Отговори
# 225
Данили ,мен ме разкарваха в 9-тия месец бременна за всичките им документи и цял ден ме мотаха Tired а таксата е много малка,мисля беше 2 лв
аз съм в район сердика по настоящ адрес

# 226
Мерси за отговорите. Задължително ли е да водя собсвеника с нотариалния акт...  утре отивам в Ст. град и почвам да причаквам хората да ги питам искат ли ме да живея при тях Wink  мале честно ви казвам вече главата ми ги ражда всякакви  и само точки и подточки виждам Sad

ДанилиHug Липсваше ни... вчера бяхме във вашия МОл ( как звуча ,а Wink ) ама Алекс хич не беше на кеф, трябва обаче нещо да се разберем скоро да се видим ,че да разнообразим положението Simple Smile

Поли, да ви е честит снега  Hug

# 227
Не знам за Монтесори градината как е,но баткото съм го водила на Монтесори терапия заради ръката,уникална е.Чувала съм все хубави неща,за самия метод.
Спечелихме кравичка на Милка,но незнам откъде ще си я вземем,защото са идвали,но вратата долу е била заключена,има телефон и като се събуди малката ще се обадим.

# 228
  • Морска приказка
Данили ,мен ме разкарваха в 9-тия месец бременна за всичките им документи и цял ден ме мотаха Tired а таксата е много малка,мисля беше 2 лв

Ами скоро ходих да върша работа из общината, е няма таква бюрокрация, отделно, че  незнаеха как да разрешат моя казус. Разкарвах 2 пъти до до централна гара (Община Сердика), а аз живея в Младост. Обясних иим , че нямам възможност да се разкарвам толкова често, че съмс малко дете и няма на кого да го оставя, но те толкова са затънали в бюрокрация , че машинално ти отговарят и не им дреме. Така, че не се учудвам  Rolling Eyes

# 229
  • Морска приказка
Мерси за отговорите. Задължително ли е да водя собсвеника с нотариалния акт...  утре отивам в Ст. град и почвам да причаквам хората да ги питам искат ли ме да живея при тях Wink  мале честно ви казвам вече главата ми ги ражда всякакви  и само точки и подточки виждам Sad

Данили,  Hug Липсваше ни... вчера бяхме във вашия МОл ( как звуча ,а Wink ) ама Алекс хич не беше на кеф, трябва обаче нещо да се разберем скоро да се видим ,че да разнообразим положението Simple Smile

Поли, да ви е честит снега  Hug

ЕЕЕЕ Ивче, що не се обади Simple Smile. Щях да те черпя една обикола из Нашия МОЛ Simple Smile))

Както ти писах, мисля, че това което е писала Рика е за смяна на постоянен адрес. За настоящия, без промяна в личната карта не са ти нужни. ВИж в предишния ми пост съм публикувала извадка от страницата на нашата община Младост.

# 230
Ивче, има бланка, която собственика попълва, че е съгласен да живееш и да се регистрираш на имота му. Но освен това ти трябва и копие от нот.акт, което оставяш в комплекта с документи.

Mari:), не съм виждала новата градина в Банкя. Ще чакам ред за държавна, при това само и единствено до блока. Това водене не ГНГ(геогрофията ... сетихте се) е голям мор.

За детските градини не се притеснявайте, всички ще бъдат приети. Зора е за ясла.

m*@*m*@, много съжелявам, но не мога да ти препоръчам. Ние сме ходили успешно само в Токуда, с пълна упойка. Меко казано не съм доволна.  Успех  с монипулацията Hug

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 19:02 от dobra

# 231
това ,което написах е за промяна на настоящ адрес -служителките бяха много добри ,любезни и отзивчиви ,но си изискваха документите и+ собственика на имота и нотариалния акт и това е . и да-копие от нотар.акт остава при тях,но ми искаха и оригинала ,за да сверят и да видят дали е истински

мама Ива ,аз за това ти препоръчах да звъннеш в общината и да ги питаш с подробности-=във всяка община е различно

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 10:45 от RikaRurika

# 232
  • Морска приказка
това ,което написах е за промяна на настоящ адрес -служителките бяха много добри ,любезни и отзивчиви ,но си изискваха документите и+ собственика на имота и нотариалния акт и това е .
Ами явно си е до община Simple Smile

# 233
  • София
dobra, 8036-ти скапан сняг! smile3511 smile3511 smile3511
Чолаков наговори купчина глупости, както обикновено и ни каза, че и да има отклонения от прогнозата, да не му се сърдим, че март било все пак!  Joy  Joy  Joy

За пътуването до реномирани, далечни градини си много права! Ние и сега трудно изминаваме 20ина км, а всеки ден насам и натам - благодаря!
Аз с чужд транспорт - предполагам, че шофьора ще се гръмне по пътя само от мрънкането на Филип.

mama_Iva , задължително с теб трябва да е собственика на имота, в който се записваш, че ще
живееш, иначе не става. Той трябва да носи и нотариалния акт и също да попълни декларация.

За Монтесори - не съм проучвала методите из основи. Сигуно има добри, мернах нещо, че се е занимавала с деца с увреждания.
Зачетох се само, че според сезона чистели сняг, събирали листа или садели зеленчуци. Така формулирано не ми харесва.....

Нещо напоследък удряме на камък с гърнето - спря да пишка, а и акането нещо го разредихме.....Не знам на какво се дължи.  ooooh!

# 234
за Монтесори-много харесвам методите им ,особено децата да помагат за всчико ,което се върши,а не да чакат наготово като всички хора-някой да ти изрине снега,някой да ти измие улицата,някой да ти посади цветя пред блока в градинката и т.н. -то е ясно ,че децата не могат да я свършат тази работа ,но е хубаво да знаят кое как става и да опитват различни практики-хубаво е да знаят какво е домат и къде расте  -въобще работата на открито за децата е един много добър пример и урок за  образование  ,а и по-добре да тичат навън сред листата и снега на въздух

преди време из нета попаднах на софийска детска градина-обикновена,която спечелила някакъв конкурс за  засаждане и отглеждане на различни билки,подправки и зеленчуци в двора на градината - и децата бяха толкова щастливи от това,че със собствените си ръце са сътворили нещо такова- стрък тиквичка, домат и т.н. ,а също и на лелките в градината им се отразило много добре ,ако намеря линка ще ви го постна да видите

надявам се към обяд снегът да понамали малко силата си ,за да излезем с шейната и да се насладим на един от последните снежковци за тази зима  Nature Snowman Nature Snowman

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 10:56 от RikaRurika

# 235
ето линк за детската дето ви писах    http://gradinka.zaedno.net/node/117

# 236
Josepha, ами честито тогава конкретно 8036-ти сняг  Joy
За смяна на адресна регистрация дадохме само декларация от собственика. Не са искали лично присъствие  newsm78

не съм чела подробно за Монтесори, но знам че децата много се радват да участват във всичко наравно с възрастните. Моята кака наскоро прави кюфтета  Crazy Беше малък кошмар за мен, но за нея най-големия купон. И вита баница прави под моя строг контрол и истерия  Mr. Green ........... Жалко че в държавните градини не ги занимават с подобни неща...

# 237
Здравейте,

Явно за снега е повсеместно и в Пловдив имаме. Не мога да не се похваля с новата си придобивка - имаме си количка. Благодаря Ви момичета благодарение на Вас се насочих към Hauck и сега съм супер доволна. Взех си тази: http://eshop.hauck.bg/index.php?main_page=product_info&cPath … p;products_id=278 . Отговаря ми на всички изисквания (чувалче само съм си поръчала отделно, от продавалника). Поръчах я по интернет директно от доставчика и съм много доволна. И като ми я донесоха казаха, че имало още 2 случая с откраднати колички- явно има такава организирана група(хахаха). Сега ще трябва да се направи полицейска акция -"бебешки шок".

Монтесори и на мен ми харесва наполовина, т.е . всичко ми харесва освен това, че започват да  се учат да четата, пишат и смятат "когато са готови и поискат" - ми то така може и никога да не се научат (ако бях аз примерно). Иначе това, че ги учат на самостоятелност, ред, природата, и развиването на осезанието много ми харесва. Ако имах възможност щях да го запиша в такава градина (ясла).

Josepha за гърнето и ние сме на пауза, защото нещо много недоволстваше, но от другата седмица пак ще опитам.

# 238
  • София
И аз не съм чела за Монтесори но каката почти всичко вкъщи прави заедно с мен, ми експлуатирам я  Mr. Green ама иначе всичко правя докато Влади спи и ако не я заема с домашна работа ще трябва да гледа детско пак , което и така смятам че гледа повече от допустимото, ама с тая пуста зима #2gunfire Само последно време ми отказва да стърже на рендето след като се поряза, но така и с прахосмукачката сме заедно и с парцала и чиниите ми мие, разбира се под формата на игра, но мисля че и е от полза само
За гърнето и ние сме ударили на камък. Казва ааааа давам гярнето, посиди си дестина минути, става и пишка на пода #Crazy

# 239
Dobra, гледах ги тези устройства,дето са като стъпалце. Има и такива странично прикачващи се. Но за съжаление не ме устройват, тъй като "батко" още спи доста дълго навън:-(
Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт