АВГУСТ с бебе на ръце = щастливо майчино сърце!

• 32 087
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
И аз много харесва  за момиче името Емма ама мъжът ми си пада по дългите имена. Laughing Все пак той измислим името на дъщеря ни, та сега ще го изчакам да измисли и на новото попълнение. 

# 166
до сега ми казах 21.08, 24.08, 27.08, 31.08 и 04.09  Rolling Eyes

Е, твойта не е лесна  Joy Освен да те наслагам на всичките дати и това е  hahaha

И аз. Ама преди бях влюбена в един Андрей и мъж ми няма да се навие  Mr. Green

Анна с две н, но веднъж един човек доста се почуди какво е това име Анасдвена  hahaha

rotfImao rotfImao rotfImao

Като гледам първата ни страничка доста мъже ще се родят Simple Smile само 2 момиченца са вписани досега  Mr. Green

За момиченце си бях решила Алба, за момченце сега измъдрихме Максимилиан..

Защото момченцата се виждат по-лесно и първи, затова. Скоро ще има розов дъжд  Simple Smile
Уф, Алба, много претенциозно и нетипично име. Мен ме е страх да давам такива имена на децата си, защото знам какви подигравки са в училище, особено в БГ  Crazy
Аз харесвам Максим, обаче на галено става Макси и веднага си представям някое куче  Rolling Eyes

# 167
  • Обетованата земя
Интересна тема за имената  Simple Smile
 За синът ми избрахме Ивайло, защото много ни харесваше, по принцип не искахме на никой да е кръстен, но съвпадна и с името на свекъра-Иван и той е много щастлив. Майка ми и тя се радва, защото е Ира. Simple Smile Затова сега решихме да е на моя баща, той се казва Михаил. Аз искам да е Михаил, мъжът ми предложи и Матей, защото като му казвали на галено Мишо, да не му викали мишка  Laughing Ама аз съм си за Михаил, на Матей незнам как ще викаме на галено. Максимилиан също харесвам, но ми е много дълго, а Максим свързвам с Максим Ставийски. Определено харесвам имената на български царе. И ми е много важно и галеното да звучи добре. Иво и Мишо ми звучат много мъжкарско  Mr. Green Ако е момиче случайно, съм си мислила за Симона, но нещо не мога да възприема Мони, имахме една котка Мона едно време и с нея го свързвам.  Laughing Сегашната ми котка се казва Артур-Арто на галено  (връчила съм го на мама и татко да го гледат) и страшно ми харесва и това име, ама май повече за животно. Laughing Аз самата съм кръстена на баба ми Димка и съм Димана (приятелите ми казват Мани на галено, та затова се регистрирах тук Диди, за да не ме разконспирира никой в началото. Но сега имам много реални приятелства от форума и всички те ми казват Диди Grinning). Баба ми е починала няколко години преди да се родя, но съм кръстена на нея заради сън. Страшно много приличам на нея, и не смятам, че е нещо лошо да си кръстен на починал, поне по себе си ако съдя. Ако говорим за суеверия знам, че не е хубаво да е прекалено дълго името, защото хората имат много сложна съдба. В другата крайност пък тези с много кратко име-например с 2-3 букви, имали прекалено проста съдба  Laughing Едва ли е вярно, ама някак си ми се е набило в главата  Wink
  За Анасдвена и на мен ми стана много смешно, но например и на мама понякога и се налага да разяснява, че е Ира, но с едно Р.  Grinning
 Алба ми звучи добре, но първата ми асоциация е една бирария във Варна Grinning Много е гадно, всеки си прави различни асоциации с имената Simple Smile На мен преди ми харесваше Хана. А за мъжки имена също много харесвам Борис, Филип, Симеон.

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 22:31 от didi24

# 168
Алба ми звучи добре, но първата ми асоциация е една бирария във Варна Grinning Много е гадно, всеки си прави различни асоциации с имената Simple Smile

И на мен това ми напомни. И се римува с халба Joy poliville, да не се обидиш!  bouquet

# 169
Червената Соня само спин и васерман ли прави в Рамус? И мен ме пращат там за всичките изследвания и сега събирам смелост та тия дни да отида, че така ме е страх от взимане на кръв от вената Blush
Всичките първи изследвания по ЗК си ги пуснах в Рамус. Изкараха ми ненормално висок хемоглобин, но после в болницата си стана ясно, че не може да е чак толкова висок  Mr. Green
Иначе докато лежах в МД имаше една майка, която разказваше, как в Рамус са й объркали кръвната група и понеже й беше второ раждане се беше усъмнила и беше ходила в Центъра за кръводаряване за повторна проба  Crazy

И моят мъж се дърпа за някои имена заради асоциацията му с някой познат. Аз не му отдавам такова значение - все пак не само едно магаре е Марко  Joy

# 170
Момичета всеки споделя, аз не се обиждам, на всеки имената му напомнят на нещо, на мен мъжо като избра името на първото ни детенце Денис, първото което ми дойде на ума беше п **** ама кво да се прави... Simple Smile То ако всички кръщавахме децата си по един начин нямаше да е интересно  Mr. Green пък що се отнася за подиграването Блонди, децата колкото са невинни толкова и са зли без да искат, когато искат да се подиграват на някой ще се подиграват и ако се казва георги или петър , на мен името ми е Полина - Поля и брат ми ми викаше Поля Сополя хахаха така че.... Hug ноу къмент

# 171
Ауу, че интересно е станало с имената... малко ме замислихте само с това, че не е хубаво да се кръщава на починал роднина, ако е имал тежка съдба  Thinking ... лоша карма ли ще да значи това, какво ли ...
Тук май доста потенциални Емми има Simple Smile
Аз имам един странен допълнителен критерий за имената -  Mr. Green - да няма "р" в тях, защото моето не е съвсем чисто и... смешно ми става като си помисля как може да свикне детето с грешно казано име  Laughing С "вносните" имена има и друг проблем... като се случи някой филм с такъв герой и стой та гледай  Tired сама съм си изпатила бая. Кръстена съм на баба ми, лека й пръст. Тя се казваше Верка, но са й викали Вероника - та така и аз. И в училище какво ли не беше покрай разни латино сериали - ужас !!
Има много хубави женски имена, които обаче свързвам с популярни личности (особено български), които са ми кофти асоциация - особено чалга певиците, които са окупирали де що има имена  Joy . Не коментирам музиката, ама някакси тотално вече не свързвам тези имена с малко момиченце...  Crossing Arms
За да не бъда голословна, харесвам имената Сияна, Мартина, Михаела, Калина, Юлияна, Маргарита, Андрея, Николета, Бояна. От мъжките : Александър, Мартин, Стефан, Калин, Константин, Дамян ... май ми харесва да завършват на "н"  Joy

# 172
Ауу, че интересно е станало с имената... малко ме замислихте само с това, че не е хубаво да се кръщава на починал роднина, ако е имал тежка съдба  Thinking ... лоша карма ли ще да значи това, какво ли ...

Казват, че с името се унаследявал и характерът, а даже и съдбата...Ако вярваш, разбира се!

# 173
Да драсна някой ред преди да заспя за поне едно денонощие - направо отдавна не се бях чувствала толкова изморена с тия пътувания и нерви вкъщи. Нямам търпение да се почувствам пак човек след малко сън и спокойствие Blush

Desisita, питаш за дрехите - ами най-добре е да пробваш с какво се чувстваш най-удобно. На мен, примерно, панталони с ниска талия хич не са ми удобни при нормалните ми габарити, а откакто имам коремче - съвсем. Но ако на теб са ти ОК, купувай си от тях Peace Иначе наистина е трудно да се намерят "бременни" дрехи с готина кройка, повечето са малко бабешки модели, ама все ще намериш нещо по твой вкус Wink

Имената Heart Eyes Аз съм супер хепи, че свекърът и свекървата ми не са традиционалисти и не са отваряли изобщо дума за имената Wink Свекървата пак има по-читаво име (Алла, харесва ми, но не ми е фаворит), ама свекърът се казва Стефан и това ми е едно от най-противните български имена, изобщо не ми харесва. Та сме максимално улеснени и свободни да си решим каквото искаме, не че щяхме да се съобразим с тях дори и под натиск, де. Просто не мога да си представя да си кръстя детето с име, което не ми допада, а се сещам за един комичен случай - една позната от Куба под натиска на свекър и свекърва била принудена да си кръсти детето с име, което тя просто не може да произнесе - Цветан (испанците нямат "ц" и го заменят със "с" най-често), пълен кошмар Laughing До какви безумия може да доведе традиционализмът само Heart Eyes

А по повод избраните от нас с мъж ми имена - хубавото е, че добре се съчетават със семпла фамилия като Иванов/а. Виж, ако фамилията беше нещо от типа на Каменополска/и или Кожухаров/а Laughing, бих помислила за по-кратки имена. В нашия случай проблем с дължината или звучността няма, по мое скромно мнение Wink

Блонди, не думай за Алекси Laughing - баба ми все не може да свикне с името на благоверния и все така му казва, а аз все я поправям, че много ме дразни. Колко много се променя името само благодарение на няколко букви Laughing Ани4ка, на моя човек обаче никой не му казва Саша, все са едни Льоха, Льоша и пр., които аз не харесвам и все му казвам цялото име - май съм единствена Laughing
Irony, приятно се изненадах, че евентуалните ни момченца ще са с еднакви имена - все пак това не е много популярно име в България, но пък наистина е много хубаво. Означава "защитник" - предполагам, че знаеш. Учудвам се също колко много хора с руски корени и връзки има в темата - супер Peace Ние у нас, общо взето, сме наполовина българи, наполовина руснаци - кой има такава кръв, кой като мен е русофил, живеем си по българо-руски и двата езика са ни като родни. Само детето ще видим докъде ще стигне по отношение на езика, че с това говорене постоянно на два езика, при това чат-пат смесено, не знам просто - дано е схватливо и му се удават езиците Laughing

Софи, Митака Joy, ужас - направо българите сме страшни в развалянето на най-хубавите имена с някакви странни съкращения Laughing Иначе и Димитър, и Емма (особено Емма) много ми харесват Wink

Блонди, за дължината на бебо - явно има значение откъде докъде се мери. Тука пише, че до 20 седмица се мери от главата до опашката, а след 20 - от главата до петичките. Явно оттук идват разминаванията в инфото Peace И изобщо не знам защо се мери така различно Thinking

Dany7_varna, welcome Hug

Poliville, честито синьо щъркелче Hug Продължавам да се учудвам колко много момченца се очакват в темата Wink

Irony, за СУЕ-то (утайката) не се тревожи изобщо - физиологично се повишава при бременност, твоята е съвсем нормално повишена предвид състоянието ти Wink При мен, учудващо, беше само 8, но затова пък други показатели са ми тревожни - изобщо кръвната картина на бременните е непредсказуема Wink

От Рамус аз съм доволна Peace, кръвната ми група ми я уцелиха поне Wink, иначе със сигурност и лабораторни грешки стават. Затова при съмнение - контролно изследване на друго място Peace

Уау, колко изписах, някой да ме спре Laughing Лека нощ на всички Hug

# 174
  • София
Всичките първи изследвания по ЗК си ги пуснах в Рамус. Изкараха ми ненормално висок хемоглобин, но после в болницата си стана ясно, че не може да е чак толкова висок  Mr. Green
Иначе докато лежах в МД имаше една майка, която разказваше, как в Рамус са й объркали кръвната група и понеже й беше второ раждане се беше усъмнила и беше ходила в Центъра за кръводаряване за повторна проба  Crazy
Аз днес се записах за ЖК в МД и точно от там ме пращат в Рамус за първите изследвания, въпреки че нямат право да ми казват къде да ходя. Реших все пак да отида там за да запазим добрия тон с доктора, че има тепърва да се виждаме, но сега ще имам едно наум за резултатите.

За дрехите щях да пиша - както вече съм споменавала в Мията кройките на панталоните ми допаднаха и този дето си го купих ми е много удобен. Единствено съжалих, че си взех този със широкия ластик (дето минава над корема) и сега като не ми е достатъчно голям корема ми се свлича и трябва да си го сгъвам на две, но пак ми е по удобно отколкото с ниската талия особенно като съм седнала по цал ден

Блонди то тая работа с моите термини верно си е забавна, ама всеки път някой като ме попита и аз се чудя какво да кажа и май няма двама, на които да съм казала едно и също Laughing
Запиши ме на 24.08, че ми е най-любима от всички изброени  Hug

# 175

Анна с две н, но веднъж един човек доста се почуди какво е това име Анасдвена  hahaha
Joy Joy Joy Joy Joy
ахаха, много смешно  Laughing аз нали съм Анна-Мария и винаги казвам : "с две "н" и тиренце" та си представям, ако някой мисли, че се казвам така  Laughing
Иначе и аз смятам като Блонди, че трябва да мислим не само на нас дали ни харесва, ами и как ще е завбъдеще  Laughing естествено, че децата винаги могат да си намерят повод за подигравка, ама аз лично след 20 години като гледам сега как хората познават историята, надали ще знаят кой е Кардам  Laughing А пък имена от типа Едуард Караиванов, ще ме извинявате  Laughing но да не се засегне никой това си е лично мое мнение  Hug Hug
аз понякога си представям да не мисля за име.. представям си как ще взема в ръце дъщеря си или сина си и ще кажа: здравей.. еди кой си  Heart Eyes така че ще видим с времето  Hug
Лека нощ на всички, стискайте ми палци утре на прегледа .. да се похваля после  Hug

# 176
Здравейте и от мен най-накрая! Hug Аз пак с моите мъки - тъкмо реших да се върна на работа и всичко с нови сили - болница, системи, кошмар... И сега пак в болнични... Tired
Само набързо и аз да споделя за имената - на нашия мъник е измислено още докато бяхме гаджета с таткото - ако е момче, ще е на свекър ми - Нестор, а ако е момиче, ще е с първите букви на свекър и свекърва - Нора!
Иначе ходихме на преглед, човечето е много добре, расте си, но за сметка на майка си обаче... Thinking ... минус още един килограм съм, лекарката се видя в чудо!
Връщам се да ви чета, че съм още на миналата тема!  Peace

# 177
Бюти, стискам палци  Wink

Много интересно с обсъждането на имената Simple Smile
Лозанчо, Грозданчо, Анасдвена... Laughing много ме разсмяхте!

Ние първия път имахме лек спор с мъжа ми за името на сина ни, но аз отстъпих и той избра Станислав. На мен ми харесваше като име, но ме притесняваше това, как ще му казваме на галено - Слави хич не ми допада, Стани пък въобще, а  друго не ми и идваше на ум. Обаче още на първото посещение на педиатърката вкъщи и двете със сестрата започнаха да го наричат Стаси. На мен ми звучеше някакси женско и глезено....Аз си го наричах със цяло име, но като започнахме да излизаме и да казваме на познатите как се казва, сигурно 80 % от тях го наричаха Стаси и някак си така остана.... Аз наблягам повече на цялото му име и се надявам с времето приятелите да му измислят по мъжко съкратено име.
Сега аз имам честта да избера името на второто ни дете. Обаче пак съм затруднена (по принцип съм си нерешителна, особено ако от това решение ще зависи това как ще се чувства някой друг Embarassed). Много искам да го кръстя на майка ми. Страшно много ни е помагала и много заслужава. Но не искам да е точно същото име, защото ме притеснява това, че детето наследява съдбата на човека на когото е кръстено. А майка ми за нещастие имаше меко казано не лека съдба. Та тя е Христина, но какво друго да избера с Х Thinking. С тази буква няма почти никакъв избор. Освен Християна...но някакси не ми е на сърце. Ще го мисля, има време.  Обаче как пиша за женско име, въобще не се замислих за мъжко Laughing. Явно вътрешното чувство ме води Laughing  Но ако все пак е момче ще е Христо без да се замислям. И аз харесвам българските имена и не толкова завъртяните. Но според мен е важно все пак поне да не "наказваш" детето си още от раждането с някакво съвсем смешно име, защото има мноооого такива - Чайка, Черешка или Заварин например...избора е безкраен Confused  
http://mayaiv.com/index.php/stranni-imena-2/

Vaseto29, стискам палци занапред да нямаш повече неразположение и поводи за притеснения Hug

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 00:15 от emi_v

# 178
Това с името ми е една от болните теми, така се изпокарахме с мъжа ми още преди няколко седмици... и подозирам, че ще си имам ядове. Предишното той го измисли, чаках го до последния момент, буквално часове преди раждането му звъннах с ултиматум да казва или аз ще измисля и той реши да е Борислав - на никого. Сега изведнъж майка му много държала да е на нея, била ни измислила имена и той искал да я зарадва...е, не знам какво ще правим, ще се борим и със саби ще се колим, но няма да стане тая - казах му, че или и двете деца ще са на някого или и двете на никого още тогава. а да си кръстя детето на жената, с която сме в зверска непоносимост просто няма начин!  Twisted Evil Close
Иначе  irony, моите любими имена са същите като твоите - и мъжки и женски - супер!  Flutter Hug

За дрехите за бременни да кажа - аз пък мисля, че вече има мноого хубави неща, не само бабешки и дори много ме е яд че не съм бременна поне 1-2 години, та да си ги накупя и износя всички.  Laughing

# 179
Ох, не смогвам да ви изчета!
 Ирони, брой ме и мен, щом е в името на науката  Laughing 
За изследванията - и медицинските в Рамус, и БХС ме попитаха как да ги получа и с код за достъп си ги видях в техните саитове, сваляш и разпечатваш в какъвто искаш формат и най-вече мързеливата, без да излизам от вкъщи  Wink

А за имената - ох , то каква одисея при мен!
Майка я принудили да ни нарече с имена, които не харсвала и все  ни казваше чочко, слънчо и др.  И аз от малка съм се зарекла, че на никой няма да кръщавам и съм се приготвила за страшна битка, ако се наложи (не искам никой да обидя, за това обяснявам защо така). Освен това и аз харесвам ХАНСКИ имена, български, ама от тези типичните.
И не щеш ли, със съпруга ми още като пресно влюбени се шегувахме, че сме направили бебето, когато и идея си нямахме за това. Той ме дразничкаше и го наричаше на една омразна ми колежка. И аз - няма пък - Миа ще е  Laughing от къде го измислих това шантаво име и аз незнам, сигурно от Ниа от Талев  Joy и така си остана една година. Все си говорехме "Ето, готова е Миа"  и други подобни. Когато разбрах, че съм бременна седнахме и сериозно се замислихме дали няма да го прецакаме горкото дете с това име  Sad  но б крайна сметка какво пък като никой не го харесва, като ние една година с толкова любов го спрягаме - и таке е ако е момиче.

Един ден се сетих, че може да е момче и предложих на любимия ми цар - КАЛОЯН. Милото не го хареса и аз изтърсих пак без да мисля - тогава БОЯН - той каза ОК и така остава Joy
Ох, извинявам се за дългата тирада  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт