Нещо смешно, което децата са казали. Тема №6

• 66 593
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Разговор от преди час-два....
Днес бяхме в къщата, където съм живяла преди и малката намери едно кубче на Рубик и естествено беше поредната домъкната вкъщи играчка. Одеве си играе нещо с него и пита:
- Това на коЙ е?
- Твое е - отговаря баща й.
- Не, на КОЙ това?
- Било е мое, сега ти го дадохме на теб, твое е - играй си - аз.
Тя обаче продължава с въпроса: - Това на кой е? - стоплих аз, че вероятно пита за името на кубчето и обясняваме, че кубчето се казва Кубчето на Рубик.
- Хм.. тоЯ Рубик си го е загубил и е дошло при теб  newsm78 даде ти го на теб  newsm78 започва да наглася някак картинката кой е този Рубик и `що аджеба аз съм му задигнала кубчето  ooooh! ...  наложи се да обяснявам, че не съм го взела, а така му е името на кубчето, но не съм сигурна дали все още не ме счита за мама, която е взела кубчето на някого...  Whistling

# 691
Пеем песничката от Васко да Гама от село Рупча, Тече, всичко тече.... която завършва с "въпрос на мъжка чест, а не на игра", след което дребният се изцепва:
- Хм, аз предпочитам игра  Wink

Разправям му един ден, че трябва да идем до магазина. Той вика ти върви, на мен не ми се идва. Щял да си седи вкъщи сам, щото е голям (на 5). Обяснявам аз, че не може и че дори има закон, съгласно който чак на 12 може да си седи сам вкъщи и че е възможно да дойдат полицаите и да ни глобят. Следват кратки обяснения какво е глоба, след което детето заявява:
- Добре, измислих. Ще ме оставиш тук и ще ми дадеш парички. Като дойдато полицаите, аз ще им ги дам и готово (интонацията беше в стил "е к'ъв точно е проблемът?").

# 692
Мамо, виж. Там има бутилка. Даже си е отворила устата. (пожарогасителят наистина изглеждаше мног устат  Laughing)

# 693
Мамо,защо Татяна има толкова сраМен глас?
Въпросната госпожа е със сТраНен почти мъжки тембър Simple Smile

# 694
  • на последния етаж
Няколко дни след рождения си ден ме пита замислено:
- Мамо, сега съм на три. А какво стана с две и половина?  Thinking

# 695
  • Sofia
Не бих казала точно смешно, но остроумно-забавно...  Laughing

Приготвяме се за пътуване до Сандански и малката ми щерка заключава:
- Мамо, и ние сега отпътуваме на юг като птиците, на топличко.

А докато приготвям багажа:
- Ауу, мамо, как си се разбагажила...

# 696
  • София
Няколко дни след рождения си ден ме пита замислено:
- Мамо, сега съм на три. А какво стана с две и половина?  Thinking
хахаха, и аз всяка година се питам същото.....
Снощи си лежим с малката(4,7г.)и гледаме сериал (Мерлин). Една от ролите е на ламия- магично същество, и актрисата са я гримирали с много дълбоки бръчки. Та - мойта щерка ми задава следния въпрос:" мамо, защо тая малката има бръчки?", отговарям :" защото е зла". Щерка ми се навдига на лакът, втренчва се в мен и тихичко пита: мамо, ти зла ли си........ Crazy

# 697
Разговор между мен и майка ми:
-Малкият пак пипа компютъра
Аз: Да, знам, но не може да го пусне, защото има парола

Синчето (което е малко над 2 г.), дочува разговора ни и се затичва към мен с думите:
-Мамо, дай моля паЛолата  Simple Smile

# 698
  • на последния етаж
Онзи ден подариха на дъщеря ми балон, който скоро беше връчен на баща й да го пази (и разбира се се спука). Малко след това детето пита баща си:
- Тате, къде е балонът?
- Отиде по дяволите...
- А те къде са?
- Ами, там - далече...
- А те защо ти го взеха?  Thinking

# 699
Разправям му един ден, че трябва да идем до магазина. Той вика ти върви, на мен не ми се идва. Щял да си седи вкъщи сам, щото е голям (на 5).
Същия разговор го проведохме и ние онзи ден. И моя дребния е на 5.

И за да не е само спам- онази вечер сме седнали на масата и дребния нещо се опита да пусне някоя шега, която обаче не му се получи  Embarassed А той с една изкуствена разкривена усмивка до ушите, гледа че никой не се смее, върти очите, продължава да се хили нелепо и вика "Това смешно ли беше"  Rolling Eyes
Е тука вече се посмяхме  Mr. Green

# 700
Племенникът като по - малък казваше "Ех, да НЕ му се невиди" Simple Smile

# 701
  • Пловдив
Вчера при разходката с баща си, качват се двамата:
Той - Ето че се прибрахме.
Тя - Да за азлика от теб.
Ама това през 2 минути и то без повод. Laughing
Мие се на мивката и поглежда към сушилника :
- Оооо какво виждат очите ми, чашата ми исъхнала.
Изобщо ръси едни фрази и словосъчетания, които явно е чула от някъде. И когато (а то така става обикновено) не ги каже на място става  Joy

# 702
На дъщеря ми любимото и е "Еми казах ти. Казах ти по едно времИ." Постоянно го повтаря. Повечето пъти уцелва мястото смислово.  Laughing
Онзи ден пуснала 2 капки на гащите и я питам "Защо мамо не ми каза, че ти се пишка?", а тя с най-сериозен тон ми заявява горното.   Joy

А сега са на "мода" умалителните. Освен това има претенции всичко аз да и правя, в смисъл такъв, да я мия, обличам, бърша дупето и т.н.
Та онзи ден случката е такава: тя пак пуснала 2 капки в гащите (съответно трябва да бъде преоблечена) и баба и и казва: "Кари, пак си се напишкала!" и тя се хваща между карката и  възкликва: "Мамичката ми!" и хуква да ме търси в другата стая.  hahaha

# 703
  • София
говорим си какво ще бъде бебето - момче или момиче и Зори ми казва: -  Абе мамо, най - добре да ми родиш една кака.

# 704
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
говорим си какво ще бъде бебето - момче или момиче и Зори ми казва: -  Абе мамо, най - добре да ми родиш една кака.
newsm10
правилно е рекло детето - при нас когато му беше времето - питах "ти какво искаш сестричка или братче" - "Тебе искам, искам ти да си ми бебето"

Общи условия

Активация на акаунт