Литературен клуб - XI

• 56 053
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Аз моля за малко помощ.  Praynig Кумата скоро има рожден ден и все казва как й писнало от сериозни книги, на които се налага и да пусне по някоя сълза и се нуждае от почивка, т.е. нещо на което да се смее и да я зареди. Смятам, че тук е най-доброто място да получа съвет. Моля ви да предложите нещо подходящо...   bouquet  bouquet  bouquet
Препоръчвам ти български автор - за смехотерапия на приятелката - Слав Бакалов.

Съобразно тази препоръка взех - "Плъхове в капан". Дано съм взела правилното решение... Някой има ли мнение?!?

# 571
Интервю с форумния любимец Карлос Руис Сафон
http://lira.bg/?p=33072

# 572
Съобразно тази препоръка взех - "Плъхове в капан". Дано съм взела правилното решение... Някой има ли мнение?!?

Аз имам. Поредната книга-гротеска от Слав, изплънена с абсурдни ситуации и герои от недалечният ни соц. Ако си била свидетел на "плавният преход" към демокрация, тази книжка ще ти допадне много. Поне с мен беше така.  Simple Smile

# 573

Аз имам. Поредната книга-гротеска от Слав, изплънена с абсурдни ситуации и герои от недалечният ни соц. Ако си била свидетел на "плавният преход" към демокрация, тази книжка ще ти допадне много. Поне с мен беше така.  Simple Smile

ОК. Дано се хареса и на приятелката и да се посмее малко...  Hug И двете сме били свидетели на "Плавният преход към демокрацията", та няма да ни е чуждо  Laughing Някой ден и аз ще я прочета!!!  Wink

# 574
  • Пловдив / София
Снощи започнах За любовта и други демони на Маркес.
Тук, знам, че някои не го долюбват, но не мога да не пиша за него.
Почти презполових книгата и само благодарение на това, че очите ми се затваряха, не можах да я дочета.
Пищен, разточителен (без да е досаден), задъхан и много образен. Буквално, като го четеш, усещаш гледки, миризми и вкусове.

# 575

Следващата в списъка ми за четене! Благодаря, че сподели.

Сутринта стигнах до 124 стр. на "Концерт в памет на един ангел" - Шмит. Продължавам да се влюбвам в тънкостите му на разказвач. Heart Eyes

# 576
  • Пловдив / София

Следващата в списъка ми за четене! Благодаря, че сподели.

Сутринта стигнах до 124 стр. на "Концерт в памет на един ангел" - Шмит. Продължавам да се влюбвам в тънкостите му на разказвач. Heart Eyes

А аз ще проверя тази.
Шмит също е един от любимците ми.

Днес ще щурмувам Хеликон. Получих ваучер за подарък и не знам какво да си избера. Не че после, като го използвам, няма и сама да си купувам книги, но...чувствам се като дете в сладкарница. Crazy
Едната май ще е Копелето на Истанбул, както писах по-горе.
А за другите, ще видим.

Някой има ли отзиви за Петото дете на Дорис Лесинг?

# 577
Шмит също е един от любимците ми.

Едната май ще е Копелето на Истанбул, както писах по-горе.

О, избери Шмит. Няма смисъл от Шафак, щом той ти е любимец.

# 578
Не знам не съм ли писала преди личната си "класация" на сборниците с разкази на Шмит:

1. "Концерт в памет на един ангел"
2. "Одет Тулмонд и други истории"
3. "Мечтателката от Остенде"

Няма нужда да пояснявам, но все пак - лично мнение/усещане е това подреждане! Wink

Учила съм сама френски у дома 1 месец и от това "учене" разбрах, че има вече и нов сборник - "Двамата господа от Брюксел"...? След като излиза ноември във Франция, не знам кога ще е при нас на български или английски... Още дори петата книжка от "Кръговрат на незримото" не сме видели...

Скрит текст:
En exclusivité, spécialement pour vous, je vous révèle la couverture et la quatrième couverture de mon prochain livre, des nouvelles très romanesques qui parlent de l'amour sous toutes ses formes (conjugal, clandestin, paternel, filial, etc.), dans la lignée de Concerto à la mémoire d'un ange, La rêveuse d'Ostende et Odette Toulemonde. Les deux messieurs de Bruxelles, le titre de ce recueil de nouvelles sera disponible en librairie à partir du 8 novembre 2012 aux éditions Albin Michel.

fam, според мен "Копелето на Истанбул" няма да ти достави "върховна литературна наслада", други неща - да , но точно това... не съм сигурна. Wink

# 579
  • Пловдив / София
Момичета, ще се похваля с новите книги.
Но и на двете се доверявам от тази тема тук за литература и май ме разколебахте за Шафак.Thinking
Аз бях решила, защото тук някой я оприличи с трилогията на Севан. А тя много много ми харесва.

# 580
Прекарах една нощ с Красимира Кубарелова и "Розов храст и сладко от смокини". И трите й книги, които са ми минали през ръцете, ги прочетох на този принцип. Знам, че не са литературни шедьоври, но пък действат много релаксиращо и оптимистично... Идеално за събота вечер!!!  Heart Eyes

Кажете нещо за Джером К. Джером?!? Споменат беше в книгата с добро, а аз нищо не съм чела от него... Гледам, че съм си набелязала, някога си, да прочета от него "Трима на Бумел", но... не съм стигнала до там Sad

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 10:33 от Герганка

# 581
Кажете нещо за Джером К. Джером?!? Споменат беше в книгата с добро, а аз нищо не съм чела от него... Гледам, че съм си набелязала, някога си, да прочета от него "Трима на Бумел", но... не съм стигнала до там Sad

Чела съм го още като тийни, но беше адски смешен и забавен, а беше преди повече от 25 години ... Мисля, че "Трима на бумел", беше най-смешната!

# 582

Чела съм го още като тийни, но беше адски смешен и забавен, а беше преди повече от 25 години ... Мисля, че "Трима на бумел", беше най-смешната!

Трябва да пробвам...  Peace

# 583
Момичета, не ме "убивайте с камъни", ще споделя нещо с вас по повод едно предаване от днес към 10 и нещо. В "Станция Нова", рубриката на онзи интелектуалец, как се казваше , не знам, преди началото на"Сблъсък"(или както се казва сега), иронизираше (не)четенето. Обясняваше, че той докато четял книги, съученикът му отворил магазин за джиесеми, а еди-кой-си откраднал еди-какво-си (и двамата се замогнали вследствие на "делата" си). Срам-не срам, замислям се и аз понякога в тази насока. А имате ли и вие понякога подобни, макар и мимолетни и бегли усещания? Защото предаването си беше майтап, ама нали знаете онази приказка, че във всеки майтап има доза истина? Дали наистина хората със страст към четенето са някакви мечтатели-идеалисти, които трудно се реализират в живота? Какви са вашите впечатления (и опит)? И тук опираме до въпроса трябва ли много знание-четене, за да успееш?
И другият - кой за какво чете? Аз - за удоволствие, за отпускане, но и за удовлетворяване на духовните си търсения...

# 584
ален мак, вероятно става дума за Любен Дилов - син, поне него съм мярвала по това време по "Нова" (не и днес).
Смятам, че това мнение е клише, защото четеното се възприема като дейност, която все повече отмира и на която посвещават време, хора, които вярват в това, че действителността има много лица. Аз вярвам, че дори и страст, може да бъде укротена и споделена от хора, "стъпили здраво на земята".
Въпрос, ако щеш и на самодисциплина.

(Все още не съм гледала NUAN, за който бях писала - нямам време за филми, но намирам за книги Wink).

Общи условия

Активация на акаунт