Отговори
# 180
Да, за детските системата е много глупава.Леле какви са тези такси от 600-700лв, преди ми се виждаше скъпо и в детската на свекървата.
 И при нас системата е като при Бебеш, след три годинки-градинска група. Тя е родена януари и по-миналия септември беше на 2год 8мес, имаше места , но не искаха да ми я вземат в яслата защото била голяма, а в детската защото била малка. Shocked

Кали, стискам палци на мамчето ти. Praynig
Ники, радвам се, че се включваш. Hug

# 181
Кали, всичко ще е наред, стискам палци!
Аз ще направя опит да оцелеем до към 3г. и тогава да давам детето на ясла или градина.  Peace

# 182
  • София
Айде пак аз, че съм подпалила мотора днеска с тея детски градини:

dobra, права си, не трябва да се толерират подобни практики, но за съжаление манталитета на българина е такъв - с връзки, с познати, да почерпи, да покаже, че е имотен и да се хвали, че се е уредил.
Оправдавам го обаче, когато е от безизходица! По-добре еднократно дадени 1000лв, отколкото всеки месец по 700лв.
За мен не е нормално таксата за частна детска градина да е 1/3 или 1/2 от заплатата на единия родител. А доста често е и много повече.
Струва ми се справедливо в държаната да е 40лв, а в частната максимум 250лв - пак е в пъти повече.
Ама моите утопии са в сферата на фантазиите, то е ясно.

Моята заплата е прилична, но за мен е НЕНОРМАЛНО да дам 700лв!!!! Една приятелка ми каза, че е изчислявала, че ще плати около 20хил. евро, ако си праща детето на частна ясла и градина, а това е първоначална вноска за приличен апартамент в СОфия.
Ние скоро вероятно ще плащаме и голям ипотечен кредит и една такса за частна ясла, доближаваща 1000лв. ще ни дойде свръх  Whistling

# 183
# 184
Момичета,нещо съм сдух голям..и не писах от вчера..

Kalina Z, всичко ще е наред  Hug нормално е да се тревожиш... Hug

# 185
Оффф ,ние пък имаме проблем с нощното спане.Заспива си нормално вечерта към 10-10:30 и някъде към 3-4 през ноща се събужда с рев и иска да идва при нас.Ако не го вземем са някакви луди истерии.Вчера издържахме около 40мин на рева,аз можех и повече,но мъжа ми не издържа и го взе при нас.Като легна до нас веднага заспа.Това се повтаря вече няколко вечери и незнам какво да правя...
И ние почнахме така уж само за тази вечер, после и за тази и вече от 3 месеца си е при нас по цяла нощ. Буквално ни се качва по главите. Аз не можах да я отуча,  дано ти да успеещ, ако някой знае решение моля да го сподели, че така не се спи Close

# 186
Айде момичета ,честит .... 8035 сняг ... Жозефа , нали до толкова ги докарахме Wink
Ей липваха ми последните 3 дни да не виждам снежинки през прозореца... някак правно ми беше
Не е истина аз съм свръх отчаяна. Тъкмо мислях да излезем на въздух и заваля яко на парцали ,а сега май и няма намерение да спира .... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

За плащането сте прави, но искам да ви кажа ,че като немога да пратя детето си на ДГ и остана без работа и пари мисълта ,че не съм дала пари на някой , който е щял да реши проблеми ми и мисълта ,че с честността си съм оставила другите деца да влязат в ДГ ,а ние не, НЯМА да ме топли, в преносен ,че дори и в буквален смисъл. Аз и на полицаи не предлагам дори пари, чакам да си поискат и тогава. Хич не ги харесвам тия неща , не мога и да предлагам, но когато от това зависят много неща за бъдещето ти се замисляш дали не е по-добре, пък нека да ми тежи на съвестта ...  Hug

Жозефа ,права си ,че така погледнато сумата е страшна. Незнам ,аз така разсъждавам, защото го нямам като вариант. Но пък аз затова казвам година -две на частна градина не повече, някъде м/у 3и 6год. възраст . Колкото да се научи нещо на език евентуално и да плува. За ясла е безумно тъпо, дали ще даваш 60лв в държавна или 700лв в частна все едно ги учат, как да пишкат и акат в гърне... голямата работа Simple Smile  За частните у-ща пък съм напълно против.  Hug

# 187
Момичета,много много ви благодаря за подкрепата Hug

Минало е,добре е,само има гадене засега от упойката...Баща ми и милата баба са при нея.Яд ме е,че покрай Ая не можах да съм там в такъв момент...Но половинката е на работа и няма как...

За съня пак...и аз все я натискам два пъти,но явно няма да е задълго...Но тя едва ли би заспивала в количката доколкото я познавам та затопли ли се още малко,мисля да тествам нова схема...Засега си държим твърдо едни часове,но борбата е голяма,а и може би й идва повече.Ще видим,но мисля,че до 2 месеца ще спи веднъж.Лошото е сега като не заспи следобеда като вчера,че едвам изкарва до вечерта.Но пак беше що годе прилично...даже си беше като всеки ден.Направо се учудихме с половинката...

Ние ,живи и здрави,ще мислим направо за градина.Ще ме тормози до 3, няма как:)Ще се мъчим някак с тези големи разходи,ще свиваме от друго ако се налага и така...Тази Германи съм й гледала сайта,много хубаво изглежда.Имам препоръка от близка приятелка за УвеКинд,и двете й деца бяха там,но не съм я гледала в нета.Сега ще вляза,но предполагам и там цените са такива...

Не знам,много ми е тъпо,че след това ще съм тотално назад в професионално отношение...вече се чувствам затъпяла... ooooh!Но не ми се оставя на гледачка,на която да си давам половината заплата и отгоре...Оффф ако имах варианта майка ми...Тръгвам още днес:)

# 188
Kали  Hug всичко ще бъде наред с майчето ти, нормално е да си притеснена  Hug Peace

Josepha и ние имаме този проблем с разходките. Тя отдавна спи по един път и като е в къщи може да изкара и до 2 часа и тогава да я сложа да спи, но като излезем навън и я пораздруса количката и е готова заспала.  Обикновенно успявам да я прехвърля безпрепядствено в леглото, че караме с лятната количка и няма чувалче, само одеало, а пък и спането и на обед е единственото време през деня, когато мога да се видя със себе си, но обяда се измества доста късно и се обърква целия режим, а по рано няма как да я изкарам, че е студено, като се наспи също става вече късно за разходки, но нали скоро ще се постопли и ще се удължи деня, та това ми е надеждата. Сега излизаме само пешком пред вкъщи за по половин час.

За спането и вземането при нас, какво да кажа, освен ако някой има действащо решение, което да не включва плач по един час, да се обади  newsm78 Rolling Eyes

Подписах петицията, макар да знам, че управляващите въобще не се трогват от такива неща #Cussing out #2gunfire

За яслите и градините и при нас въведоха тази система, но не много стриктно, защото при нас проблема с местата е само при яслите, при градините даже има липса на деца. Аз затова съм подала молба за ясла от септември и тогава ще я пусна, а на следващия септември или най късно на пролет отива на градина, зависи как ще се развият нещата. Но сега поне има някакъв избор, защото каката я изписаха септември, защото декември същата година навършваше 3.

Някой беше питал за глобите ако го дадеш на ясла преди да навъри 2 години без да си се върнал на работа. Всъщност глоба няма, но трябва да си прекъснеш отпуска по майчинство и подадеш декларация при работодателя, че детето ти вече е на детско заведение и да излезеш в натрупания ти се полагаем отпуск, а след това и евентуално в неплатен, ако няма да се връщаш още на работа. В противен случай след време ще те накарат да връщаш получените пари за майчинство с лихвите, проблем широко разискван наскоро.

Днес вече звънях в НОИ, че от една седмица са ми преведени осигуровките и необходимите декларации, а в справките им пише Липсват данни, е ще имам на 1 март заветните 240 лева  newsm44

Преди малко връчих малката на баба и дядо и отивам да купувам мартеници, че време на остана и след обед малко ще се поотбия в офиса да нагледам заместващата ме колежка, че шефа нещо и няма много доверие, а и там не остана много време за приключване на годината Whistling

Николета  Hug

Бебеш  Hug

# 189
Нещо ми се беше прецакал предния пост и започваше странно, но го оправих  Embarassed

Кали радвам се че всичко е минало, а ти ще имаш много време да си до нея, а и тя сигурна съм знае че си искала да бъдеш там  Hug

# 190
Мама Ива метода е малко неприятен,но пък дава резултат.Когато се събуди детето и започне да се дере както всяка нощ,разбира се проверяваш дали не е мокро например,после го слагаш да легне и излизаш от стаята,ние с мъжа ми заедно излизахме.Първата вечер е най гадно,нашия хубостник рева 40 минути,сърцето ти се къса,но издържахме,втората вечер рева само 10 минути,като всеки път излизахме от стаята и не се връщахме докато не заспи.Третата рева 30 минути,после само по няколко минути още 2-3 вечери и спря,после и да се събудеше пак заспиваше и не ни се налагаше да излизаме от стаята.

# 191
като стана въпрос на ясли и детски градини-още нищо не съм предприела Tiredние имаме само 2 такива заведения,които са ужасни според мойте виждания ,но като няма избор
не съм подавала никакви документи,защото и да подам и да не подам -места няма ,но за някои деца винаги се намира място #Cussing out като му дойде времето ще търся връзки и аз -за сега си кротувам
не ми се връща на работа за постоянно ,въпреки че общия ни доход с мъжо в момента е 540лв +35 за детски та не знам как ще я караме ....по принцип не искам да работя повече по 8часа като робот всеки ден .....та мисля варианти примерно 2,3 дена в седмицата да бачкам нещо -искам да се занимавам с моите си неща и хобита Joy

Калинче
,спокойно -жлъчките бързо се оправят  Hug

Мари-този линк нещо не се отваря newsm78

и нашият режим на спане е тотално объркан -всеки ден различно заспива ooooh!

тази за първа година си направих сама всички мартеници за близките ми -от преди по колко пари давах .......сега съм в криза и всичко си майсторя у дома Mr. Green

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 12:51 от RikaRurika

# 192
И аз съм решила , че Алето ще си я гледам най-малко до 3год,каката тръгна на градина на 3г 8месеца.
На мен приоритет в детската градина ми е честото извеждане.В нашата  уж ни казаха, че зиме , лете в дъжд , сняг ги изведат но не се отнасяло за най-малките групи.Е при -10 не съм за извеждането, но искам да има контакт с природата.Директорката беше казала,че след техните дългогодишни проучвания децата се чувствали най-добре след като практикували чести извеждания,напълно подкрепям.
Аз съм доволна, таксата ни е 50лв, отделно е английския,танците.Всеки месец идва куклен театър,децата много му се радват.Знае много песнички и стихчета.Знае доста думи на английски, за разлика от френския, съвсем забрави и думичките , които знаеше.

Във френските градини най-много ми харесваше ,че тези деца са нон стоп навън.Не ми харесва обаче ,че децата не спят в градините.Ако детето не е записано на стол, майката си го взема за обяд , за да се нахрани.

Другата седмица ще сме малко в Банкя, ще я пусна в детската там, да свикне и там малко. Simple Smile

При нас няма сняг, имаме си слънце. sun

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 13:53 от mari:)

# 193
Момичета бях навън и нямам време да изчета всичко, ще се връщам назад като приспя дребното.
Но само да вметна от ПРЯК опит, че рушвета не е 1000лв  Wink Който е решил да ходи по тази лайсна да приготви доста повече. Да не говорим, че като ги дадеш не е с касова бележка и с право на рекламация. Я те вкарат, я си пил една скъпа студена вода (направо душ).
Някой на съседски принцип си вземат обща гледачка за 2 деца и идва на сметка.

# 194
Мари,и аз това смятам,че е много важно PeaceСпециално бих питала как стои въпроса с извеждането,където решим.Сега гледах тази Уве кинд...то са едни програми,едни забави...като в рекламите всичко е мнооооого хубаво hahahaМоже и така да е...не знам.Само тоя немски...пфуу!Аз така и не го научих...Simple SmileСамо с английски си останах...Та не знам дали е за малки деца ама...

Общи условия

Активация на акаунт