Предстои ми инсеминация 11

• 62 400
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Зимна роза, много се радвам за теб! Представям си какъв ужас си изживяла, но важното е, че сега всичко е ОК  Peace!
фъсси, стискаме палци за понеделник - дано тогава е твоят ден  Wink!
I Am Ruth, твоето инсе кога ще е?
Feffi, а на теб случайно ли ти откриха хламидията? Аз съм си правила изследване, но преди известно време, сега никой не ме е карал да правя такова!

# 556
Задължителни, задължителни - колко да са задължителни  Laughing На мен ми направиха три инсета без изследвания за микоплазма, уреаплазма и хламиди. След третото инсе аз реших да си ги самоназнача и се оказа ураплазма положителна, но пък се оказа, че съм и бременна и се оказах в безизходица. И сега бремеността ми протича с много притеснения от моя страна дали всичко ще е наред. Ще пия антибиотик в малко по-късен етап на бремеността. Така, че мили момичета настоявайте за това изследване

# 557
  • гр. София
Много ви благодаря, момичета.
Стискам ви палци скоро и вие да се зарадвате  Hug Hug Hug Hug

Веста, кураж! Дано всичко да се развие благополучно!  Hug

# 558
Mariposa maravillosa, аз сама си го назначих, като четох какви са причините за незабременяване. В клиниката никой не ми го назначи преди хидрото и 2те инсета...Също така нямам правени изследвания за мико и уреаплазма, но като се отърся от този шок, ще си ги назнача и тях Simple Smile
Явно трябва да се чете и да се настоява  Sunglasses

# 559
Ох, аз ги имам правени тези изследвания, но все преди време! дали трябва да ги повторя  newsm78?

# 560
  • Варна
Марипоса,моите ги правих 2010,когато беше първото инсе,сега 2012 само микро между прегледите и нищо друго,думите на Несторова бяха,че хормони на 5 години или ако ме била гепила критическата,само микро и кръв за СПИН,Хепатити,а преди първото инсе,хормони хламидия,микро + сегашните Peace

# 561
Момичета, извинете, че се намесвам така в темата ви, но бих искала да ви попитам за какво плащате на докторите си пари? newsm78 Не е ли тяхна работа да мислят за изследвания, които могат да са причина за стерилитет? Моето мнение винаги е било, че ние плащаме колкото трябва и подлагаме телата и психиката си на каквото се налага, но е тяхна работа да иницират изследвания, процедури и постоянно да дават идеи как следващия път да е по-успешен. Прави ми впечатление, че на пациентите на определени клиники им "спестяват" някой лев за изследвания за сметка на един куп после неуспешни процедури. Не казвам, че една неоткрита хламидия може да е единствена причина за неуспешна процедура и все пак това са базови изследвания Peace Може да не са задължителни, но по-добре е да се открие и лекува една инфекция на време , а не после когато е нанесла трайни увреди Peace

esstela, извинявай , но това с хормоните на 5 години ooooh! ooooh! ooooh! При мен за 1 година ЯР се скапа и не ме е хванала критическата баш, но ако не бяха ми изследвали хормоните често нямаше да знам тази "дребна" подробност, което сама по себе си означава много по-ограничени възможности при АРТ Peace

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 14:39 от Leisi_bb

# 562
  • Варна
Лейзи,направо ме стресира,аз съм на 34 г.,по време на процедурата док каза,че съм добре откъм ЯР,на колко време трябва да се проверявам и какво точно да изследвам,ако може да ми кажеш Peace

# 563
Момичета, извинете, че се намесвам така в темата ви, но бих искала да ви попитам за какво плащате на докторите си пари? newsm78 Не е ли тяхна работа да мислят за изследвания, които могат да са причина за стерилитет? Моето мнение винаги е било, че ние плащаме колкото трябва и подлагаме телата и психиката си на каквото се налага, но е тяхна работа да иницират изследвания, процедури и постоянно да дават идеи как следващия път да е по-успешен.
   202uu

Така мисля и аз , но въпреки всичко аз пак ще съм благодарна на моята лекарка , защото благодарение на нея съм бременна и дай Боже да даведем нещата до щастлив финал. По принцип всеки е човек и допуска грешки. Когато й казах , че съм пуснала това изследване тя отговори " Е аз не съм ли го пуснала още в началото " т.е. много се учуди, защото нейната практика по принцип е да ги пуска, ноооо аз нали съм си карък.

# 564
esstela, никого не съм искала да стресирам Peace Просто много ме дразни някакво такова немърливо отношение към нашето здраве. Аз съм на почти 29 години, та не е въпрос само на възраст да знаеш  Peace
В нашата клиника изследват FSH, Inhibin B, AMH и преброяват антралните фоликули 3-5 ден от МЦ. Не знам как твоят док може да прецени какъв е ЯР в хода на процедура. Все пак освен количеството на фоликулите при инсеминация, не може да се види дали в тях има нещо и още повече какво е качеството на яйцеклетката ако не се изследват хормони. Аз винаги съм се повлиявала добре от стимулации като брой фоликули, но явно качеството не е било добро.
На мен ми се наложи да правя повторна оценка на ЯР заради ФАР и се оказа, че не се класирам вече в групата на жените , които могат да бъдат финансирани от него. Та ако няма някаква конкретна причина за съмнения относно ЯР, не знам колко често трябва да се проверяват нещата Peace

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 14:54 от Leisi_bb

# 565
  • Варна
esstela, никого не съм искала да стресирам Peace Просто много ме дразни някакво такова немърливо отношение към нашето здраве. Аз съм на почти 29 години, та не е въпрос само на възраст да знаеш  Peace
В нашата клиника изследват FSH, Inhibin B, AMH и преброяват антралните фоликули 3-5 ден от МЦ. Не знам как твоят док може да прецени какъв е ЯР в хода на процедура. Все пак освен количеството на фоликулите при инсеминация, не може да се види дали в тях има нещо и още повече какво е качеството на яйцеклетката ако не се изследват хормони. Аз винаги съм се повлиявала добре от стимулации като брой фоликули, но явно качеството не е било добро.
На мен ми се наложи да правя повторна оценка на ЯР заради ФАР и се оказа, че не се класирам вече в групата на жените , които могат да бъдат финансирани от него. Та ако няма някаква конкретна причина за съмнения относно ЯР, не знам колко често трябва да се проверяват нещата Peace

Благодаря Hug

# 566
  • Живее на Луната
Feffi, много тъпо, не знам как са те изпуснали  Thinking Мен веднага ме питаха, а пък аз си го бях направила още преди да тръгна по лекари, после за ЦС пак ми го искаха. Но важното е че сте го открили, сега си проведи лечението и после отново те чакаме в нашите редици  Hug

# 567
Момичета, на мен като ми правиха цветна снимка на тръбите, едно от задължителните изследвания преди това беше за хламидия.

# 568
Leisi, мисля, че е повече от ясно за какво всички ние плащаме пари в тези клиники. Колкото и да ме е яд, аз лично ще продължа да плащам и да чета, докато не осъществя мечтата си. Ако не бях чела, нямаше да се изследвам, а ако не са хламидии, ще е нещо друго, за което трябва да се чете. Парен каша духа, за съжаление това е реалността за мен...

# 569
Покрай целта ми да забременея и аз изчетох толкова много, че вече съм половин доктор.

Общи условия

Активация на акаунт