Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 609
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Скъпи дами, а мога ли да си боядисвам късата /малка/ косица?! Като се има предвид, че съм от отбора на бабите, никне само бяла, за съжаление. Знам ли, химии, туй-онуй? Да не е противопоказно. Гледам бигбаба, ама тя си е русичка.  bouquet

# 496
  • София
Може, но за предпочитане е боя на растителна основа. Аз се боядисвах с Бютти и продължавам да го правя.
Не е реклама админи !

# 497
  • В царството на игрите:)
Зара, и аз си зададох същия въпрос, защото и аз съм много бяла и пробвах едни път с безамонячна и заприличах на......А, бе да не ви говоря, веднага си метнах пак перуката Mr. GreenНякой път може да се престраша да ви пусна снимка от този период. Голяма смешка. И почнах да си се боядисвам с Гарние, но истината е, че по време на химиите не съм се боядисвала, а веднага след това, та до днес Rolling Eyes

# 498
Joremimi,за съжаление фиброаденомите както се изказа лекаря понякога имат и лоши съставки което означава че могат да стават и карциноми,това освен всичко останало като не уцелено при биопсия и т.н.Имам приятелки,на които 10 г. и повече не са оперирали фиброаденома и няма нищо,но ти никога не може да знаеш при теб как ще се развие и дали е фиброаденом наистина(при мен лятото беше доказан с биопсия фиброаденом,декември-карцином)Операцията не е тежка въобще така че не му мисли..

# 499
  • София
Боже, днес, на петия ден след втората вливка, разбрах що е то химиотерапия. Притесних се, защото чух че при сина ми започват съкращения, след това извърших няколко движения по този повод и като се успокоих малко реших да изпия чаша бира.
Не е за вярване, напих се зверски от една чашка бира и след това разбира се ми стана лошо и т.н. в банята.
За първи път от 22-ри февруари повярвах, че онези хора в Онкото ми вкарват гадости в организъма.
Момичета, косицата няма да я боядисам, за да не ми се случи и на главата нещо подобно като на стомаха.

Спокойна вечер, момичета!

# 500
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Пиша за първи път в темата. Чета я като вид подготовка.
Бях планувана за приемане в КОЦ Пловдив на 19.03.2012г.  От 7:00 часа сутринта докато чаках на опашките при приемането в хирургично отделение, взеха да ми се появяват всички симптоми на грипен вирус и макар вече настанена в стая и маркирана за операция на бучка на гърдата взеха та ме изписаха още преди обяд на същия ден. Тръгнах си и все още се чудя, дали тази абсурдна случка с мен е знак на съдбата да проуча повече нещата и да предприема най-адекватно решение за мен, преди да ме режат.
На 22.03. в предаването "На кафе" по Нова ТВ темата бе "рак на гърдата" с чуждестранен доктор, който говори около 40 мин. много интересни за мен неща, но не видях никой тук  да е коментирал предаването. Ето и линк към него: http://play.novatv.bg/play/268683/
Чудех се дали в БГ правят това ядрено изследване на сентинелния лимфен възел. Не разбрах и как точно се нарича. По време на операцията, след като отстранят тумора, как разбират дали да пипат и лимфите?  Това изследване ми се струва, че би могло да даде ясна и точна представа!
Другото което силно ме заинтригува е запазването на зърното и кожата за евентуална пластична хирургия по-нататък. Някой има ли информация и за това, защото сега е момента, ако ще ме оставят без зърно и/или гърда, да си го запазя в някой "мраз", за да си го "лепна" след това отново. Simple Smile
Поста стана дългичък и ще спра до тук за сега, че ако продължа и с другите ми многобройни въпроси и най-малко още толкова ще пиша, ама те хората са си го казали: "Не питай старило, а патило!"

# 501
Добро утро дами, минавам да ви поздравя и да ви пожелая да изкарате уикенда чудесно, надявам се всички сте ок :hug:Nezabravka накратко ще ти кажа с мен какво се случи ,а ти си отговори сама дали е знак на съдбата : на 19.01 тази год бях планувана за операция и аз в КОЦ Пловдив,приеха ме , описаха ми документи всичко и в момента в който ме настаниха МЦ ми дойде и така за 15 минути бях приета и изписана да се върна след като всичко е ок, честно казано ядосах се на каръшкия си късмет бях се настроила психически и ми се искаше колкото може по бързо да се оттърва от досадното топче в гърдата но не.И така си се върнах след седмица оперираха ме, резултата ясен щом съм тук (което го казвам с много приятно чувство Hug)Съдбата че дава знаци дава но според е важно как ги тълкуваме,пожелавам ти с цялото си сърце всичко при теб да се развие по най-добрия начин  bouquetА колкото до "старило и патило" аз съм на същото мнение и за всичко което ме интересува се обръщам първо тук към момичетата ,вярвай ми ще получиш най-сърдечния съвет от тях,успех Hug

# 502
Здравей Nezabravka,след операцията ми се наложи да търся инфо в чужди сайтове за рак на гърдата(т.к. за невроендокринен рак на гърдата в бг сайтовете нямаше нищо)четях описани подробно случаи от различни страни,направи ми впечатление че при всички случаи при операцията изследваха този сентинелен л.в.,ако той има метастази се махат лимфните възли,ако той няма - не се махат - това беше в описаните случаи.И аз си зададох въпроса защо в бг не се процедира така,ако беше така сега щях да съм със запазени л.възли,не съм търсила повече инфо защото вече са ми махнати,но ако го бях разбрала преди операцията щях да питам!Кажи после Simple Smile

# 503
 Може би Бубето  (Любка Ангелова-модератор на Клуб за борба с рака в Dir.bg) ще ви помогне с информация. Ето едно нейно  интервю:
http://www.youtube.com/watch?v=10eyvrimHCk&feature=plcp& … WYgRFLCXTRRmc4%3D

# 504
  • Пловдив
... пожелавам ти с цялото си сърце всичко при теб да се развие по най-добрия начин. А колкото до "старило и патило" аз съм на същото мнение и за всичко което ме интересува се обръщам първо тук към момичетата ,вярвай ми ще получиш най-сърдечния съвет от тях,успех Hug
Благодаря за пожеланията, много мило!
Бих  била благодарна да получа колкото може повече инфо и съвети от всяка от вас.

... ако го бях разбрала преди операцията щях да питам! Кажи после Simple Smile
Е аз точно това се опитвам сега - да разбера колкото може повече преди операцията, но ... много е трудно да се сблъскаш с нещо тотално непознато и така специфично и да търсиш "другите варианти" преди още да си запознат с масовите такива. Разбира се, че ще кажа, особено що се отнася за така важно нещо, което може да промени толкова важни неща за всеки индивид, а не просто "поредния пациент".

Може би Бубето  (Любка Ангелова-модератор на Клуб за борба с рака в Dir.bg) ще ви помогне с информация.
Благодаря ти за инфото! Изгледах интервюто. А случайно да знаеш как бих могла да се свържа с тази жена?

Ето какво още научих за 1 денонощие ровене из нета:

Изследването на сентинелния линфен възел се казва PET/CT (пет сити), ако не греша.
Сцинтиграфия се прави също с радиоактивно вещество, както и РЕТ/СТ .
И двете изследвания дават резултати за липса или наличие на ракови клетки.
Да, но ... Каква точно е разликата между двете изследвания?
Искам преди да ме режат да се знае до къде и какво е нужно да се отстрани.
Ако няма ракови клетки в ЛВ (лимфен възел) дали пак отстраняват лимфите, защото били възпалени или кавото и да е там?
Хич не ми се иска да ми отрежат нещо, което не е трябвало, както и обратното де!

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 16:30 от Nezabravka

# 505
момичета,отговорете ми на един простичък въпрос-като научите всичките тези сложни термини,това с какво ще ви помогне?!
И цялата медицина да изучите,не вие определяте как ще ви лекуват!
Има си онкокомитет,който решава за всеки какво лечение е нужно.Никой не го лекуват с посочено по негово желание и интереси лечение.
Когато аз бях решила да си изпращам блокчетата в Лондон и попитах лекуващата ми лекарка ,какво ще се случи,ако от там резултатът е различен от този на Христова.Знаете ли какво ми отговори ?! "Тук важат резултатите на доц.Христова.Ако искаш и на луната си изпрати блокчета -все тая...Никой няма да се съобрази с техните резултати..."
Така че,успокойте си душиците бе,пилета шарени!
Сега отново ще ме нападнат ,че е безотговорно...Дори и така да е,всяка спестена стресова ситуация е по-добра за мен,отколкото безмисленото ровене...

# 506
Моите документи минават през онко комисия само в София,където бях оперирана и в градът, в кйто живея. Аз не вярвам да има разлика в насроченото лечение. Вече съм се насочина към онколог в моят град, така че не чакам да се промени нещо Simple Smile Само си търся правилният препарат и схемата за вливките.

# 507
Незабравка, аз съм медицинска сестра - 15 години съм работила в хирургия  и мога да ти кажа , че това изследване в БГ не се прави .Колкото и малък да ти е тумора ще ти махнат всички лимфни възли, за да е сигурна работата.Не се вкарвай излишно в някакви размишления .Доста от нещата които се правят по света няма да стигнат до нас поне още 20 години.Така , че разчитай на опита и професионализма на  хирурга си ,прави каквото  ти казват и нещата ще си дойдат на мястото.  

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 18:52 от @tani4ka

# 508
  • София
Привет на всички момичета!
Аз не мога да запомня все още момичетата които влязоха в темата през последните десетина дни, но ще се постарая да го направя Laughing Казвам го, защото вече се обърках, коя е оперирана и чака химия и лъче, кое друго момиче чака операция, кое чака резултати за Хер и т.н. Искам пак да кажа, че специално за онко заболяванията има световни стандарти както за лечение, така и за изследванията. Както лекуват в чужбина, така лекуват и у нас. Разликата е, че в чужбина никой няма да спести от херцептина и да те укори, че си много дебел и отива много материал Joy (Имаме си пример с Миленка), никой няма да отложи лечението ти защото няма пари за лекарства или защото апарата не работи.  Нещо друго искам да кажа - един добър онкохирург може като види лимф.възел да разбере дали е добър или не, макар, че винаги чакат по време на операцията да излезе изследването. знаете ли момичета, най-добре е да мислите позитивно и да знаете, че правите всичко онова което трябва да се направи. Пък оттам нататък Бог да е с нас!!!!!!!! Praynig

# 509
  • София
Писали сме с Таничка заедно, но се включвам веднага, защото изобщо не съм съгласна с нея.
Не сме изостанали по познания в областта на онкологията, особено при рака на гърдата. За какви 20 години говориш мила не зная, но в цял свят се влагат милиарди и  се работи и аз съм оптимист, че е много близко времето когато ще открият лекарство, както и ваксина. Praynig   

Общи условия

Активация на акаунт