Предстои ми инсеминация 11

• 62 177
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Молито къде се загуби  newsm78 От десетина дни те чакаме да ни кажеш най-добрата вест  Praynig

# 106
Записвам се да ви следя.

Малко инфо за мен - имам Хашимото, пия еутирокс , другите хормони са в норма , тръби нагънати и пропускливи , спермограма - нормозоспермия. Първата инсеминация ще я правим лятото.
Успех на всички  Praynig Hug

# 107
Здравейте, момичета,
Записвам се при вас. Моля Ви да ме насочите - къде бих могла да прочета повече не за самата процедура, а за съпътстващите лекарсва, които са необходими. Искам да си изградя по-точна представа за средствата, които ще ни бъдат необходими, или поне някакъв ориентир - в цените в клиниките включени ли са всички медикаменти?

# 108
  • гр. София
g1983, в различните клиники цената на процедурата леко варира. Отделно от нея са лекарствата за стимулация (когато ще се прави инсеминация със стимулация, а не на естествен цикъл). Тези лекарства са различни видове, понякога се изписват по няколко комбинирано. Съответно и цените им са различни. Моят личен опит: една инсеминация (със стимулация) общо излиза около 700 лв.

# 109
Mного ти благодаря, става въпрос за инсеминация на естествен цикъл. А аз бях останала с погрешното впечатление, че стигне ли се до процедура, си е нужна допълнителна стимулация

# 110
Допълнителната стимулация увеличава шансовете, но не е задължителна.

# 111
Ясно, в началото на следващата седмица трябва да отидем и да се уговорим с доктора, тогава вече нещата напълно ще ми се изяснят. Иначе решихме да не губим повече време и ако април е ок, да действаме

# 112
Освен цената, публикувана в сайта на клиниката, колко прегледа грубо трябва да сметна??? И инжекцията hcG,  включена ли е в центата? Съжалявам момичета, за лаишките ми въпроси, не искам да досаждам...

# 113
  • гр. София
Никакви медикаменти не са включени в цената. Хапчета, инжекции - всичко си купуваш ти.
Не са ти лаишки въпросите. Питай, не се притеснявай. Нали затова сме тук - да си помагаме и да се подкрепяме  Hug

# 114
А за броя на прегледите, зависи от преценката на доктора и от лекарствата, с които те стимулират. Ако е с клостилбегит или на естествен цикъл, ще имаш по-малко прегледи. Ако си на гонадотропини, прегледите са общо взето през ден.

# 115
Мерси, а още един въпрос - дали според вас тези хора надушват кога съм взела аванс или заплата  Laughing нямат пропуск за големите суми  Rolling Eyes вчера дадох кръв за имунология относно дали съм предразположена към спонтанни аборти (по обяснения на доктора). Иначе каза-чакам те 2-5 ден, а снощи семейният съвет вкъщи реши (аз, съпругът и кучето), че няма какво да чакаме и ако Владимиров каже да, правим опит още през април.

# 116
g1983, ще си позволя да ти дам моето мнение. На д-р Владимиров му е все едно дали си взела заплата или аванс убедена съм Peace. Той препоръчва изследвания, ти решаваш дали да ги правиш и съответно осигуряваш финансовата им обезпеченост Peace
 Понеже питаш  за цената, да ти дам много прясна информация точно от нашата клиника Wink - миналия месец правих инсеминация на ЕЦ, излезе ми 850лв., но с всички задължителни изследвания, защото ми бяха изтекли след последните процедури. Сега съм на стимулация с Гонадотропини и процедурата ще ми струва около 1600-1700 лв всичко. Но вирусологията ми е актуална, така че това е без нея. С Клостилбегит разликата с цената от тази на ЕЦ е само 10 лв, броят прегледи обикновено не варира с повече от 1, 2 максимум.След като това ще ти е първа процедура цената ще е около 800-900лв Peace
Успех и дано постигнете положителен резултат още на първата процедура Peace

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 16:57 от Leisi_bb

# 117
Много ти благодаря! Това за аванса или заплатата беше лек майтап, естествено че той казва какво е нужно да се направи, а човек сам си преценява кога има възможност. Аз за това искам да го направим този месец, защото всички изследвания, включително и проходимостта на тръбите ми са от 28 февруари насам, т.е. са си абсолютно актуални. Успех и на теб!!!

# 118
g1983, актуалните изследвания, които ти трябват са:
Вирусология на двамата партньори - около 200лв Важи 3 месеца
МБ на двамата партньори - 50 лв. Важи 1 месец.
Цитонамазка на теб - 20-30 лв, не помня точно. Важи 3 месеца
Кръвна група и на двамата ако не сте си правили другаде, ще ви искат да дадете кръв за такова изследване. Ако си имате документ , само го давате да го преснимат.
Ако вече си правила такива изследвания, значи няма поне тях да плащаш, но тези за които ти говориш според мен са другите ( хормони, спермограми, хидротубация и тн), а те не се пускат повече освен при първоначалната диагностика или ако има някакви отклонения в показателите Peace

# 119
Здравейте сладуркии Heart Eyes Виждам че някой се е сетил за мен  Blush   bouquet
След последната 4-та неуспешна инсеминация бях  съсипана да пиша каквото и да е,подготвих си документите за фонда и се подготвих за чакам мин 1г,но след като говорх с док. и семейството решихме да минем директно на самофинансиране и сега сме на тежката артилерия Tired Скоро приключвам стимулацията и очаквам да видя какво сме сътворили Mr. Green
При мен инсеминацията не беше успешната процедура,но мнооооого се надявам че за вас ще е!!! Praynig Не се отказвайте момичета и най-вече вярвайте и мислете положитлно  Heart Eyes
Ще наминавам да следя хубавите новини,които съм сигура че предстоят   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт