разрешение на проблема:стискане при голяма нужда?

• 25 319
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
Фики, столчето пред нормалната тоалетна ли го слагахте?

Да, детето сяда на тоалетната чиния и под крачетата й се слага столчето и тя реално стъпва на него. Това повдига коленцата и прибира/сгъва крачетата към корема.

# 31
  • София
  bouquet ще пробвам.

# 32
ПРИВЕТ !!!
А бе родители аз сам на 14 и от 5 год. имам проблем с това по голяма нужда стискал сам по 1 месец и сам жив още .
Решение ...
Сам се оправих . Как ? Еми отидох в аптеката и казах да ми дадат  [ АНГЛИЙСКА СОЛ ] В яденето си сложих много малко и ефекта беше бърз само след около 30 мин. ме напъна и се опитах да го спра , но не можеш . Защо ... ?
Понеже вътре става всичко на вода и се прочистваш напълно ...
НО ПРИ КРАЙНИ СЛУЧАИ КАТО МЕНЕ ГО ВЗИМАЙТЕ
Благодаря ...  bowuu

# 33
И мислиш че си намерил решение на проблема си ли ??? #Crazy Нормалното е да се изхождаш всеки ден или поне през ден.Трябва да се "отървеш" от токсините в тялото си ,а не ги задържаш!Знаеш ли колко болести започват така?Не напразно търсим решение за проблема.

# 34
1 месец?  #Crazy И да не потърси помощ по-рано. ooooh!

Трябва да се "отървеш" от токсините в тялото си ,а не ги задържаш!Знаеш ли колко болести започват така?
Peace

# 35
  • София
Радвам се, че темата се повдигна отново (бях я забравила), понеже искам да споделя малко положителен опит Simple Smile

Имахме проблеми със запек поне половин година. Разхлабващите храни не действаха достатъчно добре за мое удивление, нито препоръчителната за възрастта доза Дуфалак, приемана в продължение на месец и половина.

След известно време, прекарано в четене, търсене и намиране на отговори оформих нещата така:

Топ приоритет ми беше не просто детето да иде до тоалетна, а да се регулира изхождането му изобщо. За да няма проблеми с храносмилането трябва да се ходи редовно до тоалетната. Ако се намери начин да се ходи до тоалетната ежедневно (или максимално близо до ежедневно) достатъчно дълго време, тялото възприема този ритъм и той става нормален за него. Но не с привикващи пургативи или подобни, а с меки и натурални регулатори на храносмилането.

Дадох си сметка, че Дуфалакът изобщо не е бил дозиран подходящо, независимо какво пише на етикета. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B … D0%BE%D0%B7%D0%B0 - напълно безобидно е увеличаването на дозата дори при продължителен прием. Единствения страничен ефект е разстройството, което в нашия случай би било предимство (но така и не се случи) Simple Smile

Започнах да давам по 20мл Дуфалак дневно (на един или 2 приема), всеки ден в продължение на 3 месеца и половина - давах до тогава, докогато не започна видимо да се изхожда с лекота и редовно. Едва тогава почуствах известна сигурност да намаля дозата (преди да я спра), за да видя как ще се развият нещата.
Паралелно с това редувах различни синбиотици - Линекс, Био баланс, Лактофлор, Мултилак.
И давах единствено разхлабващи храни, всичко запичащо беше спряно категорично.

За около 2 седмици намалих наполовина и после напълно спрях Дуфалака. Пробиотиците ги спрях като свършиха и последните Simple Smile Това, което не спирам и до ден днешен са разхлабващите плодове и внимавам всеки ден да е изял достатъчно количество (давам му 100г. преди градината например, защото ако за деня имат ябълки и банани, салата от моркови и основно ястие ориз - спукана ми е работата) Laughing

Кълна се в кивито и крушите, също и в един сироп от сливи на ДМ, който може да се пие разреден или концентриран, поне по 1 чаша на ден (ако се приема с "лечебна" цел) - 100% натурален продукт е, без добавена захар и каквито и да е гадости. Напоследък установявам, че и ананасът има разхлабващи свойства Simple Smile Все така ограничавам запичащите храни (макар и не толкова строго), защото ако малко се отпуснем без подходящи и достатъчно плодове има тенденция нещата да тръгват назад... Явно си е режим - начин на живот предполагам Simple Smile

Английската сол може да е решение единствено в екстремни ситуации, еднократно (макар че такава горчилка не знам как би се дала на малко дете). Но лечение не бих го нарекла Simple Smile

# 36
Привет.Нека споделя и за нашият проблем със запека.От около 1,5 се борим с него.Какво ли не пробвахме-дуфалак,лактулоза,дори и парафин съм давала.Имаше временен резултат,ако не й давах нещо,откарваше по над седмица без да се изходи.Плодове съм давала-сини сливи,круши-нищо не помагаше.Ходихме на гастроентеролог и той ни предписа мотилиум-кара червата да се свиват и отпускат и да не стават лениви/просто обяснено Embarassed/Пием го вече 4-ти месец,трябва да го пием 6 Simple SmileНаскоро пък нашия ветеринарен доктор ми даде книжка с билкови рецепти за много видове болести и проблеми.Вътре имаше 51 рецепти против запек и пишеше,че колкото повече се употребяват разхлабителни средства/от рода на дуфалак и тн/ ,толкова по-упорит става запекът.Пробвах някои от рецептите.Имаше ефект.Седмица след това вет ми даде една билкова рецепта от 7 билки-дал му я някъв софийски доцент.Билките са с различен грамаж,смесват се и от сместа се взима една супена лъжица и се слага във 300мл вряща вода.Киснат 4 часа и след това сутрин и вечер,30 мин преди хранене се пие-става като чайче,поносимо е,малката го пие.Резултат има-от около 2 месеца си ходи през ден-без проблем,без плач,без страх.Дори в градината е ходила няколко пъти.Преди това се стискаше,докато излезе първоначалната твърда тапа беше някъв ад-пищеше,все едно я колят,трепеше цялата ,молеше ме да не ходи по голяма нужда:cry:Дори имаше един период,в който ,само и само да се изходи, й бях позволила да ака на плочките в банята/баня и тоалетна при нас са в едно помещене/.Сега смело мога да кажа,че този проблем е зад гърба ни.Стресът й отмина,което също е от много голямо значение Grinning

# 37
  • София
Стискането беше по друга причина, но решението беше връщане на памперса за голяма нужда.
Лекар преглеждал ли го е? Ако не е само страх, а някой хемароид/фисура?

# 38
  • София
Наскоро пък нашия ветеринарен доктор ми даде книжка с билкови рецепти за много видове болести и проблеми.Вътре имаше 51 рецепти против запек и пишеше,че колкото повече се употребяват разхлабителни средства /от рода на дуфалак и тн/ ,толкова по-упорит става запекът.

От очистителни до слабителни и регулиращи средства има разлика от небето до земята. Много силно се съмнявам в книгата да е пишело, че при дългосрочна употреба на Дуфалак (лактулоза) се влошава запека. Това не само, че не отговаря на истината, а е точно обратното Simple Smile

Кофти е наизуст да се цитира и да се препредава невярно, защото ако четящите тук не потърсят външни източници на информация за употребата и ефекта на лактулозата, а разчитат единствено на форума, ще си извадят погрешни заключения Peace

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 12:30 от Stelfy

# 39
  • Sofia
Запис да следя, че имаме същия проблем, който ме побърква вече 2 год.  ooooh!
Само да вметна - моля, не давайте английска сол на деца в никакъв случай. Опасно е!

# 40
В книгата пише следното-колкото повече се употребяват разхлабителни средства/купешки,все пак е билкова книга Grinning/,толково по-упорит става запекът.Не искам да споря,няма и смисъл Peace.Мисълта ми е,че всичките тези  химически слабителни във вид на прахове, хапове, сиропи и др,са неправилен подход за отстраняване на запека,защото не действа добре на червата,привиква се към тях и действието им отслабва или изчезва и пак стигаме до момента на засилването на запека-ние даваме,но няма ефект и запекът си остава.Все пак говорим за дългосрочен запек,не за нещо моментно.Много по-добре е да се взимат естествени средства -билки,плодове.В крайна сметка всеки организъм  е различен-на един действа едно,на друг -друго.От много време не ползваме такива сиропи,правя й чайчето,пием си хаповете,които явно си действат,плодове й давам-виждам един много добър резултат. Peace

# 41
Именно : привикване се получава с подобен непрекъснат прием: стават лениви червата. Peace
Нещо подобно като с антибиотиците при всяка настинка, без да се пробва организмът сам да се пребори.

# 42
  • София
 ooooh!

Конкретно лактулозата не само, че не прави червата лениви, а напротив - активира перисталтиката, т.е. ленивите черва прави нормално функциониращи! И то именно при продължителен прием!
Не разбирам защо така упорито се слагат всички средства за лечение на запек под общ знаменател!?

Направихте ли си труда да прочетете линка, който бях пуснала в горния си пост? Може и в английската Wikipedia да прочетете ако ви се струва по-достоверна....

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 11:17 от Stelfy

# 43
  • София
Именно : привикване се получава с подобен непрекъснат прием: стават лениви червата. Peace
Нещо подобно като с антибиотиците при всяка настинка, без да се пробва организмът сам да се пребори.
Извинете, няма връзка с темата, но асоциацията е странна - антибиотиците се използват при бактерии, при тях няма как организма да се бори сам. Виж, ако под "настинка" имате предвид вирус - то антибиотиците са безполезни. Всъщност болест "настинка" няма. Grinning

А Стелфи е права - Дуфалака действително може да се взима дългосрочно, без да вреди, за разлика от много други слабителни. Peace

# 44
  • Sofia
А аз не разбирам защо хора, които не са лекари или фармацевти се изказват толкова "компетентно" по въпроса за лекарствата.  newsm78 И за сведение не всички лекарства на хапче или сироп са вредни и не всички билки и чайове са безвредни. Сената например е билка, но е доста вредна, даже може да бъде опасна в някои случаи.
Извинявам се за отклонението, но не можах да се сдържа.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт