Случи ми се нещо странно VIII

• 138 681
  • 834
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Защо просто не изхвърли това пликче, ами си му брала страх?  Mr. Green Има още един  вариант за шумоленето на пликчето - да ти е изтичал дезодоранта, но тогава щеше да чуеш и съскане, или пък химичните съставки от козметиката ти да са дали някаква реакция - нещо като мини бомба.  Mr. Green Но пък, ако на някоя от козметиките ти има залепен хартиен етикет - хлебарките ядат хартия... Ако пък си имала намазано сирене по червилото ( Mr. Green) гаранция е мишка.  Peace

# 556
  • Балчик
Ако пък си имала намазано сирене по червилото ( Mr. Green) гаранция е мишка.  Peace
newsm78 Laughing

# 557
Ама искрено ме разсмяхте! Нищо не течеше в плика и хранителни запази не криех в него, но така се стреснах, че чак сутринта и аз се зачудих защо просто не извадих нещата и не махнах плика да видим какво ще стане. Както и да е. Ще съм подготвена по-добре другия път, заредена с вашите идеи    Hug

# 558
Това с пликчетата се случва много често, и аз съм се стряскала, просто като има нещо в него, губи баланс, и започва да се намества, не, че спира като светнеш лампата но не звучи толкова силно и страховито.

# 559
  • При елфите ...
По принцип не се вкарвам в такива филми, но нещото, се случи/случва ме кара да си мисля странни неща.  newsm78
Преди 3 год. почина бащата на моя съпруг много ненадейно и скоропостижно. Седмица след това почина съседката ми и за мой "късмет" аз бях човекът, който я намери така. Беше минал някакъв период след погребенията, не знам точно какъв и започнах да чувам странен звук приличаше все едно се надува някаква тръба, но някъде из под земята и то само в едно от помещенията на къщата. Със сигурност не беше някакъв типичен за къщата шум, проверявах долу в мазето дали няма отворен прозорец или врата да става течение, беше през зимата, така, че всичко си беше затворено.
Интересното беше, че го чувах само аз, случвало се е да сме двамата със съпруга ми, шума да е доста силен и той ми казва, че не чува нищо! Не знам колко време беше минало, но шума спря да се чува и аз бях забравила за него, до тази година. Когато се изключително много се влоши здравословното състояние на майката на съпруга ми, шумът се появи пак и беше доста силен и го чувах пак само аз.  newsm78 След около 2 седмици нещата около здравето на жената се подобриха и шумът изчезна изведнъж.
Не знам какво са си мисля вече, съвпаденията и случайностите се много. Определено този шум не е само в моята глава и определено го чувам!  newsm78 Това е историята!

# 560
.. Определено този шум не е само в моята глава и определено го чувам!

като си запушиш ушите пак ли го чуваш?

ако не - провери да не е шум от тръба в къщата.. отделно от това може мъжът ти да не дочува определени честоти.. и моят не чува всички звуци, които долавям аз.

# 561
  • При елфите ...
като си запушиш ушите пак ли го чуваш?

ако не - провери да не е шум от тръба в къщата.. отделно от това може мъжът ти да не дочува определени честоти.. и моят не чува всички звуци, които долавям аз.

Проверявах там където можах и колкото можах, така и не разбрах от къде идва шумът. Не е постоянен, обикновено се чува 2 или 3 пъти като серия, след това спира и след някое друго време пак се повтаря и т.н. Не съм пробвала да си запушвам ушите защото съм сигурна, че шумът е външен, а не в главата ми /слава Богу, тогава щях да се притеснявам за психичното си здраве!/. Знам, че мъжете не чуват всички звуци, които долавят женските уши, но се надявах и той да го чуе, че да прецени от къде може да идва!

# 562
Здравейте мами,
Пиша от профилът на жена ми. Тя и без това не го ползва  Rolling Eyes.
Четох ви историите и ми стана интересно. Някои са наистина впечатляващи , а други изглежда имат съвсем просто обяснение , което в много случаи ни е под носа , но не можем да направим връзка.
Ще ви разкажа една случка , от която някой настръхна и не можа да спи дълго време.
Действието се разви в края на 80-те години  Laughing Laughing Laughing. Колко отдавна за много от вас !
Обитавах една квартира в Пловдив - вторият етаж на стара къща. На долният етаж живееше една стара сврака - баба Тинче. Всъщност се казваше Параскевица , но предпочиташе този псевдоним поради явен срам от кръщелното си име. По това време с  настоящата ми жена бяхме млади гаджета и много влюбени. Тя идваше при мен на гости , а и да види уж някаква нейна състудентка  която беше в съседната стая. Мина се време и нейната състудентка отиде в друга квартира , а стаята и  остана свободна. Баба Тинче много се зарадва на това. Беше разбрала че съквартирантката , чиято спалня беше точно над нейната се е изнесла а те не се обичаха много.
Няколко дни след това нашата баба съседка - стара ОФ деятелка ни пресрещна една сутрин видимо разтревожена и недоспала.
- Снощи чухте ли нещо???
- М.. не! Какво?
- Цяла вечер скърца нещо в стаята над мен.
Ние се споглеждаме и се кълнем че нищо не сме чули.
Минават се два дни и сутринта бабката пак на вратата:
-Чухте ли го снощи пак?
Пак не бяхме чули. Спим много дълбоко. Бабата се беше видимо много разстроила. Твърдеше че е духа на починалият и съсед. Явно изпитваше силна вина за неговата смърт. Човекът беше получил инфаркт след поредният скандал  с нея. Умрял в същата тази стая. Странните шумове продължиха почти всяка вечер за голям ужас на жената.
Един ден си пием кафето на терасата и виждаме баба Тинче да води един поп с калайдисано менче и чимшир в ръка. Пътьом към входа му разказваше подробности за духовете и колко лош човек е бил съседът отгоре. С риск да я изключат от ОФ организацията като партийно ненадеждна беше прибегнала до религията за помощ. Колко безпомощен може да бъде човек - да задраскаш с лека ръка авторитета , който си градила с години в партията само и само да си спокоен духом.
Попът си отиде.
След две седмици и ние сменихме квартирата.
Духовете ли? Със сигурност и те изчезнаха.
Причината за тях беше че спалнята в другата стая беше голяма и с гаджето отивахме оттатък да спим. То не беше всъщност спане (защо така му викат - не знам) , а по-точно НЕспане. (Както  казваше дедо поп в един виц: Не е проблема че спите с чужди жени , а че не спите като сте с тях Grinning) Бях млад тогава и ми ставаше при най-малкия повей на вятъра  Laughing. Изкарвахме бурни нощи  Sunglasses.
Поради  причина че напуснахме къщата шумовете престанаха , а аз се радвам че съм помогнал на една душа да намери Вяра в бога , макар и по косвен небожи начин.

С написаното до тук не искам да обидя някой във вярата му. Самият аз съм уверен  че такъв род проблеми се решават с Божия помощ.
Историята по-горе беше само едно добродушно намигване към случките , плод на развинтена фантазия  и изострена сензитивност  присъща на повечето от нас.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 18:56 от DNK

# 563
  • Балчик
DNK, Peace WinkМного поучителна история. Simple Smile

# 564
  • България
Историята по-горе беше само едно добродушно намигване към случките , плод на развинтена фантазия  и изострена сензитивност  присъща на повечето от нас.
Много освежаваща история  Peace
Ама и вие сте били едни скици Joy
Да оставите жената да се пече на бавен огън (това с най-чистосърдечни мисли го казвам)  Heart Eyes

# 565
На мен пък историята ми звучи глуповато. Не отричам, че има обяснение за странно случващи се неща, кога по случайност, кога от незнание, но да ги създаваш сам, да речем случайно, после обаче, да не си признаваш, та чак и религия да намесваш и  да се присмиваш на повярвалите.....извинете, но това не мога да го приема. Пък и след едва 2 седмици да се изнесеш...

# 566
  • България
На мен пък историята ми звучи глуповато. Не отричам, че има обяснение за странно случващи се неща, кога по случайност, кога от незнание, но да ги създаваш сам, да речем случайно, после обаче, да не си признаваш, та чак и религия да намесваш и  да се присмиваш на повярвалите.....извинете, но това не мога да го приема. Пък и след едва 2 седмици да се изнесеш...
Младостта те кара да правиш глупости.
В случая историята е даже с поука-къде за баба Тинче, изпитваща вина за смъртта на съседа, къде за автора, като смятам че и той е наясно с притесненията причинени на жената от тяхната лудория.
Глътка свеж въздух, поне за мен, е винаги добре дошла  Peace
ПП- Разказах една-две истории, случили се на мен и мои близки, за които щях да се радвам някой да даде простичко обяснение, но нейсе Crazy

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 18:41 от сирмовела

# 567
На мен пък историята ми звучи глуповато. Не отричам, че има обяснение за странно случващи се неща, кога по случайност, кога от незнание, но да ги създаваш сам, да речем случайно, после обаче, да не си признаваш, та чак и религия да намесваш и  да се присмиваш на повярвалите.....извинете, но това не мога да го приема. Пък и след едва 2 седмици да се изнесеш...

Здравей THE_dilian,
Има някакво неразбиране на конкретната ситуация. Може би не съм се изразил правилно.
В случая не сме си признали не защото сме имали някакво намерение да вкарваме страхове в жената. Споменах че случката се разви в края на осемдесетте. Може би много от вас не знаят  но въпреки че в последните години на осемдесетте   съжителството на двама души без брак беше по-либерално , винаги носеше своите негативни последствия. Още повече с активен член на ОФ-то в съседство. Това беше причината да си траем. А и не сме се изнесли за две седмици , а две седмици след случката по съвсем други причини.

С написаното до тук не искам да обидя някой във вярата му. Самият аз съм уверен  че такъв род проблеми се решават с Божия помощ.

Както вече казах по-горе на никой не се присмивам.

Относно странни случки и аз имам една , която няма логично обяснение.
Бях малък и спях един следобед. Сънувам че пътувам със самолет. В един момент самолетът започна да губи височина и да пада. Събудих се в ужас и направо подскочих в леглото до седнало положение. Погледът ми се спря директно върху старият  руски будилник пред мен. Беше точно 15.25ч.
Вечерта по телевизията съобщиха че самолет (мисля че беше на летище Варна) е катастрофирал при излитане в 15.25.

Друг случай:
В казармата съм и сънувам че работя в една кинопродукция в чужбина. Тогава само смятах да кандидатствам във ВИТИЗ. Споделих го с приятели и се посмяхме на нелепият сън.
След няколко години работя в чужбина по една кинопродукция и в един момент - ХОП! - ДЕ ЖА ВУ  Grinning

Странни неща се случват , независимо от бабатинчетата край нас... Laughing Laughing Laughing

# 568
  • в кукувиче гнездо
Преди дни сънувам, че моя приятелка се явява на конкурс за Мис и е ясно, че тя ще го спечели. Свършва конкурсът и избират друго момиче, на което слагат короната. Всички сме много учудени от случилото се и аз тогава виждам, че документите за конкурса не са подадени и тя затова не е спечелила. Сутринта, като се събудих, разказах сънят си на моя мъж. Той се смя и ми каза да го разкажа на въпросната ми приятелка. Същият ден още й го разказах. Тя остана като втрещена. Оказа се, че преди  няколко дена й се е случило всичко едно към едно. Само дето не кандидатствала за миска, а за много специална и страхотна работа. И са щяли да я вземат, ако си беше подала документите навреме......

# 569
  • София
Ох,не знам хора.Надявам се да не се повтаря.Пет години живеем тук и това е първия такъв случай.Може би е бил блуждещ дух,който само е преминал през нас и си е отишъл.Искал е малко внимание,може би и храна и като не получи нищо си отиде.Дано.

Lipstick,
дъщеря ми беше на около 2, 5 годинки когато ме питаше: "Мамо, защо в стаята ми има толкова много хора?" Като в стаята сме само аз и тя.
Също така и " Има голям вълк точно пред мен" и ми го описва.
А вечерта каза на баща си: " В тази къща е пълно с вълци, трябва да си намерим нова".
Една близка ми каза, че на тази възраст децата са между двата свята, сега вече всичко това отшумя.
Така че не се притеснявай.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт