Отговори
# 195
  • Сопот, Пловдив
За фонтанелата - нашата не е затворена, но не е и голяма. По съвет на педиатъра давам 3 капки вигантол, не му оспорвам мнението, аз не мога да преценя сама дали са много или не. Не сме навън всеки ден зимата, а и Мартин двигателно не прави много неща, които връстниците му вече правят и по съвет на педиатъра пие калций, а трите капки вигантол са за по-лесно усвояване на калция.

За РД
- съвсем, ама съвсем скромно. Нямам възможност за повече, но и да имах, струва ми се прекалено малък за големи тържества, поне аз така го виждам, после като порасне ще имаме време за големи детски празници и още по-нататък за шумни нощни купони  Grinning . Вкъщи с мен, баба, дядо, леля, калеко и братовчедка му(която ще е на 5 месеца тогава Grinning ). Моите баби и леля ми са под въпрос. Мислих да каня едно приятелско семейство с детенце на година и 9 месеца, не съм ги виждала скоро, че всички сме все заети, но тази седмица бяха на гости на сестра ми и тя каза, че детето е неудържимо, пищи, крещи, хвърля, блъска и не разбира от обяснения или каране. Та колкото и ужасно да звучи, искам този ден да е на сина ми и ще си спестя присъствието на такова буйно дете, Мартин и без това не проявява грам желание да си играе с други деца, няма да е проблем, че няма да дойдат такива.(братовчедката още я броя за бебе, не за дете  Laughing )

Тортата
- една, която ще поръчам, не ми се отдава, а и не ми се занимава с украси и да я правя аз, тя ще е за гостите и на нея ще сложим свещичката да духне. Иначе аз ще правя друга торта от бисквити, кисело мляко и плодово пюре, която ще е за Симон Мартин и евентуално, ако има някой на диета(най-вероятно аз  Mr. Green ).

# 196
Здравейте майчета. Тези дни времето е прекрасно и явно всички сме навън. Вчера бебка е била на вън от 9.00 сутринта да 19.00 вечерта , с половин часов престой в къщи за обяд. Сега пак е на вън , с дядо си на разходка , а пък аз ще си пусна някое филмче , че нещо ме е домързя да изляза. Вчера за първи път в южния парк люляхме бебка на разни въртележки , на виенското колело и на разни клатушки , естествено с кака й , да я пази. Толкова й хареса , че като я взимахме и плачеше за още. Добре , че се оправи това време вече , от кога чакаме затоплянето.Хайде хубав слънчев ден от мен.

# 197
Няма по-хубаво от хубавото време Simple Smile Йоана вече направи първата си разходка из махалата хваната за ръце.Около 2 часа обикаляха с майка ми вчера, а днес ми откъсна ръцете да се носим,защото не искаше нито в количката,нито да ходи. Накрая звъннах на ММ да дойде с колата, но след като бях качила баира  Sad Иначе тя е вече е почти здрава, ние също.

# 198
  • sofia
bvl , вече никакви болести.

И ние сме постоянно навън на разходка. Мислех и сега да го изведа, но взе, че заспа. За първи път толкова рано. Но като се събуди сме първа писта. Laughing

Слънчев  и усмихнат ден от нас!

# 199
Обещавам вече да не се разболяваме Simple Smile
Страхотно  е това време- моята мома се изморява навън и си поспива,но само през деня. Като беше болна,през нощта, спеше при мен и сега имам проблем с връщането в нейното легло. Буди се често и в крайна сметка,за да поспя се предавам и пак я слагам на спалнята.
Днес ММ има рожден ден!Да ми  е жив и здрав!

# 200
bvl, да е жив и здрав съпруга ти, много обич да си давате един на друг!

Честита Първа пролет, мили мамаи!
Ние вече организирахме Рождения ден на Кирил. Първо ще го кръстим, после ще се съберем на заведение да се почерпим близките роднини (16 човека). Няма да е нещо грандиозно, нямаме възможност, а и той не разбира нищо, когато порастне, ще му правим големите детски веселби.
Фонтанелата му още като новороден му беше много малка, сега още не се е затворила, но е с размер на голямо грахово зърно.
Последната консултация беше 9.300 кг. 78 см. сега на 30.03 ще ходим за последната, която е редовна, след това са през 3 месеца. Ще ни взимат кръв и урина пак и това е мисля, после има ваксини които пак се поставят.

Приятна вечер   Grinning

# 201
  • София

Здравейте мами,
Много хубава темичка отново,   bouquet
Отдавна не съм влизала да прочета какви ги вършите, но все не мога да стигна до тук.
Прочетох на бързичко колко много са порастнали бебоците ви, и колко готини изглеждат.
Ето една снимка и на Косара, малко късничко я давам за колаж, но я има в албума Априлки ако правите друг може да я включите. Съжелявам, че е толкова голяма, но другата ми излизаше нещо много малка.
Малко да ви разкажа за нас.
Преди около 2 седмици на консултацията беше 9.530кг и 72см. Все още я кърмя, основно по-3, 4 или 5 пъти през нощта, сутрин към 6,30 и след обяд към 3ч. На закуска и давам каша или попара. На обяд яде зелечукови и месни пюрета, които аз и приготвям, а след обяд яде плодово пюре. Преди обяд пие сок, а след обяд и давам настърган плод. Много иска да опитва от нашата храна и като и дам и харесва.
Онзи ден в събота и направихме прощапулка. Беше интересно. Първо хвана една спринцовка, която бяхме нарекли за доктор, второ хвана една книжка с туристически обекти - бяхме я нарекли за пътешественик и трето хвана портфейла - бяхме го нарекли за банкер.
Много обича да си играе с пластмасови капачки от безалкохолно. Обича да гледа и телевизия - Бейби ТВ. Опитва се да играе с котето ни, но той горкия бяга за сега тъй като Коси докато му се радва  го пляска и той се страхува. Има вече 4 зъбчета -2 горе и 2 долу. Долните излезнаха само с по-често висене на гърдата. Първия горен излиза 1 седмица, толкова имаше и много гадна хрема. Втория зъб отгоре пък излезна за 3 дни, но пък Коси имаше висока температура - около 38.5, Но сега че е ОК.
Научава през няколко дни все нови и нови неща, като гъба е - всичко попива. Обича да разглеждаме и книжки с животни.
Рожденият и ден ще го правим в семейна обстановка само с роднини.
Ами това е за сега от нас!

# 202
Здравейте, не съм чела последните няколко странички, но днес ми е простено. Simple Smile От както е хубаво времето сме все навън и вечер съм много изморена.

Почерпете се,че днес съм рожденичка! Тъй като не съм по тортите ви черпя с баничка. Simple Smile

# 203
  Честит рожден ден, Пепи!  bdbaloni  Gift  Весел празник!
  Коси е много красива, ще има разбити мъжки сърца  Wink
  Аз вече час чакам Преско да се събуди всеки момент, че да излизаме на разходка, но той е решил да проспива деня  Crazy Много се радваме на хубавото време и се възползваме, но едното ни спане обикновено е вкъщи, за да мога да свърша нещо из къщи, а и той да се наспи качествено, че много леко спи.
  Хубав ден на всички!  newsm08

# 204
  • España (Плевен)
                   Честит Рожден Ден
на Мартин, Никола, Алекс, Лилиaнна и Виктория!
        Много късмет и безгрижно детство.

Честит Празник и на теб Пепи! Много щастие и късмет!

Момичета вярно си е,
с това хубаво време нямам време за почивка и за форума.  Mr. Green   
fishi, Косара е сладурана голяма..  Heart Eyes

# 205
Честит рожден ден на малките и големи рожденици!
Йоана вече е здравичка и ние в хубавото време сме все навън. За рождения ден нищо още не сме коментирали в къщи, но ще е семейна сбирка у нас,при всички положения. Получихме си и подаръка от инициативата във Фейсбук  Grinning

# 206
Благодаря ви, мами, за идеите и съветите за първия рожден ден! Simple Smile
В крайна сметка с таткото се спряхме на детски клуб, но в който има персонал, обучен да се занимава с непроходили дребосъци. Така ще можем поне за малко някой друг да го забавлява Simple Smile) Вече сме го оставяли на чужди грижи и му е изключително интересно, дори не забелязва, че ни няма Simple Smile. От друга страна гостенчетата му, които са на възраст между 2 и 4 години, ще могат да лудуват на воля, без да тормозят родителите си Wink Пък и вкъщи е твърде тясно за 16 възрастни и 10-ина деца Simple Smile)
Спрях се на клуб и защото искам да го срещна с много деца - така денят му определено ще е по-различен, а и не виждам лошо да се напълни с впечатления Simple Smile) Нали така растат дребосъците ни, в крайна сметка. А и самото "парти" ще продължи около два часа - след това си отиваме вкъщи на спокойствие или ще продължим с разходка в парка. Не мисля че ще се изтормози, защото е общителен и по детските площадки непрекъснато иска да е при другите деца, нищо че още не може да ходи Simple Smile Говори им нещо, размахва ръце, наблюдава ги внимателно какво правят и мисля, че в парти клуб наистина ще се забавлява. Освен това не съм съгласна, че на тази възраст нищо не разбират. Напротив! - всяко ново впечатление за тях е багаж от знания и опит за по-нататък. И колкото повече такива предизвикателства, толкова по-добре Simple Smile) Но това, разбира се, е само мое мнение, а отчитам и факта, че всичко зависи от самото дете ... Ако Борис се стряскаше от шумни места, много хора и непознати, със сигурност нямаше да го вкарам в парти клуб Simple Smile
Самият рожден ден е на 4 април, но мисля да го празнуваме в събота, на 7-и. Планирам да му направя тортата-куче с хипоалергичния блат, защото не върви рожденника да си няма торта. Simple Smile) Тази събота ще правя генерална репетиция и ако тортата е вкусна, тя ще е за всички деца. Ако пък не - за тях ще поръчаме друга. Обещавам да разкажа как е минало и да кача снимки за всички, които се чудят като мен какво да правят.
Целувки на всички и много, много слънчев ден Simple Smile) sun sun sun

# 207
  • España (Плевен)

Честит Празник!
на  Ивайло, Христиана, Явор и Рая

# 208
Благодаря ви за пожеланията! Simple Smile

Честито на всички рожденици днес - да растат здрави, усмихнати и щастливи!   bouquet

# 209
  • sofia
Честит рожден ден на всички пораснали мъници!

Фиши, девойката естрахотна!

Вече избрах торта за РД на Емо. Мислех да не каня никакви гости, но май все пак ще поканя поне моите родители. Има ли такива като мен, на които не им се празнува? Вече се притеснявам, че не съм съвсем наред. Crazy

На ДК няма да ни приемат поне до септември месец, че в нашата община нямало места. Трябва да проуча частните такива.

Иначе всеки ден сме на разходки, след малко ще излизаме.

Слънчев и усмихнат ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт