Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 611
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
  • В царството на игрите:)
Мадами,май ще има промяна в плана за Банкя!!!
Засега по непотвърдена информация,програмата ще бъде преместена в с.Баня,Карловско!
Очакваме потвърждение от Жени в началото на април!!!

Драга ми Венето, имаш ли някакво инфо по въпроса?! Thinking

Привет, ами аз много ще се кефя ако мястото е различно, защото не обичам да повтарям. сега си писах с Жени и тя ми каза, че още не е 100 % сигурно, но до няколко дни ще знаем.
Скъпа Сиссссс, щом сме заедно има ли значение къде ще сме? Mr. Green
Каролке, става въпрос за едни почивки /рехабилитации/, които организира АПОЗ. Грижат де за физическото и психическото ни здраве, а иначе казано, правим си веселото Joy Тъй като миналата пролет ходихме, сега пак мислим да повторим. Дай Боже всичко да е ок Praynig

Сияние, сигурно няма да ти е лесно, но пък покрай грижите за детето няма да ти остава много време да мислиш Hug

# 541
ММММ, я ми пишете на лично с повече инфо. Имам много близки познати в мястото,което се спряга за тази година пък и ако се запозная с вас ще е супер  Heart Eyes

# 542
И на мен ми се ще да се запозная с всички ви ,но доколкото знам тази рехабилитация се прави година след операцията или бъркам.... newsm78.....ако един ден имам възможността -ще се възползвам  да ви видя с удоволствие!

# 543
  • у нас - на брега на морето
sianie35, ние варненки можем да се запознаем и по-рано. Тъкмо ще имаме поне 2 общи теми - рачо и ученичетата ни. Моят е на 9.
За рехабилитациите мисля, че трябва да са приключили химиите и лъчето, а то си отива година.
Zara53, благодаря за поздрава! Hug Честит празник и от мен на всички мами и баби!  bouquet

# 544

Може би Бубето  (Любка Ангелова-модератор на Клуб за борба с рака в Dir.bg) ще ви помогне с информация.
Благодаря ти за инфото! Изгледах интервюто. А случайно да знаеш как бих могла да се свържа с тази жена?

С Бубето може да говориш на Зеления телефон 080011202  или в скайп  zelena80011202

# 545
  • Пловдив
Незабравка, аз съм медицинска сестра - 15 години съм работила в хирургия  и мога да ти кажа , че това изследване в БГ не се прави .Колкото и малък да ти е тумора ще ти махнат всички лимфни възли, за да е сигурна работата.Не се вкарвай излишно в някакви размишления .Доста от нещата които се правят по света няма да стигнат до нас поне още 20 години.Така , че разчитай на опита и професионализма на  хирурга си ,прави каквото  ти казват и нещата ще си дойдат на мястото.  
@tani4ka, благодаря ти за отговора и за обяснението на лични, обаче... защо казваш, че се махат всички ЛВ, какъвто и да е тумора?  #Crazy Ами ако не е злокачестен? Или пък както в доста случаи се оказва, че в ЛВ е нямало ракови клетки, а са отстранени? За какво е тази презастраховка? Това е неуместно според мен. Лимфите пазят тялото, ако се махнат възстановяването след операцията е по-бавно и по-болезнено.
Именно за това искам преди да ме режат да знам има ли ракови клетки в линфите, за да мога да предотвратя премехването им. Никой не може да ми изреже нещо, което съм споменала писмено да не се прави!
В България има PET/CT, а сцинтиграфията преди операция е добър вариант като изходно ниво с което след това да се сравнява!

# 546
  • Пловдив
Здравейте  Hug, незнам дали съм на точното място , но ако помогнете с инфо ще съм Ви много благодарна.Трябва да направим консултация с хирург -пулмолог в София (става въпрос за метастази в белия дроб и вероятно операция, ако се наложи) .Търсим доктор , към когото да се обърнем (не съм сигурна дали специалиста е точно такъв, в Пловдив реагират доста неориентирано и искат консултация  Cry Confused).Ще съм благодарна, ако може да помогнете с имена, координати .Желая Ви успех и много сили с нелеката борба  Hug

# 547
Когато тумора е доброкачествен, естествено, че не се махат ЛВ, а и когато е злокачествен не се махат всички. Нали затова в епикризите пише извадени 5, извадени 10 и вече от тях се казва колко са заразени. Не се вадят всички. Мога да ви дам и едно инфо. Моя приятелка е правила едно изследване, което се казва MIBI и се прави в Онкодиспансера. Вкарва се контрастно вещество и се оглеждат всички ЛВ по тялото. На нея и го е препоръчала д-р Гаранина, която я е оперира и го е правила след операцията, за да се види дали останалите ЛВ са свободни от разсейки. Но според мен може да се направи и преди операцията и така се улеснява работата на хирурга. Тел. за повече инфо е  8752099.
Желая ви прекрасна седмица!

# 548
  • София
Карола,много ми е тъжно,че си си махнала подписа!

# 549
  • София
Криси   love001

# 550
  • София
Незабравка, не мисля, че решението за лимфните възли е по желание на пациента.
По време на самата операция хирургът решава дали и колко да махне.
В моята епикриза пише, че са извадени няколко, без да са открити метастази. Дори и да е за презастраховка - така съм по-спокойна!
Когато ме оперираха от фиброаденом - не ми пипнаха ЛВ. Но сега при рачето - май е било задължително   Cry

milmich всъщност дава много полезна информация  Hug

Миленче,  това изследване MIBI защо ли не е популярно, та и задължително  newsm78 Не трябва ли да бъде ПРЕДИ операцията, за да знае  хирургът предварително с какви ЛВ ще си има работа newsm78 След е "след дъжд качулка"  Rolling Eyes

# 551
Ами на мен ми се струва, че така е по - логично, но специално моята приятелка си го е правила след операцията, за да бъдел сигурен хирурга, че е махнал рисковия пакет от ЛВ. Така и било казано. Аз също научих от нея за това. много малко лекари го правят явно newsm78Но не виждам никакъв проблем да го направиш и преди операцията.
Веществото, което се вкарвало маркирало само ЛВ по цялото тяло. На принципа на сцинтиграфията.
milmich всъщност дава много полезна информация  Hug
Е, нали за това е форума Mr. Green

Карола,много ми е тъжно,че си си махнала подписа!

Да, тъжно е..Тъжно е и, че толкова млада трябва да пише в този форум, НО дано Бог и даде сили да мине и през това препятствие по пътя си...Другите неща се нареждат Hug Hug Hug

# 552
  • София
Маргенце много те обичам!!!

# 553
  • София
Момичета, стига вече сте се бъзикали с тези изследвания. Ще напусна темата, ако трябва да чета само за това какво още изследване съществува, защо не сме го направили, трябва ли да го направим, колко лимфни възела са ни махнати и дали е трябвало да бъдат махнати. Ами аз лично не искам да мисля денонощно само за това. Ако някой иска да споделя такива неща, нека да го прави на лични. Съобразявайте се и с това, че има скъпи изследвания които не всеки може да си позволи. Не опира въпроса само до желание.

# 554
Здравей Nezabravka,изгледах интервюто което си посочила,там лекаря много добре е обяснил за какво става въпрос:учените знаят че раковите клетки при рак на гърдата са много последователни,затова тeхния път е първо сентинелния възел после останалите лимфни възли,затова по време на операцията докато си под упойка(както изследват и тумора дали е доброкачествен или злокачествен) изследват и сентинен.л.в. и ако няма метастази в него значи и другите лимфни възли са чисти!Според мен щом искаш трябва да питаш конкретно твойте лекари за това изследване на сентин.л.в. по време на операцията!Няма защо да ги смесваш с всички други изследвания-те се правят и при незасегната лимфни възли защото рака освен чрез л.възли може да метастазира и чрез кръвта,но това няма отношение към въпроса за сент.л.в.
Иначе интервюто с доктора е добро,но за съжаление за нас тук не се процедира точно така!

Общи условия

Активация на акаунт