Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 53 983
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Дзвер ,а детето не се ли изморява.Не е нормално това.Как си го представя госпожата тези деца да учат до 7 вечерта.Моя след 4 -5 часа , е вече изморен и всичко става много трудно.Ако е възможно съберете се родители и говорета с госпожата, ако не се променят нещата после и с директора.
Не знам какво да те посъветвам.Аз първия срок го спрях от занималня, защото господина не се оправяше с тях и ние си доучвахме у дома. Сега нещата са други, друг учител и вече две седмици ходи. Всичко е много старателно написано.

# 271
  • София
благодаря за отговорите, и аз мисля, че не е нормално... както вече казах - обясниха ни, че е ужасно важно и ние в къщи да работим с децата, писах и че ни поискаха тетрадките от заниманията ни в събота и неделя  ooooh!, май ще трябва да се разправям с директорката, явно няма заинтересованост нито в едната учителка нещата да се променят... ще пробвам един последен разговор с основната му учителка и при директорката  Peace

# 272
Дзвер, не е нормално. Нашите учителки още в началото казаха, че децата прекарват достатъчно време в училище и една от основните им цели е след учебно време децата да са свободни, иначе им идва отгоре...

Честит празник на всички майки   bouquet
Днес при нас имаше изненада в училище, всички деца до последно мълчаха, но ни казаха да отидем да ги приберем ние, майките  Laughing бяха подготвили саморъчни картички и цветя, за фон имаше песички за мама, и всяко дете стана да каже по 2 думи на майка си. Получи се хубаво, защото учителката не се беше намесвала в обръщенията и си личеше, че са наистина по детски искрени  Heart Eyes

А сутринта докато спя ми беше приготвила закуска и кафе (кафето с помощта на тати  Laughing), но беше голяма изненада  Simple Smile

# 273
  • София
Дзвер, при положение, че детето ходи на занималня и аз не смятам за редно да учите още три часа вкъщи Rolling Eyes. Дъщеря ми не посещава занималня, но писането на домашните и самоподготовката в сборника по математика и отнема около максимум два часа дневно. Почивните дни приемам за нормално дори ходещите на занималня деца да понаправят някое и друго упражненийце вкъщи- диктовка, задачки. имам познати, чиито деца ходят на занималня, там подготвят домашните, но събота и неделя никога, никога не правят нищо вкъщи. Смятат, че с написването на домашните нещата приключват. Аз мисля, че никога не е излишно малко учене в пъчивните дни без да се прекалява.

# 274
  • София
Дзвер, при положение, че детето ходи на занималня и аз не смятам за редно да учите още три часа вкъщи Rolling Eyes. Дъщеря ми не посещава занималня, но писането на домашните и самоподготовката в сборника по математика и отнема около максимум два часа дневно. Почивните дни приемам за нормално дори ходещите на занималня деца да понаправят някое и друго упражненийце вкъщи- диктовка, задачки. имам познати, чиито деца ходят на занималня, там подготвят домашните, но събота и неделя никога, никога не правят нищо вкъщи. Смятат, че с написването на домашните нещата приключват. Аз мисля, че никога не е излишно малко учене в пъчивните дни без да се прекалява.
за събота и неделя - аз не го оставям без учене, иначе забравя всичко, научено през седмицата, но не мисля, че е нормално това, което сме правили в къщи, без да е дадено като домашно от учителката, да го нося в училище, за да ги проверява тя - в крайна сметка, поне до първи клас съм грамотна и мога и аз да проверя, дали има грешки... ще се разправяме, а хич не ми се искаше, още повече, че се опитвам да внуша на детето си, колко са готини учителките му...

# 275
  • София
Наистина се учудвам на тоя ентусиазъм на класната ви да проверява нущата от почивните дни! Не го считам за редно това.

# 276
Дзвер, не е нормално. Не може дете в първи клас да учи цял ден в училище, а после до 7-8 часа вечер. Те до вчера са играли в градината по цял ден.
Нормално е в първи клас да се научат да се концентрират по време на учебния час, да се научат да спазват правилата в училище и да комуникират помежду си. Да уважават личното пространство на съучениците си. Общо взето да разберат, че вече са в училище.
Амбициите на г-жата са нещо съвсем различно. Можеш да поговориш с учителките следобед, да ги питаш защо така се получава.

# 277
  • София
Благодаря за всички мнения - влязах в контакт с класната и тя обеща, че проблемът ще бъде решен. Дано, ако не се реши обаче, ще ходя при директорката - хич не ми се искаше, но не виждам начин. Бях решила да дам детето на частна занималня, но пък такава в близост до училището няма, а той ходи на карате три пъти седмично от 17,30 и не виждам, как може да стигне до каратето от далечна занималня. От друга страна и не смятам, че е редно просто защото дадена госпожа я мързи да работи, аз да търся решения за моето дете, а не госпожата да бъде сменена. Ще видим, дали ще има промяна сега...

# 278
  • Варна
Честит Осми Март, Мамчета! Съжалявам, че е на патерица,но вчера ми беше доста натоварено - въпреки това искам да ви пожелая още хиляди такива приятни изненади от нашите деца! Мислч, че тяхната обич е най-големия подарък за нас.

И аз имах изненада - Ники беше ми нарисувал картичка върху синя хартия с едно огромно сърце и текст, който ме трогна! Имахме обаче и още една изненада от госпожата - всички майки получиха свитък с бледорозова хартия с едно прекрасно стихотворение за жената от Давид Овадия. Беше наистина мило от нейна страна.

# 279
  • В светлината на слънцето
При нас изненадата се оказа двойна. Освен ръчно нарисуваната картичка с много мило послание, всяко дете беше изработило за своята майка подарък - бижу, с помощта на един детски творчески арт център. Теди ми беше направила колие в синьо и зелено. Сега чак ми светна защо от една седмица все ме разпитва дали наистина синьото и зеленото са ми любимите цветове. Grinning

# 280
Честит 8-ми март и от мен със закъснение!
И ние имахме изненада. Снимка на детенце, поставена на хартиена пирамида с надпис "Обичам те, мамо!", както и собственоръчно нарисувана картина - ваза с цветя и същия надпис! Събуди ме сутринта, преди да тръгне на училище, за да ми ги подари! Крила ги е при баба си повече от седмица и много била притеснена как ще си ги вземе сутринта, за да ми ги подари. Накрая ги прибрала предишната вечер и в съучастие с баща й ги скрили до сутринта от мен. Много мило беше! Simple Smile

Днес са имали празник на буквите - госпожата ги е завела в библиотеката на училището и им разказвала надълго за книжките. Иска в понеделник да я запишем на библиотека. Искала и читателски дневник. Госпожата им е подарила по една книжка "Приказки с поуки". Беше много развълнувана.

# 281
  • България
момичета всяка от нас е имала страхотна изненада вчера,ето я и моята
прибирам се късно през ноща от работа и хоп изненада Grinningтолкова мило  ми стана
това са най-прекрасните ни подараци,най-истинските и най-запомнещите се Wink
подготвят празник за буквите и има да учи доста неща за понеделник
усмихнат ден ви желая

# 282
  • В светлината на слънцето
Роси, много е мило... Hug А Мики пише невероятно красиво, браво!   bouquet

# 283
  • София
момичета всяка от нас е имала страхотна изненада вчера,ето я и моята
Ах, че мило! Hug
Много сладко! Браво на детенце! А за почерка-моите адмирации! Много се е старало детенце!!! Peace

Моите картички бяха две. Grinning
Едната- на немски-без нито една грешка. И друга- на български. Но с, поне, 3 грешчици Laughing. Най-вече в думата ПРЗНик. Mr. Green
Текста на картичката ми беше много сладък Grinning.
Явно, детенце е премисляло доста, какво да измисли или пожелае и накрая текста е: Много се радвам за твоя празник мамо!  Mr. Green Joy
Милото, кво ли си е мислело?! Нито ми е РД, нито ми е ИД, нито е Св. Валентин, че и там картички ни подаряваше, та накрая: просто се радва на моя празник. Ясно и просто! Simple Smile

Вечерта беше нарамила 3 портокала, за да ми прави портокалов сок, за да имам, както каза тя: незабравима вечер! Mr. Green Joy
Аз, обикновено, се изприщвам при думата "незабравимо", защото ми звучи някак обещаващо, но не в добрият смисъл. И, наистина, 40мин по-късно тя беше на земята в истерия, защото докато тя правела сок от портокал, брат и изключил играта и на компютъра, та... вечерта стана наистина незабравима.... hahaha Joy

# 284
Здравейте,
като родител на първолаче искам да се присъединя към вас   bouquet
Имам няколко притеснения, които искам да споделя. Да поискам съвет също.
Детето ми учи целодневно, в класа са 17 деца. Напоследък е доста разсеяно, прави грешки.
Прави ми впечатление и начина, по който пише. На две страници има четири вида почерк.
Графологията има връзка и с психологията, не знам как да тълкувам всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт