Отговори
# 615
Анито е на балкона и се къпе и най-после мога да пиша  Mr. Green Не че с нея не мога, но последно време или сме на село или все се занимавам с домакинска работа или ремонт и само чета.(докато пишех това се обърна с коритото на една страна  Crazy А басейна си седи на село  ooooh!)
Зимата беше нашия период с истериите.Тогава и на ясла ходеше.По него време съм ви питала за съвети и съм писала за съветите,които получих при посещението на психолог. Оставяла съм я да се тръшка в магазини, по улици и т.н.Изобщо не ми пука как ме гледат и за колко лоша майка ме мислят.Който не е минал през това ще гледа лошо, който е минал-с разбиране  Wink Беше ми трудно в началото, ходех и на работа и учех и с нейните истерии  ooooh! Най-ясно ми се е набил в главата следния случай на мой успех- прибираме се от ясла и тогава все я носех на ръце.Реших да й взема слънчо за да яде и поне за кратко да не я нося.Нямаме кола и пътя ми пеша беше близо 30 мин.Първо се тръшна, защото освен пръчиците искаше и нещо друго да й купя, но аз отказах.Легна на 2 пъти със замах на улицата, при което си удари главата и писъците станаха още по-силни.Аз си седнах на една пейка и й казах, че колкото и да реве 2-ро нещо няма да й купя и ще си поседя, когато е приключи с драмите ще си продължим по пътя.След малко стана, мърмореше и вървеше, но поне тръгнахме  Mr. Green След 10-тина метра ревна защото искаше хем да я нося, хем да държа слънчото и да си хапва  Crazy Физически ми беше невъзможно!Драма още няколко метра и после влизаме в един магазин да си платя тел.Тя легна на земята, по силно зарева и си съблече яке, шапка, всичко.Извиних се на младежите, свърших си работата и на излизане я попитах дали ще се облече, отказа ми и си излязохме така.Хората ей така  Shocked Облече се по някое време, но драмата за носенето и слънчото продължи. Предупредих я да си избере едното или я нося, или яде, ако продължи да реве ще изхвърля пръчките.Продължи да реве и в първия кош ги изхвърлих.Когато се прибрахме й припомних, че с това държание и тръшкане нищо не постигна и някои неща просто не стават по нейното, колкото и да иска.Такъв е живота.Имаше още истерии, но й припомнях тези пръчици доста време с питанката дали като се е тръшкала е станало по нейното.Наясно съм ,че сега изгражда своето Аз, но има неща, които просто няма как да станат. Откакто забременях станах по строга, защото с втроро няма да имам лукса да я чакам да се натръшка, но виждам, че има ефект.Например при храненето няма 6-5.Това,което сложа на масата.Ако не го "обича", значи не е достатъчно гладно.Може да изглежда  крайно, но върши работа, а и в крайна сметка съм благодарна, че имам какво да сложа на масата.За дрехите знам, че е добре да се даде избор между 2 тоалета, ако са повече детето се обърква в чуденка и голямо бавене.Това го гледах по тв май като бях бременна и изобщо не й давам избор.И за това има време.
Сега е на вълна сърдене и имитиране на детски герои(за съжаление заради мен гледа тв повечко, защото не мога толкова дълго да я извеждам).Сега Аз-ът й се изгражда в по-изчистена и пораснала форма, под формата на уговорки и тези сърденета  Mr. Green.Най-големия ни проблем е търпението, но и майка й е припряна, така че няма как  Laughing
Ще дописвам по-късно, защото не стига че изписах ферман, ами и ме викат да гледам големи вълни Mr. Green

# 616
Моля, преценете дали желаете да подкрепите едни специални майки в едно специално за тях искане. Благодаря на всички, които ще го направят!
http://www.bghelsinki.org/bg/dejstvaj/sprete-izgarianeto-na-mrtv … ogichni-otpadtsi/

