Баба Марта се задава- на февруарчетата здраве и късмет тя ще раздава! (43)

• 30 885
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • offshore & overseas
Не знам, може би Мимса е дала тия пари, защото е завела и двете деца + себе си. Иначе нямам обяснение. Па дори и тъй нямам, но... тя си знае най-добре. Тоя Михайлов очевидно е светило и очевидно за това всеки клиенто-пациент му дължи надценка.

# 121
Ееее, Мяу, евала! Laughing
Ш'черпиш, не, ми хоро ш'играеш! hahaha

Далче, нямам представа... Sad
Защо не попита, като взе резултатите?
Дано всичко е наред... Praynig

# 122
  • York
Васи, нямам никаква идея какво може да значи. Много съм боса на медицински въпроси  Blush

Дами, направих група във Фейсбук за среща 2012! Ако някой иска да бъде включен да си каже  Peace

# 123
  • offshore & overseas
Аз ще мога да участвам в едно такова мероприятие само след 15 юли, някъде до началото на септември. Преди и след това сме пас, нашето мило семейство Mr. Green. А и по принцип ще ни е натоварено летоска, така че може и да не успеем.

Мисълта ми е, че няма нужда да се съобразявате с нас, да не мъ разберете погрешно. Peace

Янче, къде са снемките за онез, дето са без ФБ? М? Twisted Evil

И кво съм седнала да ви черпавам и да ви занимавам с глюпости, па все забравям да отбележа, че моето родно чадо онзи ден ме удостои с първото „Мила моя мамо!” Разтопих се от кеф. Crazy

П.П. БТВ, днес чествам месец, откак подадох заявление за дебитна чардж карта Виза в ОББ.

# 124
  • София
Делче, виж референтните стойности в какви мерни единици са и резултата също.. да няма от там разминаване, или да не е сгрешен резултата. Обади се на педи и питай по телефона да те успокои! Hug Hug

Днес ходихме на очен лекар и Марти има алергичен конюнктивит и ще слагаме капки 1 месец и после пак на преглед, тези алергии при нас край нямат! Stop

За срещата какво да кажа, не знам дали ще идвам, ако мъжа ми се навие да ни закара може и да дойдем! Simple Smile Ако не здраве да е, зависи също, как ще се 4увствам и кога мислите да я правите Mr. Green

# 125
  bouquet

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 12:01 от Любезна

# 126
  • София
Любезна, това нашето е без гурли и без слепване, няма възпаление на окото, само сърбеж, за4ервяване(следобяд и ве4ер) и леко подуване, било алергия. Не е стандартен конюнктивит, раз4итам да не му лютът капките и да дава да слагам, ти как слагаше потив волята му, не мог ада си го представя  Thinking ooooh!

# 127
  • offshore & overseas
Какви капки му слагате, Роси?

# 128
Да се похваля, цяла сутрин развивам винтове и най-после махнах предпазната решетка от леглото, вече моето момче спи в голямо легло... Ще ходя да им търся големи чаршафи и завивки Sad Sad Sad бебчетата ми са вече дечица Cry

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 12:02 от Любезна

# 129
Далче, или са ти объркали мерните единици, или грешка в изписването, може и изследването да са ти объркали... Все по-често се случва! Надявам се ,да е това  Praynig Иначе някъде в нета имаше тълкувание на различните изследвания, но те съветвам да не четеш и да не се филмираш  Hug

# 130
  • offshore & overseas
Мимс, как върви миенето на зъбите? На мен все тъй не ми доверяват тази задачка. Забравих да коментирам, че пастата, която ползвам и за двете, е споменатата от теб, а пък четката зася е на Лакалут една, ма ще я сменяме - доде време вече.

Инак, ни капки ми се дава да сложа, ни люкарство се приема против волята. Ако случайно реша да се праЯ на хироу и го набутам насила, се плюе или се повръща. Тва ЛЮс, но и К. не падаше по-долу. hahaha

П.П. Ся чета, че били двама Михайлов-и, Атанас и Михаил. Вие при кой бяхте?

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 14:03 от Мяуче

# 131
  • До Балкана
Ами, сега в 17.00 часа ще отидем на една бърза контрола в друга лаборатория и така! Ще пиша какво е станало и се моля да е грешка! Едно палче ако стиснете за Бобчето ми ще съм много благодарна! Коте, не питах, защото вътре деца ревяха, майки и лаборантки псуваха! Twisted Evil
Да почна от далече - Това за резките по гърба на бебетата ме втрещи  Shocked Не само акъл нямат тези хора, но и сърца нямат!
Слънче, радвам се да те прочета! Да се стяга Калинка, че и да поспиш ти пожелавам!
Любезна, това светило направо се е оляло! А за Не-колеги колко ли взима? ooooh!
Роси, да се оправят очетата на Марти!
Ооооо, искам да ви кажа, че Анета и Стас са направо страхотна двойка. Стели, Стас е вече голямо момче, муцунката му е на голям човек - прекрасен е! А до него Анетина е като нежно екзотично цвете!  Heart Eyes

# 132
Далче, стискам палци! Hug

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 12:02 от Любезна

# 133
  • offshore & overseas
Мимс, аз съм се интересувала по въпроса (тъй като съм го чувала от много зъбари туй остаряло схващане), но повечето кърмени бебета и деца на поискване са така (държат цица в уста, дори и без да сучат), а пък не всички имат тези проблеми, вероятно защото сама по себе си кърмата има антибактериални св-ва, за разлика от кравето мляко, да речем (кариесът е причинен от бактерии, които разяждат емайла) и дори предпазва от кариес.

Напоследък се приема, че при предразположените към кариес деца, остатъчната кърма би могла да има минимално влияние върху киселинността в устната кухина, и съответно се препоръчва за успокоение на родите, изтриване на зъбките с марля след всяко кърмене, вкл. нощните, и/или изплакване с вода.

За да не съм голословна, предлагам ти да видиш тази статия от кърмаческата билиотека. Позволявам си кратък цитат от нея:

„Доскоро единствените правени изследвания по въпроса са били за ефекта на лактозата – млечната захар, която кърмата съдържа, върху зъбите, а не за въздействието на кърмата като цяло, с всичките и компоненти. Човешкото мляко съдържа също лактоферин, който фактически убива въпросните стрептококи. Според статия в изданието на списанието Pediatric Dentistry (Детска Стоматология) от Март-Април 1999 „доказано е, че кърмата не е кариогенна (причиняваща кариес)” . В това проучване са използвани паднали зъбки за събиране на факти и са правени изследвания на деца само за отчитане на промените на pH в зъбния камък (Ericson 1999). Финландско изследване правено през 1990 не е намерило връзка между увреждането на зъбите на дълго кърмени деца(до 34 месеца) и кърменето(Alaluusua 1990). „Задълбоченият преглед на изследвания правени на честотата на кариесите в ранното детство показва, че методологията, дефинициите, условията и рисковите фактори не са оценявани последователно и редовно. Няма неоспорима връзка между кърменето и развитието на зъбни кариеси. От тази гледна точка няма правилен момент за преустановяване на кърменето и майките трябва да бъдат окуражавани да кърмят толкова дълго, колкото те желаят.”(Valaitis 2000)

При изследване на д-р Торни не е установена никаква връзка между кариеси при бебета (под 2 годишна възраст) и редица навици при кърменето – нощно кърмене, приспиване с кърмене и подобни. Той стига до убеждението, че при нормални условия антителата в кърмата неутрализират бактериите, които причиняват кариеси. Въпреки това, ако има някакви – дори и малки, дефекти на емайла на зъбите, те стават уязвими и предпазният ефект на кърмата не е достатъчен да противодейства на двойния ефект на бактериите и захарите в млякото. Такива дефекти на емайла могат да се формират още в утробата при изграждането на млечните зъби. Тези изводи на др.Торни са базирани на пространно проучване на дългокърмени бебета с и без кариеси.”

Но ти всъщност отдавна не кърмиш, пък проблема се появи напоследък, нали? Едва ли е от кърменето. Аз бях писала, че стрейнджли инаф, зъбките на Люс изникнаха с дефекти - петна, вдлъбнатинки. Може да е от медикаментите, които ми вливаха в болницата, и от какво ли не. Но и зъбите в нашия род определено са лоши. Как пък не взеха зъбите на татка си, не знам. Той е с по-нормални зъби. При Калина не съм забелязала дефекти при поникването, но тя беше влюбена в соковете и нектарите и в киселото мляко, тъй че...

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 14:50 от Мяуче

# 134
  • offshore & overseas
АниК, как е Ивето? Хапва ли вече?

Юхуу се оплаква, че и Диди капризничи.

Растат зъбки, няма как, макар че Люска си яде, де.

Беше спряла миналата седмица, но тази се храни нормално по нейните стандарти.

Общи условия

Активация на акаунт