Отговори
# 105
  • Пазарджик/Лондон
Здравейте, дами!
Имам един въпрос - не знам дали е за тук...Та - трябва ми рецепта за бисквитена торта със заквасена сметана или произволна друга бърза торта, но да е изпитано вкусна.
Можете ли да ми препоръчате?

Ето и тази тортичка на Лео, често я препоръчвам, ама и често я правя, много вкусна :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post.html

# 106
Скоро дъщеря ми има рожден ден. Искам да и направя аз тортата, но тя иска отгоре да има някаква картинка с принцеси има ли от някъде да се поръча само картинката(възможно ли е да се пренесе)?

Избираш си от нета картинка на принцеси, в София, в Кадемлия ти я разпечатват с хранителни бои. После, когато я слагаш на тортата, трябва да намажеш с едно желе, което се казва "кристалина "  Peace

# 107
ПЕРФЕКТНИ СА ТИЯ ШНИЦЕЛИ Simple Smile
Да, с телешко месо са уникално вкусни. Crazy
Дали ще се получат добре, ако се изпекът във фурна така панирани  newsm78?
Ще станат сухи. Аз съм правила такива с тел. месо.Начукано, поръсено със сол и чер. пипер. После се панира , е няма такава вкусотия. Преди 11 год. когато реших да правя такива шницели ,милото беше много скептично настроен,  ама като ги опита. Mr. Green 11 кг. домашно телешко месо изядохме само така.

Здравейте момичета! Честита Баба Марта! Имам нужда от съветите ви, какво кисело мляко ще ми препоръчате да купя, за да ползвам за подквасване и да не ми прецака млякото естествено. Благодаря предварително!
Ами трудно е да се каже.У нас се харесва верея, но дали ще стане с нея.Пробвай с био мляко.Нямаше ли тема за киселото мляко? newsm78

# 108
  • Варна
Здравейте момичета! Честита Баба Марта! Имам нужда от съветите ви, какво кисело мляко ще ми препоръчате да купя, за да ползвам за подквасване и да не ми прецака млякото естествено. Благодаря предварително!
Може да пробваш с тази закваска.

# 109
Банален въпрос, но аз да питам някой да е правил бисквитена торта с нишесте и да е слагал парченца плодове?Имам нишесте ягода и се чудя, ако добавя нарязани ягоди и банани дали ще стане вкусна. До сега никога не съм слагала плодове, но ми се иска не6то по-изчепено Simple Smile

# 110
  • В царството на мечтите
Честита баба марта

# 111
  • София
 monica_bellucci, преди доста време и аз правех бисквитената торта с нишесте и никога не я опитвах дори, защото не обичам нишесте. Това се промени, когато открих този крем, от тогава се налага да правя торта в голяма тава  Blush
 Продукти:
3 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. брашно
5 с.л. захар
1 яйце
2 ванилии
125 г. краве масло
 Всички продукти за крема се смесват в тенджера. Слагат се на тих огън да се сгъстят при непрекъсното бъркане. Това става доза за малката ми форма, ако твоята е около или над 25 см. може да увеличих с 1/2 продуктите. Ако ти допада като идея, опитай и мисля, че много ще ви хареса. Плодовете може да гарнираш най- отгоре  Peace

# 112
  • София
Много ви благодаря!  thumbsup
Ще пробвам и ако се получи нещо красиво - ще пусна снимки.

# 113
  • София-Младост
Освен лаврак на сол, каква друга риба е подходяща за такова печене? Цяла седмица ми се е загнездил този лаврак на сол ...

# 114
Освен лаврак на сол, каква друга риба е подходяща за такова печене? Цяла седмица ми се е загнездил този лаврак на сол ...
Ципура...

# 115
  • Варна
Пъстърва приготвям много често така.

# 116
  • София
Освен горните изброени ,съм правила и скумрия по този начин.Предполагам ,че всяка цяла риба ,би станала .

# 117
В този ред на мисли, бихте ли казали с каква сол правите рибата-морска или обикновена или пък някаква по-специална? И цялата технология каква е?

И още едно питане,заради което влязох в темата. Купих едни пилешки воденички,като мислех да ги правя с ориз. Но сега реших да е нещо по-различно. Например с лук,като кебап. Бихте ли ми дали някаква изпитана рецепта?

Моника,аз съм правила бисквитена торта с нишесте ванилия(другите са ми много парфюмирани) и съм слагала плодове от сладко или компот.Мисля, че ако се консумира бързо, не пречи и пресни да са плодовете!
Иначе рецептата,която Ева е дала е супер за крем, но е доста по-скъпа и по-бавна.

# 118
Аз да кажа за цвеклото.Направих руска салата и вместо шунка сложих цвекло, голяма вкусотия стана. Но понеже имам още цвекло утре ще продължа с експериментите.
Благодаря на всички!
Ева на третия етаж днес купих още сухо мляко, пак ще правя шоколад.

# 119
аз мисля че предимно сухите риби са подходящи за такова печене. докато по-мазните - шаран,толстолоб и др. биха поели повече сол и може да не ти е по вкуса.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт