Жиема, дано Емко попадне в хубав клас с добра първа учителка и добри дечица! И на вас успех!
Хубаво е, че ще има познати дечица в училище. Дано бързо се приспособи!
Надявам се и аз да свикне лесно. Сега е нещо като преход за него, тъй като ходи на "градски лагер", който е организиран в сградата на бъдещото му училище. Засега е с учителките си от детската градина, но следващия месец вече ще са от училището - може би и бъдещата му класна. Засега не знаем още коя ще е.
Всичко, което описваш ни се случва ако не всеки ден, през ден. Много зависи от настроението и на двете деца. На различна възраст са моите и пак много се карат за книжки, играчки... или просто Емо решава да я плаши с нещо, тя пищи и за най-малкото и се виждам в чудо да ги успокоявам. А в същото време не искат да се разделят и да изкарат и по 10 мин. сами в различни стаи с различни занимания. Има ги и тръшканията за всякакви незначителни дреболии - например сутрин като станем тя много обича да хване някоя книжка и да си я разглежда бавно-бавно, докато аз обяснявам, че трябва да я приготвям за яслата. Ако й я взема, настава революция. Почнахме да се стараем да ги слагаме по-рано вечер и да стават по-рано сутрин (и без това покрай новия режим на баткото трябва да закусва вкъщи) и гледам аз да я разсейвам с някакви разкази за приятелчетата в яслата, за нещо дребно приготвено за хапване, заради което да побърза... И така всичко става с много приказки и при нас и яки нерви се искат, а на моменти с таткото просто нямаме сили. И аз все си казвам, че е от възрастта (сравнено с преди половин година е по-добре, но...), не ми се ще да вярвам, че е някакъв проблем с характера. Мин година се консултирах и с психоложка и може би скоро трябва пак да направя една среща, защото не съм сигурна до колко винаги постъпваме правилно. Аз в тази връзка исках да питам при такива системни тръшканици и ревове, прибягвате ли до наказания? При нас, ако след поредното 10то поне разбирайте обяснение, не приема нещото, което трябва да се направи и се тръшка и реве/крещи, я изолираме сама в друга стая..., което често казано никак не обича и я разстройва още. Понякога отивам и аз при нея и седя и обяснявам дълго и напоително кое как и защо и накрая приема нещата, но си има моменти, в които я оставям и да си пореве. А не знам до колко е правилно ? Вие как мислите? Става въпрос за минути, не за часове. 

Да е жива и здрава!
Йоана е на вълна рокли и поли, само това иска да облича. Яна пък е на обратния полюс - само панталони и клинове, никакви поли и рокли. И розово, поне нещо да има в розово. 
но ние сме още по тежък случай не искаме да се обличаме с нищо За срамотите но ще ви опиша тоалетите от последните 3 дни , блуза по дълга Мади, рокля с гол гръб и дълъг панталон Ники, вчера и двете излязоха по пижами а днес след 1 час уговорки Ники си облечи пола и туника а Мади благодаление на една оса влязла в къщи да не и ръпне дупето навлече една рокла просто ужасл 

След това, че не и дадох да полива цветя с 3 литрово шише, което не може да отлепи от земята. След това, че не и позволих да вземе на детската площадка... вилица!
Дочакала отново дядо си да седне... Аз искааам... (вече наистина се чуди какво, защото не е гладна)... МАСЛИНКА!
Дидето и нея я тресе този бебешки пубертет, ужас е направо от скоро това не иска да облече не другото не трето
и се почва един рев ей така, като се нареве и се успокоява, гушвам я и е най-кроткото дете, докато реве не ми дава да я гушна ток и жици е тогава
Чакам с нетърпение снимките! 

.

Жива и здрава да ти е, все така добричка и победителка над злото 

Иначе и аз щях да помисля, че това е фаза само при девойките или поне по-силно изразена при тях. 
Опитвам се да съм спокойна и да му обяснявам защо не може да се прави така, защо веднага не му се купи играчката от щанда и т.н. Е, не му става хубаво когато му откажа нещо, но някак го преглъща.
Препоръчани теми