Баба Марта бързала ЮНСКИ мартеници вързала!

• 42 364
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
Добър вечер,леле много сте бързи,едно гости направих и новата темичка вече е на 3-та страничка  Laughing Морова,благодаря за новата темичка!   bouquetАделинче,адмирации за заглавието   bouquet Аз не съм се записвала на ЖК,ходя на частен кабинет,понеже лекарката ми е майчинство.Имам си картон с всички изследвания,който тя ми направи.Мислите ли,че е необходимо да се запиша някъде,въпреки че като дойде време за раждане никой няма да ме върне,единственото,което не използвам е безплатните прегледи и 2-та полагаеми видеозона.Живот и здраве Юни месец ако се е върнала на работа моята лекарка мисля да я ангажирам с раждането на дъщеря ми,въпреки че сина ми родих без екип в Майчин дом и съм много доволна от всички лекари и акушерки!

На 3-та ФМ не знам дали да ходя,др Марков ми каза,че няма нужда да я правя след като всичко е наред и няма повод за притеснение...Замислих се след като видях,че го коментирате,дали пък да не отида и на нея.  Rolling Eyes

# 46
  • София
Гъбзи, вие къде се преместихте в крайна сметка? Сега ве4е сами ли сте си?

Моми4ета вашите иследваня и т.е у вас ли си стоят? Моята доки ги държи при нея, имам си някаква амб.карта при нея и там прика4а вси4ко, а също така килограми, кръвно....

Тази 3-та ФМ кога се прави  Rolling Eyes

# 47
Моите изследвания са в мен.
ФМ мисля че се правеше в 32гс.  Peace

# 48
Здравейте, момичета!

Намесвам се в темата само, за да ви кажа, че има и тема за мами, които са бременни в чужбина! Simple Smile Ако има такива сред вас, ще се радваме да ви посрещнем и там и да обменим информация.

Тук е темичката: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=642625.msg21192798#msg21192798

Желая ви лека бременност!  Hug

# 49
да ви кажа, че има и тема за мами, които са бременни в чужбина! Simple Smile Ако има такива сред вас, ще се радваме да ви посрещнем и там и да обменим информация.

На първа страница сме сложили линк към темата ви, за тези, които се интересуват  Peace.

На трета ФМ не мисля да ходя, ако всичко се развива добре. Тя е по-скоро за проследяване на разни нередности, ако са били забелязани преди това или пък за кефа на мама  Mr. Green. Поне с такова впечатление останах аз от предишната бременност, когато бях питала Марков дали е нужна.. Калимера, и аз не помня кога точно се прави, но към 30 и някоя седмица беше  newsm78.

Ивичка, не мога да ти помогна с казуса по смяната на АГ-то... но тя Гъбзи ти е обяснила де  Simple Smile.

За подмятанията - още не ми се е случвало, но помня, че с предишната бременност бях като цапната с мокър парцал - не можех да повярвам на ушите и очите си - да задяват бременна жена по улиците  Shocked. Ама явно.. хора всякакви, интереси също, че и фетиши..

Айдин, да - уча английски онлайн, даже сега ми приключи урокът и пиша тук  Mr. Green. Доволна съм, то си зависи от учителя де.. Първите 2-3 пъти ми беше едно такова.. тъпо.. Сега уж преговаряме времената, но всъщност само осъзнавам как нищо не знам и не разбирам  Embarassed. Тъпото е, че много на нюх го карам, а сега като се замислям и често бъркам. Та не знам - или трябва да спра да мисля, или да взема, че да изуча правилата най-сетне и да спра да разчитам само на нюх  Laughing. За второто определено ме мързи  Mr. Green. Иначе, от самата форма на обучение съм доволна, защото е мноооого удобно - стоиш си вкъщи, не губиш време и нерви да се влачиш навън, приключва набързо и пак си със семейството (ако не е заспало вече, както е в моя случай  Laughing). Единствено ми се струва, че не е подходяща форма, ако ще почваш език от нулата..  newsm78

Хайде, лека нощ от мен, че трябва и да прибера мъжовете по правилните легла  Mr. Green

Аделинче, все забравям да ти кажа и аз едно "благодаря" за чудесните идеи за заглавия, които даваш   bouquet! Неизчерпаем източник си! В тази връзка, видя ли предизвикателството ни?  Simple Smile

# 50
  • varna
Гъбзи, вие къде се преместихте в крайна сметка? Сега ве4е сами ли сте си?

Моми4ета вашите иследваня и т.е у вас ли си стоят? Моята доки ги държи при нея, имам си някаква амб.карта при нея и там прика4а вси4ко, а също така килограми, кръвно....

Тази 3-та ФМ кога се прави  Rolling Eyes

Моите изследвания също са при лекарката, ако успея да се договоря ми вадят дубликат от лабораторията, иначе всичко изпращат при нея. Sick

Третата ФМ се прави между 28 и 32 седмица.

# 51
  • Burgas, Bulgaria
 Heart Eyes Морова
на мен ми се наложи днес инцидентно да отида на доктор ,че имам едни болки като преди раждане, но ще се оправя .... моята беба е вече 463гр. ,но върви седмица по-малка.....хем гледам да не чета и знам ,че това са невярни мерки по-точно не точни , маааааа пак ми е кофти .....иначе не е слабичка милата ми  Heart Eyes Heart Eyes Blush Blush Blush ама явно е късичка знам лии Tired

# 52
  • София, св. Троица
Мерси Усмихнато Hug
аз си търся ниво за напреднали, но понеже се замотахме с даскала сега повечето такива курсове са или започнали или ако започват продължават и след юни месец...май трябва да си търся частен учител или онлайн. Обаче имам нужда да се срещам с хора, вече се побърквам. Laughing

bouquet

# 53
Добро утро момичета тази сутрин май пак съм най ранобудна след 2-3 нощи неспане тази поне поспах малко не е много ама пак е добре вече не се издържа това неспане  #Cussing out

# 54
 Добро утро и от мен.

nadenceto6640 , и аз да се похваля ,че тази нощ си спах , за разлика от предишните.

Гледам ,че обсъждате креватчетата.Ние си имаме дървено в спалнята на което и до сега спи баткото.Махнали се му решетката и си е идеално само е по -големия размер 140 /70.Сега ще му взема нов матрак и хайде за бебока , а на баткото нова стая направо.
Ползвахме и кошарка и тя седеше в някоя от другите стаи и вършеше чудесна работа при пътуване и най-вече като ходихме на гости при баба и дядо за по 20 дни.
Общо взето идва един момент в , които гледах във всяка стая да си имам удобства за бебето и където си имам работа в същата стая да е бебока.

^Kalimera^ , за количката много зависи в какви условия ще я ползваш.При нас условията по улиците са ужасни , ние живеем в квартал с къщи и имаме малко нанагорнища и ми трябва стабилна количка с големи гуми.Аз не качвам стълби и не се влияя от асансьори, колата е голямо комби и размерите не ми пречат.
Но като ходим на гости при баба във Враца , тя живее на центъра на града и като излезеш от входа и си в пешеходната зона и за там всякаква количка ти е удобна и няма нужда от големи гуми и стабилни колички и една лекичка количка ще ти свърши супер работа.

За мен за една количка е важно :

- да има пълно легнало положение ( моя син не спеше и само навън успявах следобяд да го приспя)
- да е широка и да има достатъчно място за детето ( детето ми спи настрани и като стана по-голям му трябваше доста повече място в количката за да се завърти настрани)
- да е с една дръжка - ( това е много удобно да се бута с една ръка.Често се случва държиш нещо и да буташ количка и е ужасно да го правиш с количка с две дръжки.)

Хайде хубав ден , да се залавям за работа.

# 55
Добро утро и от мен!

И аз не можах да спя 2 нощи та тази си поспах, но имам работа и станах да пия кафе с вас  Hug
Относно третата ФМ Димитрова от Фемина ми каза, че се прави 32-34 г.с., но моето бебе било добре та нямало нужда пак да ходя при нея, да си ме гледа моето АГ, но ако много ми се дават пари да отида, няма да ме върне.
Мадам тиква, не се притеснявай изобщо за малката. Аз съм антрополог и ще ти кажа как измерваме децата в детските градини - измерват се голяма група деца в определените възрастови групи, след което се прави статистически анализ на получените резултати, при което се получава една средна стойност за определения признак (например ръст или пък телесно тегло), минимална и максимална стойност и се изчисляват едно специални персентили. Тоест стойността на всеки един признак при различните индивиди дори и от един пол и от една възрастова група варира в доста широки граници, и това че детето ти не е със средната стойност на ръста за съответната възраст не означава, че има патологични отклонения в развитието си. Вече големите отклонения над максимума или над минимума могат да са свидетелство за някаква патология.
Стойностите за дължина на бедрото (FL) например, които се измерват чрез ултравука винаги излизат със стойността на стандартното отклонение от средната стойност за този признак в съответната гестационна седмица, напимер 21 г.с.+-6 дни, т.е. всички стойности плюс или минус 6 дни са в норма. Още повече, че ехографите не отчитат разликите мвжду двата пола - докато нашите изследвания (аз работя като асистент в БАН) на доносени и недоносени новородени показаха ясни различия между двата пола в телесните размери.
Тоест съвсем нормално е момиченцатата да с малко по-малки размери от момченцата. Моята дъщеря също вървеше винаги една седмица назад (даже лекаря ме накара тогава да пия протеини), на моята най-добра приятелка, която роди момиченце този месец също. Дъчеря ми се роди 49 см, след което започна да расте много бързо и до ден днешен винаги е близо до максималната стойност за ръста за нейната възраст (ще я правим манекенка) Joy Joy
Извинявайте за дългия пост, но от опит знам, че майчетата се притесняват, а в случая наистина няма защо.

# 56
Добро утро   Hug

За количката-всеки, в зависимост от това къде живее, се нагажда към различна количка-то и за това има безброй видове. Но неизменно количката е много важна,особено с нашите летни бебоци.. Heart Eyes
  Креватче си имаме от каката, която е спала в него 5 пъти.. Laughing, надявам се сега newsm78а бебо да иска да спи в него, защото не знам как ще се справя с двамата и тати на спалнята  Crazy

sssil -отиваш в лабораторията казваш ЕГН и ти правят дубликат, без проблем  Peace

Ние днес сме при Даскалов и нямам търпение да видя бебко. Оня ден ходих на ЖК и ме гледаха на видеозон, но не е същото.. искам да е както трябва..
  А мен ме гледат за видеозон всеки път -не  е само 2 пъти, поне за това не мога да се оплача  Grinning

# 57
Добро утро!

Айдин, аз също се водя по-горно ниво - карам В1+ - то е някво междинно между В1 и В2 и като разбиране и говорене дори би трябвало да съм към В2, но граматиката.... пък с пропуски по нея не може В2  Naughty. Та отначало си мислех, че съм записала по-ниско ниво, но сега виждам, че ми е баш  Simple Smile. Малко усилия ще положа и ще съм реди  Wink. Това за срещите с хора - да, като не е на работа, определено има нужда човек от малко контакти извън бебешки/детски среди...

Надиии, да знаеш сега къде се натресе като си призна с какво се занимаваш  Mr. Green. Супер интересно! (аз също щях да записвам антропология, после пък се отказах  newsm78) Та я да те питам за моя синковец  Mr. Green. Имаш ли някакви БГ данни - статистически - за ръста на децата? Моето все върви късо, но взех да се притеснявам, че няма да си изпълни "нормата" - нали до 4 г. възраст (мисля, че в СЗО го бях чела) трябва да си удвоят ръста от раждането. Калоян се роди 48 санта, сега е 90... а е на 3. Малко се съмнявам да порасне с 6 см. за 1 г.. Много на брой по-малки от него деца са доста над него... има и разни другарчета, които също са дребнички, но пък техните родители и двамата са такива и някак намирам логично обяснение. При нас пък - аз съм със среден ръст, мъж ми е нисък, а и цялото му семейство са такива, но все пак си мисля, че трябваше да е някак по-средно на ръст детето  newsm78. Пусни някакъв коментар, плийз  Simple Smile Heart Eyes  bouquet

# 58
  • София/Правец
Добро утро на всички Simple Smile
Доста бързо се изписват първите страници на нивите теми съм забелязала Simple Smile Чак не мога да смогна да прочета Simple Smile

За количките няма да коментирам повече, че аз няколко пъти се изказвам и повтарям и май не само аз де Simple Smile Само от четенето на постовете на майките с деца наизустих пак основните изисквания към количката Simple Smile
Само ще отбележа ако някой има желание да прочете, че почти всички марки всяка календарна година изкарват нови модели. Та след някои месец може да има нещо по-хубаво от сега на същата цена Simple Smile При мен се случи, че новите модели като си бяхме харесали количката бяха в смотани цветове и сменихме марката, ама трябва да се види Simple Smile

И аз ходих инцидентно на лекар тази сутрин... От няколко вечери се мъча и мъжа ми ми се скара снощи... Че поликлиниката е на 5 мин. от нас ама аз си чаках консултацията...
Оказа се, че имаме прекалено активно бебе. И след контракция си ми го връща тъпкано и ме разтяга като гайда Simple Smile Та затова имам болки някакви точно като от разтягане Simple Smile Голям отмъстител. От неродено му личи, че ще е близнак Simple Smile И увеличавам магнезия, ама това не ме притеснява Simple Smile Важното е да докарам до май месец  Grinning Praynig

Лек ден на всички! На Софиянци пожелавам да се махне гадната мъгла, че мен вече ме депресира!

# 59
Добро утро  Hug
Дани много активно бебче си отглеждаш  Simple Smile
Мойто неще да ритне баща си и това е. Рита,той си слага ръката и край,всичко утихва на секундата  Grinning
Момичета ще ви помоля за стиснати палчета, днес съм на преглед и дано всичко е ок  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт