страховитите лайна по тротоарите

• 42 468
  • 778
  •   1
Отговори
# 735
В моето детство лайна имаше само на село, при това не кучешки. В София нямаше. С почуда слушах разказите на баща ми за Париж, който бил целият осран. Сега Париж е чист, а София е оакана. Как стана така?
Ами едно време  нашата улицата се миеше всяка сутрин и всяка пролет се пренареждаше паважа ...
Също на всяка кооперация на поне един прозорец бдеше будна съвест пенсионерска и не допускаше да бъде отнето званието "образцов дом" на кооперацията  Peace

# 736
Недейте така, приятелки!  bouquet
Трябва да сме доволни от това, което имаме! Simple Smile

# 737
  • София
Недейте така, приятелки!  bouquet
Трябва да сме доволни от това, което имаме! Simple Smile
Какво си имаме? Нова приятелка?  nuts

# 738
Боже, какъв мир и любов настанаха темата с появата на новата ни приятелка  Laughing
Почувствах се като златна пеперуда в розова мъгла с душичка от захарен памук  Joy

# 739
бъръльо-бъръльо, Like_Smoke, приятелки Hug, нотка на ирония ли
долавям в постовете ви? Cry

Публикувам едно много интересно и високообразователно видео.
Специално за вас съм го търсила, мои приятелки прекрасни!  bouquet
(Не беше много лесно да го открия, тъй като в чуждите сайтове,
главните теми, свързани с кучешките акита са "Какво разхлабително
да дам на моя любимец?", "Защо домашният ми любимец яде чужди
акита?" и още. Grinning)
Приятно гледане! Hug

Скрит текст:

Скрит текст:
Много бих се зарадвала и на подобни табели! Grinning

Още една идея е Правителството да приеме закон, който позволява
домашен любимец само на хора, които могат да си позволят курсове
по обучението на домашния си любимец как да си събира акото. Peace

# 740
  Simple Smile Мими, мноу кефиш! Grinning Добре дошла!  bouquet

# 741
Мими Тромпеева интересно пишеш, но твърде много запетайки ... заболя ме главата от вси4ките тези запетайки  ooooh!

# 742
  • На земята, която е всъщност звезда.
А, сакън - не ме разбирайте погрешно. Не използвам ситуацията тук като оправдание за ситуацията в България. Намирам, че кучешките отпадъци нямат място по улиците на която и да било страна, която има известни претенции и/или самочувствие.
И не ми се вижда голяма философия да почистиш след кучето си, така че хората да не се натъкват/стъпват на/в такива гледки.

Целта на мнението ми бе просто да споделя учудването си, че тоя феномен явно не е само българска работа. Иначе ми остава все така непонятен.

Нямам проблем с кучетата, не ме разбирайте погрешно - имам проблем с немарливите им собственици, на които явно всичко им е позволено, щом (вероятно) плащат данъци. Не мога да приема, че има хора, които смятат за нормално кучетата им да се изхождат по средата на тротоара и да не се погрижат за "съкровището" след това. Ама като се позачетох в темата и... явно има и такива.

И кои са тези хора в темата, които смятат, че е нормално да има л...а. Би ли цитирала.

Едно време София беше много по- чиста във всяко отношение. Нямам спомени и от развяващи се по дърветата торбички, оставени под пейките пелени или преливащи кофи с боклук, неизвозен с дни. Но причините са няколко и са повод за друга, по- обширна тема.    

# 743
  • София
бъръльо-бъръльо, Like_Smoke, приятелки Hug, нотка на ирония ли
долавям в постовете ви? Cry

В чий, в моя?

Иначе мерси за образователното видео, ама го предложи на някого другиго, сещаш се сама на кого.

Целув, лигав, мляс, пляс,
лека вечер

# 744
Лелее,тук е станало като секта-мир и любов forever,всички сме приятелки Simple Smile Толкова съм обикаляла по чужбина,де ги тия лайна намирате ,бе хора?Може и да сте го видяли,ама ще са само на 2 улици,а при нас- няма красива,няма грозна част - всичко е минирано.

# 745
  • гр. София
Вчера пак търсих локва, в която да си мия гумата на количката. Писнало ме ии от хорската простащина! Като искаш куче - ми чисти след него! Лятото като няма локви какво - лайната вкъщи ли ще си ги вкарвам?!  #2gunfire
Миролюбив човек съм, но, честно, понякога наистина искам да залепя за лицето на някого произведението на песа му.  ooooh!

# 746
Ох,сега се сетих-неотдавна-чудя се какво ми мирише лошо в коридора,а то на маратонката на детето залепено едно кучешко,той уж е нащрек и гледа,обаче как го е настъпал не знам,много ми стана гадно като го чистих...Мен най-много ме изумява,как всички кучкари оставят кучето да ги ближе по лицето,като знаят че то постоянно си ближе оная работа,г..за и на куче,което му е харесало г..за.

# 747
Лелее,тук е станало като секта-мир и любов forever,всички сме приятелки Simple Smile Толкова съм обикаляла по чужбина,де ги тия лайна намирате ,бе хора?Може и да сте го видяли,ама ще са само на 2 улици,а при нас- няма красива,няма грозна част - всичко е минирано.
Ще ме накарате уикенда да изляза с фотоапарата, значи. То не е речено, че трябва да ми и вярвате, де.  Peace

# 748
Вчера неволно подслушах разговор между дете на около 4-5  г. и татко му. Явно бащата току що го беше взел от детската градина:
Дете: Защо ти ме взе?
Татко: Мама има работа?
Дете: Обаче тогава ще трябва и ти да ме пазиш като мама от лайната!
Татко: Как да те пазя?
Дете: Ами като видиш лайно, ще ме дръпваш за ръчичката и аз ще го заобикалям.
Татко: Аааа, ами добре, добре. Хайде сега яж си бисквитката.

Като водех децата на училище, най-любимото им занимание по пътя беше да минем по "лайняната уличка" и те да преброят лайната. Това е една къса отсечка от около 150 м, която явно беше предпочитана за разходка на домашни любимци /не че по другите улици лайна няма, ама там беше някакъв ад/. Тази уличка е пряк път към училището, доста родители, водейки децата си, минават оттам. А какво по-удобно съчетание от това хем да заведеш детето, хем и кучето да разходиш. Честа гледка е майка - в едната ръка държи повода на куче, а с другата - детето си. Та, на това късо разстояние сме изброявали по над 30-40 лайна.
Е, кажете сега, това нормално ли е? Съзнанието на децата да е ангажирано с екскременти! Нямам спомен от моето детство да съм ходила на зиг-заг по тротоарите, а майка ми истерично да е повтаряла като латерна: Внимавай, лайно!
И друго се чудя - на самите кучкари не им ли мирише гадно, не им ли е неприятно да цопнат в лайно?

# 749
Е, човек като си търси драма все ще си я намери  Laughing
Чак пък "пазене" от лайната, айде нема нужда  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт