Фигура лесно се показва щом Дюкан се спазва - 260

• 49 306
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
Добър вечер! Аз имам още едно запитване. Към добавките спада лука, да попитам това се отнася и за протеиновите дни, нали? Че мисля да си направя едни пилешки дробчета с лук за утре, та мога да си го ям и него, нали  newsm78

# 46
  • Испания
Добър вечер! Аз имам още едно запитване. Към добавките спада лука, да попитам това се отнася и за протеиновите дни, нали? Че мисля да си направя едни пилешки дробчета с лук за утре, та мога да си го ям и него, нали  newsm78

От книгата:
ДОБАВКИТЕ
.....
Корнишоните и лукът са позволени, ако се употребяват като добавки, но не и ако се консумират в такива количества, че да бъдат възприемани като зеленчуци.
.....

Т. е. в протеиновите дни в малко количество, като добавка, може. Не може на салата или лук в количество за яхния, например.

smileys, `що гледаш такива вредни неща, а!?

Ми, щот“ ми е толкова дюканският мозък.  Joy

# 47
  • Лутаща се
Здравейте!
Много време ме нямаше, завърнах се.
Нямаше ме, защото бях в болница.
Сега ще последва още една моя чуденка, като с кокалчетата на краката. Молбата ми е, ако някоя от вас, по-дълго време спазващите режима знае дали съм права - нека го сподели с мен на лични. Не искам да разбунвам духовете излишно.
В следствие на разни  гадости се оказа, че имам възпаление в поясната област. Това е отключило нещо, за което през целия си живот не съм знаела. Установи се, че имам вродени увредени лумбални прешлени с изчезнал диск и течност м/у тях. Стигнах до положение да не мога да стоя права повече от 15 мин заради силните болки в кръста и гърба. Преминах през доста лекари, през рентген, скенер и ядрено-магнитен резонанс. Бях във ВМА - Сф. Правиха ми операция - инжекция в гръбнака за лекуване на голямото възпаление. Нарича се "ОЗОН". Сега ще бъда на легло 10 дни и поне 30 дни в болничен.
Ето и опасенията ми:
Пак рових и четох - повишеният прием на протеини, а намаленият на въглехидрати се отразява точно по този начин на ставите - намалява течността м/у тях. При мен вече е рецидив. Първо кокалчета на краката, сега прешлените.
Таааа, основателни ли са опасенията ми, че с режима (който спазвах по книга) съм предизвикала тези събития?
Бъдете честни! Това, че при някои от вас няма такива симптоми не означава, че при всички е така.

Цитат: "Въглехидратите също имат значение за здравето на ставите. Тяхната роля е в изграждането на ставната течност, която освен естествена смазка, играе ролята на храна за хрущялите. Те са едни от малкото тъкани, които не са кръвоснабдени, а се хранят с течност, произвеждана от ставата. Основната й съставка се нарича глюкозамин и представлява съеднинение между протеин и глюкоза (въглехидрат). Понякога намаления прием на въглехидрати при някои диети води до изчерпване на захарите в тялото и тогава се появяват болки и затруднени движения в ставите поради намалените нива на глюкзамина. Такива диети трябва да се прилагат внимателно и за кратки периоди от време. При тях е желателен приемът на хранителни добавки, съдържащи глюкозамин."

Източник: http://www.bb-team.org/articles/1499_stavi-kak-da-gi-opazim

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 00:43 от skarlet71

# 48
  • Испания
Скарлет, съжалявам за проблемите ти. Пожелавам ти много бързо да се възстановиш.

На въпроса ти: не, не мисля, че причината е режима. Щом имаш вродени увредени лумбални прешлени без течност между тях, режимът не може да ги е породил, нали? При липса на въпросната течност, ставите не се овлажняват, трият се и се износват. Ходенето на високи токчета е абсолютно противопоказно. Повишеният прием на протеини може да ускори съществуващ проблем, ако не се приемат витамини и минерали /купени от аптеките или под формата на зеленчуци/. Това е лично мое мнение, знаеш, че не съм лекар. Пиша ти, основавайки се на професионалния си 22 годишен опит с болни деца /част от които със ставни заболявания/, специализация в Испания по гериатрия /с 5 изпита по медицина/ и 5-годишна вече практика с болен пациент.

Освен това, ти не изкара дълга втора фаза. Трета, казваше, че я караш по устав, четвърта - също /без излишен протеинов ден/. Според мен, ако всичко е така, не би трябвало проблемът ти да се е появил в следствие на режима.

Още веднъж ти желая от сърце бързо и пълно възстановяване.  Hug

# 49
  • Лутаща се
smileys, 40 години не съм имала проблеми с гръбнака и нямах представа, че имам увреждане.
Не се знае точно кога е изчезнала въпросната течност. Просто сега установиха, че я няма.
Този проблем се появи сега. Защо? Единствената промяна в начинът ми на живот е спазването на режима. А не е маловажно и първото ми страдание - поява на кокалчета.
Не казвам, че режимът е презвикал това. Казвам, че спазването му може да е провокирало проявата на тези проблеми.
Карах режима спазвайки правилата. Въведох зеленчуците навреме, плодовете също. Пиех калмацин и витамини. Единствено дето рядко правех гала така, както я възприемат повечето тук. Не се оливах с ядене и сладко. Просто хапвах неща, които обичам и то за обяд.
И така и не проядох хляб.
Сега четвъртата е добре. Но след престоя и наложеното ми двудневно гладуване в болницата сега имам 1 кг отгоре. Не ми е проблем, утре съм на риба и пилешко. Ще се махне.
Но ще е жалко заради добра визия да съм си увредила ставите.

Благодаря за пожеланията.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 00:56 от skarlet71

# 50
  • София :(
                    Добро утро  Hug
               Кое ли му е доброто да станеш в 6, но... какво да се прави. Поне мога да се поглезя с чашка кафе, а да предложа и на вас  Wink

Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug

# 51
Добро утро!

Днес панталоните са ми малко по-широчки. Силно казано е, че са широки, но все пак не са ми така тесни.
Относно заболяванията и режима има много мнения. Но изследвания трябва да се правят, защото се отключват заболявания от толкова много неща - стрес в работата, вкъщи...
На моя приятелка, която спазваше този режим й откриха миома и й казали, че е от многото протеини. На втория преглед тя решила да спести информацията за режима и й казали, че еот стрес, а е възможно да е съчетание от толкова много неща.

Усмихната и успешна седмица!

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 09:02 от masha24

# 52
Добро утро Simple Smile
Ето малко снимки от съботната ни среща http://eluard.snimka.bg/friends/plovdivska-sreshta.634089.26472622 парола 12345 Sunglasses Качеството не е много добро, ноо не можах да наглася режима на апаратчето  Joy А снимки на измислените кроасанчета нямаа, аз успях да докопам двечки, другите някакво домашно духче ги отнесло  smile3532 , а уж не яде такива дюкански неща  Laughing Ползвах тестото за еклерите, но следващия път мисля да добавя и малко бакпулвер, за да станат по-въздушни и да има място за повече крем Simple Smile
skarlet71, да се възстановяваш бързо   bouquet
А каквото и да е заболяване не се дължи само на едно оперделено нещо... дали начин на хранене, дали заседнал живот или нещо друго... Стрес, проблеми, забързан живот, мръсен въздух, некачествена храна, това е сегашния ни живот и всичко това няма начин да не ни действа негативно. Ноо ако мислим по-ведро, не хабим нерви за незначителни неща и сме малко по-добри към околните, ще живеем по-спокойно.
smileys, тази д-р Емилова как няма да плюе Дюкан, нали ще и олекне джоба  Twisted Evil Преди време се бях интересувала от санаториума и метода и. Мой познат беше на въпросния дебелариум за месец, вярно върна се 20кг. и 1300лв. по-олекнал  Joy нооо след 2 месеца освен, че върна 20те кг. добави и нови + проблеми с вените на краката, от рязкото отслабване и напълняване за толкова кратко време си докара доста здравословни проблеми.... В крайна сметка всеки сам решава кое е добро за него.

# 53
  • Русе
За мене черното бельо.По принцип ми е по секси черната дантела Simple Smile
Пловдивчанки много сте готини.Дай Боже да не се появи някаква спънка , но май от 12 до 14 Март ще съм в Пловдив и за Гала е ясно че ще се видим, но ще се радвам да се запозная с всички.
Скарлет аз както знаете нямам голям житейски опит, но мисля че не трябва да обвиняваме Дюкан за всичко което ни сполетява. Майка ми за 3г. претърпя 3 операции .Не спазва Дюкан, няма кого да обвини освен съдбата си.Така е било писано.Всеки човек рано или късно боледува от нещо, винаги е така.Малко сме хората които живеем по правилата на Дюкан и когато стане нещо веднага се хвърляме да го обвиняваме защото го плюят и си казваме "Ето хората казаха и т.н", а тези които не го спазват кого да обвинят освен съдбата си.Аз лично знам че Дюкан наистина може да навреди за всички неща котио говорят, НО само ако не се спазва правилно.Мисля че при теб, не само че го мисля но и го вярвам, че Дюкан не е виновника.Просто това е твоя път тук на Земята, така е било писано да преминеш през това изпитание.  Hug Hug Hug Hug Hug

# 54
Липсвахте ми  Hug Hug Hug!
При мен нещата се успокоиха.Стомахът се успокой и всичко е както преди. От зеленчуците явно , както и вие предположихте , но ги чакам с нетърпение и си хапвам колкото ми се иска  Embarassed .
  GalaEluard снимките са страхотни . Не знаех че изглеждам толкова променена Embarassed ! Вие също много ми допаднахте ! Със сигурност ще се срещаме отново Heart Eyes!
  skarlet71 ,  bub.ka бързо оздравяване !
   masha24 ха честито  Peace!
Целувки от мен  love001 !

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 12:07 от almeg

# 55
  • Варна
 Здравейте! Правя диетата вече една седмица и откъм резултати съм много доволна. Не съм се мерила последните два-три дни, защото бях извън града и не мога да кажа колко минусчета имам. Но това не е проблемът.
 Снощи имах страшни болки в стомаха и на няколко пъти се събуждах и заспивах отново. Сутринта след като станах отидох до тоалетна и имам разстройство и висока температура. Отидох на лекар и ми казаха, че имам някакъв вирус, типичен за сезона. Препоръчаха ми да ям варени картофи и препечени филийки (което всъщност нарушава режима ми) и ми предписаха лекарства.
 Сега не знам дали да ям тези храни. Аз дори нямам апетит да си хапна от месцето и доматките, камо ли хляб и картофи.
 Най-вероятно някоя от вас е била в моето положение и би ми казала как да постъпя...
 Благодаря предварително!

# 56
anetka1486 р

Щом нямаш апетит не се насилвай. По-добре е  ден-два да не ядеш и пак ще се оправиш.
Успех!

# 57
  • Варна
Аууууууууу, пловдивчанки , всички сте много готини  newsm51 Ще да има нещо във пловдивския въздух  Mr. Green  

almeg, освен зелето, понякога залениите - пресен лук, чесън ,разни и подобни действат така на стомаха. Добре ,че бързо ти е минало   bouquet

smileys, и аз я гледах д-р Емилова. Стана ми странно, че каза, че при този режим се отделяли много мазнини, които запушват артериите и бъбречните каналчета. Добре де, това не важи ли и за всеки друг режим, според мен на каквато и диета да си , щом отслабваш, трябва да изхвърлиш мазнините отнякъде  newsm78 То излиза ,че единственият безвреден начин е липосукцията .

skarlet71, изчетох те много внимателно  Hug Доколкото помня, някъде бях чела /не помня дали в книгата / , че в резултат на режима може да се появи подагра, вследствие увеличеното отделяне на пикочна киселина. Виж с Гугъл за подаграта. Събира се тази киселина ,основно в кокалчетата на големите пръсти на краката. Незнам това ли имаш предвид под проблеми в кокалчетата. За липсата на течност в прешлените незнам, не съм попадала на такава информация.  Дано има начин да облекчат състоянието ти   bouquet

Bub.ka, не знам дали имаш възможност да четеш, но първо и аз за това се сетих, да заместиш животинските продукти със соеви такива и риба / без ракообразни, че и те са алергени /  и да включиш по-голямо количества зеленчуци към храната си. И на теб по-скоро преодоляване на проблема   bouquet

И накрая да се похваля ,че заковах 10 - тката. След 55 дни на режима съм с 10 кг по-малко. Остават ми да сваля още 5 кг,и се надявам да приключа с тях следващия месец  Twisted Evil

Успех  и без повече здравословни проблеми на всички нас си пожелавам   Heart Eyes

anetka1486, прочетох те, като опитах да публикувам - можеш да си хапнеш препечени филийки с малко сиренце / нищо че не е толкова режимно / + чай, не яж месо, мляко и домати, ще те разстрои още повече .

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 13:25 от Сребърна паричка

# 58
  Сребърна паричка    love001 !Честито ти десятка newsm10 !
 anetka1486  хубавото на тези вируси е че минават за 3-4 дни. Ако не е много зле работата и не се чувстваш много отпаднала моят съвет е: направи си чай от шипка и изпивай на деня  по 1,5-2 литра от него. Това ще ти помогне и да не се обезводниш и да се успокои стомаха . Купи си повечко извара и когато си гладна яж от нея. На тези който не правят диета се препоръчва сирене ,при подобни случаи , но ти можеш да я заместиш успешно с извара. Така ще си в режима, и ще действаш и по въпроса с отърваването от този вирус. Успех newsm10.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 13:54 от almeg

# 59
  • Пловдив
Благодаря на Пловдивските мацки,че ме амбицираха да вляза в пътя и да продължа,защото бях изтървала прасето......и то много !

Майки......задължително ще има среща в твоя чест в посочения период !

Хубав ден на всички и много минуси Grinning

Общи условия

Активация на акаунт