Отговори
# 660
Миме,пак ще е мацка Wink И хи4 не му мисли-3 4аса с бебе в колата нищо не са ,поне за мене де!На тази възраст със София минахме България два пъти Sunglasses

# 661
Благодаря ви за пожеланията и коментарите.
Вики е с херпангина, която кара с 37 градуса температура и запушен нос само, и толкова дивее, че все едно нищо няма, само очичките й са стъклени от темп. Има 37, а гори сякаш има поне 39 Rolling Eyes Много странен вирус.

Ето една статия за сливиците, която напълно отразява и моето виждане по въпроса:
http://www.-spam127-/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E% … D1%82%D0%B5%D1%82

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 12:23 от very nice

# 662
Миме, щом с 3 месечна Марче се транспортирахме без проблеми на над 500 км, значи няма страшно. Кака Диди ще помага.  Laughing
Вери, при нас вариантът е ледени глава и ръце, но 37,1 температура. От три дни вадя някакви зверски еднометрови секрети от носа на Мария. Направо идея нямам как диша това хлапе с чудесиите в нея.  Tired
(не мога да отворя линка)

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 15:17 от рони

# 663
Вери, бързичко да ти се оправя Викинцето. Praynig Hug

Сашо е налазен от някакъв вирус, с който за първи път "виждам" - 3 поредни дни - главоболие, от време на време и коремни болки, на 4-я - ухобол, на 5-я (днес) - конюнктивит. Чак се чудя какви още изненади ще имаме с всеки следващ ден. ooooh!

Рони, явно сме писали заедно или съм блеяла някъде и не съм видяла, че си писала. Embarassed Анелия изминалите 20-ина дни беше така, с хрема, но без никакви други симптоми. Оправи се този път без усложнения  Praynig, а и сравнително бързо, с очни капки за в носа и с един сироп, който до сега не беше пила - Зенаро (доктора се изказа, че този сироп е "точно за нея и нейните състояния"). Дано ги пресечете и вие вече тез гадове сополите. Hug

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 16:08 от Desirée

# 664
ЕЕ хайде и ние в групата със сополите(нашите са зелени и гъсти) и Т 37,1С Rolling Eyes даже днес не ходи на детска градина, че там ги държат на вън и им дават да се пръскат с чешмяна вода, ледена, и за капак после ги вкарват на климатик на 18С Whistling луди американци, е ето го и резултата на 2рата седмица и вече болни, дано подмине пухкавелка Еми Praynig
Благодаря ви Рони и Марче, ще взема да запазя почивката пък дано пътуването да е леко Wink
На всички болни бързо преборване с вирусите Hug

# 665
Съжалявам да прочета, че отново има толкова болнички! SadЖелая на всички бързо оздравяване! HugЕй, тия сополи край нямат!Пфуу...
Ма лоло,  Hug.Рони, наистина е права, че май наистина все по-малко внимание обръщаме на себе си покрай децата.Като се замисля и аз рядко ходя на лекар, когато се разкашлям ConfusedНадявам се вече да си съвсем добре и повече да не те лови нищо! Hug
Миме, и аз мисля, че 3ч с кола не е толкова много!Даже нашия лекар в София, когато Ния беше бебе, ни казваше, че сега му е времето да пътуваме, защото на бебетата още не им е достатъчно развит вестибуларния апарат и понасят по-добре пътя. Wink
Аничка, много сладки снимки!А ти наистина изглеждаш супер! Hug
Олче, страхотно лято за малчуганите сте намислили!Супер! Simple SmileЗа слънце ние не ползваме нищо, защото през деня не излизаме! LaughingКупила съм една нивеа фактор 50+, ама така си стои вкъщи.Иначе миналата година ползвахме Бочко и наистина съм много доволна!Лесно се размазва, добре понася на кожата, не е скъп! PeaceИмат даже и много приятно кремче за след слънце! Simple Smile

# 666
Болничките деца да оздравяват! Hug

Аз днес отразих втори плаж. Този път на Албена и беше много приятно, тъй като плажната ивица е широка, пясъкът е ситен и водата бе като чай. Надявам се да имам възможността да отида още веднъж на плаж, докато не съм родила, понеже после с честото кърмете /дай боже се получи по-лесно от преди/, което ще е поне два месеца, едва ли ще имам времето да се отделя от бебка за повече от 1,5-2 часа.
Преси от три седмици е спряна от яслата. Много ми е трудно вече да я обслужвам и да играем заедно, но поне е здравичка и дано да е така и като посрещнем бебка. А коремът ми е доста по-различен от преди. Сега е един по-стегнат, не е разлят въобще на страни /като паласки/ и е напред е по-високо. Лекарите казват, че ще е момиче, но докато не се роди не им вярвам.  Laughing За името сме още в чуденка. Мъжа иска да е само Мира, аз пък Мирела или Мариела.   Thinking  Поне стигнахме само до три варианта.  Grinning
very nice, дай нов линк, защото този не се отваря. Може ли да ми пишеш какви хомеопатични и в каква доза да пия при секцио. Четох за Арника монтана 9СН и за Фосфор 15СН, но ни съм напълно убедена дали помагат.

# 667
Честит имен ден на Яна! Жива и здрава да бъде и да слуша малко повече своята мама Жабче!  Heart Eyes
Миме, Деска, дано вече болежките на Диди и Саши да са минали и заминали.  Hug

# 668

very niceМоже ли да ми пишеш какви хомеопатични и в каква доза да пия при секцио. Четох за Арника монтана 9СН и за Фосфор 15СН, но ни съм напълно убедена дали помагат.

Фосфор не знам за какво може да е. Арника Монтана 30СН се пие за болката-веднага след като се събудиш, може и през половин час, първия ден по-на често, а за шевовете за правилно зарастване Стафизагрия 30СН, но не знам как се редуват с Арниката, този път нямах шевове и не ми се наложи да питам. Предполагам, че ще е удачно да пиеш 3 пъти по 3 гранули Стафизагрия, а пък Арниката си върви отделно.

# 669
very nice, благодаря за отговора!
А сега искам да питам всички Варненски мами от къде във Варна мога да купя ограничител за единично легло против падане. След дни ни предстои да преместим малката от кошарата в голямо единично легло. Страхуваме се, че ще пада от него, тъй като много се върти и понякога я намираме в противоположната част на леглото / главата на мястото на краката   Grinning /. В интернет видях някои модели, но ми се виждат твърде скъпи за материала, който е вложен в тях. Не ни се дават 80лв, та даже и 50лв ми се виждат множко. Ето такова трябва да представлява, но да е на разумна цена.

http://kasida.bg/lindam-predpazna-reshetka-za-leglo-bad-rail-nat … lna-25-13086.html
или
http://kasida.bg/inglesina-predpazna-bariera-za-leglo-dream-lime-25-15569.html

# 670
sisely слагате 2 възглавници до леглото и сте бомба  Peace ние така бяхме направили  Wink
баща ми е с проблеми с простатата, другата седмица искат да ходи в София да се оперира, с майка ми и брат ми нямаме много доверие на лекаря, защото ни праща в частна клиника, която работи със здраната каса, но дава само 1 вариант.Аз доверие на лекар нямам и сега всеки проверява варианти и дали наистина тази операция да се прави или един друг вид  ooooh! Софиянки, ако имате някакво инфо за "Доверие" ще съм ви благодарна да ми пишете  Hug

# 671
  • София
Sisely, не съм от варненските мами, но да ти кажа миналата година по това време и аз усилено търсех същото нещо за Гергана. И на мен цените ми се виждаха неадекватни, но стигнах до извода, че пазара е доста ограничен от към предлагане и явно голяма вариация в цените няма. В крайна сметка ние решихме проблема с един хамак  Simple Smile. Половинката го префасонира в преграда - просто махна дървената летвичка и използва въжетата за завързване към леглото - в началото имахме и сиситема с карабинер за сваляне, за да може да слиза, но вече не я ползваме - тя си прескача съвсем спокойно, а в същото време дори и да спи на самата преграда - не пада. Ето виж тук съм показвала снимки, ако става ясно горе-долу за какво говоря: http://jiju.snimka.bg/children/2011.583607.25773249.
Но зависи и от самото ви легло дали има как да се закрепи, защото нашето е двуетажно. На времето с баткото решихме нещата точно със слагане на земята на по-дебело одеяло, възглавниците също са идея, а и бяхме поръчали специално ниски крачета - 12 см. Падал е няколко пъти, но не драматично и после свикна, че леглото има край.  Grinning

Аничка,
не мога да помогна за "Доверие" - не съм ги чувала даже. Стискам палци да намерите точното лечение за татко ти.  Hug

Рони
, благодаря ти за комплиментите за моята щерка.  Blush За съжаление има само една снимка с очила. Нещо не се получава носенето засега Sad, вечер ги слага за по час и това е. Надявам се да почне да осъзнава разликата във виждането с тях и без тях. Положителното е, че почна сама да си ги търси - якото внушение от всички страни колко е хубава с очила явно почна да работи.  Заформя се една малка кипричка. Mr. Green Показвам снимката, там има и малко други поморийски и пак накипрена с една официална рокля, която по чудо хареса много от раз (а други по-обикновени много трудно мога да я накарам да облече..) - http://jiju.snimka.bg/children/2012.647924.27652014

Като доказателство за кипренето да споделя разговор от преди 2 дни: След като се е облякла, искам да я среша, тя ми казва, че си е много добре така. Аз я пращам да се огледа и да прецени пак. Чувам: - Огледалце, огледалце, нали съм хубава. ... тишина  Simple Smile
- Огледалце, огледалце, нали съм хубава.... Пак тишина, но пристига и ми заявява:
- Мамо, огледалцето каза, че съм хубава.  Laughing
- Да, хубава си, но не си сресана. Това са две различни неща. А като се срешеш, ще станеш още по-хубава. И, чудо!- Добре, мамо, среши ме.
После се оглежда пак и много доволна беше.

Да споделя на въпроса на Олчето - за слънце от миналата година и аз взех на Бочко - 30ти фактор е и този уикенд го ползвахме усилено. Бяхме от петък вечерта в едно хотелче в Долна баня с басейн. Добре си починахме и децата се налудуваха в басейна яко. Иначе като по-малки ги мажех с 50ти на Чико, после пак с техния, но 30ти. Ползвали сме и на Eucerin детския е 40. От тези всичките съм доволна.
За комарите и ние сме на Аутан Фемили и уж досега ни е спасявало, но нещо не знам дали самите комари мутират, какво ли се случва - предишната събота и неделя на вилата при постоянно мазане ги изпоядоха доста. А на децата сякаш им минават по-бавно ухапванията. Сега - нямаше нахапани, слава Богу.

Миме, и от мен един глас за пътуване. На море сме водили децата като бебоци (това си е 6 часа път) - единия на 3, другия на 4 месеца, без проблеми.

Стискам палци всички болнички да се похвалват вече, че са здрави.
Деси,  Hug да те оставят тъжните настроения.

Извинете за фермана Blush

# 672
  • София
Извинете за фермана Blush

Eй тука не се стърпях! Blush
Какво извинение, какви 5 лв, бе душа? Naughty Кеф ми е да чета фермани, за съжаление, все по - рядко някой се лъже да пуска. Confused Особено така персонално и внимателно насочени към всички. Heart Eyes
Че Герито си е сладурка и с очила, и без... едва ли има някой ще дръзне да спори с мен. Heart Eyes
Ти, как я караш на тази жега, бебка рита ли, или кротува? Heart Eyes

ани4ka, за Доверие не мога да съм полезна, препоръчвам ти http://www.sofiamed.com/. Всички кадърни специалисти избягаха там. Заплюла съм си я и за раждане, някога.. ако... Praynig Blush Crazy

sisely, не ти трябва да даваш толкова пари за глупости. Няма да пада вече, не е толкова малка. А и винаги можеш да навиеш едно дебело одеало долу. Peace

Благодаря на всички за препоръките за слънцезащитни продукти, досега съм залагала на Daylong и Нивеа, но ще пробвам тази година Бочкото, по разбираеми причини. Най - вече, като има доволни от него. Hug

# 673

Desiree Happy Birthday!

# 674
  • София
Деси, на патеричка, но от сърце:
Честит рожден ден   bouquet Бъди здрава, все така усмихната и заобиколена от много обич и приятели !

Олче, благодаря  Hug Бебката е много активна  Heart Eyes. Да си призная честно жегите малко ме морят и тумбата почва да ми натежава. Не съм решила още от жегите ли е или от ЕГНто вече  Laughing С другите деца съм бременяла зимните месеци, за първи път ще карам лято с голям тумбак  Simple Smile, но тези неща не могат да се планират винаги, само здраве да има. Praynig Стискам ти палци като дойде момента при вас да осъществиш и ти мечтата си за трето  Hug

Малко "басейнски" снимки от нашия уикенд: http://jiju.snimka.bg/children/2012.647924.27671694.

И да ви разкажа - на връщане Гергана спа в колата, но само около час, а при пристигането се събуди (отдавна вече се буди като спре колата и не ми се получава пренасяне в леглото), но си беше недоспала и кисела. Та едвам влезли вкъщи и поиска да се гушкаме. Приседнах аз, гушвам я и тя -щастлива. Минават обаче няколко минути и като виждам, че не иска да си полегне за още сън почвам да обяснявам какво трябва да правим, за да се разсее и ми даде поне да й събуя обувките. Тя обаче - не, ще си се гушкаме. И понеже аз съм седнала, а тя права - на практика допряна до корема ми. В един момент бебето се разрита и аз пак казвам: Хайде, да се събуваме, виж и сестра ти се разрита. Е, нямаше такъв учуден и събуден поглед: - Сестра ми ?  Rolling Eyes
За секунда се замислих кое толкова я учуди, знае думата. Вярно, че по-често на нея й говоря за батко или "брат ти", но знае, че тя пък му е сестра. Решавам, че не е там проблема и кротко казвам - Ами нали ще е момиче, значи ще сте две сестрички. Simple Smile
- Не, мамо, момче ще е, момче!
Стана ми смешно от категоричния й тон  Simple Smile И пак обяснявах, че док. е казал, че ще е момиче и че ако иска и е послушна, мога да я взема другия път да го гледаме на екрана заедно. Казах й, че съм водила така Емо да я гледаме нея. И май този път ме разбра.  Laughing
Защото тази сутрин при поредния избор на обувки за яслата (разбирайте 5минутно ровене из шкафчето), попадна на едни стари нейни половинки доста запазени и при обяснението ми, че са й малки се обърна към корема ми: - Сестриче, виж има червени обувки за тебе.  Joy Joy

Хубав ден на всички и пишете   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт