Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 54 391
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моето дете на състезания досега не съм го пращала, няма особенно желание, защото според мен се притеснява от това какъв ще бъде резултата. Grinning Обаче иначе е много старателна, дори прекалено по мое мнение. Една десета от този ентусиазъм да и остане в по-горните класове, цена няма да има. Laughing
 Родителите имат различни начини и подходи към децата. Някои считам за нередни, също както и моите методи определени хора считат за неуместни, шарен свят  Simple Smile. Например наскоро говорехме с моя близка, детенцето и е първи клас. Ходи целодневно, вкъщи нищо не пишат. През седмицата- добре, нормално, написало си е детето домашното. Но тя казва, че и през почивните дни нито диктовки правят, нито задачи решават, въобще нищо. За мен това е ....странно, за нея е странно, че ние освен домашните в почивните дни правим и самоподготтовка- диктувам, решава задачки. Кой както си ги разбира нещата- така.
Мими не съм я тествала колко думи прочита, общо взето това не ме интересува, факт е че чете много добре и с голямо желание. Дали ще прочете 40 или 80 думи в минута- не мисля, че е толкова важно. Хубавото е, че има желание и чете.

# 346
  • В светлината на слънцето
И при нас всичко е на етапи - ту перфектно, ту с толкова и то глупави грешки, че човек да го е срам да срещне после учителката. Сега сме пак на период с грешки.  ooooh! Но поне този път имам обяснение за разсеяността - в петък е рождения й ден и мислите й са само в тази посока насочени. Mr. Green
Аз не пиша често, че първо ме тръшна някакъв вирус, от който още влача последствията, после ме споходиха едни служебни нововъведения, които са за добро, но пък работата ми се увеличи почти двойно, отделно имам двама в сатурнова дупка у дома (татито и Теди), които не знаят какво искат, та с две думи лудницата е пълна. Crazy Но ви чета, когато успея. Grinning

# 347
  • Страната на чудесата
Здравейте! Наближава и нашият празник на буквите, вчера си говорихме с първокласничката по темата. Иначе, четенето на книжки при нея не се ползва с толкова приоритет, колкото сричането на всякакви надписи и реклами-ами така де, нали затова са ги сложили хората,за да бъдат прочетени hahaha
Математиката и върви без замисляне, но то е така, с две поколения математици в рода Wink За щастие, след разместването пак си е моето дете и диктовките са също на 6 Sunglasses
Радвам и се, че толкова много порасна емоционално! Не знам вашите деца, но моето ме изумява с разсъждения и най-много ми харесва, че изобщо не я трогват определени злобнички подмятания на разни не особено възпитани хлапета Mr. Green Растат като гъби децата, да са живи и здрави!

# 348
Как вървят клубовете по проекта при вас?
В една друга тема прочетох една невероятна безсмислица. И някой вярва в нея, или предпочита да си вярва.  ooooh!
Затова се включвам да ви питам.
При моите деца е повече от добре. Да благодаря на госпожите.   bouquet

Не знам дали говорим за едно и също, при нас стартира нещо подобно на 1.02.
Децата са очаровани Simple Smile ние се записахме за балет, но беше болна и още не е ходила, сега в събота за 1 път ще бъде. На мен единствено не ми допада това, че са в почивни дни.

# 349
Момичета, успокойте ме, в несвяст съм! В класа имат скарлатина. Разболяло се е момченцето, което седи за нея, на задния чин. Утре ще я водя за изследване на гърлен секрет. Дано да няма нищо! Praynig Praynig Praynig

# 350
Момичета, успокойте ме, в несвяст съм! В класа имат скарлатина. Разболяло се е момченцето, което седи за нея, на задния чин. Утре ще я водя за изследване на гърлен секрет. Дано да няма нищо! Praynig Praynig Praynig
Много лошо. В детската градина на малката има и съм я спряла до петък. Но май няма да има ефект, защото личната каза че карантина та е 21 дни, та като го смятам при нас е до 27. #Crazy
Ти ще направиш секрет, а другите деца дали ще направят?Ако е болно и друго дете ефекта от вашия секрет е нулев.

# 351
Няма да я пускам на училище 2 седмици. Сега говорих с педиатъра, че нали имаме и друг здравословен проблем. После ваканцията... и дано ни се размине! Praynig Praynig Praynig

# 352
Гадна е скарлатинтата.Малкия ми син я е карал и съм наясно.

# 353
  • Варна
Стискам палци скарлатината да ви се размине! Ние също сме я карали, беше на три, даже помня името на гадната бактерия - бета хемолитичен стрептокок, но слава богу с антибиотик след антибиограма няма последствия. Важното е да се вземат мерки.

# 354
  • София
спокойно, скарлаината е бактериална инфекция, не се предава толкова лесно като вирусите, може да ви се размине - на моя син в детската поне 6-7 пъти му се размина, хем и най-добрия му приятел я изкара  Peace

# 355
  • България
все още сме си в къщи,кашлицата понамаля благодарение на цинапсина
днес лудее и се весели цял ден Simple Smile
сега се тегли и на 8г и 2м е 28кг и 124см
расте ми детето и на височина и на килограми Winkа при вас как е
днес имаше родителска среща-празника на буквите ще бъде на 2.04
класа се развива добре,по-вече им се отдава математиката
има малко дечица 3-4 които поизостават от другите и по смятане и по четене
спокойна нощ

# 356
  • София
Алекс, дано ви се размине. И както ти казаха, тя не е толкова заразна.
В градината, ако се разболеят 2 деца от групата, задължително се взема секрет на цялата група. За училището не знам дали важи същото правило.
Моят първокласник е на 8 години - 135 см, 32 кг.
Нашето тържество е в понеделник.
Лека вечер от мен.

# 357
  • Sofiа
Алекс, стискам палци да ви се размине със скарлатината.
И в нашия клас има 1 дете със скарлатина - надявам се и нас да ни подмине.  Praynig Преди 2 месеца пак имаше  Crazy

# 358
Много болнички дечица има, бързо оздравяване им желая. Скарлатината не е страшна, но повтаря. Стефи кара такава в ДГ.

TanyaMG, сетих се, че във Варна има театрална трупа "Златното ключе". Мои приятелки от детството я посещаваха. Намерих и информация за софийски детски театрални школи. Ето някои от тях. А това е подходящо за лятото, стига да работи все още.

тити, и аз имам същите вълнения, не си сама. Много му е по-лесно и интересно на английски.
Госпожата в неделното училище разправя, че хубаво четял /не и според мен де/, но с писането...няма желание както в началото. Остават три букви още да взимат -  Я, Ю и ЙО и почват Читанката.

В петък ще празнуват Св. Патрик. Учат песни, показва ми стъпки и завъртания от ирландски танци, стихчета...Вълнува се. Много хубаво им е украсена стаята, за съжаление няма как да я снимам.

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 01:10 от немирница

# 359

В петък ще празнуват Св. Патрик. Учат песни, показва ми стъпки и завъртания от ирландски танци, стихчета...Вълнува се. Много хубаво им е украсена стаята, за съжаление няма как да я снимам.

извън темата е, но понеже все е училищно събитие, та да кажа и аз Simple Smile Учителката на техния клас  е ирландка и решихме да празнуват днес в класа. Всяко дете ще занесе разни зелени неща за ядене и не само. по случая съм напълнила кутията за храна с краставици, чушки, магданоз и зелен лук/все неща, които не яде  Rolling Eyes /. От онзи ден пък залагат капани за леприкони, майсторят шапки със стълбички, режат хартиено злато и Деян явно си е повярвал, че днес вече ще хване леприкон/понеже те следват навсякъде ирландците, сигурно няколко са полазили след учителката чак дотук  hahaha / харесва ми, че ги занимава с такива, запомнящи се неща.

Общи условия

Активация на акаунт