Литературен клуб - XI

• 56 150
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
  • Разпиляна във въображението
В нашата Библиотека май не е подобно положението, защото съм взимала пет чисто нови книги и после съм споделяла със служителките мнението си за тях.

# 346
В кварталната библиотека където ходя аз нови книги купуват много рядко защото не им стига бюджета.  Tired
Единия от клоновете на Софийската ми е близо, но още не съм се записала. Доколкото разбрах таксата е 15 лв и искат снимка.
Обаждах се вчера в читалище К. Величков да питам за таксата. Вдигна ми една баба, оплака се че е сама жена, стара. Таксата там е 3 лв, а нови книги няма. Работят до 17 часа вечер.

# 347
  • Пловдив / София
Още онзи ден прочетох Стая на Ема Донахю, но не съм се отчела.
Много, много вълнуваща книга. И като си помисля, че описаната история се е случила на много хора, ужасяващо е. Препоръчвам я.

В момента нямам нищо за четене. Утре ще ходя до Хеликон-а.

# 348
  • София
Утре не е ли панаира на книгата в НДК? Поне според майка ми ще има такова събитие и сме се организирали да го посетим и да си закупим това-онова.

Аз още чета "Танц над гробовете", нещо не не ми оставаше време последната седмица. А утре ще се сдобия и с нови четива  Heart Eyes

# 349
Да, в НДК има панаир на книгата и в момента - до неделя включително.

# 350
  • Ямбол
...
В момента нямам нищо за четене. ...
Хващам се за това изречение, не за да те обвиня, че нямаш нищо или за друго, а защото ми се прииска да споделя, че на мен това просто няма как да ми се случи. Или ако се окажа някъде без книга, направо изпитвам абстиненция както при наркоманите. Затова имам винаги няколко книги, които са за такива случаи - чакат си момент, когато нямам друго. Отделно на четеца съм заредила няколко вида, от които има и по-леки и разкази, че да ги чета, ако съм си забравила основното четиво.

П.П. Още веднъж уточнявам, че изобщо не ти се присмивам или нещо такова. Че в този форум все някой криво разбира думите ми.

# 351
...
Хващам се за това изречение, не за да те обвиня, че нямаш нищо или за друго, а защото ми се прииска да споделя, че на мен това просто няма как да ми се случи. Или ако се окажа някъде без книга, направо изпитвам абстиненция както при наркоманите. Затова имам винаги няколко книги, които са за такива случаи - чакат си момент, когато нямам друго. Отделно на четеца съм заредила няколко вида, от които има и по-леки и разкази, че да ги чета, ако съм си забравила основното четиво.

П.П. Още веднъж уточнявам, че изобщо не ти се присмивам или нещо такова. Че в този форум все някой криво разбира думите ми.
Аз съм същата, никога не оставам без нещо за четене щото иначе се побърквам Rolling Eyes
Наскоро даже имах случка, ходихме за няколко дена на Еленския балкан и без да искам си забравих книгата, мале няма да ви казвам-побърках се, направо изпитах паническа атака едва ли не, добре че собствениците имаха предвидливо оставена някоя и друга книжка, щото иначе сигурно дори нямаше да мога да заспя, освен че изпитвам постоянна потребност да чета нещо...

# 352
# 353

Още от принадлежността към издателството на "Космополитън" , а и разбира се от резюмето - става ясно, че не става дума за литературен шедьовър, но може би ще ти свърши добра работа на плажа, край басейна или на друга краткотрайна почивка  Peace

# 354
Е, не така с лошо  Grinning
Разглеждах какво ново е излязло, не съм тръгнала веднага да купувам.
В същия сайт имаше и "Снежното цвете и тайното ветрило" на Лиза Сий.

# 355
Е, не така с лошо  Grinning
Разглеждах какво ново е излязло, не съм тръгнала веднага да купувам.
В същия сайт имаше и "Снежното цвете и тайното ветрило" на Лиза Сий.
Е то и тази не е някакъв шедьовър, да извиняват почитателите й  Embarassed

# 356
Аз пък да споделя неволите си с няколко книжарници (от големи вериги). Често си поръчвам книги по Интернет, включително от чужбина, но този път не ми се занимаваше и реших да проверя "на място". В две книжарници имаха търсената книга налична, но не успяха да я намерят, в едната се обадиха да ми я запазят в техен клон и вчера отидох специално до там - никой не беше я отделил, имаха я в системата налична и отново не успяха да я намерят. Нямах време да ходя до "Панаир на книгата" и си останах с празни ръце и голямо желание да я имам.
Исках само да споделя, защо накрая наистина сайтовете ще се окажат добър вариант на фона на реалните книжарници (които, разбира се, все още всички предпочитаме).
Да не споделям, как в първата им се стори много трудоемко да намерят една детска книжка, която пък открих и купих във втората.

# 357
...

Аз съм същата, никога не оставам без нещо за четене щото иначе се побърквам Rolling Eyes
Наскоро даже имах случка, ходихме за няколко дена на Еленския балкан и без да искам си забравих книгата, мале няма да ви казвам-побърках се, направо изпитах паническа атака едва ли не, добре че собствениците имаха предвидливо оставена някоя и друга книжка, щото иначе сигурно дори нямаше да мога да заспя, освен че изпитвам постоянна потребност да чета нещо...

+1 Simple Smile
Истински книгонаркоман - никъде и никога без нещо за четене.
fam, в темата "В момента чета..." - идеи много, или на каква тематика ти се чте и може да помогнем с предложения  Hug

И на мен как ми се чете "Стая".

# 358
  • Варна/Лондон
Един път съпругът ми имаше лошият късмет да съм с него на язовира, и да съм си забравила книгата. Надух му главата, изкарах си го на всичко и всички, и накрая риболова приключи предварително, разбира се с празно кепче. От тогава тръгнем ли на някъде, той сам ме подсеща.  Laughing

# 359
Тази "Стая" е много интересна, но ми беше много гадно да я чета, много е достоверна. Не исках да чета книга няколко дни след като я свърших, а това не ми се е случвало от години. Много ми въздейства. Определено препоръчвам, необичайна ми беше. Това е от онези книги, които не те оставят, докато не ги прочетеш.

Общи условия

Активация на акаунт