С мартенички да закичим,януарските дечица! Тема 34

• 36 868
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
По колко деца са в група в яслата?

Косата си ми пада, почнах едни ампули срещу косопад без измиване, но ги спрях, защото ми влияеха зле-косата се замърсяваше адски бързо и ми се яви пърхут.

За вит. С, няма научни доказателства за ползата от него употребяван при болести на горните дихателни пътища. Нека да каже някоя майка дали го изписват на запад от Русия и Бг! За мен това са пари давани на вятъра.

# 601
  • някъде
Незнам на север или на изток го дават,обаче при нас действа безотказно ампулка с витамин Peaceопс,ти казваш само за гдп

# 602
  • Пловдив
Здравейте.
и аз зачезнах от форума, само ви чета - не мога да се организирам нещо - чудя се от къде кво да подхвана и пак работата ми е несвършена. Малчо пак не иска да яде, избиха му предкътници. Виолета е много лигава - за всяко нещо мрънка и реве - ужасна е. Много съм изнервена Tired
Стаско спи при мен , или в леглото си, всяка вечер различно.
Виолета пък при баща си . Разделили сме си децата  Simple Smile

Съвет от мен- не давайте ядки на деца под 3 години, че съм виждала деца вдишали фъстък.  Confused
В литературата има описани случаи на покълнат боб в детска ноздра и какво ли не, бедна ви е фантазията.
Иначе и аз съм си завирала пуканка в носа и после с малко зор я извадих. Друг път без да искам уж да глътна цяла джанка и като се запречи ни напред, ни назад. Явно инстинктивно наведох глава напред и изпадна.
Аз си бях сложила фъстък в носа - наште даже и не разбраха и след около месец сам си излезе - не помня на колко год. съм била  Confused

Памперса сменям докато е прав - легнал е мнооого трудно, той не се спира на едно място.

Получих първото си мини майчинство и се чудя как да изхарча това богатство! Mr. Green
За около сведско  пътешествие  Mr. Green

Бързо оздравяване на болничките.

Калифорния - В групата на Виолета в яслата са около 20 деца. 

# 603
Как сте, момичета Simple Smile
Не могаа да пиша вече, щом седна и веднага малкото довтасва и започва да "пише".
Растат и кътници и е много крива и раздразнителна. Снощи се събуди и посред нощ пак, а беше спряла да се буди. Но пък поне заспива без среднощно кърмене вече.

Започнах да се пробвам да и давам малко по малко АМ, от снощи. Хареса и ваниловия вкус, изпива около 50мл макс, ама ще я видим сега ден след ден, дали ще приеме повече.
Мисля си да я отбивам вече бавничко, въпреки, че е силно влюбена в цицата (особено на заспиване), но и именно заради това, по-лесно ще е сега сигурно, отколкото като порасне още.

Мамо Зайке, мамин зайчо и мъниинкото зайченце  Hug Бързо да минава  Simple Smile

Косопад имам и съм с дъълга руса коса. В къщи е страшно, а мм е с къдрава и средно дълга и той сипе навсякъде  ooooh!
Като се опарича някой ден ще взема едно масло има специално при моята фризьорка.

И вече мога да кажа, че Михаела проходи. Малко по малко увеличава бройката на крачките. Верно били големи сладури като проходят  Laughing

Сега започнах да пия зелен чай освен всичко, да чистим токсините   Laughing
Аз от близо 7 месеца съм на ниско въглехидратен начин на хранене. Скоро започнах да си позволявам сладко (шоколад). И още имам едни 3кг излишни с които и си забременях между другото и сега ми е най-трудно да ги сваля. В никакви панталони стари не мога да се натикам още.
Но от време на време, когато наистина ти се хапва сладко Аз и ти, няма проблем чак толкова. Най-добре да хапваш шоколад примерно, но на отделно хранене, не като десерт след основно хранене.

След стоенето в къщи по студовете беше станала страшна дрисла като види чужди хора, срам, рев, опъване и истерии, но сега започнаха да се нормализират лекичко нещата, след като отново води нормален социален живот навън Laughing

Стига, че досадих сигурно.
До скоро  Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 19:06 от Христиана

# 604
  • В две тъмни очички
Елч, в твоя чест - почесвам си клавиатурата   Mr. Green

Зайке, радвам се за добрите новини  Hug

За яденето напоследък Влади яде изключително малко, смятам, че много я мъчат зъбките и не я насилвам - горе долу по 80-120 мл на хранене

За самостоятелността, абсолютно "ЗА" съм, но не на цената на всичко! Преместих малката в самостоятелна стая когато навърши 6м, научих я на 1г и да заспива самичка, но това въобще не значи, че ако е неспокойна или плаче много не я взимам при нас. Смятам, че трябва да се намери златната среда!

Иначе дребната спря да вдига Т (уж) или поне не е много висока. Днес по едно време беше леко топла, ама не е била повече от 37,5. Спряла съм да давам каквито и да са медикаменти и чакам да й мине. Само сополите не може да пребори и там пръскам/капя какво ли не! Положението е зле! Не спи/м вече 5-ти ден, защото от запушеното носле тя само се събужда или се върти и плаче. Абе... и това ще мине!

През уикенда на гости ни бяха моята рода (семеството на брат ми и сестра ми , както и родителите ми). Малката научи още мнооооооого неща! Направо е като латерна вече! Най-новата дума е "топка", която казва идеално!

И още нещо - когато тича гола из къщи и усети , че й се пишка, отива и сяда сама на гърнето, а след като си свърши работата отива да си го изхвърли в тоалетната  Mr. Green Казва "ишшш" и "ако". За съжаление последните дни съм спряла с гащите и пак сме на памперси, че да не изстива излишно... Ама като се пооправи я почвам наново, защото смятам, че самата тя е готова за това...или поне така си мисля!

Това е за сега, обещавам пак да се включа, скоро!

# 605
После ще продължа,че бързам да заведа Нели на лекар,тази нощ ми вдигна Т,а сега под подкашля.

Рая е на същото дередже - от вчера е с 38' и вече сериозно си покашля. Нищо не давам засега, Т не свалям и тя не спада, дано си се пребори.. чакам до утре. Иначе по нищо не личи да е болна, тича като отвързана, само дето не иска да яде и е леко по-кисела.
Дано да им мине бързо. Хич не ми се дават лекарства.
Мама Зайка -  Hug за теб и дребосъчко и цунки за Калинко.
Джанче - аз редовно намирам разни клечки и листенца в памперса  Mr. Green, но тези дни я научих да плюе нежеланите обекти, само дето като кажа ''плюй'' и трябва да минавам 10 крачки назад  Joy
Бире, Ноеми - хай. Отскачайте от време на време. М/у другото вчера в парка се запознахме с една дама от Перу и се сетих за теб  Wink Успех в делотворенията.

# 606
  • Сандански
Зайче радвам се да чуя по-добри новини HugА пъпките изобщо не ми приличат на шарка - явно е прав доки Praynig

Зън бързо да се оправят твоите домашни PraynigРал и твоите също Hug

Ноеми (и всички останали по-малко пишещи напоследък) лисвааааааш и успех в начинанията:hug:

И да ви се оплача какъв кошмар преживях днес - докато пишех сутринта Божидар си играеше с брат си(по-точно си играеше около него,че батко му много не го отразява).Обръщам се и в този момент той полита назад от леглото на батко му и пада на земята на тила върху едно пластмасово кубче от конструктор.Захласна се,едвам си взе въздух,а отзад огромна цицина ooooh! От там веднага при лекарката,от там на травматолог и добре,че се оказа само кръвонасядане(или там как се казва).Но така ми трепери все още всичко и такъв рев му ударих - повече няма да си оставям детето без надзор и за минута,че през цялото време си повтарях що за майка съм,че блея пред компютъра вместо да го гледам,а отгоре на всичко и на Влади се накарах,че не го гледа сякаш той ми е виновен TiredМного объркано го разказах,но сега 2-3 дни ще треперя хем знам,че не може от всичко да ги опазим Sad

# 607
Рал Hug пожелавам бързо да се оправят двете ти сладурани. Дано не е сериозно!Прегръщам ви мила моя!

МарияП Hug ужасно преживяване си имала! Направо си представям какво си изпитала. Случи ми се и на мен веднъж заради блеене пред компютъра Сами да падне. Чувството е гадно! Целувки!

Милият Калин! Heart Eyes Радвам се обаче, че не е шарка! Гушки за мама Зайче!

Христиана Hug честити ви проходили крачета! Големи са сладури наистина, Сами от днес започна да ходи продължително сам, вдига ръцете и крачи.

Лека и спокойна нощ на всички!  bouquet

# 608
ох, mariyap нали знаеш, че и все да гледаш пак може да се случи, нали е добре Божито  Hug, пийни едно винце и се отпусни

Мама Зае  Hug

Аз пък забелязвам в последно време, че Емата е пристрастена към децата  Joy, сега когато я пускам вече да си тича по площадките, тя само гледа да се залепи за някое дете и се смее и се радва. Днес някви братчета имаше и тя ги преследва, те като си тръгнаха и тя юруш с тях да си ходи  Joy

ех, тва Перу, все някой го споменава. Аз миналата вечер се бях разприказвала с братовчедка ми, която е аржентинка, та на нея за рождения ден мъж и подарил екскурзия до Перу  Wink, но се смяхме много, щото нейната пък огромна мечта е да иде в Гърция  Joy, еми кой квото си няма или му е далече, това иска  Laughing

ей, сетих се да питам нещо за яслите мамитата с опит вече. Как мислите, аз за сега като гледам имам голям шанс в едно ОДЗ, има около 25 места, ние сме към 16-те, дали много драстично се променят класиранията накрая? знам, че е специфично, но  newsm78

# 609
В тази връзка,гледахте ли по ТВ-то наскоро даваха за фалшиво Вит Ц,с мн ниско съдържание на такова.ММ днеска се върна пак с инжекционния разтвор,в аптеката му казали,че точно плодовото Вит Ц,което толкова ми беше харесало е спряно,защото било от фалшивите.Дали не е някаква спекула да им купуваме гадните,скъпи инжекционни Вит Ц-та Crossing ArmsДе да знам,това плодовото поне изглеждаше мн добре,имаше и мн удобен начин на отваряне,ако това може да бъде критерий де.Мисля че беше испанско-около 9-10 лв.Някой да знае нещо?
О, гледахме го, и мислех да ви пиша, ама... ooooh!
Гледаме, слушаме, уж, и нашият батко изведнъж крещи - "Мамо, мамо, гледай, от нашия е!".
И точно това се оказа - испанските ампули, дето се отварят от двете страни и миришат на плодче (нашите - на горски плод). Между другото се оказа, че на кутийката пише "Хранителна добавка" - явно не е лекарство  Mr. Green. В репортажа твърдяха, че съдържат много малко количество от витамина. Питах в аптеката, те пък твърдят, че вносителят си ги взима обратно, само за да им залепи някакъв допълнителен стикер и пак ще ги пусне. Това било поръчков репортаж... Ох, не знам, останаха ни цели осем от тях... Поне всички твърдяха, че са безвредни...
ох, mariyap нали знаеш, че и все да гледаш пак може да се случи, нали е добре Божито  Hug, пийни едно винце и се отпусни
  Peace Peace Peace Hug Hug Hug
Гушки за всички болници - и за Влади, и за Калинчо, и за Райчето, и за Нелката, и за Ади и Боби на ЗЪН... За всички други - също. За Боянчо и Тея - дано са останали назад ядовете...  Hug Hug Hug

Нощни
, хубаво е, че имате и друга стая (не, че ние нямаме, обаче там спи баткото, така че ни остават коридора и банята...ама нещо много твърдо на плочките Mr. Green)

Аз и ти, какво беше това "усамотяване" newsm78 аз с едно дете забравих тази дума, не знам с две какво е
Ами, с две деца, и в гарсониера... Все пак ни се случва понякога... Embarassed
Е, не е като при младоженците, често ни прекъсва плач или тропот в коридора... Ама ние отдавна свикнахме... Пък и... старост-нерадост... Вашето е тепърва...
Между другото, децата спят по-здраво на разсъмване.  Wink

Az i ti, този Мангъров  вземал по 130 лева за дом посещение!  Shocked
Не съм сигурна, последния път ходихме със Снежи в кабинета, май 70 лв. ни взе, ама и за 130 не бих се учудила... Щом има кой да му ги дава... Аз поне го правя с чисто сърце. Стигам до него само когато  нищо друго не ме успокоява... Имам го като краен вариант.
Но пък е разкошен - зарежда ме със спокойствие и вяра... Абе, педиатър и майчин психиатър в едно. Струват си парите, от опит го казвам.  Peace

Видите ли сега защо се въздържам... Whistling

# 610
  • Варна
Аз и ти значи все пак е бил от нашия,защото аз само слушах и не разбрах за кой точно става въпрос.После пък ММ купува от аптеката и на него са му обяснявали, та имах надеждата,че нещо не е доразбрал LaughingИначе имам спомен,че съм вземала един немски май Rolling Eyes,пак тъмно стъкло,не така лесен за отваряне и не с плодов вкус,но поне си пишеше,че е за пиене.Намерих го,ето тозиhttp://vitaminc.bg/.Виждам,че и тук пише,че е хранителна добавка PeaceЕ да де,то всъшност на всички витамини това пише-хранителна добавка,да не служи като заместител на разнообразното хранене.

# 611
Аз и ти значи все пак е бил от нашия,защото аз само слушах и не разбрах за кой точно става въпрос.После пък ММ купува от аптеката и на него са му обяснявали, та имах надеждата,че нещо не е доразбрал LaughingИначе имам спомен,че съм вземала един немски май Rolling Eyes,пак тъмно стъкло,не така лесен за отваряне и не с плодов вкус,но поне си пишеше,че е за пиене.Намерих го,ето тозиhttp://vitaminc.bg/.Виждам,че и тук пише,че е хранителна добавка PeaceЕ да де,то всъшност на всички витамини това пише-хранителна добавка,да не служи като заместител на разнообразното хранене.

Ами нашият изглеждаше горе-долу така
В аптеката ми обясниха, че ако не е хранителна добавка, се продава задължително с рецепта.

# 612
  • Варна

Ами нашият изглеждаше горе-долу така
В аптеката ми обясниха, че ако не е хранителна добавка, се продава задължително с рецепта.
Да и ние от този вземахме,както и другия вариант с плодов вкус PeaceЗа немския просто се сетих,че е добър,защото сега се чудя от кой да взема.

# 613
Good morning, мами и деца!

Ние отново започнахме деня с контузия, нещо се подхлъзна, оттам имаше удар в масата, от която отскочи и се разпери на паркета...  Crazy Малко рев, жалване...

МарияП, ужасна случка сте имали. Много кофти наистина, но добре че сте се разминали без по-сериозни наранявания. И не се чувствай виновна, няма как да си надвиснала винаги над детето, за да го пазиш дали няма да падне, не е възможно просто.  Hug

Надявам се всички болни дечица и членове на семейството днес да са по-добре, ще чакаме да кажете.

Пепинка, ще ходите ли на доктор?

За усамотяването - обикновено след като я приспим вечер. Като я преместим по-нататък в стаята й ще е по-спокойно, надявам се.  Wink

И друго имаше нещо, но забравих...

# 614
Добро утро!

Много болнички има пак, бързо оздравяване на всички!  Hug

мама зайке, много се радвам за вас, дано нямате повече такива притеснения  Hug

Марияп, много прегръдки и за вас, не се обвинявай, важното е че всичко е минало  Hug

Много хубав ден ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт