Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 609
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Правех последната химиотерапия. Качвам се в маршрутката и сядам. Жената до мен ме поглежда вече отблизо, зазяпа се в прическата ми и лекинко се отдръпва от мен. Приближих се до ушето и и прошепнах - спокойно, рака не е заразен! Оная се стресна, стана и слезе  Joy Joy Joy

Да се смееш ли, да плачеш ли?

Живея на две спирки от Онкология и всеки път, когато с колата или автобуса минавах покрай нея, извръщах погледа си, е, не би! Колко съм била глупава!

Сега си влизам и излизам в болницата, като че ли съм го правила цял живот. Е, не с голям мерак, но с надежда.

И аз като съседката на Хули по маршрутка веднъж преди години влизах в болницата, и единственото, което измисли пачия ми мозък е бързо да се махна от там, почти на бегом, след като си свърших работата /беше заради майка ми/. Имах чувството, че въздухът е заразен с рак!!!

Човек никога не знае какво ще му дойде до главата - ама Онзи отгоре май наистина гледа и ти изпраща точно това изпитание, от което толкова много си бягал!

# 526
  • София
Колко много сме online - все заразени! Нещо започнах да се наспивам бързо, да не пропусна нещо!

# 527
Преди време посетихме далечен роднина болен от рак .Още помня как със сестра ми побързахме да излезем без да се докоснем до нищо ,знаейки ,че не е заразно,но все пак......
  Кой му идва на акъла ,че един ден ще бъда потърпевша!Сега гледам как сестра ми идва у дома ,прегръща ме ,целува ме ,яде с мен от една чиния и ми се ще да й напомня за онова посещение преди време,но не набирам сили за това.Разбрах,че никой не е застрахован за нищо на този свят!Питам се сега колко мои познати и приятели ще останат такива?Не че ги имам много ......

# 528
  • В царството на игрите:)
Като кажа , че имам рак първо ме питат - ама нали е доброкачествен .После като кажа , че е РАК,казват еми нали вече си оперирана и нищо ти няма  newsm78.Не че всеки трябва да е наясно , но нали непрекъснато нещо се тръби по медиите  .

JoyДа, това ми се е случвало. За болшинството от хората не туморите, а рака се дели на доброкачествен и злокачествен Mr. Green Да ви кажа, на мен много ми се иска да живея в това блажено неведение, ама...пусто, светната съм Mr. Green

Сега си влизам и излизам в болницата, като че ли съм го правила цял живот. Е, не с голям мерак, но с надежда.
Зара, аз се чувствам по същия начин...Все едно все съм била там.Чувството е странно. newsm78
 Аз не съм бягала от такова изпитание, защото ВЪОБЩЕ не съм допускала, че ще ми се случи, за да бягам. Но ето, такъв МУ бил плана за мен Rolling Eyes
И преди да ви кажа "Лека нощ", че тази вечер нещо много се разписах, искам първа да поздравя с Благовещение - едни красив и много обичан от мен празник!
Дано вестите за нас да са благи, а мислите ни хубави..Желая ви прекрасен ден и ако има именници покрай вас - честит да е именният им ден!  bouquet

# 529
Лека и от мен и да не забравите да си превъртите часовиците с 1 час напред Wink

# 530
@tani4ka - слънчице мое, добре че беше ти да споменеш за часовниците, че изкукуригалата бабичка, дето вчера на сто човека каза да си сверят часовниците ......забрави Embarassed Сутрин ставам с вас и кафето - ееххххххххх няма по голям кеф. Обичам ви момичета Hug

# 531
 Hug И аз днес станах в 6ч/7ч по ново му- разходих Берта и хайде на компа , но с чаша зелен чай Mr. Greenда не изтърва някоя клюка. Joy

# 532
  • София
Здравейте, мили момичета! newsm51

Честито Благовещение! Честит имен ден на всички именници!
Бъдете здрави, усмихнати и оптимисти!

# 533
Хубав ден и от мен Simple Smile

Да ви кажа.. малко се уморих от това всички да ми казват:Мисли положително. Ама като ме боли цялата ми лява част и съм като парцал как да стане? И като не смея да се погледна в огледалото  Rolling Eyes Предпочитам  никой нищо да не ми казва, отколкото :Мисли положително... Sad

# 534
  • София
Карола, и на мен ми писна от съвети и малко се позатворих в себе си. Само тук във форума, като комуникирам със себеподобни, ми е добре. Близките ми ме гледат така, като че ли ще ме загубят всеки момент. Глезят ме, което в началото ме радваше, но вече взе да ми писва. Това с лявата страна ще отмине. Мен 1,5 месеца ме боля плешката и си мислех че развивам там някакви метастази. Изведнъж се усетих, че вече не ме боли. Явно е последица от операцията. Ако имаш възможност, излизай повече, разхождай се, с едно елече липсите няма да личат въобще ако не ти се слага епитезата.
Позитивното мислене сигурно помага, но сутрин като се събуда, се будя с мисълта за рачето ми. Това не мога да променя. А като се погледна в огледалото - отврат.

Не ми растат космичките в подмишниците - Ура!
Изчистих ги преди 20 дни и там и навсякъде не никнат. Косата обаче също не ми расте, за съжаление.

Чао засега, по-късно сигурно ще се залепя отново за компа. Сега трябва да гладя.

# 535
Момичета,днес изпратих съпруга си за чужбина,където работи,ако е рекъл бог ще го видя чак след 3 месеца.Сега оставам съвсем сама с 10 годишния си син ,за който не знам как ще съумявам  да се грижа покрай своята борба.Дори приятелки нямам....родителите ми са далеч....остава ми само вашата компания.Често ще надничам вече тук
  Хубава  неделна вечер на всички!

# 536
Сияние, сигурна съм,че ще се справиш!
Идея си нямаш колко силно,колко тегаво,както обичам да казвам,е човешкото същество!
Пък и Бог ни дава точно толкова изпитания и трудности,колкото можем да понесем!
Ние сме тук,с моралната си подкрепа и добра дума! Можеш да разчиташ напълно на приятелството ни! Peace

# 537
  • София
Сияние,
бях на 27 години, когато мъжът ми замина на работа в Сибир и аз останах с две момчета - на 4 и 8 години. Справих се мила, и ти ще се справиш, със или без болежките! А и сега има телефони, скайп и какво ли не - на времето такива екстри нямаше. Както казва Сиссс, човек е създаден за да тегли, и по толкова, колкото се налага. А пък и ние бабите ще помагаме.

Спокойна вечер на теб и детенцето ти!

# 538
Мадами,май ще има промяна в плана за Банкя!!!
Засега по непотвърдена информация,програмата ще бъде преместена в с.Баня,Карловско!
Очакваме потвърждение от Жени в началото на април!!!

Драга ми Венето, имаш ли някакво инфо по въпроса?! Thinking

# 539
Може ли да ми обясните за какво става дума?

Общи условия

Активация на акаунт