Отговори
# 120
Шницелите станаха супер... Може би защото мъжът ми ги направи Simple Smile

И понеже утре на мен се пада честта да сготвя едни ребърца,очаквам вашите уникални предложения за рецепти Simple Smile

Благодаря ви за рецептата за шницелите! Горещо я препоръчвам на всички Simple Smile

# 121
Шницелите станаха супер... Може би защото мъжът ми ги направи Simple Smile

И понеже утре на мен се пада честта да сготвя едни ребърца,очаквам вашите уникални предложения за рецепти Simple Smile

Благодаря ви за рецептата за шницелите! Горещо я препоръчвам на всички Simple Smile
не си си научила урока - Гугъл , какво търсиш и ...  цък

# 122
ЕЕЕхх, ако беше топличко щях да  ги опека на скарата ама...тия ще са на фурна с вино Simple Smile

# 123
  • Варна
В този ред на мисли, бихте ли казали с каква сол правите рибата-морска или обикновена или пък някаква по-специална? И цялата технология каква е?

...
Ползвам обикновена морска сол. Постилам дъното на тавата с морска сол, поставям изчистената риба и отгоре я посипвам плътно със солта. За 3 риби ми отива към 2 кг. сол. Пека към 50-60мин. в загрята фурна на 250гр.
Като е готова солта става много твърда и за по-лесно изкарване на рибата поръсвам с вода и така я разпечатвам.

Може в коремчето на рибата да сложиш лимон, черен пипер...

# 124
  • София

Ева на третия етаж днес купих още сухо мляко, пак ще правя шоколад.
Иха, радвам се  Hug Аз днес бях при приятелка и тя реши  да направи шоколада. Аз нареждам'' сложи 1 ч.ч. вода'' и т.н., тя прави. Не искам да гледам, че са ми слаби ангелите, точно за шоколада. По едно време поглеждам и като видях какви чаши ползва и  #Crazy. Нейните чаени чаши са доста по- големи от моите, които нямат 250 гр. Затова може би се получава разликата в гъстотата.  Peace

# 125
Здравейте! Утре за закуска мисля да направя бутерки. Въпроса ми е може ли за ги направя вечерта, а на сутринта само да изпека?

И още нещо за кисело зеле. Имам сготвено постно такова, но никой не го яде. Някаква идея да го вложа в нещо?

Благодаря ви!

# 126
  • София-Младост
В този ред на мисли, бихте ли казали с каква сол правите рибата-морска или обикновена или пък някаква по-специална? И цялата технология каква е?

...
Ползвам обикновена морска сол. Постилам дъното на тавата с морска сол, поставям изчистената риба и отгоре я посипвам плътно със солта. За 3 риби ми отива към 2 кг. сол. Пека към 50-60мин. в загрята фурна на 250гр.
Като е готова солта става много твърда и за по-лесно изкарване на рибата поръсвам с вода и така я разпечатвам.

Взех лаврак вчера, засипах си го отгоре отдолу с морска сол объркана с 2 белтъка... Пекох на умерена фурна-180 градуса около 35-40мин. Накрая обаче това с махането на солта никак не е лесно. Първо за мен рибата винаги е била с най-крехко месо и печене повече от 20мин е водело до разпадането и. Ще трябва да пробвам за по-кратко печене следващия път. И може би отгоре да не слагам сол или поне да е по-малко. Помня навремето много обичах майка да приготви пиле на сол, он при него солта винаги беше само отдолу. Simple Smile

bongo 2007 да си призная за пореден път затвърдих вкусовете си относно рибата...трябва да е прясна и пържена...и ако може друг да я е изпържил;)

# 127
днес ще готвя сьомга на тиган...намерих рецепти из нета и дано се получи вкусно. Ще е добре ако някой е правил да сподели дали се получава добре,както  и някакво сосче към рибата да ми предложите...

# 128
  • Варна

...

Взех лаврак вчера, засипах си го отгоре отдолу с морска сол объркана с 2 белтъка... Пекох на умерена фурна-180 градуса около 35-40мин. Накрая обаче това с махането на солта никак не е лесно. Първо за мен рибата винаги е била с най-крехко месо и печене повече от 20мин е водело до разпадането и. Ще трябва да пробвам за по-кратко печене следващия път. И може би отгоре да не слагам сол или поне да е по-малко. Помня навремето много обичах майка да приготви пиле на сол, он при него солта винаги беше само отдолу. Simple Smile

bongo 2007 да си призная за пореден път затвърдих вкусовете си относно рибата...трябва да е прясна и пържена...и ако може друг да я е изпържил;)
Мммм лаврак ...

Kогато поръся с вода(обилно) солта пада много лесно - помагам си с лъжица и рибата си остава цяла и не се разкъсва. Белтък не съм слагала в солта, тя и така си стяга много.Аз пека повече време, но фурната ми е стара и не смея за по-малко време. Времето за приготвяне си зависи и от фурната Wink.

# 129

Ева на третия етаж днес купих още сухо мляко, пак ще правя шоколад.
Иха, радвам се  Hug Аз днес бях при приятелка и тя реши  да направи шоколада. Аз нареждам'' сложи 1 ч.ч. вода'' и т.н., тя прави. Не искам да гледам, че са ми слаби ангелите, точно за шоколада. По едно време поглеждам и като видях какви чаши ползва и  #Crazy. Нейните чаени чаши са доста по- големи от моите, които нямат 250 гр. Затова може би се получава разликата в гъстотата.  Peace
Ох, ходих да меря. Чашата ми е 300 мл. Ясно защо ми и два редичък.

...

Яла съм такава риба и не ми хареса.Едвам махнахме солта и беше солена.

# 130
  • Варна
вчера ядох паста "Ком" - триъгълна, полята с шоколад, с няколко блата и между тях 2 вида крем - сещате се.

та, въпросът ми е за жълтия крем - страшно вкусен - дали знаете как се прави?  Crazy

# 131
  • София
 Аз също пека със сол, но е само отдолу. Така правя и скариди.
Тя, 300 мл. е много наистина, но като го направиш още няколко пъти ще откриеш вашата консистенция  Grinning 
tuly, аз сьомгата винаги я правя само на фурна във фолио,  Пробвах рецепта от форума за сьомга със сметана, но на нашето семейство не ни хареса. Обичаме я без сосове, защото се загубва сьомговият вкус  Laughing Правя гарнитура от задушени с много масло или печени на скара зеленчуци, а любими са ни и задушени пак с масло бейби царевички  Peace

И аз с питане- Довечера сме на зеленчуци на скара, а за мъжа ми искам да направя свинско филе пак на скарата. Ще бъда благодарна за идеи за марина за свинското, за да не стане сухо Praynig

# 132
  • Варна
Ева на третия етаж как точно правиш сьомгата във фолио?

Тя аз не ям кожата на така печена риба и не съм забелязала да е пресолена. Но то си е въпрос на вкус  Peace. Много харесвам така приготвена риба.

# 133
  • София
 По възможно най- лесния и простичък начин. Овкусявам сьомгата със сол и черен пипер. Парчето фолио, в което ще слагам рибата, намазнявам с няколко капки зехтин. Опаковам рибата и слагам в загрята умерена фурма за около 10 мин., след това отварям  фолиото и оставям за още около 10 мин.. Това е. Не слагам лимон или други подправки, защото обичаме натуралния вкус на сьомгата.

# 134

И още нещо за кисело зеле. Имам сготвено постно такова, но никой не го яде. Някаква идея да го вложа в нещо?

У дома също не се яде постно зеле и за разнообразие от време на време правя нещо подобно на мусака, но с кисело зеле. Рецептата е от предаването на Иван Звездев, но нямам линк. Ако искаш погледни тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=640820.15  Ако ти се стори интерсено пробвай, може да Ви хареса! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт