На всички бъдещи мами над 35 - успех и късмет! Тема 34

• 32 800
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!Връщам се от док и докладвам:Кистата се е спукала но бременност няма  newsm45 newsm45 newsm45.Ако не ми дойде до 06.05.Ще пия Примунитрол или Оргаметрил.За първото не намерих никаква информация в нета.Ще го пия еднократно тоест за да види док ще се нормализира ли цикъла.Ако пак прескача значи влизам в предклимакс.Аз пък му казах че една жена на 47 по лекарско предписание и съвет направила хормонална терапия за да роди.Няма да се откажа докато мога ще пробвам.Ей голям съм инат  smile3534.Сега отивам да се нарева след поредното разочарование че Великденския заек е забравил да ми скрие яйчице.Хубав ден  Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 17:23 от Mishell66

# 601
  • София
Здравейте!Връщам се от док и докладвам:Кистата се е спукала но бременност няма  newsm45 newsm45 newsm45.Ако не ми дойде до 06.05.Ще пия Примунитрол или Оргаметрил.За първото не намерих никаква информация в нета.Ще го пия еднократно тоест за да види док ще се нормализира ли цикъла.Ако пак прескача значи влизам в предклимакс.Аз пък му казах че една жена на 37 по лекарско предписание и съвет направила хормонална терапия за да роди.Няма да се откажа докато мога ще пробвам.Ей голям съм инат  smile3534.Сега отивам да се нарева след поредното разочарование че Великденския заек е забравил да ми скрие яйчице.Хубав ден  Hug Hug Hug

Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Мисля (без да съм сигурна), че кистата може да предизвика закъснение...

А за предклимакс... Антимюлеров хормон правила ли си? Предполага се да е информативен по този въпрос...
Впрочем, обикновено (статистически) нещата, отнасящи се до цикъла, се предават по женска линия - от майка на дъщеря... майка ти и баба ти кога са достигнали тази възраст? Може да е някакъв ориентир...

# 602
  • София
Стевия може, да, също и аспартам. Забранен е захаринът и още нещо си беше. Освен това и мазно не може, и то ми покачва показателите. Днес ще се обаждам на докторицата, но мисля, че с диетата са добре нещата. Иначе инсулин, ако се наложи, ще е само докато родя, не завинаги, аз диабет нямам  Simple Smile
Ама сега не ме притеснява пустата захар, а оназ течност  Tired

Козунаците с подсладител стават по-добре, да, заплюла съм така за догодина да ги правя. Стават лесно конци и са по-меки и пухкави. Захарта пречи на глутена  Simple Smile

Хммм...
Преди безкрайно много години, като бях малка, баба пиеше кафе всеки ден към 4 часа следобед. А на мен правеха леблебия или инка...

Ретро кафе или кафето на баба – ръж и леблебия в съотношение 2:1. Навремето бабите са правили такова кафе на внуците, които са искали да пият кафе с тях. Вари се като турско кафе.

Малей, толкоз ли съм дърта? Аз бих използвала друго глаголно време...  Crazy къде съм тръгнала, като такива неща помня...

Кафе от цикория – основата на познатото ни от детството кафе „Инка”. Кафе от жълъдово брашно в смес с цикория. Изсушеният и изпечен корен на цикорията съдържа 98% инулин, който е напълно разтворим във вода пробиотик, който зарежда организма с енергия, подпомага усвояването на някои елементи (калций и магнезий) и подобрява храносмилането.

Хич няма и да твърдя, че е същото - ама...

# 603
Мишел ....... няма ли и други доктори там където си, че да си направиш допълнителна консултация?

Кати, оня ден си купи инка, за да махна второто кафе през деня (че иначе както съм сама не се спи вечер) - имай предвид, че то води до леко понижаване на кръвното. За сметка на това може да се пие почти неограничено Simple Smile

# 604
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мишел  Hug, Дари е права я се консултирай с още някой.

# 605
  • София
Мишел ....... няма ли и други доктори там където си, че да си направиш допълнителна консултация?

Кати, оня ден си купи инка, за да махна второто кафе през деня (че иначе както съм сама не се спи вечер) - имай предвид, че то води до леко понижаване на кръвното. За сметка на това може да се пие почти неограничено Simple Smile

Виж ти, къде се продава? Любопитно ми е какъв ли вкус ще има сега, след... хм... е, някоя и друга годинка...  Laughing Crazy

# 606
  • В градината...
Че брат ми само инка пие, то си го има. Ама май или вкусът не е същият, или след истинските кафета ми се струва различно  Thinking

# 607
Кати, не знам в коя част на София си. Аз го намерих в магазина за кафе на първата спирка на травмай 5 на Съдебната палата (ул. Княз Борис I). Цялата кутия струва 1,90 лв. Май съм го виждала и в някоя от големите вериги, но тогава не го търсех и не съм запомнила къде.

Перуника, вкусът му няма нищо общо с кафетата Simple Smile както и преди. Просто става за заместител в някаква степен. И то по-скоро за залъгване с топла напитка.

# 608
Мишел, важното е да се маха кистата. И аз мисля, че от нея може да се получи закъснение. Няма да се отказваш, разбира се  Hug

Аз също пия такова кафенце, смес от цикория, ръж и ечемик. Много е хубаво  Simple Smile

# 609
  • София
Виж ти, не знаех, че има такова нескафе - но подозирам, че цената на инката ще ми хареса повече... само че съм в Младост, в центъра ходя само по "голяма нужда"...

# 610
Кати, Кати Simple Smile имаме си метро за тая работа Simple Smile а и огледай се в Хит, Карфур ... те поне са ти близо. Между другото магазинчето работи и в събота.

# 611
само че съм в Младост, в центъра ходя само по "голяма нужда"...

Joy  Ти си като българинът, който ползвал подлезите само в крайна наужда. И по голяма също  hahaha

Колко струва инката и как се приготвя, трябва да се вари ли?  Thinking Тази кутия иначе е около 7 евро.

# 612
  • Истински се вижда само със сърцето.
И моите спомени са от едно време  Mr. Green спомням си че майка го вареше, аз го харесвах, може би защото почти не пия кафе.

# 613
  • София
само че съм в Младост, в центъра ходя само по "голяма нужда"...

Joy  Ти си като българинът, който ползвал подлезите само в крайна наужда. И по голяма също  hahaha

Колко струва инката и как се приготвя, трябва да се вари ли?  Thinking Тази кутия иначе е около 7 евро.

Принципно май трябва да се вари, ама като бях малка само я запарваха...
Дарина казва, че инката е 1.90 лв - доста по- добре за тукашни условия... пък и аз с кафето не се разделям - но ми беше любопитно... И леблебия ни правеха също... Е, и двете само на цвят го докарваха, ама нали да не съм по- назад и аз...  Laughing

И в тази връзка, аз на метро не съм се качвала. Не само тук, изобщо. И някак май няма и да го направя. Не че имам някакви специални претенции към него, ама от доста години избягвам изобщо публичния транспорт - както и по начало местата с голяма концентрация на хора в малък обем и лоша вентилация (имуносупресирана съм и гледам да не дърпам на дявола опашката...), така че... Харесва ми идеята как някой ден ще умра като последния човек, който никога не се е качвал на метро.  Whistling

А, всъщност много обичам центъра на София... още от ранното си детство... но... логистиката се оказва кошмарна.

# 614
Здравейте, момичета! Не се включвам редовно, но редовно чета и стискам палци, когато има нужда.
При мен нищо ново Sad .

Сега кака ви да ви светне за инката. Разтворимо е. Но най-хубаво става, когато се разбърка до "бяло" с малко захар и две-три капки вода и след това се залее  smile3521 . Естествено може и без заливка  Mr. Green .

Общи условия

Активация на акаунт