Отговори
# 240
Купих си консерва на Bonduelle с червено цвекло на кубчета. Моля, кажете как да я овкуся? На каква салата може да се направи? За пръв път купувам?  Rolling Eyes
* ДА ОВКУСИШ С ОЦЕТ,ОЛИО И ПРЕСОВАНИ ДВЕ СКИЛИДКИ ЧЕСЪН...
* ДА СМЕСИШ С ДВА СВАРЕНИ КРАТОФА+1 КОФИЧКА МАЙОНЕЗА...

# 241
пекох парленки в тефлонов тиган и не знам защо го съсипах #Cussing outостанаха черни залепнали парчета тесто и след много бройно накисване не се махат
мъжа ми е бесен ooooh!меко казанооо,ама сам си е виновен-готвач е Crossing Arms а у дома не влиза в кухнатя #Crazy
давай те съвет какво да правя за да го изчистя

Когато тефлонът загори - край, вероятно оттук нататъка все ще загаря и даже е вреден за здравето...

Относно почистването - има един препарат "Фаворит", който е на базата на сода каустик и почиства идеално, но не знам, доколко би бил агресивен спрямо тефлоновите покрития. Оставя се 20-тина минути да действа:

Също препаратите за почистване на грил или фурни добре чистят (напр. "Cif" за грил)

Никакъв фаворит на тефлон.Най вероятно е за изхвърляне тигана.Не го третирай с никакви агресивни препарати.Падне ли тефлона ,край с тигана.Накисни с вода , пробвай да сложиш да заври водата на котлона.

# 242
Като готвя в йенска тавичка каква е разликата дали ще покрия ястието във фурната с фолио и дали ще е с капака от тавичката?

# 243
Имам сусамов тахан, за какво мога да го използвам? Купих го за един сос за фалафели, нищо не стана и сега се чудя какво да го правя.

# 244
Като готвя в йенска тавичка каква е разликата дали ще покрия ястието във фурната с фолио и дали ще е с капака от тавичката?

капака не уплътнява плътно и излиза парата. Когато е завита с фолио  се задушава идеално и не излиза парата.

# 245
Имам сусамов тахан, за какво мога да го използвам? Купих го за един сос за фалафели, нищо не стана и сега се чудя какво да го правя.
Хумус цък
Баба Гануш цък

# 246
Колко време отнема варенето и печенето на заешкото месо?

# 247
Колко време отнема варенето и печенето на заешкото месо?
избери рецепта и прецени - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=182.0

# 248
Надявах се някакъв бърз отговор да получа, защото нямам време, но все пак мерси.

# 249
Аз искам да ти помогна, защото много често готвя заешко, обаче много зависи дали е цял заек или не, варен - как в тенджера под нялагане или в обикновена тенджера.

# 250
Току-що го разфасовах на порции, защото ще го готвя за детето. Ние не обичаме заешко. Нямам все още тенджера под налягане. От всичко, което четох разбрах, че най-бързо се пече, ако предварително е поседял в подправки и мазнина. Моля те,помогни ми. Добре, че си тук.

# 251
Ако е за детето, аз не го слагам в подправки предварително, моето е малко по-малко от твоето. За детето го правя на супа и става бързо. Имаш ли рецепта за супа или да пиша?

# 252
Имах предвид допустими за него подправки. Ще съм ти благодарна да ми напишеш твои изпитани рецепти на лични  Hug. Поне една. Щом бързо става, основното ми притенение отпадна. Мисля, че ще се справя!

# 253
  • Хасково
Правили ли сте си домашна боза ? В друга тема попаднах на долната рецепта и се чудих дали ще  се получи нещо?
Домашна боза
5 л вода
2 чаши брашно (пшенично, овесено, ечемичено или от просо - последното е най-добро и не съдържа глутен  )
2 чаши захар
1 чаена чаша боза (домашна - останала от предходно приготвяне) или специално приготвена закваска

Брашното се запича в сух тиган, като се бърка през цялото време, за да не загори.
Препеченото брашно се прехвърля в голяма тенджера и се охлажда.
 Към него се добавя малко хладка вода и се разбърква до хомогенна смес (класиката е с дървена лъжица, но става и с пасатор)
Добавят се останалата вода и захарта и сместа се слага да се вари.
След като поври 5-6 минути (през цялото време се бърка, за да не залепне за дъното на тенджерата), се оттегля от огъня.
Оставя се да се охлади и към сместа се добавя една ч.ч. боза, останала от предния път или една ч.ч. закваска за боза.
Бозата се оставя на топло, за да ферментира. Готова е след 2-3 дена. Тогава се налива в бутилки и се съхранява в хладилник.
Изпива се всичко, без 1 ч.ч., която ще остане за закваска на следващата доза.
Закваска:
1 ч.ч. вода
1 с.л. захар
2 с.л. препечено брашно
Всичко се разбърква, пресипва се в буркан, покрива се с кърпа и се оставя да ферментира за 2-3 дена, като от време на време се разклаща.

# 254
Правила съм, по-скоро не направих, защото нищо не стана. Даже още ми седят брашната. При мен проблемът беше със закваската. Не помня защо, но имаше някаква причина поради която не трябва да се използва за закваска купена боза. Опитах се да направя същата закваска от рецептата, обаче както и очаквах нищо не ферментира. Как ще ферментира като няма ферментиращи микроорганизми?

Общи условия

Активация на акаунт