Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 53 976
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Manzhelka, как обясни тази с плодовете  Crazy  Praynig

Леле – тези яйца какви проблеми създават, не само с цената си !
За плодовете аз обясних така: събираме каквото е дадено в условието, т.е:
Я + Б + Я + М + М + Б = 4 + 3 + 5 = 12 кг общо.
Ако го подрерим по-прегледно, трябва да ни направи впечатление, че всеки плод се повтаря по два пъти, т.е. Я+Я+Б+Б+М+М=12 кг., следователно, за да намерим колко тежат трите плода общо трябва да вземем половината от горното уравнение (нали не знаят да делят) – т.е.
Я+Б+М=6 кг.
Сега вече започваме да заместваме. В условието ни е дадено:
Я+Б=4 кг
Я+М=3 кг
М+Б=5 кг,
Така, че ако заместим Я+Б с 4, ще получим 4+М=6, следователно М=2 кг
Ако заместим М+Б с 5, ще получим Я+5=6, следователно Я=1 кг
И после ако заместим получените отговори в Я+Б+М=6 кг. ще имаме 1 + Б + 2 = 6 и следователно Б=3 кг

# 226
Тук http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/01/VMS2007-1klas.pdf в 7-ма задача никаква логика не намирам. Някой може ли да обясни  Praynig
Ох, изгладил ми се е мозъка от това кърмене.
На тази и аз зациклих. Mr. GreenАко никой не се сети ще питам класната. Blush

# 227
  • Варна
Тук http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/01/VMS2007-1klas.pdf в 7-ма задача никаква логика не намирам. Някой може ли да обясни  Praynig

Сбора на числата в главата и ушите е равен на сбора на числата в краката  Peace.

# 228

Сбора на числата в главата и ушите е равен на сбора на числата в краката  Peace.
Който ходи събота на математика, я как знае. Hug
Как сте? Ще ходите ли на състезаниета?

# 229
Аз мисля така да пробвам да му я обясня (още не съм го тествала с тези задачи):
Я+Б=4
М+Б=5 т.е. Я са с една по-малко от М
обаче понеже Я + М са общо три, значи Я е 1 а М е 2. Не знам дали ще схване.

Долните кръгчета се събират, вадиш горните, и получаваш числото в облачето. Идиотско е. А 6-та е системи уравнения...  Crazy

# 230
Arizona,
интересни решения  Peace
За зайчето и аз като теб, защото над главата числото е в мисловно облаче и го приемам като "резултат"Wink
Не ми се проверява дали има вариант сборът при главата и ушите да се получи повече от 20?Simple Smile

# 231
Arizona,
интересни решения  Peace
За зайчето и аз като теб, защото над главата числото е в мисловно облаче и го приемам като "резултат"Wink
Не ми се проверява дали има вариант сборът при главата и ушите да се получи повече от 20?Simple Smile
Не ,няма.

# 232
  • Варна
За 6та бих насочила дечко така : На колко години ще си ти,ако аз съм с 3г.по-малка от теб и сбора на годините ни е 13.Т.е.пак да си разиграе цифричките на листче,така че да се получи сбор от цифри с разлика 3 и това е само 8+5..Абе трудни са си задачките,спор няма.Аз успявам да ги обясня,поне ме разбира де ,като го правя.Давам после подобна ,съставена от мен .Обаче се стресна от сложността им определно. Crazy
За мен тези състезания хчи не са по материала и не си правя илюзии,че от изученото в у-ще ще му послужи много за чудесно представяне.Те са за любители на предизвикателства,на които математиката е супер интересна и имат доза логическо,математическо мислене. Simple Smile

# 233
  • Варна

Който ходи събота на математика, я как знае. Hug
Как сте? Ще ходите ли на състезаниета?

Ще ходим, ама какво ще решим е друг въпрос  hahaha Важното е да свиква.

Arizona, варианта на решение наистина е интересен, но върпи работа само в този случай. Децата имаха много такиви задачи и не винаги разликата между трите условия е толкова малка. Синът ми уж разбрал как се решават такъв тип задачи, ама след седмица като му напомня с нова такава стига до донякъде и запецва. Трудно им е на децата (абе то  на мен ми е трудно с някои от задачите ...).

# 234
  • Варна
За зайчето открих друга логика аз ,от казаната тук,но доколко е така не знам. Simple SmileСложно ми се вижда за досещане ако е като моята,сигурно не е де. Crazy
Обаче тези стрелкички там каква роля играят. newsm78

# 235
За зайчето открих друга логика аз ,от казаната тук,но доколко е така не знам. Simple SmileСложно ми се вижда за досещане ако е като моята,сигурно не е де. Crazy
Обаче тези стрелкички там каква роля играят. newsm78
То и другата е сложна за досещане.А твоята каква е?Стрелките и аз не знам за какво са.

# 236
  • Варна
Ами лоренца като спомена,че облачето е краен отговор,което иначе не знам защо ще е така направено и взех отдолу нагоре да правя сметки.От долу започвам да събирам числата нагоре,но вече в горната част на тялото започвам да изваждам.
4+3 - 1 - 2 = 4; 7+9 - 4-2 = 10 ; и накрая  ? + 4 - 8 =8

Но едва ли.Другото е по-лесно нагледно да се сетят ,че горна и долна част трябва да са равни. Peace

# 237
Manzhelka   bouquet

# 238
Момичета сутринта говорих с класната,оказа се,че думите които му е взела,били за друго,дето избират по няколко деца от клас,той на предишното беше,може би днес просто няма да чете.Иначе този празник днес си го прави само нашия клас.Не съм го пробвала на задачите,не мисля да го водя,той в Неделя има рожден ден и това най вече го вълнува,пък и честно да си кажа аз съм скарана с математиката,добре,че не е като мене.

# 239
  • Пловдив
Ааааауу, аз сега като легна малката се загледах по-подробно в тези задачи. Ама може ли да са с такава степен на трудност? Каква е логиката от сега с такива задачи? Масово в училищата не се решават.

Между другото - започна записването за "Аз и буквите"   , за тези които все още не са разбрали. Питайте, та да не стане като при другите състезания да закъснете и да има неразбрали навреме.

Общи условия

Активация на акаунт