Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 651
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Това вече го знаете, ама пък не знаете последната изцепка дето направих и то преди няколко дни.
Ще излизаме със средната внучка и  тя ме юрка да бързам, че закъснявала.
Търся си аз циците и никаде не ги намирам. Крайно притеснена и подвиквам - Тони, да си ми срещала някъде циците бабеееееееее  Joy Joy Joy
Тя ме погледна първо озадачено и като прихна, естествено и аз след нея, като светнах какво съм казала  bowuu

# 466
Е ,искрено се посмях на последните  постове ,макар,че въобще не ми е до смях.......много ме радва обаче позитивизма ви момичета и отпивам от вашата жизненост,че след Карола като нова тук,аз съм само едни гърди пред нея и тепърва ще ви догонвам.....
   Приятна вечер на всички!

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 19:15 от sianie35

# 467
Това вече го знаете, ама пък не знаете последната изцепка дето направих и то преди няколко дни.
Ще излизаме със средната внучка и  тя ме юрка да бързам, че закъснявала.
Търся си аз циците и никаде не ги намирам. Крайно притеснена и подвиквам - Тони, да си ми срещала някъде циците бабеееееееее  Joy Joy Joy
Тя ме погледна първо озадачено и като прихна, естествено и аз след нея, като светнах какво съм казала  bowuu

С дъщеря ми щяхме да се напикаем от смях smile3521 smile3532 smile3521
Хубаво е, че намираме по нещо смешно в цялата ситуация Joy Joy Joy

# 468
Маме, ами така е ,като непрекъснато им сменяш местонахождението! Нали преди стояха на скрина... Joy Joy

# 469
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Аз онзи ден бях в магазина на Амоена (така ли се пише  newsm78 ) и беше голяма лудница и се изнервих и си тръгнах и реших,че в Русе ще си търся протеза. И ми звъни една приятелка и казва: Аз само да видя дали си си купила цица  Joy Joy Joy Joy Много ме разсмя Simple Smile Ама още не съм ходила лично до тукашният магазин. Като знам какво ходене по мъките ще е докато ми отпуснат парите за протеза и перука.. май трябва да се стегна и малко да изляза навън. Откакто съм се прибрала в понеделник само един път съм излизала за 30 мин... Едно отпаднало ми е Sad

# 470
Здравейте момичета  Flutter ПРИТЕСНЕНА СЪМ  Sad
Искам да попитам тези от вас които са били с карцином на гърдата , как са го установили ,при лекарски преглед лекаря им казал веднага операция ли?
Питам защото на мен лекарите които съм посещавала не са ме пращали на операция , но в нета четох как се оперира ФА или киста , а излиза лошо  Tired и се притесних .
Нима на ехографа и мамографа не се вижда дали е лошо или добро то ако е така защо са ни тези профилактични прегледи ?
Ако всяка бучка в гърдата е застрашаваща здравето, защо няма практика да се махат всички образования независимо дали са доброкачествени или не ?
Зная , че едва ли бихте ми отговорили на всички тъпи въпроси , но наистина се питам , ако на ехограф и мамограф не се виждат нещата какви са защо са тези прегледи .
Аз имам нещо в гърдата си и не се знае какво е - различни мнения ( фа ,киста ,липом) различни измервания ... хирурзите казват махай го за да не го мислиш  , мамолозите са на мнение да се следя , а аз немога да взема решение ЗАЩОТО  ако се следя не се знае какво следя , а ако се оперирам не бих била по спокойна от сега , защото тези неща рецидивират , А И ПО НИКАКЪВ НАЧИН не ми дават застраховка за нищо .
Благодаря че изчетохте поста ми , ако е спам за вас може да ми пишете и на лични , но наистина вашето мнение е важно за мен ... още повече да ми кажете - видя ли се карцинома на ехографа или не  и как решихте да се оперирате - насочиха ли ви или вие сами взехте решение  Thinking

Благодаря ви и ви желая здраве , здраве и само здраве за да се радвате на внуци и правнуци .

п.п. единят от докторите ме видя че съм обезпокоена - направи ми ехография с доплер и реши , че щом няма кръвопоток значи всичко е ок , но за мое успокоение каза , че ... баба му починала на 103 години , а имала карцином - така че на всички ви желая по 103  Wink

# 471
Карола ,при мен всичко мина много леко ,без излишно размотаване по институциите .Трябва да имаш протокол за протеза и перука ,номер на банкова сметка - където ще ти преведат парите и лична карта .На място ще попълниш заявление по образец и те ще ти се обадят кога да отидеш да ти връчат заповедта за отпускане на средствата.После чакаш да ти ги преведат - което отнема около месец и ходиш си пазариш.Ако имаш пари може и предварително да си вземеш нещата - но само от лицензиран търговец , защото после се попълва един протокол за покупката и се връща обратно в социални .В Русе социалните   се намират в уличката зад Арда .Много бяха любезни служителките .Дано да ти бях полезна  Laughing

# 472
joremimi,тук всички сме оперирани от карцином на гърдата.
А ти ,за да не се притесняваш напразно и за да не се вкарваш във филми,просто иди да ти махнат бучицата.Хистологията най-точно ще покаже каква е !
Ще ти дам пример с мен.Мамографът не можа да улови една киста,която на ехографа се видя много ясно!
Може да ти предложат тънкоиглена биопсия,но и тя е нож с две остриета.Прилагат я,но все пак има мнения и твърдения,че от нея е възможно да се разнесат ракови клетки и в други части на тялото.
Така че,отиди да ти извадат топчето.Ще го изследват и като се събудиш ще разбереш "каква клечка си изтеглила".
Пожелавам ти късмет!  bouquet

Каролке,цял ден се опитвам да си спомня в коя тема съм те засичала,но така и не успях! ThinkingПодсети ме ако можеш!

# 473
 joremimi обикновенно на мамография и ехограф се вижда , но пък и зависи колко е голямо образуванието ,кой разчита снимката  и други фактори .Ако разсъждаваш така , никога няма да бъдеш спокойна .И каква застраховка искаш newsm78 - в медицината 2+2 никога не е 4- няма 100% сигурност .Щом не искаш да се оперираш ,нито пък ще си спокойна да го следиш поискай да ти направят биопсия- със спринцовка и игла се пунктира мястото и материал се изпраща за изследване .Или направи още консултации- варианти много , но не може така да стоиш в неведение.Успех и дано намериш правилното решение за себе си Simple Smile
Сисссс писали сме едновременно

# 474
А ти ,за да не се притесняваш напразно и за да не се вкарваш във филми,просто иди да ти махнат бучицата.Хистологията най-точно ще покаже каква е !

Миличка smile3525, Благодаря че толкоз бързо ми писа , да така ще се установи най точно какво е , но никои не ми предлага такава интервенция ( с изключение на един заинтересован хирург които цитирах по горе :"махай за да не мислиш иначе образованието е доброкачествено "- аз сум притеснена защото от информацията която четох в нета разбрах че ехографа и мамографа не винаги могат да установят истината .

# 475
joremimi обикновенно на мамография и ехограф се вижда , но пък и зависи колко е голямо образуванието ,кой разчита снимката  и други фактори .Ако разсъждаваш така , никога няма да бъдеш спокойна .И каква застраховка искаш newsm78 - в медицината 2+2 никога не е 4- няма 100% сигурност .Щом не искаш да се оперираш ,нито пък ще си спокойна да го следиш поискай да ти направят биопсия- със спринцовка и игла се пунктира мястото и материал се изпраща за изследване .Или направи още консултации- варианти много , но не може така да стоиш в неведение.Успех и дано намериш правилното решение за себе си Simple Smile
Сисссс писали сме едновременно

Благодаря  smile3525 да наистина няма застраховка за нищо - то  е ясно  образованието е 10 мм и е били по дълбоко и доктора каза че не е сигурно дали ще се улучи точно за биопсия , за това да се следи и ако расте да се маха  Crazy... ако не расте ... и аз не знам какво ...то дано не расте де  
 bowuu

# 476
Както ти написа Сиссс- отивай и го махай да ти е спокойно на сърцето , пък после дали ще се появи друго или не - божа работа Wink .Иначе докато го следиш  нещо ще ти човърка подсъзнанието  непрекъснато .Успех

# 477
Абсолютно съм ЗА махането на това,което имаш!  Възстановяването няма да ти отнеме време. По-добре е да го извадят, да мине хистология и всичко да е добре,отколкото да стои там и да се чудиш какво следиш. Аз нали се чудих и си викам:млада съм,най-страшното не боли... Но след махането на ФА се оказа, че е най-страшното и последва втората операция. Не се тревожи от операцията. Това е най-малкото зло. Ако си с местна упойка ще си кукуряк за нула време. Дано случиш обаче на хирург...че всякакви ги има..

# 478
  • София
Сега е момента да споделя с вас последните новини около моята особа.
Та отивам миналата седмица в диспансера. Накараха ми се, че отдавна не съм ходила на контроли и ми поискаха обяснение. Аз нали съм си скромничка  Embarassed им казах, че имат толкова много работа с друт.гите пациенти, че хич не ми се иска да ги занимавам с моите простотии.Тъйй...
И нали е навлязла новата мода и там, започнаха да ми свалят нова анамнеза. А картона ми е с дебелината на "Война и мир". Доктор Кръстева / която ми беше химиотерапевтка преди 20 години / започва да рови, да чете и накрая вика - хайде започвай да разказваш, защото от това тук нищо не разбирам. Започнах аз романа си по дати и години, по терапии и операции.
Намерихме едни поизбелели епикризи от 1992 година, при това наполовина останали.
В тях пише - ФИБРОАДЕНОМ.
Първоначалната диагноза, подкрепена от ехограф, мамограф и иглена биопсия беше карцином.
След операцията, хистологията е фиброаденом.
Една година след това даде рецидив и в другата гърда и след направената операция се събудих без две цици.
На всичкото отгоре сега след последния рец ХЕРа ми е 3 +.
Дали и тогава не е бил ? Никой не може да ми каже, защото туморната банка изгоря преди години, та и блокчето оттогава не мога да изследвам.
И какво излиза? С фиброаденом и ХЕР 3+ живея вече 20 години ?

# 479
Хули , ти  сама си го написала - жива , напук на всичко   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт