Отговори
# 285
  • Варна
Здравейте ! Искам да направя торта с готови блатове ! Моля за рецепта за силно шоколадов крем Grinning
Шоколадов ганаш?
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/330/%D0%A2%D0%BE%D1%80%D1%82%D0 … D0%BD%D0%B0%D1%88

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 13:47 от antonia

# 286
  • Пловдив
Не се отваряяяяяяяяяяяяяяяяяяя

# 287
  • Варна
Странно разчита линка като спам.  newsm78
Ето я рецептата:
Продукти за ганаша:
*300гр. натурален шоколад,
*180 мл. пълномаслена сметана,
*130 гр. масло.
Приготвяне на ганашът:
В тенджера с дебело дъно наливаме сметаната и я довеждаме до кипене.
Добавяме шоколадът нарязан на много дребно и бъркаме на среден огън до сгъстяване.
Накрая добавяме и маслото и бъркаме още малко.
Покриваме съдът с капак и оставяме да се поохлади.
От Вкусно и красиво, почти съм сигурна, че авторката му пише и в този форум.

# 288
Здравейте,Честит Осми Март!!!!
Исках да попитам дали мога да направя хумус ,но без сусамов тахан,нямам,но имам суров сусам?Или няма да се получи нищо?

# 289
  • В царството на мечтите
мисля утре да правя пилешки сърца в гювечета ама четох че като се варят стават жилави а кажете как да махна кръвта от тях  newsm78

# 290
Аз ги разрязвам на две и така махам кръвта и ако има мазнини и тях. Пилешките сърца никога не са ми ставали жилави, преди години ги държах в марината, големи ритуали, голямо чудо, вече си ги готвя без предварителна подготовка и не намирам никаква разлика във вкуса.

# 291
  • София
Дояла ми се  грис халва. Не съм яла повече от 10 години. дайте моля изпитана рецепта -бяз ядки, стафиди и други такива в нея. Най-най-проста едновремешна грис-халва Blush

# 292
Дояла ми се  грис халва. Не съм яла повече от 10 години. дайте моля изпитана рецепта -бяз ядки, стафиди и други такива в нея. Най-най-проста едновремешна грис-халва Blush

Чарита, по рецептата на мах мама става хубава. Peace

# 293
  • София
Здравейте,

Моля за помощ, търсих ама нещо не намирам рецепта как да направя печено телешко от сукалче?

# 294
  • София
Благодаря, labrex. Ще направя утре Heart Eyes Само едно не разбрах. След като се запържи гриса сваля ли се от котлона преди да се добави сиропа?

# 295
Здравейте,Честит Осми Март!!!!
Исках да попитам дали мога да направя хумус ,но без сусамов тахан,нямам,но имам суров сусам?Или няма да се получи нищо?
Пасираш с пасатор или блендер.Една приятелка си прави сама ,само не си спомням дали е добавяла вода ако стане много гъсто да не гръмне уреда.

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 18:18 от Тя

# 296
Denito, правила съм няколко пъти пастет от нахут, но не мисля, че без тахан, може да се нарече хумус, защото вкусът е доста различен.. така или иначе - пасираш нахута със зехтин и лимонов сок, сол и черен пипер. добавяш подправки (копър примерно или малко лют червен пипер или стрита люта чушка е добре), с маслини става ааааадски вкусно, а сусамът - най-добре си го поръси отгоре..
Wink

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 18:40 от scaramouche

# 297
Благодаря, labrex. Ще направя утре Heart Eyes Само едно не разбрах. След като се запържи гриса сваля ли се от котлона преди да се добави сиропа?

Аз не го свалям, докато е на огъня добавям сиропа, разбърквам, докато поеме и свалям. Ето и със снимка рецептата. А аз си правих торта по тая рецепта, половината грис по рецептата, другата половина с какао, слагах стафиди, орехи, но ти нали искаш просто само грис халва. Peace

# 298
  • София
Благодаря отново, лабрекс Heart Eyes

# 299
Тя,scaramouche,благодаря за идеите.

Общи условия

Активация на акаунт