АГ-Русе /тема 1/

• 57 914
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
  • На брега на реката
Фервор ги забрави, ти какво си мислиш  hahaha
Следя обаче темата, дори съм си настроила да получавам известия, за да не изтърва "отворените врати". Но сега ми е раничко, а и сериозно, не съм за пред хората  hahaha

# 586
Еми никак не слизахме за щастливите татковци, чак след пет дена ги видяхме.
От 17 до 18ч има визитации. Може да се слиза.
Има, ама за другите отделения  Mr. Green Един път ми направиха забележка, явно зависи кой ще те види и познае  Mr. Green Как така ще слизаме и после в стаята при бебетата, а че една вечер д-р Шишкова качи горе един татко да си види бебето не го изкоментира  Thinking

# 587
  • Ruse, Bulgaria
Здравейте,
да се включа и аз по темата като наскоро минала от там.
Това което ми дадоха като списък и това което ми трябваше всъщност се поразмина,добре че имах позната която ме "снабди" в последствие с каквото трябва.
Това което трябва всъщност е :
нощница - 2 броя
домашни чехли - 1 брой
кърпа за лице - 1 бр
хавлия по голяма - 1 бр
превръзки за родилки - 1 пакет
памперси за бебо - 20 броя
мокри кърпи - 1 пакет
сухи кърпички носни - 1 стекче ( за подсушаване при повръщане на бебето )
кухненска хартия - 1 опаковка ( да се забърсва персонала )
прибори - вилица , лъжица и чаша
бикини - 3,4 броя
солети,минерална вода и шоколад - за след раждането трябват за да се въстановите по-бързо
стотинки за телевизора ( че аз бях само с книжни )

Като се замисля е това,поне друго сега не се сещам.В моя списък имаше и лекарства,пудра и какво ли още не,които си бях набавила и сега така си стоят.

Предварително се извинявам ако имам грешка,но така се пише с една ръка докато се занимавам и с бебка.Ако някой има въпроси ще се радвам да помогна.Надявам се да съм ви била полезна.

# 588
свещички....забравих им марката, Лансинох или Гермастан или Дефламол, олио и сапун ми поискаха след като родих, макар че на ОВ казаха, че нямало нужда, превръзки бих си взела повечко, поне аз, изследванията от АГ, пари за упойка ако ще искате...

# 589
Профинид свещички - тва ми беше любимото нещо след раждането  Crazy

# 590
мммммм, да, колкото повече, толкова повече, но - уви, само по две можеше Simple Smile

# 591
На мен не ми действаха. Аз бях в интензивното, когато санитарка ходи да ми купува свещички и превръзки, че аз от де да знам, че трябвали конски превръзки за след секцио. Свещичките ползвах две и нямах ефект, а останалите или съм изхвърлила или още се тркалят някъде из аптечката.

Имам доста пълен списък, със термометър, документи, всякакво нужно оборудване.

# 592
Благодаря за пожеланията!
За термометъра разбрах,пъхам го в чантата докато не съм забравила! Вече съм в 37 г.с. и се надявам скоро да родя,че нямам търпение да си видя детето.А иначе не ми се мисли за болницата,че ми е много страшно като се замисля,Само за бебка гледам да мисля.
Не знам какво толкова пъхнах у тоя сак,едва го затварям! Сложих белъо,превръзки,нощници,профениди,кърпи,хартии,мокри кърпи ииии едва затварям ципа.А трябва и кухненска хартия да напъхам някъде и се чудя къде,освен отделно да я взема в чанта не виждам иначе място... А да питам някоя мама ползвала ли е пижама? Дали е удобно? Е,за прегледи едва ли,но за иначе ......
Питам защото имам и пижами и се чудя дали да не взема една,но не знам дали няма да ми направят заблежка,че не е нощница?.

# 593
Незнам дали пижамата ще е практична. Хубаво е нощниците да са с копчета или мнооого широки деколтета за по лесно кърмене на бебето. Пижамата незнам до колко ще е практична при условие, че който влезе в стаята ти бърка из гащите.
Аз бях взела две чанти Кауфланд. Една за бебето и една за мен, като тази на бебето беше почти празна. Носеха ми само храна и нещо за гризане. За секцио горещо препоръчвам вода в малки разфасови от по 500мл. и ако може с биберон, а не капачка.

# 594
Пижамата според мен в родилно не е изобщо практична - и за лекарите и за жената. По тоя повод  -Агнеска ние като ще сме летни мами - гледам едни ансамбълчета на Вианета сикрет - памучна нощница до коляното с халатче - дали ще е удобно. Първия път като раждах отидох с една такава нощница и помня лекаря, който ме прие ми вика - Еха, това е няква нова мода.

# 595
Свещичките много помагат при нормалното раждане, те бяха единственото, с което можех да седна и правеха поносим живота Simple Smile, а конските превръзки са много нужни при визитация при нормалното раждане, че те искат легнал и само по превръзка под теб.

# 596
Пижамата според мен в родилно не е изобщо практична - и за лекарите и за жената. По тоя повод  -Агнеска ние като ще сме летни мами - гледам едни ансамбълчета на Вианета сикрет - памучна нощница до коляното с халатче - дали ще е удобно. Първия път като раждах отидох с една такава нощница и помня лекаря, който ме прие ми вика - Еха, това е няква нова мода.

Предполагам ще е удобно. Пък и при нормално раждане съм чувала, че после ти става хладно (в списъка имам включени и чорапки), така че халатчето ще свърши работа.
Аз не ползвам пижами и нощници, така че ще видя сестра ми с какво разполага да ме пооборудва за седмица две. Предният път ми даде нощница тип домашна рокля с копчета от горе до долу и тя ми беше най - удобна. И още една нощница с огромно ластично деколте.

Те за визитациите после чак конски превръзки не са необходими. Проблема след секциото е че кървиш като за умряло (поне аз). Подлагаха ми по 3бр превръзки под мен и след химичния масаж усещаш буквално как се изливаш.
Ейййй бях ги забравила тия трепети. Аз за това съм курназ да раждам  hahaha

# 597
  • На брега на реката
Агнеска, да не би да си имала нещо задържано в матката, за да ти правят химичен масаж? И аз съм със секцио, но не помня да ми е било обилно кървенето, а окситоцина го понесох леко. При мен единствено торбичките ми бяха досадни и първото ми подмиване от персонала  Embarassed Но после като се стабилизирах, се обслужвах сама. Конските превръзки обаче спасяваха и при първия цикъл, койото сякаш беше като от развъртян кран  ooooh!
Сега всякакви списъци ще са ми полезни, аз раждах в Ескулап и таткото си беше плътно до нас, не е имало случай,  в който да не измрънкам за нещо и да не ми го донесе. ПРеди години се бях зарекла, че аз в АГ-то няма да стъпя повече, след едно злополучно лежане в патологията. Виж какво нещо е, когато човек се зарече  Rolling Eyes

# 598
Имаше и родилки с пижами ,не съм чула да им се карат .То въпроса е на визитация да си гол Mr. Green,а после няма значение .
Гери Добрева , сега има климатици и няма да е такава жега .Аз раждах лятото и ми беше хладно ,а ако пуснеш и в стаята климатика ми ставаше и студено Crazy.
За списъци -каквото на вас ви е необходимо .Освен памперси ,хартия и м кърпички не са ми искали друго за бебето ,но пък една позната твърди ,че на нея са и искали дрехи за бебето Rolling Eyes та не знам.

# 599
  • На брега на реката
Как гол на визитация?  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт