Операция на миома!Молба за съвети

• 314 960
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
И аз мисля като Albieta. Spinki  - ако ти искаш да ти бъде запазена матката - доцента ще направи всичко възможно. Но обсъдете кой вариант е по-добър. За мен лично да се запази матката е по-добрия вариант - най-вече от психологическа гледна точка, която не е никак за подценяване. Но е важна и медицинската - а те са лекарите, които ще ти дадат най-добър съвет!!!
Успех!

# 76
  • In a surreal moment!
Момичета, пак ще се включа в темата, този път не толкова категорична в положителното си мнение за доц. Славчо Томов. Не мога да повярвам вече няколко месеца какво ми се случва и как е възможно...

В края на септември 2009г се оперирах на робота Да Винчи в университетската болница, в онкогинекологията, при доц. Томов. Избрах да е там, защото към този момент само в градската болница беше с направление + 250лв за избор на екипа на доцента, а и ме увериха ,че професионалзмът и на двете работни места на доцента е един и същ(университетската болница и Св. Марина.
Всичко мина повече от чудесно, както и вие сте споделили. Не съм спирала да ги хваля тук и в зачатие. Доцента ми махна киста, спаси яйчника и премахна тръбите зарази хидросалпинкси и сраствания. Имам епикриза с подробно описание.
Бях споделила по-рано, че имаше подозрение за миомки в и на матката. Те бяха основен заподозрян за неуспешния опит ИКСИ миналата година юни месец. Къде ли не ходих на прегледи да събирам мнения.
В клиниката на Стаменов ме чоплиха за тия миомки 4 пъти хистероскопски. Направиха ми 4 цв. снимки.
И нищо не откриха. Прехвърлиха ми 3 ембриона, имах кратка имплантация, която завърши с болезнена криза, повръщане и "изпикаване" на малък кървав съсирек дни преди кръвния тест.

Място не съм си намерила 1г да търся причина. Ходих при проф. Горчев, той ме успокои ,не са миомите проблем. Ходих в болница Селена - Пловдив при д-р Топалова - препоръча нова цв. снимка и изследване за диабет, отидох и в Истанбул в Мемориял хоспитал при проф. Семра Кахраман. Тя заподозря 2 причини за неуспеха - проблем с тръби, който аз на момента категорично не приех(нали си имам епикриза и устното уверение на доц. Томов, че ги е махнал) и диабет.

Прибрах се в БГ и отидох да направя цв. снимка в болница Селена - Пловдив.

Мили момичета ,няма такъв потрес в живота ми....и разочарование в репутацията на един доцент и един репродуктивен гинеколог медийна звезда....

Доц Томов ми е спасил левия яйчник - да, премахнал е лявата тръба - да, но дясната , с хидросалпикса си стои....Огромен мехур, пълен с течност, която се връща на малки капчици в матката и я гори като киселина. Тези малки капки са изглеждали като миомки и по хистероскопски анализ имам некротирал ендометриум.

Равносметката е , че аз съм вече на 43г. Загубих 3г , поради лъжа....в устна и писмена форма.
От стрес и спиране на сиофора от д-р Стаменов хлътнах в неинсулинозависим диабет , за сега.

Дълго стана...но, горещо препоръчвам, да си правите качествени цветни снимки след подобни операции, защото явно и отличниците грешат.

Аз все още нямам смелост да застана срещу доц. Томов и да му поискам сметка...какво ли може да ми каже...не може да ми върне загубеното време  и пари, не може да нямам диабет и загинали 3 ембриончета...ох, много  е тежко...Снимайте се, моля ви!

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 16:43 от ИКСИ

# 77
  • София
ИКСИ, вчера прочетох поста ти, днес го прочетох и бяхме си писали и преди на лични-много съжалявам да чуя това, което ти се случва. Надявам се да се развият за теб нещата по най-добрия начин. Пожелавам ти успех, борбата ти не е лека. И намери време и сили да застанеш пред доц. Томов.

Успех още веднъж:)

# 78
  • София
ИКСИ  - направо не мога да повярвам на това което пишеш. Аз ако съм на твое място ще искам среща и обяснение.

# 79
Икси - и друг път съм чела твоята история и наистина и тогава останах много озадачена.
Не искам да защитавам никой - гафове има навсякъде - и в това съм убедена.
Обаче си мисля възможно ли е този хидросалпингс да го е нямало тогава и именно заради това доцента да е оставил тръбата. А той по-късно да се е появил. А в епикризата да е описано неточно, че са отстранени двете тръби.
Допускам това, защото  моята епикриза също има неточности - отразени са примерно че са отстранени 6 миомни възела според мен със завишени размери. След операцията доцента ми каза, че са 4 броя с малко по-малки размери и като пуснах диска - толкова отстраняват.  Това в моя случай не е фатално.
Но в твоя с тръбите - определено!
Най-тъпото е, че според мен никога няма да разбереш каква точно е истината!
Дано сега всичко потръгне и се развие по най-добрия за теб начин!

# 80
Момичета, пак ще се включа в темата, този път не толкова категорична в положителното си мнение за доц. Славчо Томов. Не мога да повярвам вече няколко месеца какво ми се случва и как е възможно...

В края на септември 2009г се оперирах на робота Да Винчи в университетската болница, в онкогинекологията, при доц. Томов. Избрах да е там, защото към този момент само в градската болница беше с направление + 250лв за избор на екипа на доцента, а и ме увериха ,че професионалзмът и на двете работни места на доцента е един и същ(университетската болница и Св. Марина.
Всичко мина повече от чудесно, както и вие сте споделили. Не съм спирала да ги хваля тук и в зачатие. Доцента ми махна киста, спаси яйчника и премахна тръбите зарази хидросалпинкси и сраствания. Имам епикриза с подробно описание.
Бях споделила по-рано, че имаше подозрение за миомки в и на матката. Те бяха основен заподозрян за неуспешния опит ИКСИ миналата година юни месец. Къде ли не ходих на прегледи да събирам мнения.
В клиниката на Стаменов ме чоплиха за тия миомки 4 пъти хистероскопски. Направиха ми 4 цв. снимки.
И нищо не откриха. Прехвърлиха ми 3 ембриона, имах кратка имплантация, която завърши с болезнена криза, повръщане и "изпикаване" на малък кървав съсирек дни преди кръвния тест.

Място не съм си намерила 1г да търся причина. Ходих при проф. Горчев, той ме успокои ,не са миомите проблем. Ходих в болница Селена - Пловдив при д-р Топалова - препоръча нова цв. снимка и изследване за диабет, отидох и в Истанбул в Мемориял хоспитал при проф. Семра Кахраман. Тя заподозря 2 причини за неуспеха - проблем с тръби, който аз на момента категорично не приех(нали си имам епикриза и устното уверение на доц. Томов, че ги е махнал) и диабет.

Прибрах се в БГ и отидох да направя цв. снимка в болница Селена - Пловдив.

Мили момичета ,няма такъв потрес в живота ми....и разочарование в репутацията на един доцент и един репродуктивен гинеколог медийна звезда....

Доц Томов ми е спасил левия яйчник - да, премахнал е лявата тръба - да, но дясната , с хидросалпикса си стои....Огромен мехур, пълен с течност, която се връща на малки капчици в матката и я гори като киселина. Тези малки капки са изглеждали като миомки и по хистероскопски анализ имам некротирал ендометриум.

Равносметката е , че аз съм вече на 43г. Загубих 3г , поради лъжа....в устна и писмена форма.
От стрес и спиране на сиофора от д-р Стаменов хлътнах в неинсулинозависим диабет , за сега.

Дълго стана...но, горещо препоръчвам, да си правите качествени цветни снимки след подобни операции, защото явно и отличниците грешат.

Аз все още нямам смелост да застана срещу доц. Томов и да му поискам сметка...какво ли може да ми каже...не може да ми върне загубеното време  и пари, не може да нямам диабет и загинали 3 ембриончета...ох, много  е тежко...Снимайте се, моля ви!

Здравей,
много ти съчуствам за кошмара който си преживяла и преживяваш. Искрено се надявам все пак да има някаква надежда. Hug
За какви цветни снимки става дума, може ли пояснение? Благодаря.

# 81
  • In a surreal moment!
Благодаря ви за съчувствието момичета, но преди всичко си споделям с вас, защото никой не е застрахован. Аз не поисках диск, голяма грешка! Не трябваше да съм толкова срамежлива ,може би още тогава, октомври 2009 щях сама да съм видяла, че се маха само 1 тръба. ,но...минало заминало...

mira_m66 - за жалост хидрсалпинкса го е имало. Надлежно е описано в епикризата състоянето н двете тръби и двата яйчника:"дясна маточна тръба - хидросалпинкс". Веднага след това следва изречението "Извърши се двустранна салпингектомия"
Както при вас, така и при мен, веднага след като излязох от упойка доц. Томов дойде да ме види и ми съобщи, че както сме се уговорили предварително, е прегледал тръбите и матката и е премахнал двете тръби, заради - лявата - срастване с кистата, а дясната - хидросалпинкса. Да не ми "компрометират" плануваното ин витро. Имаше и един по-млад доктор, който веднага след него потвърди думите му и общо взето преразказа същото.
Месец след операцията отидох на контролен преглед, отново ми беше потвърдено махането на тръбите.

Много мислих от май месец т.год. насам....всякак търсех начин пред себе си да оправдая доцента...няма за какво да се хвана.
Да пишеше едно в епикризата, пък да ми беше казал устно....да знам...ок, ама не е....

Пък какво да си мисля за докторите Шефкетова, Персенска и Стаменов ...съвсем съм в шах. Двете ме снимаха по 2 пъти, а тримата гледаха снимките...уж... Двете ми правиха Персенска 1 хистероскопия, Шефкетова -3. То си цъкаха тримата как добре са ме почистили, то ме надничаха преди да разреши Стаменов миналият май да започна стимулация.. Две епикризи имам от Малинов за пред Фонда - тубарен фактор,  т.е. потвърждават отстранените две маточни тръби. Два пъти съм получила по 5 000лв за опит....на базата на една лъжа...Ей това ме смазва най-много.

Сега ми е нужно удължаване на заповедта. Какво да представя във Фонда - лява тръба с хидросалпинкс, ами нали уж я нямаше и два пъти са ми дали максимална сума...

Чувствам се ужасно...без да имам пряка вина и това вреди на състоянието ми в момента.

Д-р Ненев от Селена, който ме снима, много подробно ми разгледа папката с всички документи, събирани през годините и когато ми показа снимките и видях тръбата и мехура ми каза :" С голямо уважение към докторите и клиниките, които представляват и епикризите, които са подписали, но аз вярвам само на очите си и на черно на бяло! Големи думи, големи епикризи, ама тръбата си стои и ти вреди"

Съншайн - става въпрос за Хистеросалпингография . Тук има инфо http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 993&Itemid=42

# 82
  • Варна
ИКСИ, събери си всички документи и отиди в Плевен да питаш. Аз също не съм си взела диск - четох в сайта, че предлагат, но в Плевен не е ставало дума  за това. Плаща ли се отделно за него? Пишеше, че архивират видеото на операциите - поне така съм разбрала. Би трябвало да пазят запис при тях, дори да не са ти дали копие на теб. И дори да не става дума за записа - питай как е възможно след толкова време да имаш снимка, която противоречи на епикризата ти.

# 83
  • BG
ИКСИ  Hug
Направо съм в потрес от написаното от теб!  ooooh! Shocked Благодаря ти за споделеното мнение!   bouquet

# 84

Съншайн - става въпрос за Хистеросалпингография . Тук има инфо http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 993&Itemid=42
Благодаря мила, дано нещата при теб да се оправят въпреки всичко, не бива да си срамежлива както виждаш лекарите не са сремажливи, а и така вредиш на себе си което не е хубаво.  Hug  bouquet Стискам палци всичко да се оправи. Heart Eyes

# 85
  • BG
ИКСИ, пожелавам ти много успехи в пътя напред и сили за да се пребориш с всички предизвикателства!   bouquet
Дано да намериш воля и нерви за да отидеш до болницата в Плевен и да поискаш изясняване на случая!  Hug

# 86
Здравейте! На 41 години съм. Предстой ми операция от миома след 3 дни.Някой може ли да ми каже горе голу колко часа продължава? И как се чувстваш след това? Имали нужда да се притеснявам от тази манипулация... Много ще съм ви благодарна за съветите...

# 87
  • София
Оф много е сложно. Нормално е да се притесняваш все пак си е операция. Много зависи каква ще ти е операцията- лапаро или коремна. Ако е коремна възстановяването ще е по-дълго и неприятно. За лапарото съм чувала, че бързо минава. Къде ще ти я правят операцията?

# 88
Оф много е сложно. Нормално е да се притесняваш все пак си е операция. Много зависи каква ще ти е операцията- лапаро или коремна. Ако е коремна възстановяването ще е по-дълго и неприятно. За лапарото съм чувала, че бързо минава. Къде ще ти я правят операцията?

Доколкото знам ще бъде коремна.Ще ми я правят в 5та градска и опериращ ще ми бъде доктор Сидеров

# 89
  • София
Pepi Petrova здравей. Първо да те попитам колко е голямо възелчето?
Като цяло операцията не е дълга пък и ти ще си заспала така, че не се тревожи.Няма за какво наистина. Както са ти обяснили това не е злокачествено образование и всичко минава и заминава.Simple Smile
След като се събудиш ще бъдеш вече в реанимация и там ще ти дават обезболяващи, така, че и за болката не се тревожи.
Общо взето продължителността на операцията трае в зависимост от разположението и големината на миомното възелче. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт