На всички бъдещи мами над 35 - успех и късмет! Тема 34

  • 32 804
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 100
Здравейте момичета.Как така тайничко та аз най напред на вас ще се похваля с такава новина.Истината е че след видеозона и прогнозата на докторицата така се скапах че реших никакви доктори и видеозони повече.Страх лозе пази.Като знам как ще рева ако теста е отрицателен и не се решавам даже да доближа аптеката.Но сега набирам кураж а и милото ме агитира за една докторица която следеше бременността на етървата.Била много добра.Оххххх загубих куража някъде и сега седя и се шашкам. Banghead Banghead Banghead Но обещавам каквато и да е новината да пиша.Хубава вечер  Hug Hug Hug

# 586
  • Мнения: 3 404
Mishell66  хич не му мисли,скачай за тест,така или иначе трябва да го направиш.То ни е писнало от тестове,кой ли ги обича.Моля се,резултата да те зарадва,а и всички нас.успех мила.

# 587
  • Мнения: 27 523
Мишел, колко ти е закъснението вече? Безбожно много е, за да си заравяте главата в пясъка и ти, и докторите ти  Twisted Evil

Кати, няма нищо неуместно  Hug Имам нетолерантост към захарта. С Криско го имах това, сега пак. След натоварване с глюкоза. Тук се прави профилактично. И сега съм на строга диета, качила съм диетата, ама не мисля, че някой го интересува тук. Освен това се и боцкам по три пъти на ден, да следя. Утре ще звъня да видя ще ме слагат ли на инсулин или ще продължа така.

Освен това на феталната вчера докторът видя голямо петно нерезорбирана течност в моъзка, а правих амнио и всичко е ок уж. Сега пак притеснения.  Rolling Eyes

Сдържам се да ви занимавам с подробности тук  Heart Eyes

# 588
  • Мнения: 8 582
Блонди до колкото съм запозната колкото повече се отложи инсулина, толкова по-добре. Щото почнеш ли, после май няма спиране.

Мишел, горе главата!!!!

# 589
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
Мишел  Hug не се притеснявай мила, взимай теста поне да знаеш какво става  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Блонди спокойно мила, нали си правила амнио, всичко ще е наред  Hug

За захарта съм чувала, ама дано не се бъркам - да се пие отвара от царевична коса или бобови шушулки беше, но на майка ми една приятелка така спря инсулина, ако те интересува мога да попитам.

Дари за диетата има доста инфо и тук в бг мама  Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 19:58 от ecoeli75

# 590
  • София
  • Мнения: 17 652

Блонди, ако тук не си го излееш - ако имаш нужда, де - къде...

А за желанието за сладко и захарта - питай докторите си дали ти дават да ползавш стевия: http://stevia-professional.com/stevia.html

Мишел, стискам палци!!!

# 591
  • В градината...
  • Мнения: 16 070
Аз всички козунаци  ги правих със стевия.

# 592
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
Добро утро  Simple Smile

Хайде на закуската - за всеки по нещо  Wink




Хубав ден  Hug  bouquet

# 593
  • София
  • Мнения: 17 652
Аз всички козунаци  ги правих със стевия.

На каква цена / от къде я вземаш?
Нещо май всички, дето съм срещала по магазините, са адски скъпи - това, професионалното, всъщност е сладкото вещество и излиза по- евтино от захарта даже, но тези, които намерих в магазинната мрежа, са... да речем малко по- сладки от захар - много разредени с талк (т.е. инертни в-ва, не точно талк очевидно), а цените им са... айц! Моля, сподели опит...

# 594
  • Мнения: 8 582
ecoeli75 Simple Smile

от мен така Simple Smile

Перуника, а защо със стевия си правила козунаците? Поради диетични и здравословни причини, или? Аз последно смених брашното в къщи и вече ползвам типово. А за палачинки е екстра и ръженото.

# 595
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
Ммммм Дари аз това мнооого го обичам и с фреша от моята закуска - екстра  Mr. Green.

Аз ползвам различни пълнозрнести брашна вкъщи и пека хляб в пекарната - става супер. Преди ползвахме кафява захар, но един колега който е работил в захарните заводи каза че по добре да не я ползвам.
Спирам, за да не направя темата кулинарна  Mr. Green

# 596
  • В градината...
  • Мнения: 16 070
Че тя стана направо кулинарна темата  ooooh!

Ами защо ползвам стевия. Тестото от захарта става тежко и козунакът не бухва. Става малко като тухличка. Купешките се правят с изкуствени подсладители и затова са пухкави - но аз не искам да ползвам захарини, аспартами и подобни. Първият козунак в пекарната беше със захар - вкусен, но доста по-твърд и някак си по-слепнат. Решихме да пробваме със стевия и съвсем малко захар - е , супер стана.
Аз купувам една в пластмасова кутийка, като за хапчета, по 2.60лв. Явно наистина е смесица с някакъв прах, защото не е чак толкова сладка /например 100гр. захар ги заменям с 2 пълни с.л. стевия/. Иначе, хлябът си го правя пълнозърнест - слагам няколко супени лъжици трици /иамме си от мелницата, където ни мелиха житото/, слагам и смляно ленено семе. Понякога смилам и овесени ядки и т.н.

# 597
  • Мнения: 8 582
Ми докато чакаме чертичките .... освен да кулинарстваме и да си обичаме домашните, друго какво ни остава Simple Smile На козунака цаката му е да викнеш половинката да го набие едно хубаво 100 пъти в масата. Като имате домашни пекарни не се ли увличате в яденето на тестени работи?

# 598
  • В градината...
  • Мнения: 16 070
Аз преди години удрях по сто пъти. Ама се оказа, че не му е това цаката. След като свърши месенето в машината и втасването, вадя тестото и започвам да го разтеглям и сгъвам, като мажа с малко олио.
Ами поувличаме се, но гледам това да е за закуска - поне, казвам, си, след като е приготвено с домашни продукти, бедата е по-малка. Даже нещо интересно установих - по принцип почти не ядях хляб. Тази зима пекохме доста /заради хлебопекарната/ - и напълнях по-малко, отколкото предишни зими. Явно консервантите даже и в диетинчите храни са по-вредни и от домашните нездравословно приготвени неща.

# 599
  • Мнения: 27 523
Стевия може, да, също и аспартам. Забранен е захаринът и още нещо си беше. Освен това и мазно не може, и то ми покачва показателите. Днес ще се обаждам на докторицата, но мисля, че с диетата са добре нещата. Иначе инсулин, ако се наложи, ще е само докато родя, не завинаги, аз диабет нямам  Simple Smile
Ама сега не ме притеснява пустата захар, а оназ течност  Tired

Козунаците с подсладител стават по-добре, да, заплюла съм така за догодина да ги правя. Стават лесно конци и са по-меки и пухкави. Захарта пречи на глутена  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт