Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 54 365
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Ние не ходихме на "Аз буквите", защото нали се явявахме на състезанието по български към "Любословие", но затова пък в събота бяхме на друго състезание по математика - регионално за Варна (класната им ги записа в последния момент). Ники е сигурен, че е решил всичко, още повече, че излезе на половината от времето, което им се полага, но аз съм по-скептично настроена - не заради това, че не му вярвам, а заради това, че отнемат точки заради неподробното записване на решението, а той предпочита да решава наум. И макар да знам, че именно заради това най-вероятно ще има отнети точки, съм доволна, че участва, за да калява психика и да тренира да мисли. Така, че момичета, не бъдете максималистки към децата си - дори и да не са записали всички думи или да не са познали гатанката, всеки един от тях е спечелил ценен опит. То и аз се ядосвах преди месец на сина ми точно заради три отнети точки на състезанието на български, но след случката той милият толкова се впрегна да се старае, че на мен още ми е гадно за начина, по който му се развиках. Сега се опитвам да гледам по-философски на нещата  newsm78.

За протокола да кажа, че много ми харесват снимките от вашите тържества. И нашето мина много добре, отлично даже, децата бяха прекрасни! Толкова са пораснали само за 7 месеца ...

Аз да попитам - нашата класна е подела една много хубава инициатива - подари на всички деца читателски дневник и те трябва да започнат да си го попълват. Напълно одобрявам насърчаването на четенето, само искам да попитам вие какво пишете вътре ? - поради факта, че децата са начинаещи читатели, искам да създам правилните навици, но не си спомням какво точно ние сме писали вътре като деца. Аз карам Ники да разкаже с едно-две изречения историята, да напише какво го е впечатлило най-много и какви нови думи е научил, ако е имало такива. Моля за други съвети.

# 556
  • у дома

Аз да попитам - нашата класна е подела една много хубава инициатива - подари на всички деца читателски дневник и те трябва да започнат да си го попълват. Напълно одобрявам насърчаването на четенето, само искам да попитам вие какво пишете вътре ? - поради факта, че децата са начинаещи читатели, искам да създам правилните навици, но не си спомням какво точно ние сме писали вътре като деца. Аз карам Ники да разкаже с едно-две изречения историята, да напише какво го е впечатлило най-много и какви нови думи е научил, ако е имало такива. Моля за други съвети.

Моето дете е трети клас,но си водят  читателски дневници още от  първи-техните не са готови,те си ги правят и попълват-аз ви пусках откъси от тези на детето ми в началото на учебната година,но тогава не ви беше до това  Joy иначе  попълват следното
Заглавие
Автор
Герои
Хареса ми
Не ми хареса
Ето сканирани странички от тези на детето  ми http://svetlaem.snimka.bg/education/uchenicheski-raboti.516433.20344757

# 557
  • Варна
Svetlaem, много ти благодаря за информацията! Много съм впечатлена колко старателно е твоето дете! Поздрави младия читател специално от мен!! Надявам се нямаш нищо против да заимствам идеята за "Хареса ми" и "Не ми хареса". Така децата май наистина се учат да разсъждават върху текста, а пък аз само го карах да го преразказва.

Нашият дневник също е правен, но сме го попълвали някак хаотично. Ето скромните няколко странички:

http://media.snimka.bg/s1/0267/026777236.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0267/026777270.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0267/026777349.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0267/026777418.jpg?r=0

Благодаря ти още веднъж - информацията ми идва тъкмо навреме, че да можем да си оправим дневника преди годината да е свършила.

# 558
  • София
Aуу, че красиво пишат децата ви! Браво!   bouquet Ще покажа на моя младеж, дето уж и той се изживява като краснописец! Старшно ми хареса идеята за читателски дневник, не бих се сетила на този етап. Обаче, Манжелка, впечатли ме и обръщението на фамилия от учителката ви...

# 559
  • у дома
Svetlaem, много ти благодаря за информацията! Много съм впечатлена колко старателно е твоето дете! Поздрави младия читател специално от мен!! Надявам се нямаш нищо против да заимствам идеята за "Хареса ми" и "Не ми хареса". Така децата май наистина се учат да разсъждават върху текста, а пък аз само го карах да го преразказва.

Нашият дневник също е правен, но сме го попълвали някак хаотично. Ето скромните няколко странички:

http://media.snimka.bg/s1/0267/026777236.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0267/026777270.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0267/026777349.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/0267/026777418.jpg?r=0

Благодаря ти още веднъж - информацията ми идва тъкмо навреме, че да можем да си оправим дневника преди годината да е свършила.

Моля,използвайте идеята,с удоволствие -тя не е моя  Joy ,учителката ги караше така в първи клас и така си остана ...
Иначе и аз съм впечатлена от вашия краснопис-поздравления на детенце  Hug

# 560
  • В светлината на слънцето
Страхотни снимки на прекрасни деца!  Hug Имали сте наистина чудесни тържества всички. И вярвам, че децата ще ги помнят. Hug
Аз освен да добавя, че великденската ваканция се чака със страшна сила, незнам друго какво. Grinning

Чоко, Мони е прекраснаааааа! Да е жива и здрава, все така хубава и да постигне мечтите си! Малко на патерица, но от сърце - Честит рожден ден!  Hug Hug Hug

# 561
  • София
аз пък съм ужасена от нашето празненство на буквите - в детската градина празненствата бяха по-интересни и по-смислени  ooooh!

# 562
  • България
празника беше в общинската библиотека и беше много интересно
голямо браво за госпожите
децата бяха в униформите на училището
имаше изненада-прожектираха снимки от заниманията на децата в клас
снимки от тетрадките им с краснопис
една от тях беше на моята принцеса Simple Smile
стихчета,сценки,песнички........аз се изявих като видео оператор и всичко е документирано
за всяко дете имаше снимка и книжка
само едно ме озадачи и то доста
от всички родители само ние подарихме цветя на госпожите  с благодарности за това че детето ни е вече грамотно Shocked
ето малко снимков материал

# 563
  • Варна
Благодаря ви много за пожеланията за РД на Симона! Трогнахте ме, не бях влизала в темата и много се изненадах! Hug Heart Eyes

Нашето тържество беше точно на рождения й ден, в петък, и мина много хубаво, децата се бяха подготвили отлично. Peace Ето една снимка и на моето вече грамотно момиченце:

# 564
аз пък съм ужасена от нашето празненство на буквите - в детската градина празненствата бяха по-интересни и по-смислени  ooooh!

Въпреки, че нашето празненство имаше сценарий и не беше съвсем зле, също не беше кой знае какво. Но аз го приемам за нормално. Все пак в градината не бяха толкова ангажирани.

Всъщност всичко беше добре, но костюмите..., ах костюмите. Представете си 24 деца натъпкани в дрехи, които са им минимум два номера по-малки. Няма такъв смях  ooooh! Добре, че нашият беше от второкласник, че поне не ни се виждаха гащите  Joy

rositoooo това наистина е странно. При нас всички носиха букети и за двете учителки, а някои дори и за директорката.

# 565
  • Sofia
Здравейте!

Много хубави снимки от тържествата показвате!
Човече, мен ме впечатли дървото, супер е!

Чоколина, честито на порасналата ученичка!

Аз пък чакам на моето дете да му паднат зъбите, а то му пораснал зъб отзад.  ooooh! Преди 2-3 месеца й проверявах устата, че точно четох за нещо такова, нищо нямаше. Тя е много щастлива, че по-лесно ще си яде пържолите.  Laughing Ще рече човек, че само пържоли се ядат у нас, или пък че тя изобщо яде...
В училище нищо интересно, чакаме си ваканцията и тогава ще й дам да порешава задачи за ВМС.
Преди 2 седмици пращах майка ми да я запише, мислех, че срокът е до 23ти март (оказа се 13ти април), но твърде рано било. Тази седмица сигурно вече записват.
Опитахме първо в ПЧМГ да я запишем, че ни е по-близо, но можело само техни ученици да се явят там.

# 566
  • sofia
И при нас беше така със зъбчето, извади го зъболекар, за да порасне на място и да не е криво. Съседното - на същия хал

# 567
  • В светлината на слънцето
Аууу, Шунка, отивайте веднага на зъболекар да вадите излишния зъб. На Теди така ни изненадаха първите два зъби за смяна, беше за известно време двуредозъба. А уж, проверявахме редовно. Лошото е, че наличието на млечните зъби може да изкриви леглата на новите. Затова трябва да се махнат час по-скоро, за да не пречат. Свекито ни е зъбар.
Роси, Чоко, много красиви грамотни деца.  Heart Eyes

# 568
  • Sofia
Ами ще ходим, сега през ваканцията... Никак не ми се искаше така да се получи, но все се случва това, от което се ужасявам. Crazy Тоя нов зъб обаче е колкото 2 стари, колко ли зъба трябва да й откъртят, за да си дойде на мястото?!  Laughing

# 569
  • Пловдив
Шунка и при нас така се получи, но с второто зъбче отдолу. Махнаха го без проблем. Беше по-навътре от първото, но си се намести с течение на времето.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт