Отговори
# 405
  • Бургас
Далинка след следобедния съм се събуди без пъпки  Crazy Обадих се на ЛП и тя каза, че това е типична проява на скарлатината, предполагам че така потвърдихме диагнозата.
Лошото е, че не съм я карала, планирах да съм на работи почивните дни, но днес си останах вкъщи  Wink
Приятно почивка, рони. И поздрави на госпожиците, ако ги видите отново  Heart Eyes

# 406
ЧРД на София-Фия-Щуротия!  Heart Eyes Да бъде много здрава и желая, да й харесва в "училище" и да радва мама и тати с хитрошотиите си!  Heart Eyes
Бен, скарлатината повтаря и потретва, та и да си я, и да не си я карала ... Много въпроси ми изникват по темата. В яслата не са ли те информирали, че има подобно нещо? (ти със сигурност ще трябва да ги информираш  Rolling Eyes).

# 407
  • Бургас
Честит рожден ден на Фия!!! Много здраве и късмет на малката прекрасница!  Heart Eyes

рони, в съседната група бяха контактни с варицела, но само това.

# 408
  • Варна
Бен, напълно възможно е да не е скарлатина, така по телефона как потвърждават диагнози, не спирам да се чудя! ooooh! Може да е розеола (точно в Бургас известна педиатърка дори не беше чувала за нея!): http://www.puls.bg/health/home-and-office/news_5654.html При Симона протече точно със зачервено гърло, много висока температура и ситни пъпчици, които изчезнаха бързо. Другото й име е 3-дневна треска - почти всяко дете я кара, не се налага лечение, освен температуропонижаващи, ако е с наистина висока температура. Моето мнение е да се консултирате с още един специалист, аз бих препоръчала д-р Пейчев. Peace

# 409
  • Бургас
chocki, благодаря че се включи.
Честно казано мен силно ме съмнява да е скарлатина, но... Дежурният педиатър, каза че установяването й било много сложно и нямало смисъл да мъчим детето, АБ, който предписал нямало да й навреди, защото единствен повишавал имунитета  Rolling Eyes ЛП, каза че по-добре било да го пие отколкото да не взема нищо...
Ще потърся информация за д-р Пейчев, за да отидем утре при него.   bouquet

# 410
  • Варна
Честно, за пръв път чувам антибиотик да повишава имунитета.  Rolling Eyes Като живеехме в Бургас, д-р Пейчев беше шеф на детското отделение, май вътрешни болести, не помня вече. Отделно е и класически хомеопат, това беше единствения свестен доктор, когато със Симона ни вкараха в болницата с диагноза "бронхопневмония". Впоследствие се оказа, че такава няма, а е с отит. Думи нямам - объркана диагноза, неадекватно лечение, 5 сменени антибиотика за 1 месец при дете на 1,2 год... роман мога да напиша направо за бургаските педиатри!

Не е чак толкова сложно установяването на скарлатината, просто понякога състоянието може да е доста сериозно и тогава не рискуват лекарите да изчакат резултатите от антибиограмата. Аз съм се убедила, че винаги трябва да се търси и второ мнение, особено ако се предписват антибиотици. По последните изследвания, растящото в момента поколение е резистентно към много от антибиотиците и това ще доведе до големи проблеми при лечението на доста болести, с които нашето поколение се е справяло сравнително лесно.

# 411
Ben, при Габи скарлатината протече без никакви пъпки, но с типичния за скарлатина "малинов език". АБ не може да повиши имунитета!!! АБ убива бактериите-и добрите и лошите, как по-точно е възможно да повиши имунитет? Shocked Повишава се имунитета от витамини, минерали, добавки или някакъв вид антитела, които стимулират организма да изгражда свои антитела към вируси и бактерии, да произвежда повече бели кръвни тела... На Габи скарлатината протече първи ден ангина с бял обложен език, на втория ден вече езика беше малинов и имаше много лош дъх Sick
На първия ден също и повърна, тогава четох, че това са типичните признаци и не е задължително да има обрив. Ходихме в инфекциозно и те също се чудеха как може да няма обрив. Тогава лекувахме с хомеопатия само, напук на изписаните АБ. Но при теб просто трябва да се потвърди диагнозата. Мисля, че скарлатина без налепи и лош дъх няма. Rolling Eyes Установява се и с натривка на гърлото. Ако наистина имате розеола мисля, че е опасно да пиете АБ.

Честит рожден със закъснение на Фия! Да е жива и здрава, весела, безгрижна и засмяна!

# 412
Привет и от нас
Бен78 розеолата сме я карали всяка пролет до сега, явно на Диди това и е слабия сезон за имунитета, включително първия път пи и АБ и не помогна с нищо, да потвърдя казаното от ВериНайс че имунитет се посилва с витамини, хранителни добавки също, но не с АБ Peace розеолата сама минава първите 3 дни с висока Т и после с подкожен обрив няколко дни, дано да ви мине бързо Praynig

# 413
  • Бургас
Точно това мисля и аз за АБ, Вери и Миме.  Hug
Вчера беше третия ден за АБ, последен, затова и ходихме на контролен преглед. Пак на дежурен, защото все още никой друг не работи  Confused
Този път ни се падна една възрастна госпожа, която и преди ни е преглеждала, от старата школа, та тя каза че не било възможно да е скарлатина след като обрива е изчезнал за няколко часа...
Каза че гърлото й е добре, преслуша я, само капките да продължим да даваме...
Казах й, че Далинка се оплаква от коремче вече цяла седмица, каза да пие Спазмалгон, което няма да й дам.  Peace Чакам утре, за да отидем до ЛП за изследвания.  Praynig

# 414
  • София
На голяма патеричка и от нас :
Честит рожден на София!!! Жива и здрава да е, много да радва мама и тати !!!
Дано да е бил лек старта в детската вчера. Чакаме снимки и разкази Simple Smile.

Честит имен ден днес на Боби на villyh и на Бобката на Abrikotin! Да си носят със здраве и гордост именцата!
Ако пропускам някои именници да ме прощават и да се чувстват също поздравени Simple Smile

Ben78, какви премеждия само сте имали с тези ваши лекари... Дано Далинка вече да е здрава  Hug
Рони, радвам се, че сте стигнали до Сандански както ви се искаше. Дано не те е измъчило много твоето гърло и жабето ти да се е закалило добре. "Гладна съм" си е яко постижение Simple Smile
Аз напоследък не чувам такива реплики. Моята мома става все по-капризна на хапване. Крепи ме мисълта, че яде доста плодове и зеленчуци. Не е още толкова горещо, а сега почивните дни беше основно на такова меню. Е, покрай това и хляб си хапва доста, но гледам да не прекалява.
Малко снимки от нас - от телефона са и не много качествени, но от сърце Simple Smile
http://jiju.snimka.bg/children/2012.647924.27076405

# 415
Благодаря много на вси4ки за милите пожелания тук и във фейса!
Партито беше страхотно!
Относно детската градина,копирам от немската тема:
Моето 4аве тръгна на детска от днес. Влезна си вътре сякаш и е бащиния  Joy Оказа се,4е на немски прави цели изре4ения и няма изобщо проблем да ги разбира. Дори по4на да раздава правосъдие  Twisted Evil Като тръгвахме,орева орталъка,4е не иска да си тръгва и трябваше да раздавам подкупи   Whistling
Засега,пу,пу,не можем да се опла4ем. Ако така върви,от понеделник ще оставя по цял ден и най-ве4е сама. Беше ми изклю4ително интересно,да наблюдавам,как си общува с децата. В събота ще освещават детската градина и по слу4ая ще има грил парти,което оба4е хи4 не го виждам,защото при нас за следващите две седмици го дават голям студ и дъжд,дъжд,дъжд Sick

Бен,аз просто съм безмълвна Confused Дано Далинка въпреки вси4ко ве4е да е по-добре Hug

4естит Имен Ден на Боби и Борянка!Да са живи и здрави и много щастливи деца!

# 416
  • Бургас
4естит Имен Ден на Боби и Борянка!Да са живи и здрави и много щастливи деца!

Много здравички и усмихнати  Hug

Мара Подробната, браво!!! Да си ходи все така с кеф  Hug

Днес бяхме при "специалната' лекарка (тази, която успяваше да прокотролира нещата последните пъти като тръгвахме към разболяване). Тя насрочи изследвания в понеделник и каза че е напълно здрава и няма причина да не ходи на ясла. Според нея е било по-скоро нещо вирусно отколкото алерия и се надява че изследванията ще дадът яснота.

Мен продължава да ме втриса какво беше това чудо дето преживяхме...

Jiema, много сте сладки  Heart Eyes
Съвсем скоро мисля да й скъся косата изцяло на Далинка, защото много започна да ни мори жегата.
Много хубаво че хапва плодове и зеленчуци, при нас тези неща не виреят, само банан понякога.
Милото дете, моли ме вече от толкова отдавна за торта, но аз притеснена не й давах, тази вечер си я получи  Heart Eyes

Дано всички непишещи са си починали добре и сте пообиколили насам натам  Hug

# 417
  • Лудогорието
Здравейте и от нас   bouquet
Ванката от неделя е на АБ, че без малко да изтървем нещата към ангина. Сега вече е добре. Мислех от този месец да го местя на градина, но отложихме за следващия поради куп причини. Градината празнувала 45 години от създаването си и сега са заети с приготовления-пълна лудница. Посъветваха ни от там да останем още един месец на яслата, ако е възможно, за да не се стресират новите деца от суматохата.
Майка ми от вчера се върна на работа-много е щастлива. Обаче проблем ще настъпи през м. юли-градината ще почива, а всички сме на работа... Все още не мога да го пусна при баба и дядо от Карнобат-нали още е с проблем. През октомври сме пак в Токуда  Rolling Eyes

# 418
  • София
Честит рожден на Елена на Aila !!! Да е жива, здрава, умна и засмяна!!!

Мара Подробната, все така да ходи с желание Фия на детска Simple Smile
Ben, благодаря  Heart Eyes. Дано изследванията дадат някаква яснота. И най-вече ти желая да е здравичка дълго занапред Дали.
maimunka, дано измислите най-добрия вариант за Ванката през лятото. Надявам се, че идването ви на есен до Токуда ще е само за контролен преглед.  Hug

Пожелавам на всички софийски мамчета, които чакат Великото класиране утре - спокойствие и по-малко нерви, а на дечицата ни късмет.  Hug Hug Аз вчера до 18 ч. трескаво следях списъците и вече съм млако уморена на темата. Предполагам и всички други.

Да попитам на тема кръщене нещо  - в списъка с нещата, които ни искат за църквата няма питка. А помня, че с баткото на времето ни искаха (тогава бяхме в манастир) и попа накрая каза да я разчупим и с по малко медец дадохме на децата, после и на гостите. Това част ли е от ритуала? Чудя се дали да поръчам и дали трябва да е сладка? То, ако този поп не го включва в ритуала може да си я занесем после в ресторанта, където ще е почерпката.

# 419
Честит рожден ден на Елена! Все така да попива от каките си, но и да слушат дружно понякога Аила!   bouquet
Jiema, страхотни снимки! Heart Eyes За кръщенето - явно е според храма. На нас ни искаха питка за черквата и там си и остана. Не е имало изискване за вкуса й. (то в канона едва ли някога е имало нещо подобно на сладък хляб  Wink) Накарах свекърва ми да вземе две и отнесохме и двете, за да им четат, после си взехме едната за почерпката, а другата си им я оставихме в черквата. Все пак най-лесно е да си питаш попчето.  Peace
Хубав празник да ви се получи и успех в класирането!   bouquet

На мен не ми се полагат никакви почивки. От чистия въздух направих бронхит. Само на тръстиката.  Grinning
Иначе файда от почивката имаше, доколкото имах възможност да поставям глезаната в разни ситуации и най-вече тя да си се само-поставя. Оказа се, че доста добре умее да комуникира, когато реши, че иска и когато има някаква цел. определено направи скок в развитието, което може само да ме радва.

Общи условия

Активация на акаунт