Отговори
# 660
celika, тази количка няма ли да е много тежка и неудобна, защото като гледам коша за новородено и за кола се слагат в другия   Thinking
Виж Cangaroo Excess Fun. Пак има отделен кош.

Да, и тази ми харесва Simple Smile

# 661
  • Някъде по Дунава
Здравейте!
Видях че обсъждате количките на ABC и ето на какво попаднах http://prodavalnik.com/kolichka-abc-cobra-i4030060

# 662
Да и в тази връзка исках да попитам Ати при кого ходи.
Аз съм от Стара Загора и наблюдаващия ми лекар е Мария Ангелова.

# 663
Здравейте, момичета Sunglasses
Ние и днес сме на вълна рибки, подариха ни 5 рибки, а малкият буквално подивя като ги видя Mr. Green Сега разбирам как забързана в работата съм загърбвала някои  неща, така ме радват ето тези малки мигове, изпълнени с щастие Heart Eyes
Пепинка, много ти благодаря за милите думи Hug
Да ви кажа, хубавелки, че вчера ходих и в бебешки магазин... Както си казах,че няма да купувам нищо,ами вече си набелязах няколко неща Blush Много са сладки, меки, синички и мънички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
За количката - спряла съм се на два модела- Hauck Condor All In One

и на Чиполино Джема 3 в 1.
Извинявайте,че ви спамя със снимки, но моля споделете мнение за  Hauck,ако имате наблюдения. Благодаря предварително! За Чиполино- имам добри впечатления, но и другия  много ми харесва Wink  Иначе, като говорим за скъпи колички, на мен ми е слабост Stokke Xplory, но 2 бона за количка, ако ще да съм милионер, не бих дала Crazy

Болничките, много бързо да се оправят- Неви , Сузи!!!! HugПетя, kakto някоя от майчетата казваше тук- добре дошла в отбора на свекървите Hug Да са ти честити сините гащи и дано всичко е наред до самия финал  bouquet
Хубав следобед от мен, ние хапваме и ще излизаме,че нещо не ни се спи на обяд, а и имаме уговорки за кафе Mr. Green

# 664
  • Сливен
Петя, честити ти сини гащички  Hug

# 665
Цитат
Цитат
За тези, които си мислят, че не ги гледат често на видеозон, да ги успокоя- мен са ме гледали през цялата бременност до сега 4 пъти(2 пъти тук и 2 пъти в Бг).  Simple SmileИзследвания на кръв и урина- 1 път тук и 1 път кръв за БХС в Бг. Мерене на кръвно и теглене- 1 път(тук). Hug
Мен един за установяване на бременност и два на ЖК и един който беше ФМ.Така че спокойно, щом навсякъде по света е така значи е нормално.Все пак нашите майки, не са ги гледали изобщо.Теглене, кръв и урина всеки път през 4 седмици.
А в БГ мерят корема с метър ли?Май така разбрах,или?И защо, ако някой знае?

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 13:09 от mpeeva

# 666
  • Сливен
А в БГ мерят корема с метър ли?Май така разбрах,или?И защо, ако някой знае?
Ами на мен всеки път ми го мерят, явно да се проследи разликата освен в килограми и в обиколката на корема. Мерят ми и кръвното всеки път, но изследванията като кръв и урина не ми ги правят на  4 седмици а по-рядко.

# 667
За корема мерят обиколка и нещо като височина - напречно... как да обясня... по това се измерват седмиците.

# 668
Цитат
Ами на мен всеки път ми го мерят, явно да се проследи разликата освен в килограми и в обиколката на корема. Мерят ми и кръвното всеки път, но изследванията като кръв и урина не ми ги правят на  4 седмици а по-рядко.
[/quote]
Да, то ясно че обиколката на корема,но се чудя какво показва това.То бебето си расте.Аз си меря сама корема, ханша и бедрата вкъщи и преди бременноста сам го правила.За мен кг не са от значение, а размерите.Но си го правя за мен си,незнаехче лекарите също мерят, и за таза бяхте споменали някаде, това ми стана още по интересно:)

# 669
Цитат
За корема мерят обиколка и нещо като височина - напречно... как да обясня... по това се измерват седмиците.
Да не би матката докаде е пораснала????Интересно.Ех какви неща научих от тоя форум:)

# 670
Петя честито ти stork-boy
Освен обиколката на корема мерят и разстоянието от срамната кост до там до където ти стига матката,но за три бременности така и не разбрах  каква точно е целта на това мерене.
Иначе и на мен всеки път ми мерят кръвното и килограмите,изследвания до сега са ми пускали само веднъж,но за предните бременности общо взето за 9 месеца сам пускала три пъти.Освен ако е нямало проблем и не се е налагало някое изследване да се повтори.
Тери и на мен един от вариантите ме е на Hauck,една позната има такава и е много доволна,лека и маневрена.

# 671
Цитат
Да не би матката докаде е пораснала????Интересно.Ех какви неща научих от тоя форум:)

Да, точно височината на матката.

# 672
Здравейте !
Аз за сега изобщо не се заглеждам в никакви бебешки магазини .Като се роди живот и здраве ще ходя да купувам каквото ми трябва .
Предната седмица бях на консултация и нашето бебоче върви напред с две седмици .Взех де се стряскам ,защото и каката беше едро бебе и имах трудно раждане .Но дано всичко е наред пък после ще му мислим.
Katia o m спряха ли ти тироксина ?На мен ми изписаха Еутирокс .
Сутрин ми е много ниско кръвното вчера беше 100 на 50 свят ми се вие чак -не мога да стоя права.
Радвам се за всички разбрали щъркелчетата .
Неви лежи много и всичко ще е ок .
Русенските майчета и ние можем да си направим някоя срещичка  а ?
Лек ден на всички !

# 673
Мамчета, нямам много време, но се вмъквам на бързичко по повод видеозоните. Тук при нас видеозоните са два - един в 12-16-та седмица за изчисляване термин (продължителност точно 5 минути) и един в 20-22-ра седмица води се Anomaly check scan и предполагам, че е абсолютно същото като ФМ. Кървните изследвания са два пъти - веднъж в 8-12-та седмица и веднъж някъде към 28-ма седмица. През останалото време посещаваш акушерка през интервал от 4-6 седмици, която мери кръвното, слушат тоновете на бебчо с доплер, до сега на мен килограми не са ми мерили, защото казват, че съм слаба, след 30-та седмица ако не се лъжа, започват и мерене на корем. И с това се приключва с изследванията за цялата бременност, е ако имаш усложнения или съмнения за нещо те следят по изкъсо разбира се. Аз бях много неспокойна, че ще бъдат толкова малко ехографите, но говорих с мой познат, който е лекар тук и той ме успокои, че това е напълно достатъчно и че всичко над тези прегледи при нормална бременност е напълно излишно и манипулация от страна на лекарите в БГ за получаване на допълнителни пари. Ако не се открие проблем при ФМ или БХС, то вероятноста за откриване на проблем чрез ехограф на по-късен етап е равна почти на нула. Не ме разбирайте погрешно обаче, и аз предпочитам да си гледам бебчето всеки път, докато си бях в БГ 6-7-ма седмица ходих 3 пъти, при следващото ми пътуване ще ходя пак.  Hug Извинявам се за дългия пост.

# 674
  • на брега на морето
Честити сини гащи на Petya28! stork-boy
И мен до сега не са ми мерили корема, наистина интересни неща се научават тук. Simple Smile
Тери, тъй като написа за мръсната шуменска вода, защо не си купите филтър за питейна вода? Ние си купихме от Варна като си бяхме в Бг януари месец, около 80 лв ни излезе. От тази фирма: http://hidropomp2008.com/index.php/bg/projects?id=3
Защото тукашната вода е с променливо качество. Те норвежците си я пият, ама на нас нещо не ни вдъхва доверие. Отделно, че се разказват едни легенди какви работи се сипват във водата, но това е друга тема. Сега с филтъра е друго нещо. Simple Smile
И аз вече се примирих, MariyaS. Hug

Общи условия

Активация на акаунт