГ-Варна този път (очарована съм). Като постъпих предния ден преди секциото- цял ден ми правиха изследвания, мериха ми кръвното няколко пъти, запис на тоновете, направиха ми кардиограма заради пролапса на митралната клапа (нещо се ошашкаха този път и бяха много стриктни), тестове за упойки, консулт с анестезиолог, мерене на Т... не ме оставиха да скучая. В деня на секциото се оказа, че има спешно секцио преди мен и на края малко се изнервих от чакането, но си струваше Heart Eyes Единствено не разбрах как така при положение, че Катерина е била главично разположена и белега ми е 2 пъти по-широк от първия, когато Ели я извадиха от седалишно разположение, но здраве да е Rolling Eyes Също мъжо каза, че са ме кърпили 1.5 ч. след като са извадили бебето, накрая ходил да пита дали всичко е наред Shocked Важното е, че с бебо сме добре Wink Оказа се вярно, че ресекциото е по-малко болезнено и възстановяването е по-бързо Peace Кърмя малката от момента, в който ми я дадоха. Този път обаче зърната ми се разраниха жестоко, до кръв...даже малката връщаше кръв и се стреснах в първия момент. Сега са ок нещата. Според мен наддава добре, прави си добри паузи между храненията. От 2 дни я хванаха леки колики, но ги боря с гушкане и сешоар. Този път си взех колан за след секцио и корема ми е видимо по-свит (тоест е все едно на бременна в 3-4 месец). Дотук съм минус 11 кила, остават ми още толкова, но хич не ми се ще да свалям толкова бързо ooooh!  Това е засега от нас...

# 148
# 149
Мая да са ти живи и здрави сладките кукли  Heart Eyes Много са хубави  Heart Eyes / пу пу /. А за кърпежа ти от 1.5 часа ... все едно слушам моичкия Laughing Уж беше подготвен за чакане... ама спирал всеки който мине през коридора да пита за мене Laughing А преди това Александров му казал,че ще е по-бавно от първия път/ т.е ще чака повечко/, ама нали ми е  шестак все бърза hahaha До вчера и аз бях с каката и малчо, ама от днес е на градина. Остатъчната кашлица мина и я пуснах да беснее с децата,че вкъщи изперка 2 седмици Laughing Сега се мятам да правя мартеници, че в градината им искат за понеделник. Laughing Ще правят базар от домашни мартеници.
Сави драсни два реда като се върнеш,че взех да те мисля  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт