Отговори
# 90
Тея пак е болна-повръщане и висока температура. Изследванията са и добри,та си отглеждаме вирус. Имахме дата за операцията,щяха да ни приемат в неделя,но сега като сме болни операцията се отлага.
Уфффффф, няма ли да се свърши тая мъка. Кураж, мила Бебешондел!

Deskata_petrovа, добре дошла!

Днес бяхме на ДК - за мое щастие докторката сама предложи да отложим ваксините (не сме слагали последните две, които са след годинката). Обаче от другия месец в продължение на три месеца - всеки път ще я боцкат (Април се задавала нова ваксина).
Моята манекенка е 8 800гр и 77см.
Девойката може да е кльощава, но иначе добре си хапва - има 6 хранения за денонощие, като 2 от тях са с кисело мляко: вечер преди да заспи и нощем, изяжда общо около 500гр мляко.
Сутрин закусва: попара или каша или филийка с нещо си; Обед: манджата от кухнята + плодове; Следобед: плодове, бисквити, десерт от кухнята: Вечер: супа и задължително каквото ние вечеряме.

# 91
Здравейте мили мами.
Следя ви от известно време, но не съм писала.
Имам малка декемврийска принцеса и се надявам да ни приемете във вашата темичка.
Искам да ви питам тези изследвания, за които пишете някакви задължителни ли са? На нас досега не са ни правили никакви.

welcome Изследвания се правят на 6м и на 12м, дават се направления от педиатъра и са задължителни.  Peace

Бебешондел, милата Тея, дано бързо се възстанови   Hug

Аз си се оплаквам, че нямам никакви пари по сметката все още, а Вие една след друга се хвалите с тези 240  smile3518

Аз давам каши от едро мляна елда, овес и лимец. Редувам ги /не ги смесвам/ и ги правя ту сладки с плодове, ту солени със сирене и масло. Химоглобина ни е 125. И аз четох, че са много полезни. Давам и от време на време и червено цвекло в яденето. Лапад също.

Иве, хубаво гостуване!
Излизахме за около час и нещо, хубаво е слънцето, но вятъра е силен и ни одуха едно хубаво.

# 92
Бебешондел ,сигурно от толкова много лекарства и антибиотици, а пък и стреса си е много ,имунната и система е станала много крехка - не знам ка се подсилва ама май ще е добре да я засилите с нещо подходящо newsm78

Добре Дошла, на новата Мама-Деската!!!!!  bouquet

понадуха ни яко ама не се отказахме и днес от разходката ,ние вече си излизаме само с раницата-голям кеф е ,а и вече свикнах с тежестта и не ми прави впечатление,тъкмо и тренирам усилено по баирите  Mr. Green

# 93
Благодаря ви за топлото посрещане.
На нас не са ни правени никакви изследвания. Ние живеем в Германия и може би системата им се различава, но ще настоявам на следващата консултация, а и ще попитам мамите от немската.

# 94
Днес скипнахме разходката - много духа, въпреки че има слънце. Цялата борба по ледени и полуразтопени тротоари просто не си струва.

Ей, ако знаеш колко си права.... Аз днес реших да изляза с двете деца на разходка, щото при нас по чудо пече слънце, баткото е ваканция. И си рекох, хайде ще се разходим, ще си изберем мартеници. Леле, голяма грешка. #Crazy Първо, докато издрапам в кишата до що-годе почистен терен, за да върви количката, колко пъти затънах, пак че баткото е голям и носихме количката.
После по центъра е разчистена една алея и се движихме там. Ама едни локви дълбоки, страхотия....
И за капак мойто диване не стоя в количката и ревна да ходи пеша. Пуснах я долу, ама то или има локви, или сняг или и аз незнам какво. Накрая падна в една локвичка по колене и стана мазало...
Така пешеходствахме из локвите през целият център, докато моите нерви не издържаха и макар и с рев, завързах я в количката и бързо се прибрахме.
До май месец няма да изляза вече с количката.... Naughty

welcome Deskata_petrova Доколкото знам, май само в България са задължителни тези изследвания на 6м и на 12м. Мари, която е живяла във Франция е казвала, че такова чудо там нямат, освен при нужда.

Ох, Бебешондел, ама тия вируси не ви оставиха на мира.... #Cussing out

# 95
Деската, добре дошла! Явно практиката в Германия е такава!
Такааааа, да дам отчет. След няколкото пъпчици по бузките, за които ви споменах, вече си имаме обрив на гушката, на деколтето и продължава да се разпространява надолу. Точно както предния път. Кожната ще ни прати другата седмица на детски алерголог.
Друго нещо, детето ми става жълто на моменти. Ама говоря за много жълто. Двама лекари ми обясняваха как е много бял и за това става така, като яде нещо оранжево, червено... не ми се вярва, притеснявам се. И двете ми деца караха много дълго физ. жълтеница и се тревожа за черния дроб. Иначе кръвните изследвания са му хубави. Детето расте, има енергия бол. Не знам вече ... Иначе аз също не съм от червените хора - бледо, сиво, жълта съм ...

# 96
Lady N -  а предния път какво ви е било -алергия ли ?

# 97
Рика, пак така започна, първо на бузките много малко пъпчици, на сутринта още преди закуска - по вратлето, до вечерта беше по целия корем, а на другия ден и гръбчето. Тогава изписаха фенистил, който не давах - казаха ако има нужда. Но 4-5 дни и се скриха. Нещата, които е ял сега са различни от нещата, които е ял тогава ... според мен е нещо от натрупване. Силно се съмнявам в прясното мляко, нали в кремчета го яде, а и в яйчния белтък. Тогава не ходеше на кухня, сега е на кухня. Иначе детето е силно, здраво и будно дете. Изследванията са хубави, няма анемия.

# 98
  • София
*** Lady N *** , ако си сигурна, че не е от претопляне, сложете се малко на диета.
Не искам на никой да натрапвам налудничави идеи за алергия - да не си помислиш, че като мойто има, ще се радвам и другите да имат.
Но просто обрив/пъпки да излизат не е от нищото. Явно нещо го дразни.
Ограничете мляко, яйца, цитруси, телешко.......Ти съшо - нали го кърмиш още  Peace

Ако има нещо, свиркай. Тука с Бебеш и dobra имаме какво да те посъветваме  Peace

А за жълтия тен - да не сте прекалили с моркови/тиква? Има го това явление, със собствените си очи съм го виждала.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 15:43 от Josepha

# 99
  • София
здравейте,

Пипи, и аз нямам никакви индикации за прословутите 240лв.

Бебешондел, много неприятно с този вирус. Да се оправя мъничето, че тепърва ви предстоят доста изпитания.

Лейди, дано ви дадат някаква що-годе правилна насока.

Ние днес излизахме и направо ме издуха този вятър, а Гоги доволно доволно си спинкаше в количката.
Иве, весело изкарване с тримата мъже Simple Smile

# 100
Жозефа, благодаря! Чудно ми е и на мен от какво се получава така. Споменах на кожната, че заради обривите и слузта в акито отлагам МПР. Обясних, че в рода ми има увреден от ваксина човек и за това съм толкова внимателна. А и до преди 4-5 дни аз бях на АБ. Но предния път не бях пила АБ, а беше минало време от както той беше пил за уроинфекцията. Така че АБ го отричам като вариант. Има въведени 3 нови храни тези дни. Но те са НОВИ, на предишните обриви не ги е ял ... лудница! Хора, децата с алергии май се гледат доста по-трудно. До този момент си го хранех, въвеждах си храни ... много по-лесно е!
Цвети, аз извеждам малкия предимно за сън в количката. Хем той да спи на чист въздух, хем аз да си обикалям спокойно.
Поли, разбойничка ще е малката май, хаха!
Хора, аз не помня дали съм казвала, но купих киноа преди време на малкия, елда също. Те също са бъкани с желязо. Купих и брашно от амарант, но не му хареса кашата.

# 101
Лейди,дано скоро завехнат и като ограничите някои храни да мяма проблем!Как няма да е трудно...Това всяка нова храна да е потенциално опасна...Ми много е трудно даже!Вие сте си наистина майки героини!Кураж! Hug

Ели,и на теб кураж!Направо не повярвах като прочетох!Тъкмо се позакрепи миличката.Ама странна работа...казваше,че Явор не ходи на детска.Явно имунната й система е отслабнала.Охх тия гнусни вируси,той половинката все ми се кара,че буквално не смея да се видим с хора,ама ето...После всичко си е за нас!

Пипи,можеш ли да ми кажеш как точно я приготвяш елдата..???Смилаш я..може ли на кафе машина??И после колко време я вариш?Аз това брашно го правих точно по рецепта на пликчето.Ама на елдата обикновена нищо не пише...

Деската Петрова,Добре дошла!  bouquetЯвно системата е различна в чужбина.Но ти си попирай все пак Hug

Ние обиколихме блока за петнайсетина минути ама много духаше и се прибрахме.Вече имаме обувки и щапуркаме по малко:)И имаме огромно желание да катерим стълбите в блока...4 етажа hahahaГоляма е ентусиастка:)

# 102

Пипи,можеш ли да ми кажеш как точно я приготвяш елдата..???Смилаш я..може ли на кафе машина??И после колко време я вариш?Аз това брашно го правих точно по рецепта на пликчето.Ама на елдата обикновена нищо не пише...

Елдата ми я мелят или по-точно я намачкват с една специална машина в самия магазин, от където я купувам. Накисвам я от вечерта и на сутринта я варя до сгъстяване. Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0 а и има много полезна информация въобще за четене  Hug

# 103
  • София
А не става ли с нормална каша от елда? На Хипп, примерно?  newsm78
Има ли разлика?

# 104
Бебешондел, много лошо така като влезете в серия с болестите! Дано е еднодневен вирус и да и минава на малката Тея  Praynig
Столче купихме - Грако Наутилус от Англия. Не съм особено доволна. Има плюсове, но минусът е, че като заспи главата и клюмва напред. От "възглъвничката" на главата е. Пишеше го в ревютата на няколко сайта, но не вярвах. Мисля, че на модела от линка точно тази част е същата. Така че не препоръчвам  Rolling Eyes

Lady_N, въпреки че не виждаш връзка с храна пак може да Е от това. Може реакцията да е закъсняла и няма как да разбереш, поне не лесно. За моето дете съм решила да не правя тестове, нито да консултирам с алерголог. Аз имах тежка хранителна алергия към няколко неща и се обривах като шаркава до 7-та си година. Това, че ме развъртяха по лекари не помогна, но беше проблем само за родителите.  Мен не ме е притеснявало особено. Та така, като цяло файда от тестовете не виждам (освен при мн.тежка алергия). Ако е хранително с времето ще засечеш към какво е и ще отбягваш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт