АВГУСТ с бебе на ръце = щастливо майчино сърце!

• 32 091
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Привет! С удоволствие сте се включа, бременна съм за втори път, от Варна, с термин 1 август... Видях, че доста от вас вече знаят пола на бебчетата, аз се надявам другата седмица и ние да разберем, в петък ще се опитам да си запиша час при доц. Балев за фетална морфология и той ще ни каже... Следващия път дано да имам повече време да ви прочета и пиша, но сега... чудото Симона, на 1,4год. мнооого иска да докопа клавиатурата Grinning До скоро    love001

# 136
Здравейте, утре ще се записвам на ЖК и моля за извинение за странният въпрос, но вас как ви гледаха на първият преглед - с вагинален ехограф или не?

# 137
  • София
Здравейте,

не съм писала по4ивните дни, 4е се занимавах със семейството Simple Smile Вчера се разходихме добре, сега вси4ко се топи и е мокро и не ми харесва, по този повод на суна ми му купихне нови апрески, 4е така тамокри старите, ще съхнат една седмица..  
За имената аз харесвам Никола, оба4е н амъжа ми дядото е така и той отказа по ли4ни при4ини, избра Мартин и сега е мартин, аз се съгласих, сега аз ще си избера името, искам на майка ми с Ц ама хубави няма, все да го Цецосват не знам, сега се 4удя и аз, нека първо да разбера пола  Mr. Green

Диони Ние сме сега 3ма водолея аз сина ми и мъжа ми:) И те са с еднаква буква, Лъв4ето ще е горкото единствено. При вас наобратно Simple Smile Колко е голяма каката, тя рабира, Марти е на 2 и нищо не разбира милия  Heart Eyes

Гунди Каквото и да избере мъжа ти ще свикнеш, аи щом е разумен.. на една колежка мъж аи каза или Спартак или не го признавам! И сега се казва така  Joy

Добре дошли на новите мами Hug

Блонди имената ти са 4удесни вси4ките Hug Аз за име на моми4е харесвам Ния, но мъжа ми не, за мом4е идя си нямам .. и не знам и аз как ще се казва бебето.. Crazy

За крмовете, ами аз ползвам скъпо кремове без парабени, така 4е не съм се и замисляла дали да вредни.. според мен не да и такова вглеждане е прекалено, но се замислих де , признавам си , но си полсзвам и гримовете и кремовете нямам скрупули, всеки ден съм със спирала 4ервило.. ще си куп яи за корема нещо , не знам какво още, но този път няма да дам пари за скъпа козметика, не ми помогна, ще пробвам на икаров да видим!

Друго не се сещам ... лека в4ер!

П.П Шана  Мен с вагинален!  Hug

# 138
Здравейте. Днес си направих една разходка по магазините и си купих от една аптека крем на мустела против стрии и започвам мазането вече .
 Гледам ,че обсъждате имената.Аз се надявам да е момче и да го кръстя на баща ми ,а момиче на майка ми защото много заслужават и помогнаха да го има бебчето . Но на свекър ми е кръстено ,и свекърва ми туко виж ще си чака да е на нея ако е момиче ,но няма да я огрее. Уж няма да се сърди ама не ми се вярва ако го кръстя на майка ми а не на нея да не се сърди . Има много време и ще го измислиме след като разбереме пола на бебето .
  Иначе БХС ще правя в 16 седмица а ФМ в 20 . Моят лекар неискаше ранните и затова не ги направих,но като ви чета резултатите и вълнението около тях и ще взема и аз да се притесня като му дойде времето .

# 139
Аз съм полудяла на тема салата  Shocked един ден се събудих и казах: "краставица"  Laughing аз никога не ям салати, много рядко и то, ако ми скимне нещо, предпочитам си тестенкото  Laughing ама тука 4 дни ям само салати, които в тая зима сигурно са по-вредни, отколкото позезни, ама като ми се яде  Laughing
лек ден на всички  Hug
здравейте и аз съм така само салати ми се ядат може да са пълни с нитрати ама  Thinking
а за име и аз имам нещо на ум да видим дали мъжо ще го одобри ама може и много много да не го питам дъщерята е кръстена на свекъра по негово настояване и не съжалявам де защото той човека ни купи апартамент  Mr. Green

# 140
шехина моята майка е рускиня и винаги ми е харесвало името Анастасия  Heart Eyes Но на мъжо не  Crossing ArmsИ Алексей много ми харесва, особено с руското обръщение Саша  Heart Eyes Mr. Green
На каката името го избрахме чак към 6-7 месец.Доста време предлагах какви ли не имена,бяхме решили да е с А, защото и двамата сме с А.Сега ако пак трябва да мислим женско име ще е доста трудно.Предния път само Андреа харесахме и двамата  Crazy.Но за кръщаването на някого сме категорични, че няма да го има и сме предупредили още преди 5 г Naughty
Аз съм полудяла на тема салата  Shocked един ден се събудих и казах: "краставица"  Laughing аз никога не ям салати, много рядко и то, ако ми скимне нещо, предпочитам си тестенкото  Laughing ама тука 4 дни ям само салати, които в тая зима сигурно са по-вредни, отколкото позезни, ама като ми се яде  Laughing
лек ден на всички  Hug
здравейте и аз съм така само салати ми се ядат може да са пълни с нитрати ама  Thinking
а за име и аз имам нещо на ум да видим дали мъжо ще го одобри ама може и много много да не го питам дъщерята е кръстена на свекъра по негово настояване и не съжалявам де защото той човека ни купи апартамент  Mr. Green
Миналата зима моя приятелка имаше отравяне с нитрати, защото само салати ядеше.Доста проблеми й създаде това.Внимавайте, и на мен много ми се яде салата,но трая.Все пак  остана още малко до по-качествените зарзавати  Wink

# 141
лек ден на всички  Hug

Аз също налитам на салати  Mr. Green - най-вече на домати, но да попаднеш на вкусен домат сега си е шестица от тотото  Crossing Arms  

Шана при мен първия преглед беше с коремен ехограф  Hug

# 142
Ох, не ми говорете за салати- само това мога да ям- ами нитратите малко намаляват, ако се накиснат с вода(зелените салати), доматки и краставици- хубаво миене и белене на каквото позволява- нитрати, ама като ми се ядат се прежалвам и то без да се замислям. Wink

# 143
шана, вече мисля че всички ни преглеждат с коремен ехограф. Вагиналният е само за ранните седмици.

За имената - дъщеря ми е кръстена на свекърва ми Димитрина. Не съжалявам, не съм се противила, просто тук в македонския край са много на почит тези традиции, отдават им голямо значение. Задължително името трябва да има имен ден. Аз по принцип не съм оттук, и ми се налага да свиквам...не само с това.
Сега ако е момче ще е Атанас, на свекър ми, а ако е момиченце - ще си го кръщавам аз. Мисля ако се роди на Богородица да е Магдалена (Маги - много ми харесва), иначе сигурно ще е на моята майка. Обаче аз имам рожден ден на 18.08 и ако се роди тогава се чудя дали да не я кръстя Галена, като мен Simple Smile Да, но мисля, че мъжа ми няма да се съгласи.

Добре дошли на новите мами!

# 144
За мен ПАК синьо вързопче на щъркелчето  Mr. Green

# 145
За мен ПАК синьо вързопче на щъркелчето  Mr. Green
честитооо  Hug

# 146
Момичета аз пак влизам с питане  Embarassed , ама голяма съм паника... не знам, май бременните по-добре да нямат самостоятелен достъп до резултати от изследвания. Знам, че сте го споменавали, но не мога да го намеря  Rolling Eyes Blush , от днешните ми изследвания всичко изглежда в норма освен СУЕ, което ми е 37 mm/h /при норма 0-20/. Рових в инернет естествено... пак едни ужасии... но пък често се коментира като напълно нормално да има завишени стойности при бременност. Ясно, че ще се коментира с лекар, но все пак някой с опит по темета?  Praynig

# 147
По тукашните земи го няма това суеверие да не се кръщава на починал. Аз също съм против, ако човекът си заслужава, ако е близък, когото сте обичали и почитали, защо не?! Какъв по-хубав начин да заживее отново, ако не чрез името? Друг е въпросът, че ако човекът е бил с тежка съдба, се вярва, че и кръстеното на него дете ще има подобна. Тогава е хубаво да се смени една буквичка в името.
Иначе децата тук масово се кръщават на свекър, свекърва, та се събират по 5-6 внука в по-големите семейства, с еднакви имена.  Акоо сте гледали "Моята голяма луда гръцка сватба", сигурно помните представянето на децата: Никос, Никос, Ники, Никос и така нататък Joy Имам късмета, че със свеки сме с едно име, пък за щастие тук се смята за нещастие майката и детето да имат еднакви имена. Та нямаме си все още женско име. Търси се красиво, интернационално име на цвете Heart Eyes

# 148
Добър вечер  Simple Smile Добре дошли на новите майчета! Лека бременност!  Simple Smile
irony дано всичко е наред с изследванията.  Нямам представа и не смея да коментирам Hug СПИН и Васерман пусках по касата в лаборатория Рамус  Peace

По темата за името - Синът ми го сънувах още в първия месец (преди да са ми потвърдили, че е момче  Mr. Green), че ще се казва Александър. В последствие (пак преди да ми потвърдят пола) гледах един български филм, в който се раждаше дете на 15.09. и го кръщаваха така и понеже на мен терминът ми беше тогава, бях убедена как ще се казва  Simple Smile
Сега още нищо не съм сънувала  hahaha Водим някакви дискусии вкъщи, но без достигане на консенсус. За мен е важно името да има хубаво значение и да е интернационално (такива са имената на всички вкъщи). Моят мъж е против да кръщаваме на баби и дядовци и така отпадат две имена, които покриват критериите - Георги и Теодор. Иначе ако зависи от сина ми бебето ще казва Авокадо  Joy Категоричен е и не иска да отстъпва  Joy Гунди имената на хановете ми се виждат по-добър вариант  Joy

# 149
irony , не се тревожи и самонавивай. Моята утайка също беше ускорена, всъщност оказа се че при бременните е нормално. Не се шашкай излишно преди да си го обсъдила с доктора си. Hug

Общи условия

Активация на акаунт