Литературен клуб - XI

• 56 115
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • Benelux / Varna

Зори,Зори,,,:) ( ще те хоспитализирам, с друга диагноза ) Simple Smile
надявам се, вече си оздравяла Simple Smile

# 436
Някой знае ли, защо в текста изписват определени думи с италик, например изречение и една дума в него написана така? Сякаш не съм го срещала в книги по-стари издания, а само в новите.
Ужасно ме дразни, авторите ли така ги пишат....?
За да подчертаят ирония, да речем. Или да натъртят на определена дума... Не съм се замисляла дали съм го срещала в старите издания, може би защото не ме дразни...

Привет от мен, момичета и тук.

Да, за да подчертаят нещо важно, което е проява на лош вкус, ако е удебелено - напр. така. Според мен, изписването на няколко страници с наклонен шрифт е пълна липса на грамотност от графичния редактор на текста. Срещах го напоследък и тези страници са прескочени от мен директно. В бранша е забранено използването на наклонен шрифт за повече от няколко думи на страница. Грозно и затормозяващо излишно на очите.

Друго, което забелязвам е пълната липса на тирето при пряка реч?! Защо?!

Иначе чета Казандзакис с "Рапорт пред Ел Греко".

# 437
  • София

Джуничиро Танидзаки- Дневникът на един луд старец
Роберт Валзер- Семейство Танер
Пол Остър- Бруклински безумства
Антонио Табуки- Твърди Перейра
Пол Остър- Лунен дворец

bouquet

# 438

Джуничиро Танидзаки- Дневникът на един луд старец
Роберт Валзер- Семейство Танер
Пол Остър- Бруклински безумства
Антонио Табуки- Твърди Перейра
Пол Остър- Лунен дворец

bouquet
И аз съм за Пол Остър и Салман Рушди.

# 439
  • на последния етаж
Отзиви за тази?

# 440
Great writing is an art form, and we are so very proud of all the authors we publish.

The books featured in this video:

IMAGINE:
The John Lennon Letters - John Lennon

ROCK:
Tender Prey - Mark Mordue

SURVIVE:
The Twelve - Justin Cronin

FIGHT:
Pacific 360 - Roland Perry

DARK:
The Guilty One - Lisa Ballantyne

HEAL:
The Yellow Birds - Kevin Powers

GROW:
The Laughing Clowns - William McInnes

CRY:
The End Of Your Life Book Club - Will Schwalbe

CRAVE:
The Complete Dukan Cookbook - Dr Pierre Dukan

HIDE:
Did You Miss Me? - Karen Rose

CUDDLE:
We Love You, Hugless Douglas! - David Melling

FUN:
Captain Kangaroo and the Big Bush Bash - Illustrated by Mandy Foot

# 441
В момента чета We need to talk about Kevin. След като останах поразена от филма, научих, че бил по книга и т.н. Много, много хубава.

моля те да кажеш малко за сюжета, не знам как се вижда ревюто от амазон  Praynig Hug

# 442
We need to talk about Kevin..........
моля те да кажеш малко за сюжета, не знам как се вижда ревюто от амазон  Praynig Hug
Няма да успея да го направя, без да издам важен момент.
Ето, все пак:Главната героиня прави разбор, едва ли не, на живота си преди и след като е станала майка и се опитва да си обясни как се е стигнало до трагедията, която ги е сполетяла.
Скрит текст:
Синът й извършва масово убийство в училище

В амазон, ако скрол-неш малко под снимката на книгата има book description, а горе вдясно на снимката, до звездичките са ревютата на читателите. Ако потърсиш информация за филма (Трябва да поговорим за Кевин) също ще добиеш представа за сюжета.

# 443
благодаря, ще се чете!

# 444
  • София
ЙЕС! Шефката ме награди с 50лв отгоре върху заплатата, за да стимулира моята активна лятна дейност. Смятам да ги похарча за нови книги, прясно, прясно излезли от печат.

Препоръка за нещо скъпо и вълнуващо и за което иначе няма да успея да извадя пари от джоба си?

# 445
Те повечето неща. които излизат в последно време са скъпи и вълнуващи...Иначе аз скоро дочетох първата и много ми хареса, но много зависи какво те вълнува; също ако харесваш Стивън Кинг; или наука:

# 446
11/22/63 на Ст. Кинг я четох наскоро. Много ми хареса. Той си е разказвач, пише увлекателно.

# 447
ЙЕС! Шефката ме награди с 50лв отгоре върху заплатата, за да стимулира моята активна лятна дейност. Смятам да ги похарча за нови книги, прясно, прясно излезли от печат.

Препоръка за нещо скъпо и вълнуващо и за което иначе няма да успея да извадя пари от джоба си?

Скъпо и вълнуващо веднага ме подсети за това колекционерско издание.
За фенове на Стивън Кинг.  Wink

Зависи какво те вълнува. Аз мисля да си купя Анини приказки.

# 448
Аз бих изкупила всичко на Ерик-Еманюел Шмит. Не съм маняк на притежаването на книги, като гледам само от единици автори имам по много – Стайнбек, Хемингуей, Селинджър, Маркес; очаквам Фицджералд; Рушди и Улицка обичам, но нямам мои много; започва да се оформя и Шмит – и сигурно ще продължа с него.

# 449
  • Den Haag
Цитат
Аз бих изкупила всичко на Ерик-Еманюел Шмит
Peace
Точно това направих, след като получих след раждането първото майчинство  Flutter. Бях много щастлива и сега съм щастлива, като си ги гледам в библиотеката наредени книжките на Шмит, много са ми ценни Heart Eyes, половината са прочетени а другата половина чакат реда си Simple Smile. Не искам да ги чета една след друга, сякаш ми се свиди да изчета всичко негово и да нямам непрочетена книга  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт