Математически турнири - 14

• 83 613
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Доста по-различни задачи от тези на Кенгуру...

Така е, за по- аналитчните деца, които мислят по-бавно например Кенгуру не е най-подходящото състезание. Те биха се справили на матиматически олимпиади много по-добре. Затова казвам и на родителите да не се ядосват чак толкова за някоя и друга точка. Най-важното е да се вземат поуките от това състезнаие "Да няма двусмислие в задачите".  Моят син има 110 точки, вероятно няма да отиде на Национален кръг ! И какво от това ?  newsm78

# 451
Излезли са и резулатите в ПЧМГ. 13-та задача за 3-4 клас е с отговор А, а 1-ва за 2 клас - отговор В.

02/9356094 Таня Стоева/ РИО

Колкото повече хора се обадят и обърнат внимание на 13-та задача, толкова по-добре.
От РИО са се съгласили, че верния отговор е D, въпросът е да се направят наново класиранията по градове, в които за А са дадени точки вместо за D.

Дали е било сериозно това? Утре пак ще звъня...

# 452
  • София
Ние слава богу не сме се засилили да кандидатстваме математика и пращам синът ми на тези състезания за тонус и да си свери часовника.Смятам,че са доста полезни и могат да бъдат разтоварващи,ако не ти зависи бъдещето от тях.На въпросното Кенгуру обаче ме изненада,много положително,като е решил всичко.На въпросната 13та задача е дал А и е сбъркал 23та заради неправилно преписване.Няма значение дали ще се класира на национален кръг,но не е редно да има такива спорове за една задача за 3-4ти клас.Мисля си ,че нещата се преувеличават ненужно много ,особено след като и организаторите са преценили,че задачата трябва да има именно такова решение.Не,че не са се допускали сериозни грешки на други състезания,но тука не става дума за грешно решение,а за различно тълкуване на задачата  Peace

# 453
  • София
Има корекция в ключа на отговорите в 13 задача на 3-4 клас – да се признават и двата отговора А и D.  Grinning

# 454
Има корекция в ключа на отговорите в 13 задача на 3-4 клас – да се признават и двата отговора А и D.  Grinning
Те хубаво ще ги признават, но сега трябва и някой да уведоми градовете, в които резултатите вече са изнесени, да преразгледат работите на децата и да променят точките.
Май и тази година няма да имаме състезание без някакъв проблем.  Mr. Green

# 455
......... няма ли резултати за София

# 456
  • София
но тука не става дума за грешно решение,а за различно тълкуване на задачата  Peace

Не мисля, че тази задача може да има повече от едно тълкуване - в условието се говори за съученици на еди кой си, а въпросът е колко са децата в класа, т.е. децата плюс еди кой си. За мен отговорът е еднозначно D, а А е грешен отговор.

# 457
Моля, ако някой има задачите за втори клас от Кенгуру 2012г, да ми ги изпрати на kara4ka79@abv.bg. Благодаря предварително.

# 458
  • София
...

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 14:27 от Краката му стърчат навън

# 459
  • ride my bike...
И дъщеря ми така каза.
"Не е честно да има два отговора, защото отг. А е грешен" Laughing

# 460
Миналата година на Черноризец Храбър ако се не лъжа едната задача също беше грешна но не зачетоха при това май беше 7 точки или 5 не помня и какво като детето ми я беше решило вярно. Тогава пара не се вдигаше, а мисля че това състезание е по-сериозно от Кенгуруто. Мисля че вече стана безинтересно А или D Да смятат 23 задачи по 5 точки и толкова.

# 461
  • София
Миналата година на Черноризец Храбър ако се не лъжа едната задача също беше грешна но не зачетоха при това май беше 7 точки или 5 не помня и какво като детето ми я беше решило вярно. Тогава пара не се вдигаше, а мисля че това състезание е по-сериозно от Кенгуруто. Мисля че вече стана безинтересно А или D Да смятат 23 задачи по 5 точки и толкова.

Не съм запозната със случая, но е ясно, че като не се вдига пара нещата няма да се променят.

И дъщеря ми така каза.
"Не е честно да има два отговора, защото отг. А е грешен" Laughing

Ами право е момичето.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 20:23 от Краката му стърчат навън

# 462
Да смятат 23 задачи по 5 точки и толкова.

Това не устройва хората. На много от тези които искат да се промени отговора на D децата им имат по една или две грешки и става въпрос за Национално класиране, за влизане в ПМГ . Тук са необходими още 5 точки...... Не може да сме толкова категорични, т.к . в задачата се иска НИЕ да намерим броя на учениците, а не как Николай ги е пресметнал. Може би ако го нямаше точно този отговор 25 , а да бяха изброени  други сега нямаше да има такъв спор и вероятно повечето от децата написали отговор D щяха също да отговорят А.
[/quote]
Напротив ако приемат за максимум 115 точки не 120 какъв ви е проблема? все едно са били 23 задачи така но всички или ще се дадат 5 точки или ще се отнемат 5, е ще намажат тези дето са казали нещо различно от 25 или 30 - сигурна съм че има и такива, но предполагам са малко
лека и усмивки

# 463
Имам предложение: Дидева или някой друг ентусиаст, да пусне специална отделна тема, в която да се обсъди надълго и нашироко в рамките на 50-60 страници въпросната задача. Grinning
Не знам какъв точно ти е проблема с мен, но ми се струва проява на лош вкус почти при всяко твое включване в темата да споменаваш ника ми, обикновено без повод.  Друг въпрос колко информативни и полезни са постовете ти.
Що се отнася до задачата има хора, които би следвало да вземат адекватно решение кой отговор ще бъде признат за верен. Според мен е най-добре да зачетат задачата за вярна на всички деца, независимо от посочения отговор. По регламент всяка от задачите има точно един верен отговор. И ако решат да зачетат 30 и 25, не виждам защо да не направят същото с останалите отговори.

Миналата година на Черноризец Храбър ако се не лъжа едната задача също беше грешна но не зачетоха при това май беше 7 точки или 5 не помня и какво като детето ми я беше решило вярно. Тогава пара не се вдигаше, а мисля че това състезание е по-сериозно от Кенгуруто.
Миналата година отговорът на  сгрешената задача за 3-4 клас беше своевременно коригиран и работите на децата - преразгледани. И честно казано, ако тук не беше вдигната достатъчно пара, едва ли това щеше да се случи. Визирам задачата с краката.  Mr. Green

И ако утре пуснат задача 2+2=5 трябва да приемем, че е вярна защото така са преценили организаторите.
За съжаление те винаги са тези, които имат последната дума.

# 464

Миналата година отговорът на  сгрешената задача за 3-4 клас беше своевременно коригиран и работите на децата - преразгледани. И честно казано, ако тук не беше вдигната достатъчно пара, едва ли това щеше да се случи. Визирам задачата с краката.  Mr. Green
[/quote]
 да но явно не е станало за всички на мойто дете не дадоха повече точки може би не съм вдигала достатъчно пара. Останах си с огорчението и удоволетворението че детето ми е постигнало висок резултат.

Общи условия

Активация на акаунт