# 617
Ани4ка, радвам се, че намина. Малката също изпадаше в сръдливи кризи, докато аз ходех на работа, а тя на ясла. Сега, от както съм я спряла, а това прави вече втора седмица, е по-кротка и инатите са много по-рядко и са преборими. За моя радост въобще нямам спомен навън да се е тръшкала за нещо. Прави го само вкъщи.
Преди дни ходихме на родителска среща на ново-сформираните първи групи в ОДЗ-Иглика във Виница. За жалост тук нищо не е уредено и що-годе ново, както беше в яслата Приказен свят, която посещаваше малката. Тук искат от чаршафи, покривки, кърпи и пижами, до всякакъв сорт материали /моливи, фулмастери, пастели, лепило, блокчета за рисуване и гланцови и още някои неща/. Много бедно ми се струва това детско заведение и то може би, защото е по-изолирано от централните, по-непосещаемо ли?  newsm78  В една зала и то не много голяма, за да побере и да могат да дишат свободно 30 деца, се играе, учи се, яде се и се спи. На всичкото отгоре има само 21 легла /те са три напъхани едно под друго и за спане се изтеглят като сандвич, пак за да пестят място/, а децата в групата ще са 30. На въпроса ми, ако в един ден се окажат към 30 деца какво се прави, отговориха, че те никога били всички на лице. Да де, ама и аз си мислех едно време, че в яслата от 30 деца ходят по около 15-20 на ден, а на РДен на малката изброих на едната снимка 25 деца. Просто нямам думи. Базата е ужасно стара, има провиснали вратички на шкафове, мивките са с високи кранчета, от което е видно, че водата ще пръска децата, тоалетните са само две и седалките са им за смяна....плаче за як ремонт, но едва ли ще се осъществи някой ден. Очакват строеж на допълнително крило с отделни стаи за спане, ама Общината се бави, макар че имат изготвен проект. И така, знам че има много неприети дечица от Варна в градински групи и нямам право да се оплаквам, но все пак там ще стои и ще спи по цял ден всяко едно от децата, а условията са меко казано неприемливи. Явна доста от нещата зависят от директорката, понеже в яслата директорката е доста разтропана и ни каза, че нямат нужда от нищо, защото тя намира начин да ги осигури.
А сега след описанието на бъдещата забавачница, бих искала да ви помоля за малко помощ при избора на име за бъдещия член на семейството ни. Спрели сме се на няколко варианта: Мира, Мия, Мирела, Миролюба /съчетава имената на мама и тате/, Мариела. Дерта ми е, че на пример, ако е Мариела, как ще й казваме галено, понеже не харесва обръщението Мари. Ако вие имате и други идеи драснете по някой ред, че време не остана. А иначе целта ни е да носи буквичката на майка ми, която се казва Марина.

# 618
  • Някъде там...
sisely, за галено на Мариела се сещам за Мели или само Ели, Мери.

Аз имам подозрения, че Яна пак прави пристъп, стискайте палци да не съм познала този път.  Confused

# 619
  • София
рони, подписах. Sad Дано сигурно за първи път подписи помогнат да се сбъдне едно толкова човешко искане... Praynig

ани4ka, опасна фога твойта сладка кака, бъдеща. Хубаво, че си и хванала цаката. Laughing Трябва да си спретнем конкурс - "Най - рогато сред рогатите." Mr. Green

Мю, хич не ти е смотан поста, чест ти прави, че споделяш и трудностите, не само частта за хвалене. Пиши по - често, ако ти олеква. Ние сме добри "слушатели". А и винаги можеш да намериш тук някой по - изтрещял... (да не се засегне някой,  защото визирам предимно себе си Mr. Green)

sisely, името на майка ти в оригинал ми харесва най - много. Wink
От изброените от теб бих се спряла на Миа, но с "а" накрая. Много нежно ми звучи.
Мария също ми харесва много. На галено Мия. Flutter
Абе.. трудна ти е задачата, няма спор. Mr. Green

Жабче, дано бъркаш. Praynig

Бисер, снощен:
На вечеря. Ени ровичка в салатата си. Мълчание, мъжете зяпат мач.
В един момент, с най - звънкото си гласче, Елина се изцепва: "Азз искаммм... МЕНТАА!" Shocked ooooh! Embarassed Joy hahaha Crazy

