Ин-витро в Истанбул 5

• 80 326
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Всичко е възможно, разбира се, но все пак качественият материал за продан се взима от 30-годишните. Под качество се има предвид не собствената ни хубост, ум и социално положение, а състоянието на Я.

# 721
  • Пловдив
Замразяват и продават. Като зарзават на пазара.  Whistling Това ти с очите си ли го видя или само предполагаш.  Thinking Питай жените, които се нуждаят от донорска яйцеклетка, колко трудно намират донорки. Що не ги карат на конвейр със замразения материал. И за замразяване на яйцеклетки за пръв път чувам.  Thinking

# 722
И за замразяване на яйцеклетки за пръв път чувам.  Thinking
Миличка разел, разбира се, че се замразяват яйцеклетки. Това, че ти за пръв път чуваш не означава, че не се прави. Ето тук малко инфо:http://www.hfea.gov.uk/46.html

# 723
Да разбира се,че само предполага,разбира се,че не съм го видяла и с очите си,но мислех,че мога да споделя съмненията си с вас без да ме нападате.Просто още не бях се освестила от упойката и веднага ми предложиха донорска,че те ще ми намерят без да се притеснявам защото не било хубаво да познавам жената и т.н. и т.н. Извенявам се,не съм имала за цел да обидя някого.

# 724
Да разбира се,че само предполагам,разбира се,че не съм го видяла и с очите си,но мислех,че мога да споделя съмненията си с вас без да ме нападате.Просто още не бях се освестила от упойката и веднага ми предложиха донорска,че те ще ми намерят без да се притеснявам защото не било хубаво да познавам жената и т.н. и т.н. Извенявам се,не съм имала за цел да обидя някого.
А като писах от такива като нас нямах себе си в предвид.На инвитро се подлагат за съжаление и много млади момичета

# 725
Нелчо, аз не съм искала да те нападам. Ни най-малко! Притесненията ти са напълно естествени, особено в държава без морал. За съжаление така е с непорочното зачатие...
И аз съм имала такива мисли, но наистина за лекарите е важно да има забременяване, а не каква готина мадама е майката и какъв пич е бащата, та да ви вземат вашия ембрион и да го пробутат на някоя селска мома с пари.

# 726
  • Пловдив
Предвид прочетеното:

Egg freezing is still a very new and experimental technique. To date around 900 babies have been born using frozen eggs worldwide. Only five babies have been born in the UK using frozen eggs (compared with thousands born from frozen embryos). ,

не съм много сигурна, че в България някоя клиника го прави. Иначе да, замразяват се. Не съм се изразила явно съвсем точно.  Peace

# 727
вига дано си права

# 728
дали ще посмее  Confused
напоследък където и някой да напише подробности веднага се намират знаещи да отбележат че то така не се прави.

Извинете за това връщане толкова на зад, но скоро виждях и след дълго мислене дали да не го пропусна, установих, че е по - редно да отговоря.
Та за авторката бях казала преди време нещо за което после много съжалявах, но се оказва, че не е трябвало.
бамбарадамбара
гледай да успееш по някакъв начин, защото твойта е тъй провлачена в годините, че направо се нито начало нито край се вижда.
Недей да даваш оценки, от една страна, защото си се запънала при този док. и гледаш "само пред себе си", от друга, защото по този начин не оказваш нокаква помощ, а момичето има нужда, а ти напротив тикаш я в " гадостта".

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 20:28 от ddnchv

# 729
дали ще посмее  Confused
напоследък където и някой да напише подробности веднага се намират знаещи да отбележат че то така не се прави.

Извинете за това връщане толкова на зад, но скоро виждях и след дълго мислене дали да не го пропусна, установих, че е по - редно да отговоря.
Та за авторката бях казала преди време нещо за което после много съжалявах, но се оказва, че не е трябвало.
бамбарадамбара
гледай да успееш по някакъв начин, защото твойта е тъй провлачена в годините, че направо се нито начало нито край се вижда.
Недей да даваш оценки, от една страна, защото си се запънала при този док. и гледаш "само пред себе си", от друга, защото по този начин не оказваш нокаква помощ, а момичето има нужда, а ти напротив тикаш я в " гадостта".

Аз не мога да разбера каква ти е работата, да даваш съвети на хора, които сами могат да взимат решения и да преценяват. Форумът е място за споделяне на мнение, а не за налагане на такова  Peace

# 730
  • In a surreal moment!
Момичета, доволна съм от прегледа си в Мемориял хоспитал. Опитват се да помогнат хората, правят всичко възможно за да отговорят на въпросите и да свършат работата , за която ги търсим.
Професор д-р Семра Кахраман е наистина впечатляваща и авторитетна жена. Екипът и работи организирано, професионално и експедитивно. Всичко това струва сериозни пари, но си ги плащаш с удоволствие, че ти е обърнато внимание, сложен си в центъра и всички изпълняват разпорежданията на професорката, за  да ти се помогне. Да бях знаела в края на 2008г, когато имахме прилична сума пари, да бяхме отишли.... ехххх...излишно  е да се ядосвам, но простата равносметка е  ,че похарчих повече в БГ, резултата 0 , годините и проблемите увеличени.

Акцентите при мен са :

1. Състояние на матката - миомата, която е чоплена 4 пъти в Надежда на 4 ми хистероскопии, не е нито изчоплена, нито чак толкова пречеща. Чопленето има вероятност да е повредило повече, от колкото да е помогнало. Цветните снимки, които ми направи д-р Персенска са мекоказано съмнителни. Те показват, че матката ми е или слепната или някак отрязана. Нужна е нова цветна снимка, за да се изясни този момент. Ако снимката от Надежда е вярна, не дай Боже - матката ми ще се окаже безвъзвратно повредена. Това професор Кахраман иска да бъде изяснено, защото на ултразвука не се вижда некротизирала ли е лигавицата или не.

2 - Килограмите ми и повишеното ТСХ - не разбират що за диагноза е това инсулинова резистентност и защо нищо не приемам за снижаването на повишеващият се инсулин. ТРябва спешна консулктация с ендокринолог. Аз вече записах час при д-р Катя Тодоорва, която не съм посещавала от 2009г, когато тряснах за последно вратата на КИРМ -Плевен. Много лошо си причиних, че не продължих нейният режим. Бях отслабнала ..а сега ...ужас...дори нямах идея до къде съм се оляла... Като стъпих на кантара в Мемориял...онемях...трицифреното число е отчайващо... Проф. Кахраман задължително поиска консултация с ендокринолог и лечение.

3. Хубавата новина - имам добро количество яйца, за 43-те си години. Заради това проф. Кахраман се наема да ми помогне в борбата за бебе.

След обсъждане на новата информация решихме ,че още на следващия цикъл ще се върнем да направим цв. снимка в Мемориял. Не ни се рискува с напразно похарчени пари за бг снимка. Прежалваме 1000лв. Дано отговорите да са положителни.

Истанбул ни хареса много. Хората са мили , любезни, винаги готови за алъш вериш, но и ти като клиент да си доволен. Имахме своите битови емоции , но за тях ще споделям в крачка.

Весели празници на всички! Целувам ви и желая успех на тези в стимулация!  Heart Eyes Peace

Люси - успех , дано това е вашият опит! Щастлива съм, че се запознахме, вие сте много мило младо семейство! Благодаря ти за помощта с превода! Целувки!  Heart Eyes Peace
Давам ти правото да ме поправяш, ако нещо не съм разбрала или интерпретирала неправилно, но бях притеснена и е нормално нещо да съм си до измислила...поправяй спокойно!

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 23:32 от ИКСИ

# 731
ИКСИ, страшно се радвам, че всичко е минало толкова добре и си обнадеждена и изпълнена с решителност! Видя ли, че най-страшното е страхът...

Новините ти са добри, защото не вярвам матката ти да е чак толкова увредена. Моята ЦС в Надежда е също отрязана, явно апаратът им е отчайващо стар. За инсулина трябва да вземеш спешно мерки. лечението поне е ясно, евтино и ефикасно. Ще се наложи да комбинираш с драконовска диета обаче, но тогава пък ефектът ще е видим за всички.

От сърце ти желая успех!

Люси, хайде разказвай и ти ВСИЧКО!

# 732
Обезфоликулиха ме. Най-накрая. Равносметката - от 48 фоликула, 46 годни за оплождане яйцеклетки.Колко от тях ще стигнат до замразяване ще знаем в Понеделник.

Болката след манипулацията беше не много силна (със сигурност по-слаба от болката след лапароскопията ми), вляха ми една банка не-зная-какво-си и една банка Изотоник, предписаха/донесоха нови лекарства, които да пия със старите. Новите са : Clexane 4000 IU (пак инжекции в корема, но ги започвам от утре), Progestan 100mg (таблетки, които ще поставям вагинално - 3 пъти по 2), Tetra 500мг (антибиотик , 2х1), Prednol 16 mg (1х1). 
Направиха ми повторен преглед с ефограф - няма кървене (предполага се, че трябва да има ли?), минимално количество течност около яйчниците. Останаха доволни. Протеинови храни, вода и банан?! ми казаха да ям. Мляко - може.

Прибрах се, поспах си два часа. Сега почти не усещам болка. Имам си тежест (като при МЦ), измервам си обиколката на корема, меря си количеството изпита вода (но още не съм ходила до WC...притеснява ме този факт).

В Понеделник, в 10.00ч съм отново на преглед. Лошото е, че Великден ще го караме тук. Ама и това не е чак толкова лошо  Grinning.

А,да. Поразпитах за трансфера (мен явно все на там ме влече) и разбрах, че обикновено трансферират една оплодена яйцеклетка, ако възрастта на жената е под 35 год. и две, ако е над 35 години.

# 733
  • In a surreal moment!
Браво, Оле, дано все така нямаш силни болки! Аз 3-4 дни преди пункцията бях като балон, а след 18 пунктирани фоликули се събудих и не си чувствах тялото от кръста на долу. След това болките и кризите бяха ужасни. И никой не ми каза нищо за протеини и банани...

# 734
Икси Hug Hug Hug друго си е де попаднеш в обстановката в Мемориал нали? И тогава празните бръщолевения на някои съфорумки придобиват смешен привкус Wink От сърце ти пожелавам успех! Дано успеят турските доктори да сбъднат мечтата ви! Praynig Praynig Praynig

Оле, стискам палци до посиняване fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover дано успеете!!! Praynig Praynig Praynig

Момичета, наближава един от най-хубавите празници - Велик Ден! Дано той ни донесе радост и благополучие! Дано тази година всички сбъднем мечтата си - да си имаме дечица Praynig Praynig Praynig Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт