А басейна си седи на село
)Зимата беше нашия период с истериите.Тогава и на ясла ходеше.По него време съм ви питала за съвети и съм писала за съветите,които получих при посещението на психолог. Оставяла съм я да се тръшка в магазини, по улици и т.н.Изобщо не ми пука как ме гледат и за колко лоша майка ме мислят.Който не е минал през това ще гледа лошо, който е минал-с разбиране
Беше ми трудно в началото, ходех и на работа и учех и с нейните истерии
Най-ясно ми се е набил в главата следния случай на мой успех- прибираме се от ясла и тогава все я носех на ръце.Реших да й взема слънчо за да яде и поне за кратко да не я нося.Нямаме кола и пътя ми пеша беше близо 30 мин.Първо се тръшна, защото освен пръчиците искаше и нещо друго да й купя, но аз отказах.Легна на 2 пъти със замах на улицата, при което си удари главата и писъците станаха още по-силни.Аз си седнах на една пейка и й казах, че колкото и да реве 2-ро нещо няма да й купя и ще си поседя, когато е приключи с драмите ще си продължим по пътя.След малко стана, мърмореше и вървеше, но поне тръгнахме
Физически ми беше невъзможно!Драма още няколко метра и после влизаме в един магазин да си платя тел.Тя легна на земята, по силно зарева и си съблече яке, шапка, всичко.Извиних се на младежите, свърших си работата и на излизане я попитах дали ще се облече, отказа ми и си излязохме така.Хората ей така Сега е на вълна сърдене и имитиране на детски герои(за съжаление заради мен гледа тв повечко, защото не мога толкова дълго да я извеждам).Сега Аз-ът й се изгражда в по-изчистена и пораснала форма, под формата на уговорки и тези сърденета
Ще дописвам по-късно, защото не стига че изписах ферман, ами и ме викат да гледам големи вълни
В една зала и то не много голяма, за да побере и да могат да дишат свободно 30 деца, се играе, учи се, яде се и се спи. На всичкото отгоре има само 21 легла /те са три напъхани едно под друго и за спане се изтеглят като сандвич, пак за да пестят място/, а децата в групата ще са 30. На въпроса ми, ако в един ден се окажат към 30 деца какво се прави, отговориха, че те никога били всички на лице. Да де, ама и аз си мислех едно време, че в яслата от 30 деца ходят по около 15-20 на ден, а на РДен на малката изброих на едната снимка 25 деца. Просто нямам думи. Базата е ужасно стара, има провиснали вратички на шкафове, мивките са с високи кранчета, от което е видно, че водата ще пръска децата, тоалетните са само две и седалките са им за смяна....плаче за як ремонт, но едва ли ще се осъществи някой ден. Очакват строеж на допълнително крило с отделни стаи за спане, ама Общината се бави, макар че имат изготвен проект. И така, знам че има много неприети дечица от Варна в градински групи и нямам право да се оплаквам, но все пак там ще стои и ще спи по цял ден всяко едно от децата, а условията са меко казано неприемливи. Явна доста от нещата зависят от директорката, понеже в яслата директорката е доста разтропана и ни каза, че нямат нужда от нищо, защото тя намира начин да ги осигури.

!Олчето е права, пиши по-често тук, изливай си мъката, а и наистина винаги има някой по- изтрещял... 
Ние, например, чакаме малечко да заспи, за да си обърнем специално внимание, но баща му заспива преди него
Благородно ви завиждам за силите и организацията! То кучето скачало според тоягата, но все пак, доста си е трудно.
А моето любимо име с М е Магдалена, на галено-Маги.
)
Наистина е трудно...но и наистина всяка трудност минава. И аз съм имала моменти на изтрещяване, макар и с непородени деца, но за радост всичко минава и заминава... и друго идва. Само да са ни живи и здрави. Честно казано, в един момент просто се свиква с лудницата.
Невероятно, но факт. И тогава вече тишината започва да ти се струва странна, направо тягостна... и се чувстваш почти като наказан.
Анито прави някакви бегли опити за тръшкане от време на време, но не й се получава много качествено.
В тази връзка, преди няколко дни попаднах на една тема в Нашите деца и се успокоих, че всъщност всичко си е в реда на нещата. 

, включително светкавично прибиране вкъщи, където и да сме и независимо от етапа на играта (когато сме били навън просто да играе, а не по други задачи).