# 620
Мю,  Hug!Олчето е права, пиши по-често тук, изливай си мъката, а и наистина винаги има някой по- изтрещял... Simple Smileаз пък визирам себе си!На мен също са ми идвали такива помисли, че децата са бреме, как нямам изобщо време за себе си, как едва ли не цял живот ще я гледам Ния и т.н. и т.н..Всички родители преминават през ужасни периоди, то се знае, че това е най- трудното нещо на света!Но и децата са най- голямото ни богатство.Не се отчайвай, ще мине и това. HugАз в такива случаи, когато нервите ми не издържат, просто си казвам: нали сме живи и здрави, само това искам!
Аничка, малко строгост в точния момент- и аз действам така.Ния също много държеше през половината път поне да я нося на ръце.Е, да, ама аз не съм Херкулес.И когато и кажех, че вече нямам просто никакви физически сили и че наистина няма как да продължа да я нося...настъпваше кански рев, ама рееееввв.Скарвам й се, че само бебетата се държат така и че тя е вече голяма и просто продължавам пътя си, влачейки я за една ръка, докато тя продължава да се дере.Слава Богу досега не е лягала на земята и не се е тръшкала брутално в магазин.Може да е грешно, но в когато се заинати за нещо някъде, аз се опитвам да й отвлека вниманието с нещо друго.Най- често и говоря за някаква страхотна случка с племенника ми, с който много се обичат.Веднага спира!Безотказно е! Laughing
sisely, за съжаление такава е действителността в по-голямата част от детските градини.Не знам какво да кажа и как да те успокоя.Според мен 30 деца е ужасно много!И как цял ден в една стая, макар и голяма.... Rolling EyesЗа името, аз също харесвам Марина.Другите имена, които си изброила не са ми сред любимите, дано не се обидиш Simple SmileНо Мия/Миа/Мая не е лошо, наистина. Simple Smile
Жабче,  Hug, дано всичко е наред!!!! Praynig
РониSad.Дадох и аз своя подпис.Дано това спре.Ужасно е! Sad
И от нас един стар бисер:
вече е 23, 30ч и с мъки се опитвам да накарам Ния да заспива вече.Тя обаче се върти, пули се, цъка с език, кикоти се, пипа си носа с пръст/като на преглед при невролог/ и какво ли още не.Накрая аз вече супер изнервена й казвам за хиляден път:Ния айде мамо, заспивай вече!А тя ми отвръща: Заспах! Joy Whistling

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 18:02 от princessa raia

# 621
  • Лудогорието
Мю, имаш право-родителите нямат същото време един за друг като преди. Лично аз имам чувството, че сме се отдалечили един от друг. Да, децата укрепват връзката между двама души и са огромно богатство, но всеки от нас знае от какво се отказва доброволно за да ги има  Heart Eyes Ние, например, чакаме малечко да заспи, за да си обърнем специално внимание, но баща му заспива преди него  Sad  hahaha А, аз се чувствам като изцеден лимон. Шапка свалям на майките с две и повече деца.  bowuu Благородно ви завиждам за силите и организацията! То кучето скачало според тоягата, но все пак, доста си е трудно.
sisely и на мен името Марина най ми допада! Мария, също-на галено и за двете-Миме. И двете имена си имат ден за празнуване. Имах съученичка, която се казваше Мила и наистина беше мила  Grinning А моето любимо име с М е Магдалена, на галено-Маги.
Жабче  Praynig

# 622
  • Някъде там...
Май ни се размина, макар че много кашля тази нощ. Ще видим как ще е и днес.  Hug

# 623
Мю, споделянето е част от решаването на проблема. И наистина никак не е лесно. Някои от нас с по едно мрънкаме, но както каза преди време една много мъдра другарка - "когато си с две, ще видиш какво е да се побъркаш".  Wink и  Hug. Предполагам, че от есента малчо ще бъде ученик и тогава въпреки другите неприятни моменти около ясло-ходенето, ще успееш малко да си поосвесиш, когато започнеш да общуваш и хора извън домашната среда.  Hug Дано и таткото да получи прилична отпуска и да можете да се преселите заедно някъде да си починете.
Жабче, да се оправя Яна. Май има нещо с кашлица, защото онзи ден ходихме да видим защо едни хора кашлят нощем и в чакалнята пред кабинета заварих незапомнено количество хлапаци.  Rolling Eyes (тези температурни амплитуди ...  Tired)
sisely, на мен едно от любимите ми имена за момиченце е Марина. Има си и имен ден. Мира също ми харесва. Другите ми идват леко измисленки.  Embarassed

Благодаря, приятелчета!  Heart Eyes  bouquet

# 624
Жабче, дано се е разминало наистина. Praynig Hug
Мю, много прегръдки и за теб.  action032 Наистина е трудно...но и наистина всяка трудност минава. И аз съм имала моменти на изтрещяване, макар и с непородени деца, но за радост всичко минава и заминава... и друго идва. Само да са ни живи и здрави. Честно казано, в един момент просто се свиква с лудницата.  Blush Невероятно, но факт. И тогава вече тишината започва да ти се струва странна, направо тягостна... и се чувстваш почти като наказан. Embarassed И аз не съм много добре май напоследък... извинете ако звуча странно. Blush
Вери, честито християнче!  bouquet
По темата за инатливите деца, мен след Сашо вече нищо не може да ме уплаши. Laughing Mr. Green bash Анито прави някакви бегли опити за тръшкане от време на време, но не й се получава много качествено.  Whistling Обаче във "войната вкъщи" са царе и двамата.  Twisted Evil Все има за какво да се карат, все нещо не могат да разделят, посбийват се от време на време. Crossing Arms В тази връзка, преди няколко дни попаднах на една тема в Нашите деца и се успокоих, че всъщност всичко си е в реда на нещата. Joy Напоследък даже не им се меся, а ги оставям да се оправят сами. Анелия като че ли е по-големият дразнител, все се вре, все се бута, доста е досадна... Laughing Е, ако прекалят с нещо, или пък ми гръмне главата преждевременно (често се случва напоследък)  Embarassed, разделям ги в отделни стаи да играят. Обаче те не издържат дълго  ooooh!, хем не могат да се понасят, хем не могат един без друг. Ей това не мога да го разбера. И постоянно си повтарям "Спокойна съм, спокойна съм"... за да не се развихри торнадото (както те ме наричат  Laughing), че тогава става страшно, хвърчат наказания, заплахи....   ruporuu
Друг детски "ритуал" е клюкаренето  ooooh!, сутринта не започва с "добро утро" а с " Маааамо, пък Тато (Сашо) еди-какво-си....", "Маааамо, пък Анелия еди-какво-си ...", ейййй това "мааааамо" като чуя и направо ми идва да си сложа тапите в ушите. smile3560
Аничка, снахичката е такова копие на Сашоооо... Crazy Hug, даже го надминава малко Mr. Green, а методите ми бяха като твоите  Sunglasses, включително светкавично прибиране вкъщи, където и да сме и независимо от етапа на играта (когато сме били навън просто да играе, а не по други задачи).  Twisted Evil
Понеже тези "пориви" са вече зад гърба ми, сега отстрани като чета за изпълненията на децата, ми звучат почти забавно  Embarassed, просто начините по които се опитват да наложат крехката си личност... толкова отдавна ми се струва че съм преживяла това, сякаш в друг живот...  Rolling Eyes

sisely, с буквичката М най-харесваните от мен имена са Мария и Марина. Grinning

# 625
  • София
Много е приятно да чета тия дни всичко споделено по повод характерчетата на децата ни и кой как се справя. Някак ми действа успокояващо.  Simple Smile Дано и на теб ти подейства така, Мю, и наистина пиши повече, дано това те разтоварва. Аз също на моменти се броя към групата на изтрещелите  Mr. Green и ми е много лесно да обяснявам сега на някои чудещи се хора как се виждам с три деца - просто им казвам, че не мисля, че има накъде по-голяма да е лудницата -  моите две добре се справят в тази насока  Laughing, та живи и здрави да сме само.

Напоследък даже не им се меся, а ги оставям да се оправят сами.
разделям ги в отделни стаи да играят. Обаче те не издържат дълго  ooooh!, хем не могат да се понасят, хем не могат един без друг. Ей това не мога да го разбера.
Друг детски "ритуал" е клюкаренето...

Ей тези неща важат с пълна сила и при нас. И аз все повече гледам да ги оставям сами да се разбират и се намесвам вече като е крайно положението. Все им говоря, че са си близки и трябва да могат сами да се разбират. Понякога Емо така добре знае и да я успокои, и да я убеди какво да правят, гледат, играят, но друг път хич не е в настроение (а и тя си е дразнител) и не иска изобщо да се занимава с нея, а тя пък го преследва. Гледам да му осигурявам някакво лично пространтсво. Криво ми е, че в такива моменти като й се дразни е готов да я обижда и казва, че не я обича, но четох, че е съвсем нормално и единствено не трябва да се допуска да се удрят, а той и затова има желание. Но съм въвела наказание за всяко посягане и това го спазваме стриктно. Обяснявам, че не е нужно да са заедно постоянно, не е задължително да се прегръщат и целуват, но трябва  да се уважават и никакво биене - поне това е последната ми стратегия. Надявам се, че като израстат все пак ще са си приятелчета. Аз много се карах с брат ми като деца (справка - породени с 1,7 г. разлика), но сега сме си много близки и можем всичко да споделяме. Пак се отплеснах ... ooooh!

sisely
, да си кажа и аз, че и моя фаворит е Марина. Много го харесвам. До колкото помня, термина ти е някъде за средата на юли? Св. Марина е на 17.07. Може бебката да си дойде и с името. Харесвам и Мира, но напоследък ми се струва много разпространено. На по-дългите варианти съчетаващи две имена не съм фен и аз. Успех с избора. Каката питате ли я какво мисли? (при нас валят постоянно предложения от баткото, но то така беше и предния път... засега само обясняваме защо не може това или онова име... Grinning)
Жабче, дано Яна само се подобрява  Hug
Рони, и във вашия отбор да няма вече кашлящи. Дадох и аз един глас вчера; зачетох се по-подробно в линкчето и ми стана много мъчно  Sad Дано наистина има някаква промяна.  Hug

Олче, искам и аз в конкурса "най-рогато от рогатите", нищо, че мойто е от "плуващите"  Laughing

# 626
Момичета, влизам да ви помоля за малко стиснати палци и положителна енергия за моя татко. Трябва ни едно малко чудо, знам само че единственото което може да ни помогне е вярата в добрия изход.

# 627
poem Praynig Hug
Desiree може ли да споделиш методите на укротяване на пощуряло дете?

# 628
poem, пращам ви цялата си положителна енергия и вяра. Praynig

Миме, аз съм споделяла, но ще кажа пак, дано не ставам досадна.  Blush При Сашко нищо от "препоръчваните" методи не работеше, т.е. нито говорене (защото той така пищеше, че не даваше възможност да му се каже нещо), аз постфактум, след като вече се е успокоил, говорех мнооого, той гледаше разбиращо и при следващата истерична криза сякаш го хващеше амнезия... игнорирането също нямаше ефект (стояла съм невъзмутимо няколко пъти край него по време на истерия, но и това не беше ефективно, по-скоро постигнах ефекта да изглеждам като майка с психични отклонения, а и все се намираше някой загрижен да отиде до него и положението съвсем да стане...  ooooh!, няма да забравя 2 от случаите, когато непознати му бяха казали да не реве и да не стои там легнал а да отиде при майка си, защото щяла да го изяде мечката  Shocked или да го вземе баба Яга  Shocked ooooh!), отвличане на вниманието също ми беше невъзможно да приложа, защото като изпаднеше в истерия, сякаш беше в друго измерение това дете - ни приема, ни предава... И така. Постигнах успех, когато промених изцяло тактиката, т.е. ежедневието... Започнахме да излизаме само в много близък периметър до вкъщи (когато беше излизане просто за игра и разходка, а не по работа някаква), легнеше ли и ревнеше ли - хващах го под мишница (в други хватки бях оритвана и облъсквана качествено) и го прибирах вкъщи. Независимо от етапа на играта. Прибирала съм го 10 мин. след като сме излезли, прибирала съм го в чудесно за разходка време, прибирала съм го когато сме били с приятелски деца и в разгара на играта... прибирала съм го и когато не съм искала да го прибирам и по-лесно е било да му угодя... а вкъщи ставаше още по-страшно. В интерес на истината, това беше много труден период за мен, Сашо ревеше в едната стая, аз в другата... После идваше едно чувство на вина, едно обвиняване има ли смисъл да си причинявам това като има по-лесен вариант, просто да не съм толкова неотстъпчива... Обаче все пак продължих така и след няколко месеца Сашо явно разбра връзката причина-следствие. Изблиците намаляха и постепенно спряха. И до днес лекувам неподчинение или лошо поведение и при двамата (навън) със заплаха с прибиране  Blush(и си я изпълнявам ако се наложи, макар това да е вече инцидентно).

# 629
  • София
poem, стиснати палци и от мен.  Hug  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт