Монодиета - част 6

• 33 919
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Айде и аз да се отчета!
След всичките ми необясними плюсове тия дни-вчера го дадох свободно.
Няма да казвам какво съм яла щото всички сте си режимни  Embarassed
Та пак имам плюс ама само 0.200кг след всичкото ядене.
Днес с нови сили и пак отначало.
Реших да съм на яйца,че не съм яла отдавна
Дано вече да нямам необясними плюсове щото много ме демотивират.
Целувки на всички и браво за минусите!!! newsm51 newsm51 newsm51

# 661
didkata1 откога диетуваш, да не би това да е задържането ако диетуваш ''х 'време

Фаза 1 (седмица 1-2) - ТЕГЛОТО ЛЕКО СПАДА - при ограничаване на количеството на храната стомашно-чревният тракт се прочиства, което води до значителен спад на телесното тегло (обикновено от 2 до 4 килограма)
Фаза 2 (седмица 2-3) - ТЕГЛОТО СЕ ЗАПАЗВА - организмът приспособява своя метаболизъм към по-малко количество калории, минава на пестелив режим. Този процес е съпроводен от неудържимо чувство на глад.
Фаза 3 (седмица 3-5) - ТЕГЛОТО СПАДА - организмът започва да използва първия основен източник на запасна енергия - гликоген (захар, складирана в черния дроб и мускулите), което се съчетава със загубата на вода от организма. Изгарянето на 1 кг гликоген се свързва със загубата на 3-5 литра вода.
Фаза 4 (седмица 5-6) - ТЕГЛОТО СЕ ЗАПАЗВА - организмът минава на по-пестеливо използване на доставяната му енергия. Понижава нивото на енергийните си потребности и най-после започва да черпи от мастните запаси. Успоредно с това водното съдържание в организма отново се повишава.
Фаза 5 (седмица 6-14) - ТЕГЛОТО БАВНО СЕ ПОНИЖАВА - организмът е възприел кризистната ситуация и черпи запаси от "склада" - мастната тъкан. В процеса на отслабване мастните клетки само отслабват - не се намалява количеството им, а единствено тяхната големина и тегло. Този процес е бавен, тъй като организмът не знае колко дълго ще продължи периодът на криза и се стреми да съхрани запасите за колкото е възможно по-дълго време.
Фаза 6 (седмица 14...) - ТЕГЛОТО СЕ ЗАПАЗВА - организмът свиква с новотот егло и отслабналите запаси мазнини. Отново настъпва забяване на обмяната на веществата, свързано с продължаващото ниско подаване на енергия от храната и по-ниско телесно тегло.
Фаза 7 - ТЕГЛОТО БАВНО СЕ ПОНИЖАВА - организмът отново посяга към запасите, складирани в мастната тъкан. Цикълът (т. 4, 5, 6) се повтаря и трябва да бъде поддържан до постигане на оптималното тегло.
Фаза 8 - ТЕГЛОТО СЕ СТАБИЛИЗИРА

# 662
Хммммм,това е много интересно,не го бях чела.
Ами по тази схема аз съм в четвърта седмица т.е. би трябвало да съм започнала да свалям отново.Първата седмица свалих 3 кг и от тогава само нагоре надолу.Но имах и няколко дни абсолютно нережимни-таман 6,което си е почти седмица.но дори ако махна тия 6 дни и се окаже,че в момента задържам,пак нещо не се получава,защото аз КАЧВАМ, не задържам.... newsm78
Абе организмът не е глупава машина-трудно може да се излъже.Като живее сума ти време на 700-800калории нормално е след това да си пази всичко,което му се даде за да съхрани.
Ама няма да е по-инат от мене!
Ще видим тая работа кой кого.... Joy

# 663
Привет на всички Simple Smile Аз не мога да се отчета от само един ден /вчера/...но и съм решила да не се меря преди да минат 10 дни...успешни, стриктни../ще успея ли  Thinking..!!!/..не съм се мерила и преди да започна, защото са много причините кантара да не мърда - МЦ, течности и др. - и това може само да ме обезкуражи Sad...но пък първият резултат е по дрехите...като го установя ще споделя Simple Smile
А всъщност вчера изкарах на една голяма купа салатка, подправена с ябълков оцет, а за днес мисля да си взема 4 кис.млека 0,1% + степче...май са множко, а?!! Thinking
Успех на всички! Simple Smile

# 664
Тесито,
Мен ако питаш не са ти много 4 кофички-ти едва сега започваш с диетата.По-нататък може да ги намалиш.Така,че смело давай!
Ще паднат гадните кила-къде по-бързо,къде по-бавно! smile3513
Важното е да не се отказваме,дори и да се случат някои дни на яко плюскане.

# 665
Според друг източник след 2-3 седмици диета, настъпва''мъртва зона'', която продъжава около седмица, ако не се прекъсне с много прегрешения за пренастройка на мастния обмен и после пак се отслабва.

аз не съм стигала до тая зона Щот все прекъсвам Mr. Green

П.С. Въпреки, че си хапнах вчера, пак имам -600гр, явно и само с желание става  hahaha

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 11:37 от Bu6on4e

# 666
Аз вчера бях повече от послушна. Ходих на танци и хапнах зелена салатка и варени яйчица. Все още не се тегля заради МЦ. Добре дошли на новите момичета  Hug Hug Hug Днеска съм на плодове дано успея, че тия ябълки само ме карат да огладнявам още повече. Ами успех девойки в днешния ден ще пиша като ми остане време.

# 667
здравейте момичета Hug
ейй много се радвам че няма да почвам самичка диетата..радвам се че има и други нови  Laughing

аз си избрах монодиета, която съм правила и преди
1ден-картофи
2-зеленчуци
3-пилешко месо
4-кисело мляко
5 пилешко или риба
6-плодове
и после мисля да ги повторя дните.. спомням си че тази правих лятото и бях почнала диетата като не си бях вкъщи и като се върнах след 5 дена майка каза че видимо съм отслабнала.. дано да ми подейства така и този път Simple Smile

аз съм около 67 незнам точно и искам да сваля около 10 кг някъде..като чета коментарите повечето по 4-5 кг за сваляне имат.. само аз ли съм с толкова много Tired  .. но се надявам да не се дам на тези килограми и да си побера дупето и аз в редицата на 5-тичките  Laughing

аааа също така много,много бих се радвала да правя подобна диета с някоя от новите мацки  Hug

хубав ден ви пожелавам     bouquet

# 668
mimi_msm , и аз слушкам след вторник,няма начина килата ще паднат...днес съм на ориз. Hug
Дидка ,как си? Hug
Кет,къде си? Heart Eyes

# 669
  • София
здравейте момичета Hug
ейй много се радвам че няма да почвам самичка диетата..радвам се че има и други нови  Laughing

аз си избрах монодиета, която съм правила и преди
1ден-картофи
2-зеленчуци
3-пилешко месо
4-кисело мляко
5 пилешко или риба
6-плодове
и после мисля да ги повторя дните.. спомням си че тази правих лятото и бях почнала диетата като не си бях вкъщи и като се върнах след 5 дена майка каза че видимо съм отслабнала.. дано да ми подейства така и този път Simple Smile

аз съм около 67 незнам точно и искам да сваля около 10 кг някъде..като чета коментарите повечето по 4-5 кг за сваляне имат.. само аз ли съм с толкова много Tired  .. но се надявам да не се дам на тези килограми и да си побера дупето и аз в редицата на 5-тичките  Laughing

аааа също така много,много бих се радвала да правя подобна диета с някоя от новите мацки  Hug

хубав ден ви пожелавам     bouquet
Еми, и аз горе долу съм на тази диета, само че вече минах плодовете и кис. мляко. Днес съм на картофи, утре на зеленчуци, събота яйца и неделя пилешко. Така мисля да го карам до неделя после ще решавам. Не се лъжи, че имаме всички по 4-5кила. Аз също имах 10кг за сваляне, но почнах преди близо 2 месеца и сега ми остават още 5. За съжаление таблицата изчезна заради злонамерени хора, а аз още не съм стигнала да направя нова. Преди това Дидка (diana_m) се занимаваше, за което много сме й благодарни всички. Има момичета, които доста повече килца искат да свалят. И затова сме тук да се подкрепяме и окуражаваме, защото с компания със същите цели става по-лесно  Hug

# 670
Добро утро, любими!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Поздравявам всички ви за упорството и минусчетата, а на онези които нямат - да не се отчайват!

Аз съм направо смаяна! Вчера ми беше шоко ден! Изядох 1 шоколад с карамел за целия ден, скъсах се да ходя до 00 и днес -900г !  Whistling Днес - яйца! За 2 седмици и половина, от както стартирах диетата вече съм официално -5кг!

Смело напред! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 671
а да те попитам през тези 2 месеца прекъсвала ли си, за да се насладиш на хубавата храна Laughing (това е моята грешка..като свърши диетата почвам зърнената диета-всичко което зърна е изядено  Laughing) ... илии без да прекъсваш си диетувала Rolling Eyes

аз малко прекалявам с въпросите,за което моля да ме извините, но искам да видя ориентировъчно как се свалят килограмите

даниеле поздравления   bouquet  а ти колко килограма имаш да сваляш, каква е крайната цел?

# 672
Аз стартирах от 68 с цел до края на март 60! Вече съм 63.00 Simple Smile Така че съм оптимист  Wink А и с идеята като стигна 60, ако имам още воля да смъкна още 2-3 кг и да стана 58-57кг  Grinning Но първо да ида на 60! Grinning +Това съм 172 висока и като бях 58 бях някак си много...плоска  Laughing Laughing Laughing Та може и 60 да е края ще видим! Hug

# 673
didkata1, благодаря, че ме окуражаваш  bouquet...то маже и да не ги изям тези 4 кофички, но...взех ги..да ги има Simple Smile
да ви споделя, нещо тежичка се чувствам след вчерашния зеленчуков ден Sad...странно!!!..."коремът ми отново се лепна за гърба" де Laughing...така ми казват, защото на мен проблема ми е от дупето надолу, а коремчето наистина с едно пропускане на вечеря и се "слива" с гърба ми...невероятно "стандартна" съм... Joy....но защо ми е така подуто от зеленчуци, не знам.
Emi, честно казано и аз не бих отказала 10 килца, но мисля, че ще ми се отразят зле в горната част на тялото Thinking...и като гледам постовете, има момичета, които са успели и с повече, така че .....пожелавам ти гооолям инат в тази борба и ще успеем....заедно Simple Smile А за следването на монодните, аз нямам точна схема - решавам днес за утре или по скоро към обяд - какъв ще ми е текущият ден, защото до към 13-14:00 ч. не огладнявам....освен ако не съм била нощтна смяна Simple Smile

# 674
  • София
Аз зарязах 5-дневната моно диета че днес ми стана много лошо атрябваше да е само 3-ти ден.
Хапнах си на обяд половин пилешко бутче и малко салата. Е сега се чувствам много по-добре защото сутринта едва станах и до обяд бях като парцал. Май ще си продължа пак на 90 дневната. Но днес си го пиша почивен - без да се освинквам разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт