АВГУСТ с бебе на ръце = щастливо майчино сърце!

• 32 084
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
poliville честити сини гащи Hug Добре дошли на новите мамчета Simple Smile
За имената с таткото имаме голям спор,ако е момиченце аз искам да се казва Емануела или Емили,ако е момченце много харесвам името Кристиян,но мъжът ми иска да го кръстим на неговите родители Красимир или Рая,но изобщо не ми допата това име Красимир #Cussing out че да видим.Лека вечер момичета

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 21:58 от megi_emo

# 151
  • София
Здравейте пак от мен  Simple Smile
Видях,че пишете за имена за бебчовците та няма как да пропусна.Тука вкъщи се спори редовно за това.Аз съм намислила засега 2 имена и таткото ги харесва-Михаил и Емма,но се започва мрънкането,че не трябвало да кръщаваме детето на умрял човек(дядото на таткото се казваше Михаил),но ходи обяснявай,че не заради това избрах Михаил.А за Емма,не трябвало с 2 ''м'' ,защото ще й бъркат името как се пише пък и пак щяли да й викат Еми...Не може да се угоди на всички.Иначе таткото е Емил и много му хареса за момиче името и така щял да се примири ако е момиче  Joy Дядото пък много обича ракията и виното та сега вика на бебчо Лозанчо и Грозданчо Joy Joy Joy

# 152
  • София
irony, нормално е да е увеличена утайката, това е СУЕ, споко! Hug

# 153
tayra това със Лозанчо и Грозданчо много ме разсмя Joy Joy Joy

# 154
  • София
tayra това със Лозанчо и Грозданчо много ме разсмя Joy Joy Joy
Радвам се.Добра тема е това с имената.Поне малко от малко да се разсейваме от тези изследвания и притеснения... Simple Smile

# 155
Блонди, абе като те четох по повод „авокадото” се опулих – 20 см бебе, не е ли рано за такива размери. И всъщност е рано, ти нали си в края на 17-та седмица? Аз нали си следя размерите на бебето (тегло, дължина) и за твоята седмица си е баш авокадо – 13 см Heart Eyes

Thinking 13 докъде? Преди седмица беше 17см, ама с крачетата. Сега да е 18, айде, не 20, ама пак не е за авокадо  hahaha

Покрай твоя Алексей ми хрумна Алекси  Simple Smile

Шана, до 12-та седмица вкл само с вагинален.  Peace

dany7_varna, добре дошла и лека  Hug

Поливили, честито  stork-boy

Соня, разсмя ме с това Авокадо  Joy Ще е мезе на Лозанчо и Грозданчо  rotfImao

# 156
Цоп и аз в новата темичка... Мерси на Блонди за хубавото оформление .

"Лозанчо и Грозданчо"  Joy ее страхотни именца, паднах от смях  Joy

Винаги ме е дразнило това друг освен родителите му,  да слага или да налага име на бебето...
по този повод свеки измисли име още даже когато още план е нямало за бебе, тъй като има двама сина и един внук жената се надява да е момиче и да е на нейното, но няма да я огрее (поне от към име). Даже решиха с етърва ми че е момиче понеже не съм повръщала   Laughing ....
Но още не знаят, че днес доки ми предположи сини гащички  Wink (без да е 100% сигурен).  Аз още не се настройвам и за име не бързам, мъжо изказа няколко мнения ако е момче но пък на мен не ми харесаха... Та още сме в незрачност на тема имената...

Добре дошли на новозаписалите се....

Лека и спокойна вечер

# 157
  • София
За кръщаване на починал роднина знам, чи има поверие да не е със съвсем същото име, но може да е вариация на името, не помня обаче причината Embarassed

Мисля ако се роди на Богородица да е Магдалена (Маги - много ми харесва)
Аз пък си мислех ако се роди на Богородица и е момиче да е Мария за да има и рожден и имен ден в едно, обаче ми стана интересно ти как го реши да е Магдалена?

Червената Соня само спин и васерман ли прави в Рамус? И мен ме пращат там за всичките изследвания и сега събирам смелост та тия дни да отида, че така ме е страх от взимане на кръв от вената Blush

П.П. Блонди ти искаш термин ама аз още се чудя кой да си избера  newsm78 до сега ми казах 21.08, 24.08, 27.08, 31.08 и 04.09  Rolling Eyes май клоня към 24.08 някак си най-ми харесва от изброените  Mr. Green

# 158
Irony, в реда на нещата е СУЕ-то да е завишено при бременност. Не се тревожи излишно.

За нас водещо при избора на име беше да е звучно, кратко, ясно, да се транслира лесно на латиница, да може да се изрича и на галено и да не провокира кофти рими.  Предполагам, че сега ще ни е по-сложно с избора защото в него ще участва и Ема  Mr. Green

Анастасия е много хубаво и звучно име, но според мен е много дълго, от изброените харесвам също като звучене Михаил, Антоан, Борис и Никита. Аз например съм кръстена на баба ми по бащина линия, но не 1:1. Майка ми е преценила така и е взела галеното име на баба ми за мое - Дела на баба си Неделя Simple Smile

Още новодошли мами - добре дошли   bouquet

# 159
Като гледам Моника Белучи на снимката колко е грозна с две дъщери и аз така искам.  hahaha
Аз много харесвам Андрей, понеже мъжът ми е с украинска фамилия много държи да си пасва име и фамилия. Той за сега си има друго име фаворит. За момичешко въобще не сме мислили, не знам защо.
Като прочетох Емма се сетих за една моя съученичка която се казва Анна и винаги се представяше: Анна с две н, но веднъж един човек доста се почуди какво е това име Анасдвена  hahaha
Аз доста наедрях и корема ми е доста голям за това се снабдих с едно тонизиращо олио и крем против стрии на Кларинс, както и гел за гърдите от който съм довола, за сега.

# 160
Здравейте мами.Гледам имена обсъждате.Аз си имам идея и за момче и за момиче.Още преди да ми кажат на ФМ 90% момче,аз бях сънувала.че раждам момче и го кръщавам Денислав,по случайност името на баба ми започва с "Д" (която е страхотен човек),а и името ми хареса.А ако по няяякаква случайност се окаже момиче твърдо сме решили да е на майка ми (само първата буквичка) тя се казва Марияна ,а аз съм влюбенаааа в името Мелани Heart Eyes ,но май....за сега се очертава,че ще си имаме Денислав Laughing Heart Eyes Hug

# 161
Като гледам първата ни страничка доста мъже ще се родят Simple Smile само 2 момиченца са вписани досега  Mr. Green
Ние бая се бяхме навили на мимиче, мъжо и за първото и сега се разочарова, ама господ реши така, не уцели и този път прашилния ъгъл хихихих аз му викам е кво като Дейвид Бекъм ще си с 2 мъжки Simple Smile За момиченце си бях решила Алба, за момченце сега измъдрихме Максимилиан..Така че с имената май сме ок, бахти много е трудно, като знаеш че цял живот ще го носи това име  Crazy пък и да звучи добре и с презимето и с фамилията.....Ние си решихме да ни ги кръщаваме на никой малчовци да си имат собствена съдба и собствено име.

# 162
Reny_M. , ти ме притесни. И аз бях в Св. Петка и на мен ми пускаха два пъти Доплер (чух го като все едно бие сърцето му, незнам дали е това), и сега в изследването, което са ми дали виждам, че пише - трискупсидален доплер: нормален, Дуктус венозус доплер - нормален,  и после и на мен ми пише същото като на теб, че съм информирана, а нищо не са ме питали, нито са ми казали, че има риск. Аз също не знаех. Иначе със изследването  - всикчо ми е наред. Като ходих, беше на 06.02. и ми го прави д-р Янкова. За момента - (15 г.с. съм) нямам проблеми,  Praynig А до кога е риска след изследването? В изследването ми също пише, че пъпната връв е с 3 кръвоносно съда. Незнам това какво значение има. Сега на 23.02 съм при моят лекар, който ме прати там и ще го попитам за този Доплер. Ти при кой лекар ходиш?
Слънчо, идеята ти е прекрасна. и аз с удоволствие бих се включила.
Благодаря на всички, които ми разяснихте за стриите по бюста Hug
И аз се притесних сутринта, като бях на преглед.
От години ходя при д-р Николов, доволна съм много.
Не мога да ти кажа има ли опасност, какъв и процента и дали е отминал периода, не се притеснявай излишно, не това целях, като ви споделих Hug. Моя док просто се ядоса защо са ми го правили сега и от начина по-който са описали органите т.е. "ръце:визуализирани" и още др. който каза, че трябва да ги пишат малко по-подробно и спомена, че Марковс в това отношение били по честни. На мен Св. Петка(те са от Тина Киркова) ми ги препоръча моя близка и аз затова реших там и като прочетох и че апаратурата е добра си записах час от понеделник за сряда(ходих на 01,02) и на мен ми пише че е с три кръвоносни съда. newsm78

По темата за имената сме се разбрали още преди години момче Георги, момиче Мария, вече ако бяха две еднакви щяхме да го мислим Laughing , предпочитам български, традиционни имена като Иван, Димитър Николай, Силвия, Анна, Симона - те не са много български Joy,  произхода им е или гръцки, латински и др.

# 163
  • София
irony а ти в коя лаборатория ходи?

в Токуда бях...

Аз пуснах Васерман, СПИН и някаква австралийска работа в лабораторията към РИОКОЗ - София /на ул. Враня 20 или 26 / и не се наложи да плащам.

това е добра информация, и е близо до нас  Mr. Green, а вътре в сградата ли е лабораторията?

за момиче - имам готови поне 3 имена  Laughing, за момче - пак имам, ама  newsm78 таткото и той има, та ще видим
засега харесваме Константин, Калоян, Владислав, Бранимир /като последното е защото и баща ми и свекъра са с буквата Б/ - ама се чудя как ще му казваме на галено - Бранко  #Crazy много сръбско ми звучи....

редактирам, че чак сега ви дочетох  ooooh!

женските ми варианти на любими имена са Емма /задължително с двойно м Mr. Green/и  Магдалена. Най-вероятно ще е Емма, стига да е момиче, обаче  ooooh!

Всъщност така трябваше да се казва дъщеря ми, но някакси малко преди да се роди баща й, който е Пламен Mr. Green само ми споменаваше колко хубаво било името Пламена и аз някак си се навих, но този път съм казала само аз решавам. Като ходихме на 40 дни на молитвата при попа и той пита, как се казва детето, и аз Пламена и той се оцъкли и вика "е какво е това име Пелмена"  hahaha

имаше добри попадения - авокадо, Лозанчо и Грозданчо  Joy hahaha

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 22:21 от elvirka

# 164
  • София
Анна с две н, но веднъж един човек доста се почуди какво е това име Анасдвена  hahaha
Joy Joy Joy

Аз за стриите си бях купила крема на Мустела още преди месец, обаче нещо не ми харесва особенно миризмата, ама като дадох толкова пари какво да го правя - мажа се Mr. Green но повече няма да го купувам Naughty

Общи условия

Активация на акаунт