Отговори
# 165
second, аз понеже бях маниак   на колички и постоянно харесвах нова и нова за Гоги и ги сменях, сега септември му бях взела една много маневрена и удобна на хаук --> hauck shopper 2011 една сиво и зелено, взех само летния вариант, беше много удобна и напълно легнало положение имаше и голям кош!
..целувки на всички Kissing Heart

# 166
  • София
Adda_Baggins  newsm59 newsm51
Ох и аз бера ядове покрай тези детски градини и ясли. Айде Владито още мога да си представя че може някак да влезе по някаква чудесна случайност въпреки че май няма да ни огрее току така, ама каката- за 2008 просто няма набор никъде, нито в нашият район нито в съседните #Crazy #2gunfire #Cussing out Та така, май ще трябва трето да си родя че да съм многодетна и тогава чак да ми вземат каката и Владито на градина Mr. Green Joy
За частна вобще не ми се мисли... въпреки че миналата година разглеждах и такъв вариант ама 670 лв на месец че и като умножиш тая сума на 2.... абе нямя смисъл да почвам работа май. За бавачка не съм мислила даже, какъв е смисълът да печеля хиляда и малко лева и да дам павече от половината на чужд човек за да са децата пак вкъщи без социален контакт.... Абе трудна работа. Май ще трябва да търсим не най честният, но по-верният път към детските градини, ама сега да ми кажат и хиляда и две хиляди пак ще съм съгласна newsm61

# 167
Леле, като ви чета какво ви предстои с приема в ясли и градини и направо... #Crazy
То май да си платиш под масата или да плащаш на частна, не остава друг вариант....
 CrazyИ като кажат, прираста е отрицателен, ами как ли ще се повиши, като родителите са в безизходица.... ooooh!
А със стандарта в България да плащаш на гледачка или на частна ясла, то по-добре да си ги гледаме сами.....

Все се каня да пиша до някоя телевизия да направят репортаж за безумието, дето го измислиха.... Децата, които навършват 3 години да се изписват чак септември месец от яслата, тогава направо в градината да се прехвърлят. Това беше чудесна идея и речено-сторено...Но никой не помисли за родителите, чиито деца навършат 2 години например март, майката трябва да се върне на работа, детето ще го вземат чак септември на ясла.... И какво прави това дете от април до септември... newsm78 Другият вариант е да тръгне на ясла септември, преди да навърши 2 години, но тогава майката ще я глобят, ако не почне работа.... И такива безумия някакви, щото няма достатъчно места в градините и яслите.

Просто като се замисля на тая тема и много ме хваща яд.... #Cussing out #2gunfire

# 168
При нас когато детето навърши 3 го прехвърлят в градинската група  newsm78

# 169
http://grabo.bg/exit/?d=05vr3&u=http%3A%2F%2Fgermani.bg%2F

Ето ваучер за 1 месец в частна детска градина. Изглежда много хубава, уви на мен ми е далеко, а и пълната такса ми е множко. Ваучера обаче си заслужава.

относно държавните ДГ и Я, ние не можем да ползваме точки от каката. В нейната градина има обявен прием само за 5 деца, а в друга градина сме със стандартните 8т. Тази година шансовете ни са нищожни, но по правило за градинските групи има повеме места. Така че надеждата е за учебна 2013/ 2014  Joy

# 170
Здравейте, момичета!  Hug Исках вчера да ви пиша за празника, но ходихме на гости в свеки (за първи път Shocked) и така и не успях да стигна до компютъра. Както се казва: "Простете, простено да ви е!"

Викито ми е болничка от 2 дни...  Sad  текат сополи през деня, вечер пък и се запушва, спим на овлажнителя за въздух по цяла нощ, та тя диша през нослето някак... На 29.02. съм решила да е последния ден за кърмене, след 15 месеца прекрасни моменти, прекарани заедно и се чувствам много кофти, не знам дали детето не го усети, че ги изживявам тези неща... Sad

Все забравям да кажа  welcome на новата мама Deskata_petrova и на малката й адашка, вече стават 3 малки госпожици с името Виктория.

Бебешондел, щом имате дата вече - само позитивни мисли и всичко ще бъде наред.  Hug

Ники, много е приятно като се включваш да пишеш.  Hug

Adda_Baggins,   newsm59  Много здрава и щастлива ти пожелавам да бъдеш!

# 171
  • София
Добро утро на всички!
Madame Z и аз последно време си мисля да отбивам Владито но се притеснявам че той не яде достатъчно нормална храна пък и мисля че при нас ще е пълна драма. Все чакам кога ще се откаже  сам че вече ми е тегаво ама май ще има още да чакам Rolling Eyes
dobra де да беше постоянно такава цената и да ми беше по-близко. Там е наистина много хубава градината, водим там каката на басейн, но редовната цена ме отчайва.
second моето мнение е че по-скоро може да обърнеш внимание на някои колички с задна поставка за возене на второ дете, на мен това в нашата количка ми е едно от най важните екстри, мисля че след годинка ще ти е много от полза ако имате по-дълги преходи. Нашата е такава http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/25928 но мисля че има и други варианти. Ползвам я почти 4 години и няма грешка. Peace
Бебешондел Hug
Nik0leta* Hug

# 172
  • София
dobra, чудесна оферта наистина. Иначе месечно 700лв е бруталише /да им го кажа на немски, че нали са немска градина.
Аз вчера явно се изложих с тея 500лв, дето се надявам да мина с тях  hahaha Кой знае какво ни чака след няколко месеца - нерви, пари и разревано дете.
За гледачка съм най-малко навита и друг път съм казвала. Средно 600лв искат, наети от агенция /че уж по-сигурно/, че даже имат и платен отпуск. По-добре 700лв в частна ясла  ooooh!

Аз да помрънкам за съня - нещо съвсем оплетохме работата. Както бях категорична, че оставаме на 2 спанета, за да може от 2 до 4ч, когато е най-топло да сме навън, така Фифко започна да ми отказва едното спане - приспивахме се по 1 час безуспешно, незаисимо дали сутрешното или следобедното.
Реших да после, че минаваме на 1 спане и ще излизаме към 11ч. Да, ама от друсането на количката, започна да заспива 40ина мин преди да стане време за прибиране и ядене - нито да го оставя да спи, нито да се прибираме и да го будя.  Crossing Arms А после заспиване няма, а вечерта е киселак страшен, щото е спал малко.

А вчера ми скъса нервите - рева от 13ч до 19ч - зъби ли са, какво са - направо бях откачила. За първи път го шляпнах по дупето и му се развиках  Crazy  Flutter

Айде, намрънках се. Днес е слънчево, но ще е студено - не знам дали да излизаме.

# 173
Замислям се за ясли, разбира се, но нямам къде да се върна на работа   ooooh! и вероятно ще се гледаме и цялата втора година. А за другата година ще се постарая да намеря хубава ясла, че тази, която е до нас вече е много населена  и приема е труден  ooooh!

Вчера успяхме да направим завойчета с количката за около 30 мин, ще видя как е днес...иначе си е слънчево вече.
Все още спим два пъти.

# 174
Много ми хареса, споделям я-
http://---reklamen-spam---/2012/02/28/%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B2%D … %BD/#.T0yIsXkfvvZ

Дано не ви прозвучи като реклама на слинг Mr. Green

# 175
Момичета,нещо съм сдух голям..и не писах от вчера..Сега взеха майка ми за операцията на жлъчката...Дано мине до обед PraynigИ да е добре майчето Praynig

После ще почета ако заспи Ая...Джос,и ние със съня вчера драма...1 час и не заспа следобед...та изкара будна от 1 наобед до 22.00..леко кисела накрая...

# 176
  • София
Кали, всичко ще бъде наред!!! Стискам палци за майчето ти!  Hug  Hug  Hug   bouquet   bouquet

# 177
Здравейте,

Поли, много си права. всичко е едно голямо безумиее. Ама да ти кажа това за яслите и 3 годишните  го измислиха ,защото тук в София с-мата е смотана. Ето пример както ние сме родени на 01.01 ,Алекс като навърши 3г и го изхвърлят от яслата , той може да кандидаства за ДГ чак за септември,защото тук ги взимат 1 група само в годината на навършване на 3 години. А и в Сф има допълнителна точка ако детето е ходило на ясла последните 6 месеца, което ти дава някаква надежда ,че ще се класирате. Та мисля ,че затова го измислиха това. Но аз също не виждам голяма логика. Няма хубава с-ма ,няма ясни правила , няма и достатъчно места ... е това е целия проблем.
Аз лично бих дала пари на някой за да ми приемат детето и 1000лв бих дала, но незнам на кой... няма да тръгна да предлагам ,защото не съм такъв човек, но ако някой ми предложи да му дам, ще дам. Просто когато нямаш избор действаш по този начин. Е затова в нашата държава винаги ще има корупция.

Жозефа, на мен максимума ми е около 400лв, не се тревожи... и то за не повече от половин година, след това ще го закъсаме яко. Има ясли за тези пари ( м/у 400-500лв ) но са по-оскъдни, повечето в блокове и апартаменти, не предлагат толкова екстри като език, плуване и т.н. , но нали ти гледат детето. Трябва да проучиш, че има пак големи опашки за тях. Но там може някак да се вредиш.
Тази ДГ дето Добра е дала е много яка. Аз ако взимах прилична заплата и бях в това положение, в което съм, бих си пуснала детето там, поне за 1 година. Гледах ваучера , но може само 1 ваучер да се купи, .т.е няма смисъл.
iliyanamos, аз също си мислех ,че трябва да родя 3-то дете ,че да съм многодетна и да мога да си пласирам децата за ДГ ... НО сега разбрах ,че дори и тогава не ти е сигурно ,че ще ти вземат детето на градина. Незнам от къде ,но този народ масово вади точки и ние простосмъртните оставаме някъде в дъното на опашката ... Sad
KalinaZ,  Hug Всичко ще е наред. Пиши после ...

Ники, и за теб   Hug

Жозефа ,за съня аз отдавна съм разбрала ,че режим немога да направя. Мисля, правя струвам и пак не става на мойто . Човека си заспива когато е на кеф, а когато каже НЕ нестава. При нас също количката още му действа преспиващо, малки са и няма как. Не се тревожи, до лятото ще имате режим, кото ще промените 3-4 пъти и накрая ще го нагодите нещо. А сега както дойде. Аз гледам да го изведа веднага след като е спал, че да не дрема навънка.  Hug

# 178
При нас времето е ясно и слънчево,но само заблуждава Cry .Като излезнах на терасата е такъв студ...пара ми излизаше от устата и май ще пропуснем днес разходката.
И ние сме леко хремави,а ми се искаше утре да го водя за ваксината на 12м. ,но ще пропуснем.
Аз моя разбойник още на 9-10 месеца го записах за ясли и тази година пак подадох молба за потвърждение.Нещо обаче не ми стана ясно...ако сега септември месец започне да ходи на ясли,а аз не работя какви са тези глоби???На мен ми се искаше като навърши 2 годинки и тогава да го пратя и след това да си търся работа.И се чудя дали може да го приемат не септември,ами например януари или февруари месец?Или трябва да се говори с директорката на яслите???Моята майка има познати лелки там и се надявам да помогнат с приема "като за наши хора"!
Оффф ,ние пък имаме проблем с нощното спане.Заспива си нормално вечерта към 10-10:30 и някъде към 3-4 през ноща се събужда с рев и иска да идва при нас.Ако не го вземем са някакви луди истерии.Вчера издържахме около 40мин на рева,аз можех и повече,но мъжа ми не издържа и го взе при нас.Като легна до нас веднага заспа.Това се повтаря вече няколко вечери и незнам какво да правя...
KalinaZ  стискам палци за майка ти и дано мине всичко безпроблемно  Praynig Hug
Ами и аз се оплаках и вече мога да се занимавам с домакинската работа  Mr. Green

# 179
Аз пък съм против тези истории с пари под масата. Сами се набутваме, после защо това-онова. В нашата група по списък са 32 деца, но никога не са се събирали. Има фантомни души. Записват заради субсидиите, да получава градината повече.
В системата на Софийска община най-уникалното безумие е даването на точки според желанието, т.е. 3т. за 1-ва жлана градина, 2т. за втора и т.н. Заради този творчески бисер поне половината деца на София ходят в градина, която им е на майната си. В същото време имат градина под балкона си буквално  ooooh! На месец даваме към 100лв за бензин до нашата градина, а доста от съучениците ни ги влачат с градския транспорт - сутрин в дъжд, студ при -15С примерно. Много тъжна картина е да видиш спящи и премръзнали деца по раменете на отчаяните си майки, висящи дружно по спирките в 7ч.
И кому е нужно това??????

Кали, майчето ще е добре  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт