С мартенички да закичим,януарските дечица! Тема 34

• 36 913
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Мацки не съм чела, Честит ви празник! Ние сме с ларингит, вечерта посетихме всички спешни центрове наоколо  Laughing Да се застраховам. Най-яките лекари се оказаха в детската белодробна педиатрия, много бързо ни оправиха положението  Peace
Расте ни 9 зъб  Flutter
Цунки!

Мамо Зайке я разкажи по подробно защото ние от вчера "петък" сме с прегракнал глас и давам зиртек и калциев глюконат и засега слава богу сме само с гласа друго няма ама разкажи ми да знам да съм подготвена че ме е страх

# 481
gerito_29 Геринце, ами петък вечерта нищо му нямаше, във 2 сутринта се събуди с лаещата кашлица и не можеше да си вземе дъх, минахме през Пирогов със страх да не се е задавил с една мартеница, дето му бяха сложили от яслата, после веднага в педиатрията, там никой не ни прегледа и като видях, че от студеният въздух взе да диша нормално ми светна. Отидохме в белодробната педиатрия, там ни направиха инхалация с Пулмикорд. Изписаха веднага 15 капки фенистил и още една инхалация с Пулмикорд. В момента се лекуваме сутрин и вечел пулмикорд, през деня инхалации с физиологичен разтвор, фенистил 3 по 10. Сега няма лаеща кашлица, премина към мокра отхрачваща, има и лека хрема.

Тумбака расте,  приличам на преяла  Mr. Green
Да почерпя днес влизам във втори триместър  Flutter

# 482
Бубе - гуш и за двете ви и да се оправяте. Хайде сладурка Влади да я похвалиш следващия път с някоя беличка.
Джанче - не мога да си предтавя какво ти е, а и не искам. Ти си герой.
И аз днес изпуших - и то защото Рая не спа изобщо през деня и беше като навита на пружина .... на едно място тичаше по едно време (помислих си че се побърквам), ММ е болен и си лежи и и уж спи и накрая като се вбесих и излязох и ги зарязах и легнах долу на шезлонга на слънчице и 20 мин гледах в една точка. Но ми подейства добре...а можеше и още да поостана. Но реших да споделя слънцето с тях  Wink
Какче - говори ми ти на мен за лудница - ние тук сме 5 БГ семейства с 6 малки деца, 2 котки и куче - събираме се редовно всички и до следващата сбирка не мога да се въстановя  Joy Обаче веселбата е пълна. Не знам какво щях да правя без тях - безценни са ми.
Аз малко чела - недочела, че то тези дни рожденни дни, именни дни, сбирки и лудници.....ама лягам вече.
Мама Зайка - да се оправя оправното Калинче.
Клече - не можах да видя снимките  Cry
Ох.....лягам си вече....а на вас Добро, свежо и слънчево утро.

# 483
мама зайке, да нагушкаш малката Калинка и бързо да оздравява  Hug

Джанче, недей така,  колкото и чудесни да са хората, винаги в един момент някой ще бъде недоволен от нещо, лошото е че ти балансираш в момента и си буфера вкъщи, а това си е натоварващо и изнервящо.  Hug

Хубав и усмихнат неделен ден ви желая, момичета  Hug

Още веднъж ви благодаря за милите думи  Hug

# 484
Добро утро!

Ех, тези ларингити...от края на септември сигурно 10 пъти я борих тая гад...  Twisted Evil

Жана беше със субхордален ларингит, лежахме в болницата трите...Натъпкаха я с АБ, адреналин, урбазон, глюконат....изписаха ни след 10 дена.
След няма и седмица повтори и двете. Предложиха ми пак да влезем в болница...но аз отказах  Twisted Evil  
Купихме инхалатор и правихме СТУДЕНИ инхалации с физиологичен разтвор и сребърна вода.
Веднъж бяха и с тежки хрипове от белите дробове. Понеже нямаха температура и други тревожни симптоми, лекарката се съгласи да пробвам домашно лечение Simple Smile, с уговорката, ако се влошат веднага да отиваме в болницата. 4  дена правих компреси с извара на гърдите и гърба, инхалации нон стоп.
Почти постоянно отворена врата към балкона да влиза студен въздух...
В спалнята останаха само леглото и гардероба- до минимум сведохме предметите, които задържат прах. Чистим само с чешмяна вода, без препарат.
Не знам дали е алергия/ педи предположи, че е наследствено, защото съм имала сенна хрема/.
В дин от всичките случаи давах и няколко дена Ериус...никакъв ефект...Или Ериус не действа, или не е на алергична основа  Thinking
Не мисля и че е вирус, защото не са вдигали Т, не са имали разтройство....само лаеща, суха кашлица.

Няколко пъти подчертах студените инхалации и студения въздух, защото според завеждащата детско отделение в Окръжна болница, студеното спомага за отбъбване и успокояване на лигавицата. Топлата пара можела дори да усложни състоянието  Tired

Малко объркано, ама...няколко келеша ми пречат да се съсредоточа Simple Smile
Дано съм помогнала малко  Hug

Хубав и сумихнат ден, момичета!

# 485
Ха, добро утро!

Оох, затопли се, ама този вятър е ужасен. Много духа, дано поутихне малко.
Снощи гледах един филм до късно и днес съм  Tired ...

Какви са тези ужасни ларингити, много гадно звучат.
Зая, добре че си се усетила къде да отидете и че са овладяли положението.
Джанче, пък при теб всичко по две, за мен ти си човека-оркестър.    Hug
Пепинка, много е хубаво, че си имате среда и че са с малки деца, защото ние приятели с малки деца нямаме. Или са поне с 3-4 години по-големи от нашето. Това прави много трудна организацията по събирания, защото хората не са свикнали да се съобразяват с деца, докато самите те не станат родители...

Малеее, не спирам да се прозявам.
Пожелавам ви приятен неделен ден и всички болнички да оздравеят много бързичко!  Hug

# 486
  • София
Леле Джанче много сте изтрадали ние декември направихме един ларингит и се разминахме само с лаеща кашлица слава богу защото и детенцето с което си играем месец след това лежаха в болница и много ме е страх а в момента сме само с пресипнал глас дано да си останем с това ами на нас зиртек много ни помогна незнам ние го давахме до средата на февруари и тъкмо реших че няма смисъл повече и .......... ooooh!
дано да го минем леко

Мама Зайке мерси питам защото където казвам по горе за това детенце те като отишли в педиатрията и ги оставили да лежат и само инхалации с физ.разтвор а аз тогава говорих и с двете ми педита и с един уши нос гърло и всички казаха зиртек да давам задължително а при тях мисля че ги усложниха като не им даваха "почнали чак на третия ден от престоя ериус" незнам и затова питам дано не се налага ама да знам къде да отидем защото в педиатрията не ми се ще
Хайде честито дебелеене офффффффф винаги като напишеш нещо и ми се доисква и на мен а хем след като родих се бях зарекла повече никога ама ето забравя се всичко Laughing

# 487
  • Велико Търново
Добро утро!
Момичета, някакви вести за Тея? Бебешондел не е писала от онзи ден.

# 488
  • София
Добро утро!

Ние вчера оставихме Вико при свекърите, после направихме малко шопинг, прибрахме се за малко и след това на бар.  Party Оказа се, че има латино парти, аз пих Куба либре, а ММ каза че на нац. ни празник иска да пие БГ либре, което следва да е ракия с компот от череши! Mr. Green Добре си изкарахме.
През нощта по навик се будих 100-тина пъти... Обадихме се да видиме как е спал малкия и се оказа, че ИЗОБЩО не се е будил, не е и ял през нощта! Shocked Е, кажете ми какво е това. Замислих се, защо ли се буди като е вкъщи и според мен първо е доста по-топло, околкото при свекърите и второ въздухът става мнооооого сух от климатиците. Но докато ги спрем като се позатопли ще е така.

Вашите деца започнаха ли да се срамуват?Виктор като види някой непознат се гушва силно в мен и се прави на невидим! Mr. Green

Зайке, бързо да се оздравява Калинката! Hug Целувки на теб и на бебчо! Heart Eyes
gerito_29 , дано се разминете с боледуването! Praynig
Бубе, вие как сте? Hug
Пепинка,
разбирам те как си се чувствала! И аз често изпушвам и дори и няколко минути насаме със себе си ми действа доста ободряващо. Като няма кой да те замени, дори за малко е доста трудно, особено като си имаме едни нежни хали в къщи! Heart Eyes

# 489
  • София
Привет момичета!
Мамо Зайке, добре че бързо сте овладяли положението с ларингитния пристъп! Това ми е голям ужас! Честит ти започващ 2-ри 3-местър Simple Smile!
Джанче, представям си те като шесторъкия Шива.
Клече, честита ти зъболекарка, много е сладка!

При нас след като Михаела беше с 39.5 6 дена, зарази мъжа ми, който беше с 40 градуса 4 дена, а тази нощ и Боянчето Sad. Толкова се надявах да му се размине гадния вирус! Сега съм на тръни дали пак ще вдига.
Лек ден на всички!

# 490
  • София
Клече, честита ти зболекарка, много е сладка!

Hug

Дейзи, ако не стане на нейното веднага започва са те гледа лошо  Mr. Green

Клече честита ти зъболекарка ще я чакаме май нея за да ни оправи зъбите  Laughing

Доста ще има да почакаш  Laughing

Заек  Hug

Пепи качила съм ги в дата.бг, ей сега ще ги метна във фейса да ги видиш  Wink

Клече, честита ти зъболекарка, много е сладка!

Hug Бързо да се оправяте всички в къщи  Hug Дано на малкия да му се размине  Praynig

Ники нещо кашля по малко от сутрина и има сополи, но засега мисля че са зъби  Rolling Eyes

Елч и Тути да казват за каква среща говорят, че пак нещо не съм дочела като хората  Grinning

# 491
  • София
Какче и ние сме така вече почна да се крие като види някой ама бързо се окопитва след това Laughing
мрм ох много гадно дано всички в къщи се оправят вече и да нямате проблеми Hug
междудругото и при нас имаше нещо подобно само че при на с мъжът ми се разболя пръв ж началото на седмица и в края и на Кали му падна гласа

# 492
  • София

Клече честита ти зъболекарка ще я чакаме май нея за да ни оправи зъбите  Laughing

Доста ще има да почакаш  Laughing

Ами ще чакам по добре да чакам нея отколкото всеки да твори в устата ми както си знае Laughing

# 493
  • София
какче, скоро забелязах, че Дани се срамува. Точно както го описваш - гушва се в мен, свежда поглед и започва да мига срамежливо, много е смешен  Joy

Ей, болните, да се оправяте бързо

# 494
  • Пазарджик
Ей ме на и мене тук Laughingтака ме боли главата ,че ми иде да се трясна в стената.Дойде ми,екстрите се завръщат Mr. Green

Таня прояви желание да излезне с Нели и сега обикалят нашата улица Laughing

Елч,клече 99% е сигурно,че в събота сме в София.Ще се обадя предния ден да се разберем.

Мама Зайке Честит ти втори триместър! HugА Калинчо бързо да оздравява Praynig
МРМ бързо да минава тоя гаден вирус Praynig Hug
Герито ,дано се разминете с болестта Praynig
какче и Нели се срамува,но поне вече спря да плаче от непознати.

Така и един въпрос,спалнята имам овлажнител за въздуха,ето такъв,може ли вътре да се капва,евкаплитово масло или някакъв аромат.

Общи условия

Активация на акаунт