Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 663
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
  • В царството на игрите:)
Карола, толкова съжалявам да те видя и в нашия форум. Ние с теб пишехме в една друга тема "Проблем - топче в гърдата" или нещо такова беше Sad
Знам колко боли ръката след операцията, но прочети и упражненията, които сме дали на първа страница и ги прави. Обещавам ти, че до седмица или две всичко ще е отшумяло и вече ще е търпимо Peace Всички тук сме наясно през какво минаваш - млада си - ще се справиш Peace Praynig
Приготви се битка, която трябва да спечелиш Simple SmileКогато и от каквото имаш нужда, пиши! Ще помагаве с каквото можем!
Ти къде си оперирана и от кой? Готови ли са ти вече хистологичните изследвания?
Боже хора - на 26 години и рак? Тази болест вече съвсем изтрещя #2gunfire #2gunfire

# 451
milmich, за жалост се виждаме тук. Аз се оперирах в пета градска при д-р Близнашки. Всички лекари бяха изненадани от диагнозата ми, заради възрастта. Аз като попитах дали съм много болна ми отговориха,че главно ппроблема не е болестта ,а  възрастта ми. Защото не съм омъжена и нямам деца, а както се досещате...искам да имам такива.

Мен лично много ме е страх от химиотерапията. Страх ме е от опадането на косата и ме интересува всичко по този въпрос. Исках да ви питам...колко дълго може да продължи химиотерапията(предполагам зависи от степента на развитие на болестта), кога започва да опада косата и кога започва отново да расте. Доколкото знам ще започна с лъчетерапия и след това е химиотерапията. Колко често се вземат тумор маркери?

Имам наистина много питания и тепърва все повече ще стават.
Благодаря ви, че ме приемате така бързо  Hug Hug Hug Hug

# 452
Скъпа Карола, по - леко с питанията, че ако ти отговорим всички на всички въпроси сега, ще се побъркаш...Давай едно по едно - стъпка по стъпка!
Косата започва да пада между 10 и 20 ден след първата химиотерапия. Ти си още далеч, защото първо ще ти е лъчето. Може и да не падне цялата, но тези случаи са редки, но, повярвай, косата е най - малкия проблем, когато имаме тежка диагноза Peace На мен почна да ми расте още по време на химията и тук много момичета махнахме бързо, бързо перуките. ТМ се вземат на 6 месеца след първата година. първата година доколкото си спомням на три месеца. Преди операцията прави ли си туморен маркер и какъв беше резултата?

# 453
Здравей, Карола - жалко че се запознаваме по такъв повод .  Тук ще намериш това което търсиш - приятелско рамо  и подкрепа в борбата Hug .От Русе  ли си ?Защото съм чела твои постове в Русенски форум.И не се шашкай- сега в главата ти сигурно е каша , но нещата лека полека ще си дойдат на мястото . Засега прави упражненията ,за косата има време  Wink
На мен ми беше изтръпнала ръката от лакътя до рамото почти три месеца ,въпреки упражненията ,така че е съвсем нормално .

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 13:12 от @tani4ka

# 454
И аз да попитам за косата-как така започва да расте ... Аз си мислех,че трябва да мине и последната вливка, да опада там отново каквото е поникнало отново, и едва тогава ще си я отглеждам за постоянно.

# 455
Чета тук писания за болежки в областа на операцията.Това ще ни е за цял живот-искаме или не.Но дано да са само тези болежки -да няма друго!То на страха очите са големи! #CrazyКолкото по малко се опипвам толкова ми е по спокойно.На конт.преглед казвайки на док.че имам въпроси отговора му беше че само Господ може да ми отговори на тях. newsm78Питала съм се защо изобщо ги има тези-контролен преглед?Това за мен е пълна измислица-по скоро отчитане на дейност!Момичета моето образувание беше 2`5см. и засегнати 10 лв.Ама аде -какво да правя-нали ходих 3-4 мес. преди това на мам. и констатацията беще че трябва да съм спокойна нямало нищо!Но това е България с нейното мило здравеопазване! CryНо рачето не пробира за съжаление все по вече хора и от по богатите се срещат с него.Сякаш е епидемия -чумата на 21 век!Ще се бориме и ще успеем!Сигурна съм!!!Относно килцата и предстоящият бабин конкурс-аз ще бъда в кат макси баба- е там няма как да не спечеля!! Joy newsm62 smile3501 newsm39 Сега съм на работа но довечера ще посрещам пролетта!!!Хайде на купон!!!!!!!!!!!!!!

# 456
 Не е така, и аз си мислех,че ще опада newsm78  и чак после ще започне да расте , но косата едновременно пада и расте.Моята специално оредя , а не опада съвсем.Въпреки това аз се обръснах , защото ръсех косми навсякъде .Да не ти казвам , че по краката продължават да ми растат косми , а пък интимното окосмение си стои.За около месец от подстригването ми е пораснала косата с около 2-3 мм .Сега наближава 20 ден от втората химия - ще видим дали косопада ще се засили.А пък как ме наболяват вените където бяха вливките Cry - все едно съм си натъртила ръката там.Освен това и цикъла и ми не спря ,не е редовен ,но пак си идва . Rolling Eyes
Зара , какво стана ХЕР? newsm78

# 457
На мен само от скалпа ми капеше косата.Всичко друго си ми беше космато до последно.
Само облъчваната подмишница все още ми е плешива... Mr. Green
Така че,дръжте си бигчетата или джилетчетата под ръка,че може и до си ви трябват винаги! Joy Joy

И един въпрос събуждате в мен ,като ви чета за това опипване...
А бе,моми,вие мъже нямате ли си ,та сЪ барате сами,Ъ?! Mr. Green
Я сЪ стегнете... Naughty

# 458
  • София
Да се отчета, нищо не свърших със срещата с д-р Митева във връзка с резултата от КИШ, т.е. липсата на резултат.
Д-р Митева ми показва вече втори път, че адски съм й антипатична - чаках 2 часа и не можах да разговарям с нея. Долу пред 21-кабинет беше адска задуха, стана ми лошо и си тръгнах.  Мисля си, дали това не се случва, защото не се включих в прословутата програма с деносумаб?!?!?
Няма да се пъна, тя мойта с тия +++ на ХЕР2 е ясна.

Смятам на 9-ти април при прегледа преди следващото вливане да дам резултата и каквото ми кажат - и без тов на тези прегледи всеки път ме гледа различна лекарка. Но като лекуваща ми се води д-р Митева. Разбирам че са много уморени, защото в 13.00 ч. още не бяха свърщили с прегледите, но нали и ние сме живи хора и имаме нужда от малко внимание и отношение.

# 459
  • София
Карола, поздравявам те мило момиче, че толкова бързо след операцията си събрала сили и почваш да се бориш. Сигурна съм, че ще имаш подкрепата на всички нас!!!!!! Hug
Първо искам да ти кажа, че ние цялата група бяхме на първата среща с перуки, но веднага след това се появихме с полуголите глави и бяхме толкова сладки. Ще се харесаш и ти. Колкото до страха, нормално е -  това е чисто човешко чувство. Всички ни е страх по една или друга причина.
Но с времето силния страх се притъпява. Връщаш се към ежедневието и започваш да обръщаш по-малко внимание на заболяването. Естествено е, че ще си мислиш за семейство и детенце. На твоята възраст живота е пред теб! Всичко ще се подреди. Просто се приготви, че хубавите неща в живота ти ще се случват малко по-бавно. Това е от мен баба Маргич Hug

# 460
  • София
Зара, аз си мисля, че трябва да направиш всичко възможно да отидеш при д-р Куртева или д-р Тимчева. И двете имат частни практики. От това изследване зависи и химиотерапията. Направи си моля те консултация с една от двете.

# 461

И един въпрос събуждате в мен ,като ви чета за това опипване...
А бе,моми,вие мъже нямате ли си ,та сЪ барате сами,Ъ?! Mr. Green
Я сЪ стегнете... Naughty
smile3521 smile3521  smile3521
това много ме разсмя ,благодаря , имах нужда  Joy
Зара, аз си мисля, че трябва да направиш всичко възможно да отидеш при д-р Куртева или д-р Тимчева. И двете имат частни практики. От това изследване зависи и химиотерапията. Направи си моля те конселтация с една от двете.

съгласна съм - поне си от София, имаш варианти,аз от Русе се вдигнах и ходих при доцент Тимчева .Не чакай до следващата вливка ,действай

# 462
И аз се подстригах, защото ръсех косми навсякъде. можеше и да задържя 5-10 косъма, ама реших да действам радикално. Косата пада и расте, това е точно така! Виждам, че не съм единствената, която е била на химии и на коламаска едновременно Mr. Green
 Hug

# 463
Косата пада,а после каква пораствааааа...Майкуууууу...
Гъста...Буйна...и...Къдрава... Толкова къдрава,че ще ви питат дали сте били на студено къдрене... Joy Joy
Сега се сещам като се остригах 0 номер...
Една приятелка фризьорка ме офъка.Бяхме се уговорили да отида след работно време,за да няма други клиенти.Да не им докараме стрес,таковата... Mr. Green
Сядам аз на стола...Душата ми е свита на топка...Таня започва да ме стриже с машинката и сълзите ѝ тека като водопад...
След като свърши ръцете ѝ трепереха ....Седна,запали си цигара...
Аз през това време сЪ барнах с пИруката... bowuu
А Таня,милата ми,ще ми дава кураж,ще ме успокоява демек...
И ми казва: "И сега,миличка,няма да се притесняваш! Главата горе и това е!"
Пък аз и отговарям :"Естествено ,че трябва да е горе бе,Танче,иначе ако я наведа ще ми пада перуката..." Mr. Green
Тя хем рева,хем се хили с моите изцепки...
Сега като се видим честичко си го припомняме този случай... Joy Joy

# 464
Мамеее, де си бе,да разкажеш как си беше метнала цицата на лентата със стоките в магазина... Joy Joy
И я кажи,къде стоят на баба циците... Mr. Green

Миленка, сега се сетих и за твоето приключение с клоните в Търговище... Joy Joy

А пък аз моята веднъж я лепих на таблото на колата пред смаяния поглед на един ...полицай... Mr. Green

Разкажете на новичките,да ги поразсмеем малко,че да не се пУашат толкова!
Животът и по-време на химиотерапия е весел !!! Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт