Математически турнири - 14

• 83 845
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Kodbg, наистина няколко пъти правеха забележки в тази тема заради СМГ (леко ми е странно и на мен, че така се стопират добри дискусии, но форумът си е чужд и правилата са определени от тях, може да са прави, щом са направи толкова популярен форум). Аз също предпочитам цялата математика да ми е тук - на едно място. И без това основно заради тази тема влизам в този форум. Темата съществува действително заради труда на Дидева. Толкова випуски пребориха доста състезания благодарение на нея. Винаги си ми правил впечатление на джентълмен. Не го приемай лично. Да продължаваме напред. А Дидева заслужава едно букетче от нас   bouquet.

Danybon, в никакъв случай не го приемам лично.
А и няма какво да приемам... както виждаш не се съобразявам със забележката на колежката Дидева, но за сметка на това стриктно спазвам указанията на модераторите.
Просто не обичам липсата на логика.

За разлика от много други състезания и питане за резултати - в случая моето е първо и единствено. Както са казали модераторите - "Кога излизат резултатите" - да.

Питам за резултати от математическо състезание. Това, че е проведено от СМГ нито касае прием там, нито касае курсове в СМГ.
Това, че даден потребител на форума не е схванал какви са изискванията на модераторите не е мой проблем. Но ако този потребител се опитва да ми вмени неговите разбирания... вече е.

По отношение на джентълмена... объркала си се Simple Smile Наистина, опитвам се, но за добро или лошо съм прекалено докачлив на тема рационално мислене и справедливост и нямам възможност винаги да се държа и казвам това, което се очаква от един джентълмен.

Иначе, за темата да. Дидева си заслужава... букетче не ми е в стила, по-скоро чаша вино Wine Glass

По състезанието... хлапето явно грешно ми е обяснило решенията си и получените отговори на задачата с двете снимки и картончетата. Отговорите му са различни от коментираните тук, но пък си е получил 10 точки за задачата. Шантава работа.

Мисля, че Дидева ти даде добронамерен съвет, а не ти е правила забележка.

Възможно, аз лично приемам за добронамерен съвет послание, изпратено на лично, а не излишен спам в темата, който освен да се разгори в безмислена дискусия друго не виждам какво може да постигне.
Може и да съм се объркал.
При всички положения, приемете като добронамерен съвет тълкуването ми на изискванията на модераторите и оценката, че в тях няма нищо напреки коментара на задачи и резултати от едно стандартно математическо състезание, било то и организирано от СМГ.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 19:56 от kodbg

# 121
Мисля, че Дидева ти даде добронамерен съвет, а не ти е правила забележка.

# 122
  • София
Това е някакъв абсурд - в тази тема да бъде нападан човекът, който целогодишно бълва полезна информация към всички за всякакви известни и неизвестни състезания за всякакви възрасти. Не стига, че модераторите я правят на нищо, а сега и ние... Не е честно, но както казват - няма ненаказано добро.
newsm10
Темата съществува и набира популярност благодарение на неуморния труд на Дидева,
а заплахите за затриването или преместването й са съвсем реални и ни спохождат поне
няколко пъти годишно от администратора.
Съжалявам, че името ми се замеси в излишен спор.

Нека не драматизираме излишно. Въобще не омаловажавам труда на Дидева, но това, че тя се е заела доброволно с някои неща съвсем не означава, че ще й слагам ореол на светец и ще правя метани до земята. Както и не означава, че назидателния, наставнически тон и въдворяване на ред е нейно право и другите не могат да задават въпроси и да изказват мнения различни от нейните. По същия начин, това че съм се наела да събирам парите за настоятелството по своя воля, съвсем не означава, че очаквам някаква благодарност или че мога да се разпореждам със събраните средства.

Категорично не смятам, че след като три страници подред съм чела дискусии за лагери, школи и транспорт и то без какъвто и да е коментар от страна на въдворяващия ред и справедливост, забележка, касаеща състезание, от което се вълнуват не малко родители е подходяща.

Да не говорим, че резултатите /пък било то и предварителни/ от конкретното състезание /нищо, че не е от национално значение/ може би ще имат много по-голямо значение за не едно дете, за разлика от купищата грамоти, които едва ли някога ще послужат за каквото и да е. Точно тук му е мястото да се обсъждат и задачите и резултатите. А в темата за СМГ нещата могат да се коментират паралелно, наред с другите неща, които може и да не са никак вълнуващи за четящите тази тема.

Така че и аз ще помоля - ако ще сме принципни, да сме докрай. А не - о, милите, ще ходят на лагер, колко са сладки, нека си приказват, но - резултати от СМГ - а, моля, не. Не е по темата.
Добре ще е да не се мери с двоен аршин.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 20:36 от Краката му стърчат навън

# 123
Оххх, обичайните коментари и обичайните заподозрени. Whistling

Ако един си беше замълчал, нямаше да се изпишат отново две безсмислени страници.
Ми като толкова ви е страх темата да не попадне в Отчетните, вместо да изписвате десетки постове с обяснения, информирайте модератор да поразчиства темата от време на време.

# 124
  • София
Здравейте на всички!
Мисля, че тук е мястото да споделя притеснението си от една новина във връзка с ПМС.
Състезанието, е обявено с ранг на национално, което води до забрана на събиране та такси за участие и съответно до лимит на броя участващи.   Последният се свежда до 4 човека отбор от един град, а другите желаещи просто забравят за ПМС.  Говори се за лимит около 200 деца за класове като 4 и 5, където по традиция се изявяват много повече деца.
  Моля, ако някой има същата информация да сподели.  newsm78
Това ми звучи невероятно. Как от цяла София ще определят да участват само 4 деца?! Shocked

# 125
Здравейте на всички!
Мисля, че тук е мястото да споделя притеснението си от една новина във връзка с ПМС.
Състезанието, е обявено с ранг на национално, което води до забрана на събиране та такси за участие и съответно до лимит на броя участващи.   Последният се свежда до 4 човека отбор от един град, а другите желаещи просто забравят за ПМС.  Говори се за лимит около 200 деца за класове като 4 и 5, където по традиция се изявяват много повече деца.
  Моля, ако някой има същата информация да сподели.  newsm78
Това ми звучи невероятно. Как от цяла София ще определят да участват само 4 деца?! Shocked

Състезанието не е с ранг на национално за първа година. Това, което е ново за мен е липсата на такса. Прочетох цялата публикувана досега информация и наистина никъде не срещнах обявен размер на такса-правоучастие, а със сигурност знам, че миналата година се плащаше. Прегледах броя на децата, участвали миналата година в групата 4-8 клас. Няма възрастова група, в която броят на децата да надхвърля 200, независимо че освен груповите заявки на много училища, участие са взели доста индивидуални състезатели.

Ми като толкова ви е страх темата да не попадне в Отчетните, вместо да изписвате десетки постове с обяснения, информирайте модератор да поразчиства темата от време на време.
Няма нужда. Знаем, че ти го правиш редовно.   Peace

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 22:23 от Анонимен

# 126
Няма нужда. Знаем, че ти го правиш редовно.   Peace
Пак си се объркала.
Букетите от първа страница все още си стоят. Laughing

# 127
  • София
Създавате излишно напрежение.
Дидева написа буквално, че в темата за СМГ ще се получи по-бързо отговор, което е логично. Не е написала друго. Поне в първия си пост по темата. После стана говорилня. Отново.
Сега по темата.
Предишните години задачите от ЕК за 2 и 3/4 клас са били еднакви, като в 3/4 само е имало 6 допълнителни. Миналата година обаче бяха съвсем различни. Това още тогава беше отбелязано тук. Интересно ми е дали е променена концепцията или е било инцидентно.

# 128
  • София и там където не се пуши
Таксата за участие беше 10 лв, но се поемаше от училищата.

# 129
Привет!
Моля, ако някой е свалил списъка за обласния кръг на олимпиадата от сайта на рио-софия град, да го сподели! Страницта не работи  Twisted Evil.

# 130
Привет!
Моля, ако някой е свалил списъка за обласния кръг на олимпиадата от сайта на рио-софия град, да го сподели! Страницта не работи  Twisted Evil.

Списъкът го има в темата:

За София

на 8 април 2012 г. за учениците от ІV до VІІІ клас. Време за работа на учениците 4 астрономически часа;
на 8 и 9 април 2012 г. за учениците от ІХ до ХІІ клас. Време за работа във всеки от дните 4 ч и 30 минути.

Олимпиадата ще се проведе в следните училища:

Национална природоматематическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” (адрес: ул. „Бигла” № 56) – за учениците от VІІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас на всички райони.
22 СОУ (адрес: бул. "Витоша" №134) – за учениците от ІV, V, VІ и VІІ клас на следните райони: „Триадица”, „Средец”, „Лозенец” и за учениците от VІІ клас на район „Оборище”.
33 ОУ (адрес: жк. „Люлин” – ІІІ микрорайон) – за учениците от ІV, V, VІ и VІІ клас на следните райони: „Банкя”, „Витоша”, „Връбница”, „Възраждане”, „Нови Искър”, „Люлин”, „Надежда”, „Илинден”, „Красно село”, „Красна поляна”, „Овча купел”, „Сердика” и за учениците от ІV и VІ клас на район „Оборище”.
125 СОУ (адрес: ж.к. "Младост 1" до бл. 43) – за учениците от ІV, V, VІ и VІІ клас на следните райони: „Изгрев”, „Искър”, „Младост”, „Панчарево”, „Студентска”, „Слатина”. „Подуяне”, „Кремиковци” и за учениците от V клас на район „Оборище”.

Виждаш в кой район попада училището, в което учи детето ти и оттам виждаш в Младост, Люлин или 22-ро трябва да се явите.

# 131
Благодаря!

# 132
Моля, ако някой е свалил списъка за обласния кръг на олимпиадата от сайта на рио-софия град, да го сподели!

Ето го файла с пълните списъци. Има даже и шахматистите, които ще се състезават в Пловдив.  Grinning

http://dox.bg/files/dw?a=a665c7ca3b

# 133
Дидева, голяяяяяяяяма да пораснеш! Ако сега кажете и откъде да поизтегля малко задачи за 5-ти клас втори кръг ще се включа и аз с виното.

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 23:52 от VAVA

# 134
Ако сега кажете и откъде да поизтегля малко задачи за 5-ти клас втори кръг ще се включа и аз с виното.

Прекомерното използване на този форум като източник на информация определено води до леност Simple Smile
Струва ми се по-лесно да се напише в Гугъл "олимпиада математика задачи" и да се погледне какво има на първите резултати, този например:
http://math-bg.com/?page_id=167
отколкото да се чака някой да отговори на въпрос, на който е отговаряно стокрано досега...

Общи условия

Активация на акаунт